شماره روزنامه ۶۱۹۵
|

«دنیای‌اقتصاد» استراتژی متولی کشاورزی را بررسی می‌کند؛

اصرار بر خودکفایی غذا ادامه دارد. درحالی‌که امنیت غذا در جهان با مولفه‌هایی نظیر متنوع‌سازی سبد وارداتی، گسترش ذخایر، کشت فراسرزمینی و پایداری تولید شناخته می‌شود، سیاست خرید تضمینی در ایران محور اصلی سیاست امنیت غذا است. موضوعی که به جای خوداتکایی در تولید و عرضه غذا، خودکفایی را هدف قرار می‌دهد.…

چرا ایران در توسعه‏‏‌ صنعتی ناکام ماند؟

ویژه‌‌‌نامه «چالش‌‌‌های صنعتی‌شدن ایران» امروز شنبه ۱۵ماه دی به‌عنوان ضمیمه رایگان روزنامه «دنیای‌اقتصاد» منتشر شده است. این مطالعه که پس از کتاب «استراتژی توسعه صنعتی ایران» جامع‌‌‌ترین مطالعه درباره گذشته و آینده صنعت در ایران است، توسط دکتر مسعود نیلی و شماری از اقتصاددانان و محققان جوان در…

    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • رشد ۸ درصدی بدون ایفای نقش سرمایه و تجارت خارجی ممکن است؟

    سودای رشد اقتصاد بسته

    آیا می‌توان در فضای بسته و بدون سرمایه به رشد و رفاه اقتصادی رسید؟ پاسخ هرچند شفاف است، اما هنوز افراد موثر در تصمیم‌گیری‌ها به دنبال رشد بدون سرمایه خارجی و در فضای تحریمی و بسته هستند. در واقع کیفیت ارتباط اقتصادی ملت‌ها نقش بی‌بدیلی در رشد یا افول آنها ایفا می‌‎کند. آمارها نشان می‌دهد که میان ثروتمند بودن یک اقتصاد و باز بودن آن همبستگی وجود دارد. یک مطالعه اقتصادی حاکی از آن است که اگرچه کشورهای ثروتمند اقتصاد باز دارند، اما در میان کشورهای فقیر، کشورهای دارای اقتصاد باز سریع‌تر از کشورهای ثروتمند رشد می‌کنند و در مقابل، اقتصادهای بسته رشد آهسته‌تری در قیاس با ثروتمندان دارند. از سوی دیگر، بررسی تاریخی نشان می‌دهد اقتصادهای فقیری که اقتصاد بسته خود را باز کرده‌اند، شاهد افزایش نرخ رشد اقتصادی خود بوده‌اند. شواهد حاکی از آن است که در‌های باز در مقابل اقتصاد جهانی، «شرط لازم» برای رشد اقتصادی یک کشور است.
  • «دنیای‌اقتصاد» استراتژی متولی کشاورزی را بررسی می‌کند؛

    قربانیان جدید خودکفایی؟

    اصرار بر خودکفایی غذا ادامه دارد. درحالی‌که امنیت غذا در جهان با مولفه‌هایی نظیر متنوع‌سازی سبد وارداتی، گسترش ذخایر، کشت فراسرزمینی و پایداری تولید شناخته می‌شود، سیاست خرید تضمینی در ایران محور اصلی سیاست امنیت غذا است. موضوعی که به جای خوداتکایی در تولید و عرضه غذا، خودکفایی را هدف قرار می‌دهد. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند سیاستگذار به جای تمرکز بر خودکفایی با سیاست‌هایی همچون خرید تضمینی، حرکت در مسیر خوداتکایی را در پیش گیرد.
  • آیا مداخله دولت در توسعه تجدیدپذیرها ناترازی‏‏‌ را تشدید می‌کند؟

    پایان خاموشی به سه شرط

    در تابستان سال ۱۴۰۳ حدود ۱۷هزار و ۵۰۰مگاوات و در شهریور ۱۹ تا ۲۰هزار مگاوات ناترازی برق وجود داشت. در صورت ادامه این روند، سال آینده ۲۴‌هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت. این به معنای آن است که برای جبران ناترازی باید ۲۵‌هزار مگاوات ظرفیت اضافه شود. این در حالی است که وضعیت امروز حوزه انرژی نتیجه عملکرد سیاستگذار در حوزه انرژی است و به نظر می‌رسد با ادامه رویکرد سیاستگذار در این حوزه، ناترازی طی سال‌های پیش‌رو تشدید شود. در حال حاضر مهم‌ترین عامل ناترازی انرژی، عدم‌سرمایه‌گذاری در بخش‏‏‌های مختلف تولید است و برای توقف روند ناترازی‏‏‌ها، در وهله اول محیط سرمایه‌گذاری در اقتصاد انرژی و فعالیت‏‏‌های این حوزه باید جذاب شود و هم‏‏‌زمان در حوزه تولید، انتقال و مصرف انرژی سیاستگذاری مناسب و بهینه‏‏‌ای انجام شود. همچنین ضروری است دولت از اقتصاد انرژی خارج شود. از طرف دیگر تغییر رویکرد دولت به موضوع انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر اگرچه ضروری است، اما بررسی روند تحولات و اظهارنظرهای صورت‌گرفته، نگرانی از حضور پررنگ دولت، شکل‏‏‌گیری فضای انحصار در این حوزه و عدم‌جذابیت فضا برای رقابت بخش خصوصی را به وجود آورده است.
  • درس‌‌‌های پادشکنندگی برای اقتصاد ایران

    اقتصادهای امروز، تحت‌‌‌تاثیر شتاب چشمگیر فناوری و گسترش شگفت‌‌‌انگیز ارتباطات، چنان به‌‌‌هم‌پیوسته شده‌‌‌اند که حتی یک دگرگونی کوچک در نقطه‌‌‌ای از جهان می‌‌‌تواند موجی از پیامدهای غیرمنتظره را در سراسر سیاره رقم بزند. این پدیده که از آن با عنوان «خطر سیستمی» یاد می‌‌‌کنیم، هنگامی روی می‌دهد که اختلالی در بخشی از یک شبکه به شکل دومینووار کل سیستم را تحت‌تاثیر قرار دهد. درعین‌‌‌حال، کشورهایی که به دلایل مختلف، از تحریم‌‌‌های خارجی گرفته تا ملاحظات داخلی، خود را در حاشیه این فضای جهانی می‌‌‌یابند، از سویی از بخشی از تب‌‌‌وتاب‌‌‌های بیرونی در امان می‌‌‌مانند و از سوی دیگر، فرصت‌‌‌های جذب سرمایه، مبادلات فناورانه و دانش مشترک را از دست می‌دهند. ایران نمونه بارز این «خودمختاری پرهزینه» به‌‌‌شمار می‌رود؛ چراکه انزوای اقتصادی و تحریم‌‌‌های مکرر، ضمن کاستن از نقش موثر در اقتصاد بین‌المللی، بستر را برای شوک‌‌‌های متوالی، از تورم‌‌‌های ناگهانی گرفته تا تلاطم‌‌‌های شدید ارزی، فراهم کرده است.
  • دولت برق تجدیدپذیرها را به قیمت خوب خریداری می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: دولت برق تولیدی از انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر را به قیمت خیلی خوب خریداری خواهد کرد.به گزارش «ایسنا»، محمدجعفر قائم‌پناه در جریان بازدید از چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر ایران با بیان اینکه هر چه تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر تولید کنند، دولت خریدار آن است، گفت: زودبازده‌ترین برق تولیدی انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر است، به دلیل مصرف زیاد برق، تولید گاز با مشکل روبه‏‏‌رو می‌شود و از طرف دیگر سوخت‏‏‌های فسیلی آلودگی ایجاد می‌کنند.
  • شرایط برای واگذاری ساخت ۵‌هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر فراهم شد

    معاون وزیر نیرو با بیان اینکه اکنون شرایط لازم برای ساخت ۵هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر فراهم شده است، خواستار ورود متقاضیان به این عرصه شد.
  • پیشرفت ۳۲ درصدی طرح انتقال آب دریا در سیستان و بلوچستان

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه طرح انتقال آب دریا در سیستان و بلوچستان ۳۲‌درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: آب‌شیرین‌کن ۱۰۰‌هزار مترمکعبی نیز آماده بهره‏‏‌برداری است.عیسی بزرگ‏‏‌زاده در گفت‏‏‌وگو با «ایرنا» افزود: در منطقه سیستان طرح‏‏‌های مختلفی در سه‌مرحله برای تامین آب موردنیاز مردم در نظر گرفته شده که شامل طرح‏‏‌های اضطراری، میان‌مدت و بلندمدت است.وی در توضیح طرح‌های اضطراری تامین آب اظهار کرد: در این بخش موفق شدیم بیش از ۱۰۰حلقه چاه حفر کرده و شبکه‏‏‌های جمع‌آوری آن را ایجاد کنیم.
  • با سرمایه‌گذاری ۲۳۰۰ میلیارد ریالی در اردکان صورت گرفت

    افتتاح دومین نیروگاه خورشیدی ۱۰مگاواتی چادرملو

    د‌‌‌ومین نیروگاه خورشیدی ۱۰مگاواتی چادرملو در زمینی به مساحت ۱۵هکتار در مجاورت مجتمع صنعتی چادرملو و نیروگاه خورشیدی شهید فخری‌‌‌زاده در اردکان یزد با حضور سیدمحمد اتابک وزیر صمت و معاونان وی، استاندار یزد، نمایندگان استان در مجلس و فرید دهقانی مدیرعامل چادرملو افتتاح شد.
  • افتتاح کلاف‌سازی سرمد ابرکوه با حضور وزیر صمت

    دنیای‌اقتصاد: کارخانه کلاف‌سازی سرمد ابرکوه با حضور سیدمحمد اتابک وزیر صمت، محمد آقاجانلو رئیس هیات‌عامل ایمیدرو، محمدرضا صباغیان نماینده مردم ابرکوه در مجلس، اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، مرتضی علی‌اکبری مدیرعامل شرکت تجلی و جمعی از مدیران و مسوولان افتتاح شد. سرمایه‌گذاری در پروژه کلاف‌سازی فولاد سرمد ابرکوه با ظرفیت تولید ۴۵۰هزار تن در سال به‌میزان ۲۰میلیون یورو و ۴۳۰میلیارد تومان بوده و اجرای آن صرفه‌جویی ۷میلیون یورویی را به همراه داشته است. با اجرای این طرح برای ۵۰نفر به صورت مستقیم و برای ۲۰۰نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.با توجه به ارزش‌افزوده بالای محصول کلاف فولادی، بهره‏‏‌برداری از این پروژه می‏‏‌تواند تاثیرات قابل‏‏‌توجهی بر عملکرد ارزش‏‏‌افزایی و سودآوری شرکت داشته باشد.سرمد ابرکوه از زیرمجموعه‏‏‌های گروه سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات بوده و سهامداران آن شرکت چادرملو و شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات هستند.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • رئیس کل گمرک ایران خبر داد؛

    ترانزیت خارجی از مسیر ایران افزایش یافت

    دنیای اقتصاد: ترانزیت خارجی از مسیر ایران در ۹ ماهه سال جاری با ۳۱ درصد افزایش به رقم ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید.
  • چرا ایران در توسعه‏‏‌ صنعتی ناکام ماند؟

    حکمرانی اقتصادی صنعت‏‏‌زدا

    ویژه‌‌‌نامه «چالش‌‌‌های صنعتی‌شدن ایران» امروز شنبه ۱۵ماه دی به‌عنوان ضمیمه رایگان روزنامه «دنیای‌اقتصاد» منتشر شده است. این مطالعه که پس از کتاب «استراتژی توسعه صنعتی ایران» جامع‌‌‌ترین مطالعه درباره گذشته و آینده صنعت در ایران است، توسط دکتر مسعود نیلی و شماری از اقتصاددانان و محققان جوان در «پژوهشکده مطالعات اقتصادی و صنعتی شریف» تهیه و تدوین شده است. در این مطالعه با بررسی داده‌های اقتصادی کشور به این سوال پاسخ داده شده که چرا ایران از ابتدای دهه ۸۰ شمسی دچار «افول صنعتی» شده است؟
  • مصاحبه «دنیای اقتصاد» با پدرام سلطانی؛ فرصت طلایی توسعه صنعتی از دست رفت؛

    امید تجارت به انعطاف سیاست

    تجارت خارجی ایران در نتیجه «سیاست»، بی‌افق شده است. در دو دهه اخیر که تحریم میزبان همیشگی اقتصاد ایران بوده، اثر سیاست بر بازیگران تجارت پیوسته شدت یافته است تا حدی که به عقیده یک بازرگان باسابقه، بدون یک توافق جامع با جهان امکانی برای توسعه کشور در دسترس نیست.
  • ادامه واکنش‌ها به تصمیم شگفتانه دولت؛

    اکسپوی ژاپن و پرسش‌های بی‌جواب

    قدمت ۱۷۰ ساله بزرگ‌ترین رویداد جهانی که هر پنج سال در یک کشور برگزیده برگزار می‌شود حتی بیش از مراسم المپیک و جام‌جهانی فوتبال است و اهمیت آن نیز در عرصه علم و فرهنگ و ‌نوآوری کمتر از آنها نیست؛ به گونه‌ای که ایران در اوج جنگ و مشکلات اقتصادی در سال ۱۳۶۳ در همین کشور ژاپن با همکاری تنی چند از فیلسوفان، هنرمندان، کارآفرینان و استادان رشته‌های مختلف شرکت می‌کند.
    جمعه، ۱۴ دی ۱۴۰۳
  • درخواست رئیس سابق اتاق ایران از وزارت خارجه کشور؛

    راننده کامیون‌های ایرانی در ترکیه را دریابید!

    دنیای اقتصاد: حسین سلاح ورزی، فعال اقتصادی و رئیس سابق اتاق ایران به لغو قانون معافیت مالیاتی سوخت برای کامیون‌های ایرانی در ترکیه واکنش نشان داد.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • صنعت زدایی؛

    افول صنعتی در ایران چگونه آغاز شد؟

    دنیای اقتصاد: ویژه‌نامه «چالش‌های صنعتی شدن ایران» روز شنبه ۱۵ ماه دی به عنوان ضمیمه رایگان روزنامه دنیای‌اقتصاد منتشر می‌شود.
  • رایزن اقتصادی ایران در قطر در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»؛

    احیای شورای‌عالی صادرات غیرنفتی؛ آغازگر فصلی نوین در توسعه تجارت

    دنیای اقتصاد: رایزن اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قطر با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای عالی صادرات در دولت چهاردهم بعد از ۴ سال گفت: برگزاری اولین جلسه این شورا نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای عبور از چالش‌های موجود است. این گام، اگر با برنامه‌ریزی دقیق و پیگیری جدی همراه شود، می‌تواند آغازگر فصلی نوین در توسعه صادرات غیرنفتی کشور باشد.
  • قائم مقام دبیر کمیته حمایت از کسب و کار اعلام کرد؛

    افزایش نامتعارف تعرفه‌ برق صنایع ملغی شد

    دنیای اقتصاد: ​قائم مقام دبیر کمیته حمایت از کسب‌ وکار گفت: افزایش نامتعارف تعرفه‌های برق صنایع که از مهر ماه امسال ابلاغ شده بود، به دلیل عدم رعایت قانون بهبود محیط کسب و کار لغو شد.
  • در دومین نشست تخصصی پیشرفت و آبادانی منطقه مکران مطرح شد؛

    مذاکره باید مستقیم باشد

    دومین نشست تخصصی درباره ظرفیت‌های بین‌المللی‌شدن و توسعه منطقه مکران، با حضور نماینده ویژه رئیس‌جمهور، معاون سازمان‌برنامه، استادان دانشگاه، رئیس و نمایندگان بخش‌خصوصی در اتاق ایران برگزار شد. تمامی کارشناسان حاضر در این نشست تاکید کردند که رشد و توسعه بدون همکاری با جهان، امکان‌پذیر نیست و برای استفاده از فرصت‌های اقتصادی در حوزه مکران لازم است از ظرفیت همکاری‌های بین‌المللی شامل سرمایه، تجارب مدیریتی و خدمات فنی و مهندسی استفاده کرد.
  • در دیدار هیات رئیسه و اعضای اتاق ایران با رئیس‌جمهور مطرح شد؛

    اهرم نجات تولید و تجارت؛ لطفا FATF را تعیین تکلیف کنید

    تداوم روند فعلی حاکم بر تولید و تجارت در ایران امکان‌‌‌پذیر نیست. دیدار رئیس‌‌‌جمهور با اعضا و هیات‌‌‌رئیسه اتاق ایران درحالی انجام شد که بخش تولید و تجارت ایران از قطعی برق و کمبود گاز در دو فصل تابستان و پاییز دست‌‌‌کم ۶ تا ۷میلیارد دلار زیان دیده است. در چنین وضعیتی پیوستن ایران به FATF و بهبود روابط بین‌المللی می‌‌‌تواند اهرم نجات تولید و تجارت از زیان و رکود باشد؛ موضوعی که این روزها مهم‌ترین مطالبه بخش خصوصی است و به‌جز فعالان اقتصادی، در گفته‌‌‌های اقتصاددانان و اصحاب سیاست نیز قابل رصد است.
  • وزیر صمت گزارش داد

    کاهش ۴۰ درصدی برق تحویلی به صنایع در ۶ماهه ۱۴۰۳

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت بسته ویژه‌‌‌ای را برای حمایت از صنایع در برابر خسارت قطع برق و گاز در دولت مطرح کرده است که به‌‌‌‌زودی به تصویب می‌رسد و ابلاغ می‌شود.به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، سید محمد اتابک، در هفته‌‌‌های اخیر برای متقاعد کردن دولت درخصوص کاهش اثرات ناشی از قطع برق و گاز و کمبود گازوئیل بر تولید، اقدامات مهمی را در پیش گرفته و توانسته است اضلاع تاثیرگذار در دولت را برای تصویب بسته ویژه حمایت از صنایع در برابر ناترازی انرژی متقاعد کند.براساس گزارشی که وزیر صنعت، معدن و تجارت به دولت داده است، برق تحویلی به صنایع در ۶ماه نخست امسال ۴۰‌درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافته و زمان ازدست‌‌‌رفته صنایع برای تولید که پارسال ۱۴‌درصد بود به ۲۲‌درصد رسیده است، این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۳ را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام نهادند.در گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه صنایع پتروشیمی، فولاد و سیمان سهم ۴۲درصدی از ارزش‌افزوده کل بخش صنعت و سهم ۵۱درصدی از کل صادرات غیرنفتی کشور دارند، تاکید شده است: عدم‌‌‌النفع ناشی از تولید ازدست‌‌‌رفته صنایع عمده کشور ناشی از اعمال محدودیت برق، فقط در تابستان ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۷۳٫۵همت بوده است.
  • تولید برق در شهرک‏‏‌های صنعتی اجرایی می‌شود

    رضا انصاری، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‏‏‌های صنعتی ایران، در نشست بررسی راهکارهای اجرایی برای رفع ناترازی انرژی صنایع، موضوع ناترازی برق را یک مساله ملی دانست و گفت: باید از دوران عبور کرده و به شرایط پایدار برسیم که این موضوع با هم‌افزایی دستگاه‏‏‌های مرتبط و تعامل صاحبان صنایع قابل تحقق است.به گزارش خبرگزاری مهر، وی اضافه کرد: مقرر شد شرکت خدماتی شهرک صنعتی شمس‌آباد برای تولید ۳۰مگاوات تا قبل از پیک مصرف ۱۴۰۴ طرحی ارائه کند و در صورت عملیاتی شدن این طرح، اعمال محدودیت برق برداشته شود و در زمان غیر‌پیک نیز تولیدکنندگان این برق می‏‏‌توانند برق تولیدی خود را در تابلوی سبز بورس به فروش برسانند و با این روش همچنین ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان محقق می‌شود.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • کناره‌گیری ایران از اکسپو بررسی شد؛

    پایان دو قرن حضور

    حذف، عدم حضور یا تحریم؛ داستان ایران و اکسپوی۲۰۲۵ هرچه که هست، فرصت بزرگ نمایش توانمندی‌های اقتصاد ایران در حال از دست رفتن است. اکسپو که بزرگ‌ترین رویداد نمایش قدرت اقتصادی کشورها در دوره‌های زمانی ۲ تا ۴ساله است، در دور بعدی در اوزاکای ژاپن برگزار می‌شود، اما ظاهرا قرار نیست این‌بار ایران در این رویداد شرکت کند؛ اتفاقی که به منزله غیبت یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای خاورمیانه در اکسپو و از دست رفتن شانس افزایش همکاری با اقتصاد جهان است.
  • کسب‏‏‌وکارهای صنعتی برای نوسان دوباره زنجیره‌های تامین آماده می‌شوند؛

    دورنمای تولید در ۲۰۲۵

    سال ۲۰۲۵، نقطه‌عطفی برای بخش صنعت است. از این نظر که جدا از بازگشت ترامپ، اثر تحولات عظیم در هوش مصنوعی (AI) بر واحدهای صنعتی عمیق خواهد بود. شواهد موجود از بررسی ۵گزارش مختلف پیرامون سال آینده میلادی نشان می‌دهد صنایع با ترکیبی از چالش‌‌‌های اقتصادی، اجتماعی، زیست‌‌‌محیطی، نظارتی و فرصت‌‌‌های نوآورانه مواجهند؛ موضوعی که فرصت‌‌‌ها و تهدیدات فراوانی را پیش روی بخش صنعت می‌‌‌گشاید.
  • صنعتی شدن در همسایه شمال غربی چگونه ممکن شد؟

    گام به گام توسعه صنعتی ترکیه

    با برخورداری از یک صادرات ۲۵۰میلیارد دلاری در سال، مسیر صنعتی شدن ترکیه حاوی نکات ارزنده‌ای برای ایران است. به اعتقاد کارشناسان، آنچه در این سال‌ها ایران تجربه کرده «صنعتی شدن نارس» است؛ موضوعی که بیش از کمبود منابع مالی و سرمایه، به‌دلیل فقدان یک استراتژی رقم خورده است. اقتصاددانان همچنین تاکید دارند آن چیزی که در اقتصاد ایران به‌عنوان سیاست صنعتی تعریف شده، استراتژی جایگزینی واردات است که تا زمان حال همچنان سیاست مسلط است و البته شاهد پررنگ شدن استراتژی خودکفایی به جای استراتژی جایگزینی واردات در سال‌های اخیر هستیم. اما چشم‌انداز ترکیه در راهبرد صنعتی شدن، تبدیل شدن به پایگاه تولید برای منطقه اوراسیا (هم آسیا و هم اروپا) است که بر محصولات با تکنولوژی بالا و متوسط متمرکز است و نقش تامین‌کننده جدی کالا برای مصرف‌کنندگان جهانی را دارد. هدف کلی نیز دستیابی به توسعه پایدار به لحاظ اشتغال‌زایی و ملاحظات زیست‌محیطی مبتنی بر بهره‌وری با تاکید بر تولید و صادرات محصولات با فناوری و ارزش افزوده بالاست.
  • تقویت صندوق بیمه کشاورزی با تغییر رویکرد دولت

    رئیس بنیاد ملی گندم‌‌‌‌‌‌کاران خواستار بازنگری در واگذاری بیمه‌‌‌‌‌‌های کشاورزی شد. با انتقال بیمه عوامل تولید و حمل‌ونقل به صندوق بیمه کشاورزی، سرعت‌عمل در جبران خسارت‌‌‌‌‌‌ها افزایش خواهد یافت.
  • رئیس اتاق ایران در نامه‌‌‌‌‌‌‌ای به وزیر صمت:

    ضرورت ابلاغ سود بازرگانی تا پایان بهمن ماه

    رئیس اتاق ایران، با هدف پیشگیری از ابهام و مشکلات ناشی از تغییرات ناگهانی در مقررات تجاری کشور، در نامه‌‌‌‌‌‌‌ای به وزیر صمت، خواستار تعیین و ابلاغ سود بازرگانی سال‌آینده تا پایان بهمن ماه امسال شد.
  • برگزاری شورای عالی صادرات غیرنفتی پس از ۴ سال

    جلسه «شورای‌عالی صادرات غیرنفتی»، در حالی برگزار شد که سه سال‌و یازده ماه از آخرین بر‌‌گزاری جلسه آن گذشته است. در این جلسه معاون اول رئیس‌جمهور با بیان آنکه توسعه صادرات غیرنفتی کشور برای دولت چهاردهم اهمیتی بسیار حیاتی دارد، تاکید کرد: از توان استانداران استان‌های مرزی برای صادرات به همسایگان استفاده شود.
  • مطالبه برقی بخش خصوصی از وزارت نیرو

    دنیای‌اقتصاد: قائم‌‌‌مقام دبیر کمیته حمایت از کسب‌‌‌وکار گفت: در نشست این کمیته افزایش هزینه برق مشترکین صنعتی توسط وزارت نیرو بررسی و مقرر شد بخشنامه وزارت نیرو در این زمینه متوقف شود.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • شرط توفیق دولت

    دنیای اقتصاد: سرپرست امور اطلاع‌رسانی دولت در صفحه شخصی خود در پلت‌فرم ایکس نوشت:پزشکیان در پاسخ به دغدغه برخی اعضای اتاق بازرگانی مبنی بر رفع موانع برای فعالین اقتصادی، از تصمیم‌گیری انجام‌شده برای بررسی مجدد لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.