شماره روزنامه ۶۵۶۷
|

رشد ۴۰درصدی حقوق دولتی در بودجه سال ۱۴۰۵، نگرانی‌ها درباره فشار مضاعف بر معادن کوچک را افزایش داده است

حقوق دولتی معادن در ایران با این هدف تعریف شد که بخشی از درآمد حاصل از بهره‌برداری از ذخایر معدنی کشور به خزانه دولت بازگردد و صرف توسعه زیرساخت‌های معدنی، بازسازی مناطق معدن‌کاری‌شده، اکتشافات جدید و حمایت از توسعه پایدار این بخش شود. هدف اصلی این قانون، ایجاد توازن میان بهره‌برداری اقتصادی و حفظ…

عدم توجه به اصل کمیابی در سیاستگذاری، فشار بر آبخوان‌ها را تشدید کرده است

منابع آب زیرزمینی در ایران، با وجود بحران فرونشست، همچنان ارزان‌تر از آب‌های سطحی قیمت‌گذاری می‌شود. کارشناسان معتقدند نظام تعرفه‌گذاری مبتنی بر هزینه تامین، سیگنال درستی از کمیابی منابع به مصرف‌کننده نمی‌دهد. به باور آنها، تداوم این ساختار، برداشت بی‌رویه و فشار بر آبخوان‌ها را تشدید کرده است.

اخبار صنعت، معدن و تجارت روزنامه شماره ۶۵۶۷

    یکشنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵
  • رشد ۴۰درصدی حقوق دولتی در بودجه سال ۱۴۰۵، نگرانی‌ها درباره فشار مضاعف بر معادن کوچک را افزایش داده است

    روزنامه شماره ۶۵۶۷

    معدن‌کاری در چاه هزینه‌ها

    حقوق دولتی معادن در ایران با این هدف تعریف شد که بخشی از درآمد حاصل از بهره‌برداری از ذخایر معدنی کشور به خزانه دولت بازگردد و صرف توسعه زیرساخت‌های معدنی، بازسازی مناطق معدن‌کاری‌شده، اکتشافات جدید و حمایت از توسعه پایدار این بخش شود. هدف اصلی این قانون، ایجاد توازن میان بهره‌برداری اقتصادی و حفظ منافع عمومی بود؛ مدلی که در بسیاری از کشورهای معدنی جهان نیز با اشکال مختلف اجرا می‌شود. با این حال فعالان بخش معدن معتقدند در سال‌های اخیر حقوق دولتی بیش از آنکه نقش توسعه‌ای ایفا کند، به ابزاری برای جبران کسری بودجه دولت تبدیل شده و فشار آن عمدتا بر دوش بخش خصوصی واقعی و معادن کوچک افتاده است.
  • سازمان توسعه تجارت خبر داد؛

    روزنامه شماره ۶۵۶۷

    رفع محدودیت‌ صادرات فولاد در ماه‌های آتی

    مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت گفت: امیدواریم با تمهیدات در نظر گرفته‌شده در ماه‌های آینده محدودیت‌های صادراتی محصولات پایین‌دست پتروشیمی و فولادی برداشته شود.
  • عدم توجه به اصل کمیابی در سیاستگذاری، فشار بر آبخوان‌ها را تشدید کرده است

    روزنامه شماره ۶۵۶۷

    تعرفه وارونه قیمت آب

    منابع آب زیرزمینی در ایران، با وجود بحران فرونشست، همچنان ارزان‌تر از آب‌های سطحی قیمت‌گذاری می‌شود. کارشناسان معتقدند نظام تعرفه‌گذاری مبتنی بر هزینه تامین، سیگنال درستی از کمیابی منابع به مصرف‌کننده نمی‌دهد. به باور آنها، تداوم این ساختار، برداشت بی‌رویه و فشار بر آبخوان‌ها را تشدید کرده است.
  • افزایش نرخ ارز و تورم؛ عوامل اصلی تغییر قیمت انسولین

    قیمت انسولین در سال‌های اخیر یکی از موضوعات مورد توجه بیماران دیابتی و جامعه پزشکی بوده است. این دارو به عنوان یک نیاز اساسی و غیرقابل جایگزین برای بیماران دیابتی شناخته می‌شود و عدم دسترسی به آن می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای سلامت و زندگی بیماران به همراه داشته باشد. درحالی‌که برخی رسانه‌ها از قیمت نجومی برای انسولین خبر داده‌اند، بررسی وضعیت نشان می‌دهد که افزایش قیمت این دارو اتفاق افتاده است، اما به آن میزان که عنوان می‌شود، نبوده است.
  • معاون استاندار تشریح کرد؛

    روزنامه شماره ۶۵۶۷

    خسارت جنگ به واحدهای صنعتی در تهران

    دنیای اقتصاد: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران،گفت:در جریان جنگ اخیر، یک هزار واحد صنعتی در استان تهران خسارت‌هایی از جزئی تا ۱۰۰ درصد دیده‌اند.
  • وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد

    روزنامه شماره ۶۵۶۷

    تداوم سیاست حمایتی دولت از تولید

    وزیر جهاد کشاورزی گفت: سیاست حمایتی دولت از تولید و تولیدکننده داخلی تداوم دارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی روز شنبه - ۲۶ اردیبهشت- در جلسه هم‌اندیشی با ارکان شورای اطلاع‌رسانی دولت که در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به تجربه مدیریت بازار کالاهای اساسی در دوره‌های بحرانی گفت: در برخی دوره‌ها، از جمله شرایط جنگی و مقاطع پرتنش، مجموعه‌ای از تصمیم‌ها و شیوه‌های مدیریتی اتخاذ شد که امروز می‌تواند در دوران غیرجنگی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
  • بهره‌مندی از تخفیف تعرفه‌ای مشروط به استفاده از «سامانه اوراسیا»

    دنیای اقتصاد: سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد: در راستای هوشمندسازی و الکترونیکی‌سازی فرآیندهای گمرکی و با هدف افزایش شفافیت، سرعت و پیش‌بینی‌پذیری تشریفات تجاری، زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی سامانه اوراسیا فراهم شده و این سامانه آماده بهره‌برداری است. به گزارش ایرنا از سازمان توسعه تجارت، این سامانه با هدف تسهیل بهره‌مندی فعالان اقتصادی از تخفیفات و معافیت‌های تعرفه‌ای پیش‌بینی شده در موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا طراحی شده و مدیریت فرآیندهای مربوط به گواهی مبدأ و کالاهای مشمول این موافقت‌نامه را به صورت سامانه‌ای انجام می‌دهد. طبق اعلام سازمان توسعه تجارت، بهره‌مندی از تخفیفات و معافیت‌های تعرفه‌ای واردات از اتحادیه اقتصادی اوراسیا، منوط به ثبت گواهی مبدأ اوراسیا و انجام فرآیندهای مربوطه از طریق سامانه جامع گمرکی و بخش اوراسیا خواهد بود. در این اطلاعیه تاکید شده است در صورت عدم استفاده از سامانه مذکور، واردات انجام‌شده در حکم واردات از کشورهای ثالث تلقی شده و بدون اعمال تخفیفات و معافیت‌های تعرفه‌ای، مشمول پرداخت کامل حقوق ورودی خواهد شد. از دیگر اهداف راه‌اندازی این سامانه می‌توان به الکترونیکی‌سازی فرآیند اظهار و رسیدگی به گواهی مبدأ اوراسیا، حذف فرآیندهای کاغذی، تسریع تشریفات گمرکی و افزایش شفافیت در فرآیند واردات اشاره کرد.
۱