به گزارش اتاق ایران، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان در این نشست، گفت: پتانسیل‌‌‌های خوبی در زمینه صنعت، معدن و گردشگری در اختیار همدان است که در سفر دوروزه هیات تجاری حلبچه به همدان به بررسی آنها پرداخته خواهد شد. علی‌‌‌اصغر زبردست، با اشاره به حضور همراهان رئیس اتاق حلبچه و فعالیت آنها در زمینه‌‌‌های فنی و مهندسی، ساختمانی و تجارت و حوزه‌‌‌های کشاورزی، بیان کرد: برای همراهان نیز نشست‌‌‌هایی با همتاهای آنها در استان برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌ شده است تا انتقال تجربیات لحاظ شود. وی به بازدید هیات تجاری حلبچه از دو شرکت لبنیاتی و غذایی همدان اشاره کرد و با بیان اینکه برنامه‌‌‌های متعددی برای ارائه ظرفیت‌‌‌ها و توانمندی‌‌‌های استان به این هیات تجاری تدارک دیده شده است، ابراز امیدواری کرد که دستاورد این سفر در توسعه مراودات تجاری استان با حلبچه مشهود باشد.

زبردست با اشاره به اینکه حلبچه به لحاظ نزدیکی به همدان می‌‌‌تواند فرصت خوبی برای صادرات خدمات فنی‌ومهندسی، کشاورزی، دام و طیور و لبنیات باشد، افزود: کشت‌‌‌های فراسرزمینی هم گزینه مناسبی است که فعالان بخش کشاورزی باید آن را کلید بزنند. در ادامه این نشست، پیشوا احمد محمود، با بیان اینکه در حال حاضر دو بازارچه مرزی حلبچه در کرمانشاه فعال است و با پیگیری استان حلبچه یک بازارچه مرزی در شهرستان پاوه افتتاح خواهیم کرد، گفت: ایران با ایجاد این بازارچه موافقت کرده است و در حال دریافت مجوزها برای راه‌‌‌اندازی آن هستیم.

رئیس اتاق بازرگانی حلبچه با بیان اینکه اگر این بازارچه راه‌‌‌اندازی شود، با توجه به فاصله کم آن با حلبچه که تنها ۲۵۰کیلومتر است، هزینه‌‌‌های حمل‌‌‌ونقل کالاها به حلبچه کاهش پیدا می‌کند، افزود: شرکت‌ها در برنامه‌‌‌ریزی خود استفاده از این بازارچه مرزی را مدنظر قرار دهند تا از طریق این بازارچه تجارت خود را توسعه دهند. وی با بیان اینکه با توجه به ارتباط با ایران علاقه‌‌‌مند به حضور شرکت‌های ایرانی در بازار خود هستیم، گفت: در حال حاضر بیشترین حجم بازار در اختیار شرکت‌های ترکیه‌‌‌ای است که یکی از دلایل آن را می‌‌‌توان در نا‌توانی شرکت‌های ایرانی در بسته‌‌‌بندی مناسب و باکیفیت پیدا کرد.

رئیس اتاق بازرگانی حلبچه با بیان اینکه شرکت‌های ایرانی باید روی این موضوع بیشتر کار کنند، گفت: اقلیم کردستان توسعه صنایع تبدیلی را مدنظر قرار داده است و تجار ایرانی می‌‌‌توانند با سرمایه‌گذاری روی این بخش به ما کمک کنند. احمد محمود با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در اقلیم کردستان تسهیل شده است و می‌‌‌توان از امتیازات آن استفاده کرد، عنوان کرد: زمینی که در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌گیرد به اسم وی خواهد شد و ۱۰سال معافیت مالیاتی و پنج‌سال معافیت گمرکی برای کالاها مدنظر قرار گرفته است. ضمن اینکه هرچه از سرمایه‌گذاری عاید سرمایه‌گذار شود، قابل‌‌‌خروج از اقلیم خواهد بود؛ به‌‌‌طوری ‌‌‌که خروج پول‌‌‌های عایدی از سرمایه‌گذاری مشکل نخواهد بود.