شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

  • نامعادله تبلیغات در سینمای ایران

    تبلیغات در سینمای ایران چه جایگاهی دارد؟ کسب‌وکارهایی که تا نیم قرن پیش سرودست می‌شکستند تا با نمایش محتواهای تبلیغاتی خود در سالن‌های سینمایی برای خود بازار بسازند، حالا دیگر کمتر توجهی به این ابزار تبلیغاتی دارند. احتمالا رشد شبکه‌های اجتماعی، توسعه تبلیغات محیطی و استقبال قابل توجه مخاطبان از تبلیغات تلویزیونی، بازار تبلیغات سینمایی ایران را راکد و مهجور کرده است. سینمای ایران در سال ۱۳۹۸ حدودا ۳میلیون و ۲۰۰هزار دلار از تبلیغات درآمد داشت اما به‌یک‌باره ارزش این بازار در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ۲.۵میلیون دلار رسید. اگرچه افزایش قیمت دلار، تاثیر بلاشکی در این معادله دارد اما رکود بازار نیز نتوانسته شکاف میان نرخ ارزها را جبران کند.
  • آغاز مجموعه «هیس، هیچی نیس!» در شبکه ۲

    دنیای اقتصاد: مجموعه سریال نمایشی «هیس، هیچی نیس!» به تهیه‌کنندگی حمیدرضا عطارد و کارگردانی حسین حقانی با نگاهی طنز به رویدادهای تاریخی جهان ساخته شده و از ابتدای اردیبهشت از شبکه دو سیما پخش می‌شود.
  • اجرای کنسرت «هزار دف» در پالنگان

    ایسنا: پیام عزیزی، خواننده موسیقی عرفانی، به همراه گروه «هزار دف»، گروه «نوای رحمت» و گروه «شاهو دالاهو» فردا جمعه در دومین دوره جشنواره موسیقی کهنِ کردستان در روستای پالنگانِ استان کردستان کنسرت برگزار می‌کند.
  • بزرگداشت اصغر فرهادی در کلمبیا

    دنیای اقتصاد: شصت و سومین دوره فستیوال بین‌المللی فیلم kartagna که در کلمبیا در حال برگزاری است، میزبان اصغر فرهادی به عنوان مهمان ویژه این فستیوال خواهد بود و در کنار نمایش منتخبی از فیلم‌های فرهادی، مراسم قدردانی و اهدای جایزه‌ای با عنوان استادان به این فیلم‌ساز را برپا می‌کند.
  • مراسم یادبود باستانی پاریزی در بنیاد افشار

    دنیای اقتصاد: مراسم یادبود دهمین سالگرد درگذشت ابراهیم باستانی پاریزی امروز پنج‌شنبه در بنیاد موقوفات افشار برگزار می‌شود. سید‌مصطفی محقق داماد و ژاله آموزگار در این مراسم به ایراد سخنرانی می‌پردازند. همچنین سیمین فصیحی و حسن باستانی‌راد از دیگر سخنرانان این برنامه به شمار می‌روند.
  • نشست پاتوق فیلم کوتاه در سینما بهمن

    دنیای اقتصاد: ششمین جلسه از نهمین فصل پاتوق فیلم کوتاه، یکشنبه دوم اردیبهشت‌ماه با نمایش ۴ فیلم کوتاه در پردیس سینمایی بهمن برگزار می‌شود. در این جلسه از فصل نهم پاتوق که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می‌شود، فیلم‌های کوتاه داستانی «زوزه» به کارگردانی امیر نجفی، «پَر ویز» به کارگردانی پیمان فخرایی، «کورتیزول» به کارگردانی دانیال نوروَش و «فلس» به کارگردانی هومن نادری، روی پرده خواهند رفت.
  • چوب حراج بر پرتره پرماجرای چرچیل

    دنیای اقتصاد: یک پرتره وینستون چرچیل که هفت دهه در مجموعه‌های خصوصی نگهداری شده است، در یکی از اتاق‌های کاخ بلنهایم که محل تولد مشهورترین نخست‌وزیر بریتانیاست، به نمایش گذاشته شده است تا بعد از مدتی به مزایده گذاشته شود.
  • اماواگرهای آمار جدید سیما

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌و هنر: صداوسیمای ۲۴هزار میلیاردی چقدر بیننده دارد؟ مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما می‌گوید حدود ۷۰درصد اما منتقدان می‌گویند کمتر. برخی حتی آمار کمتر از ۵۰درصدی هم ارائه کرده‌اند. در این میان اعلام بودجه ۲۴هزار میلیارد تومانی صداوسیما، اعتراض و شگفتی بسیاری از منتقدان و مخاطبان را به‌همراه داشت. آنها می‌گفتند صداوسیما نتوانسته نظر و رضایت مخاطبان را جلب کند و افزایش بودجه‌اش به ۲۴هزار میلیارد تومان توجیه منطقی و اقتصادی ندارد.
  • برپایی نمایشگاه با آثار مردم

    دنیای اقتصاد: یک گالری هنری در اسکاتلند از عموم مردم دعوت کرده است که آثار هنری خود را بر دیوارهای گالری نصب کنند. گالری «ادینبرو پرینت‌میکرز»‌ که در ساختمان قبلی یک کارخانه قرار دارد و در رویدادی که با عنوان «گذشته و اکنون: این گالری به هر حال متعلق به کیست؟»‌ فضایی را برای هنرمندانی ایجاد خواهد کرد که آثار هنری خود یا آثار هنری دیگران را در آن به نمایش بگذارند.‌ این گالری پذیرای آثار هنری در انواع مختلف از جمله نقاشی،‌ چاپ، طراحی، هنر روی پارچه، مجسمه و هنر اجرایی است. انتظار می‌رود که هنرمندان نمایشگاه جدید را اعضای مدرسه، گروه‌های اجتماعی و بازدیدکنندگان گالری تشکیل دهند. خبر برگزاری این نمایشگاه در حالی اعلام شده است که چندی پیش یکی از کارکنان یک گالری هنری در «مونیخ» تابلوی نقاشی خود را بدون هماهنگی با مسوولان گالری در کنار آثار هنرمندان برجسته هنر مدرن و معاصر از جمله «اندی وارهول» به نمایش گذاشت. بر اساس گزارش یک روزنامه آلمانی، کارمند ۵۱ساله‌ای که گالری مذکور اکنون او را اخراج و به مدت سه سال از حضور در این مکان منع کرده است،‌ این کار را به امید «دستیابی به نقطه پیشرفت هنری خود» انجام داده بود.
  • شاهکار کوبریک روی آنتن شبکه نمایش

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «درخشش» ساخته استنلی کوبریک امروز از شبکه نمایش پخش می‌شود. در خلاصه داستان این فیلم که محصول سال ۱۹۸۰است آمده: مرد نویسنده‌ای به‌همراه همسر و فرزندش در هتلی اقامت می‌گزیند تا در طول فصل زمستان و در آرامش فضای هتل داستانش را به پایان برد. در طول فصل زمستان به‌دلیل بارش برف بسیار، راه‌های مواصلاتی به هتل بسته شده و به همین دلیل جک تورنس با خانواده خود به‌عنوان سرایدار در این هتل در طول زمستان استخدام می‌شود و ... جک نیکلسون، شلی دووال، دنی لوید و اسکتمن کراترز از بازیگران این فیلم هستند که با برداشتی از داستان استیون کینگ ساخته شده است. علاقه‌مندان به ژانر وحشت می‌توانند «درخشش» را ساعت ۲۳ از شبکه نمایش تماشا کنند.
  • کنسرت داود آزاد در گرگان

    دنیای اقتصاد: داود آزاد، نوازنده و خواننده موسیقی ایرانی، در یک کنسرت بهاری جمعه ۳۱فروردین در تالار فخرالدین اسعد گرگانی با مخاطبان خود دیدار می‌کند. در این کنسرت داود آزاد با همراهی گروه موسیقی «سپهر» قطعاتی از موسیقی عرفانی را اجرا خواهد کرد و سیدسلمان حسینی، پیام شریف‌نژاد، لبیب جذبانی، پرنیان آقایی‌نژاد، راضیه شیخ، رویا ریاضی، داود خشنودی،‌ پویا خوشبین، حامد کی‌پور،‌ هدایت اسماعیلی، پدرام محمدنژاد، عرفان حسینی و رمضان ساور در گروه نوازندگان او را همراهی خواهند کرد.
  • خلاصه آموزه‌های ۷ کتاب استفان کاوی در یک جلد

    دنیای اقتصاد: کتاب «آموزه‌های استفان کاوی» با ترجمه دکتر فرشید عبدی منتشر شد. این اثر گزیده‌ای از درس‌ها و تعالیم هفت کتاب استفان کاوی، نویسنده مطرح در حوزه توسعه فردی است که در دو بخش تدوین شده است؛ بخش نخست به آموزه‌های این نویسنده اختصاص دارد و خلاصه‌ای است از مفاهیم، ایده‌ها، نقل‌قول‌ها و داستان‌هایی که دکتر کاوی در آثار مختلفش آمده، و بخش دوم نیز با عنوان «هفت کتاب در یک کتاب» گزیده‌ای است از کتاب‌های هفت عادت مردمان موثر، هفت عادت خانواده‌های موفق، نخست اولویت‌ها، عادت هشتم، راهکار سوم، رهبری اصول‌مدار و سرعت اعتماد.
  • «کتابخورها» روی صحنه کانون

    دنیای اقتصاد: نمایش «کتابخورها» به نویسندگی و کارگردانی اسماعیل رحیمی‌سروش از فردا پنج‌شنبه در سینما تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به روی صحنه می‌رود. در خلاصه نمایش «کتابخورها» آمده است: «سه موریانه به همراه یک سوسک چوبخوره در قفسه کتابخانه‌ای زندگی می‌کنند و به خوردن کتاب‌ها مشغولند؛ تا اینکه با ورود یک عنکبوت، دردسرهای این کتابخانه آغاز می‌شود.» سارا بابایی، جعفر غلامپور، ثمین بزرگمند، صادق فروغی‌خیاطی، آرین طهرابی و نادیا فداکار ایفاگران نقش‌های «کتابخورها» هستند. اجرای نمایش «کتابخورها» روزهای چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه در نوبت عصر ساعت ۱۸:۳۰ و روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه نوبت صبح برای مدارس، مهدکودک‌ها و سایر مراکز دولتی و غیردولتی اجرا می‌شود. سینما تئاتر کانون پرورش فکری به نشانی خیابان شهید بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی (وزراء)، بالاتر از سینما آزادی، نبش کوچه چهارم، میزبان این اثر نمایشی است.
  • جایزه جشنواره فیلم کلیولند برای انیمیشن ایرانی

    دنیای اقتصاد: مستند انیمیشن کوتاه «آنیتا، گمشده در اخبار» جایزه بهترین انیمیشن کوتاه جشنواره فیلم کلیولند آمریکا، یکی از رویدادهای مورد تایید آکادمی اسکار، را دریافت کرد. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «در ۵ آبان ۱۳۹۹، یک قایق بادی سواحل دانکرک فرانسه را ترک می‌کند تا ۱۹ مهاجر غیرقانونی را به انگلستان برساند اما پس از چند دقیقه واژگون می‌شود. هفت مهاجر در کانال مانش غرق می‌شوند، پنج نفر آنها یک خانواده کرد-ایرانی به نام ایران‌نژاد بودند که در آرزوی زندگی بهتر به این سفر سخت رفته بودند و این فیلم در مورد آن خانواده است.» این فیلم ۱۷دقیقه‌ای ساخته جدید بهزاد نعلبندی است؛ کارگردانی که ساخته قبلی او با عنوان «کاغذ پاره‌ها» در جشنواره‌های سینمایی جهان و ایران حضور داشت و جوایزی کسب کرد. چهل و هشتمین جشنواره فیلم کلیولند از ۱۵ تا ۲۵ فروردین (۳ تا ۱۳ آوریل) در آمریکا برگزار شد.
  • رشد شدید کتاب‌خوانی در آسیا

    دنیای اقتصاد-شایان ربیعی: احتمالا کمتر پیش آمده که از حجم و معادلات بازار کتاب جهان آمار یا خبری شنیده باشید، بازاری که به‌تنهایی بیش از یک‌سوم از ارزش کل بازار نشر جهان را به خود اختصاص داده و با‌این‌حال چندان مورد توجه رسانه‌ها نبوده است. البته بدیهی است که جمعیت بالای کشورهای پرشمار این قاره کهن علت اصلی بالا بودن ارزش بازار کتاب آن است، اما نکته مهم، روند روبه‌رشد این بازار در سال‌های اخیر است. رشد درآمدها از سال ۲۰۱۷، یعنی دو سال پیش از آغاز پاندمی کرونا، شتاب بیشتری به خود گرفته است و طبق پیش‌یبنی‌ها این رشد در سال‌های آینده هم ادامه خواهد داشت.سایت مشهور ایستــــاتیستا گزارش داده سهم ۳۰درصدی آسیا از بازار کتاب جهان در سال ۲۰۲۴تا سال ۲۰۲۹ به آستانه ۴۰درصد خواهد رسید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر