شماره روزنامه ۶۲۰۴
|

در یک نشست تخصصی، چالش‏‏‌ها و فرصت‏‏‌های زنجیره‏‏‌های ارزش منطقه‏‏‌ای بررسی شد

مشارکت در زنجیره‌‌‌های ارزش جهانی، به‌رغم افزایش‌‌‌ قابل‌توجه ریسک‌‌‌های ژئوپلیتیک، هنوز به‌عنوان محتمل‌‌‌ترین و غیرقابل اجتناب‌‌‌ترین دروازه توسعه اقتصادی در نظر گرفته می‌شود که به ارتقای ساختارهای صنعتی کشورها برای رشد اقتصادی پایدار کمک می‌کند.

«دنیای‌اقتصاد» دلایل تغییر رفتار سرمایه‌گذاران خارجی در بازار ایران را بررسی کرد؛

خروج بازیگران خارجی از لیگ اقتصاد ایران عواقب سوئی نظیر کاهش سطح رقابت در بازار داخلی در پی خواهد داشت. از این رو اتفاق خروج دو بازیگر مطرح بین‌المللی از بازار ایران شائبه خروج دومینووار سرمایه از کشور را کلید زده؛ موضوعی که نیازمند توجه سیاستگذار است.

    پنجشنبه، ۲۷ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» ایرادات حقوقی لایحه تجارت را بررسی کرد؛ کسب‌وکارها در ‌هزارتوی جدید

    کلاژ قانون تجارت

    پس از حدود ۹۰سال قرار است لایحه تجارت تغییر کند و قواعد جدیدی در کشور برای کسب‌وکار تنظیم شود. قانونی که با الهام از مهم‌ترین قوانین تجارت در جهان در ابتدای قرن چهاردهم، توانست نظم و نسق مناسبی به توسعه فعالیت‌های اقتصادی بدهد. نکته مهم اما اینجاست که قانون جدید بدون داشتن طرحی هماهنگ برای تولید و تجارت، به مرحله تصویب رسیده است. موضوعی که به عقیده حقوق‌دانان می‌تواند منشأ جدیدی از نااطمینانی باشد و به سدی جدید در مسیر ایجاد یک محیط کسب‌وکار مناسب بدل شود.
  • دیپلماسی فشرده اقتصادی در دوشنبه

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهور روز چهارشنبه در صدر هیاتی به تاجیکستان سفر کرد. توسعه همکاری‌های اقتصادی با تاجیکستان مهم‌ترین هدف رئیس‌جمهور و تیم همراه در این سفر محسوب می‌شود. در چند روز گذشته نیز هیات ایرانی شامل مسوولان و اعضای اتاق بازرگانی و وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، جلسات متعددی به‌منظور توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و تجاری با مسوولان تاجیکی برگزار کردند.
  • معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد

    سهم ۷۰‌درصدی برنج داخلی از تامین بازار

    دنیای‌اقتصاد: معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه برنج داخلی ۷۰‌درصد بازار را تامین می‌کند، گفت: امسال برنج مورد‌نیاز کشور تامین است و هیچ مشکلی در این‌خصوص نداریم. به گزارش «ایرنا» علیرضا مهاجر درباره وضعیت تولید برنج در سال‌جاری افزود: طبق آمار‌ها امسال با تولید حدود ۲‌میلیون و ۷۰۰‌هزار‌تن برنج در سطح ۷۵۰‌هزار هکتار اراضی کشاورزی بخش عمده نیاز داخلی تامین شده‌است.
  • افزایش مناسبات تجاری ایران و بلاروس

    دنیای‌اقتصاد: رایزن بازرگانی جمهوری‌اسلامی ایران در بلاروس ضمن اشاره به دیدارهای رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران در جریان سفر به بلاروس بر لزوم افزایش سطح مناسبات تجاری دو کشور تاکید کرد. به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، علیرضا سیحون با اشاره به مباحث مطرح‌شده در دیدار رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران با معاون وزیر حمل‌ونقل بلاروس، گفت: تسهیل رفت و آمد کامیون‏‏‏‏‏‏‏‌های دو کشور، توسعه همکاری‌ها در زمینه کریدور شمال به جنوب، استفاده از ظرفیت‌های لجستیکی دو کشور با هدف توسعه صادرات ایران به کشورهای اوراسیا و صادرات بلاروس از طریق ایران به جنوب‌شرقی آسیا، شبه‌قاره هند و کشورهای حوزه خلیج‌فارس از جمله مباحث مطرح‌شده در این دیدار بودند.وی ادامه‌داد: تسهیل ویزای رانندگان، صدور مجوزهای تردد دو طرف و برنامه‏‏‏‏‏‏‏‌ریزی برای سفر وزیر حمل‌ونقل بلاروس به ایران در آینده نزدیک از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این دیدار بود. سیحون در ادامه تصریح کرد: سال‌گذشته شرکت‌های ایرانی در زمینه صادرات محصولات پتروشیمی، صنعتی و ماشین‌آلات همکاری‌هایی را آغاز کردند، از این‌رو انتظار می‌رود که حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال‌های آتی افزایش پیدا کند.
  • وزیر نیرو از کشف تعداد زیادی ماینر غیرمجاز خبر داد

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو گفت: تعداد زیادی ماینر که از شبکه برق به صورت غیرمجاز استفاده می‌کردند، شناسایی شدند. به گزارش «ایرنا»، عباس علی‌آبادی دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: کشف این مقدار زیاد ناشی از سیاست تعیین پاداش برای گزارش‌دهندگان ماینر‌های غیر‌مجاز بود و به‌زودی آمار این میزان ماینر کشف‌شده اطلاع‌رسانی خواهد شد. وزیر نیرو با بیان اینکه اگر استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال مطابق قانون عمل کنند، فعالیتشان قانونی است و فقط با غیرمجازها برخورد می‌شود، گفت: ماینرهای مجاز از برق موردنیاز برخوردار می‌شوند و با غیر‌مجازها به طور قانونی برخورد صورت خواهد گرفت. وی از برنامه‌ریزی برای عبور بدون مشکل از تابستان سال آینده خبر داد و افزود: برخی فعالیت‌ها توسط وزارت نفت در حال انجام است و ما هم کمک خواهیم کرد. علی‌آبادی خاطرنشان کرد: اقدام‏‏‌های زیادی تدارک دیده شده و اگر اجرایی شوند تابستان مشکل نخواهیم داشت.
  • در یک نشست تخصصی، چالش‏‏‌ها و فرصت‏‏‌های زنجیره‏‏‌های ارزش منطقه‏‏‌ای بررسی شد

    ۸ صنعت آتیه‏‏‌دار تا ۲۰۳۰

    مشارکت در زنجیره‌‌‌های ارزش جهانی، به‌رغم افزایش‌‌‌ قابل‌توجه ریسک‌‌‌های ژئوپلیتیک، هنوز به‌عنوان محتمل‌‌‌ترین و غیرقابل اجتناب‌‌‌ترین دروازه توسعه اقتصادی در نظر گرفته می‌شود که به ارتقای ساختارهای صنعتی کشورها برای رشد اقتصادی پایدار کمک می‌کند.
  • مجمع معادن آینده ۲۰۲۵ در عربستان‌سعودی برگزار شد

    فرصت معدنی در سوپرمنطقه

    ۵.۴تریلیون دلار سرمایه‌گذاری جدید قرار است بخش معدن را در خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای میانه متحول سازد. این سرمایه قرار است در طرحی تحت عنوان «توسعه معادن در سوپرمنطقه» به تحول ساختاری معدن و صنایع معدنی کشورهای منطقه منجر شود.
  • دبیر ستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی:

    آرامش به بازار روغن بازمی‌گردد

    دنیای‌اقتصاد: دبیر ستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: روغن خوراکی به اندازه کافی در انبارها موجود است و به‌زودی شاهد آرامش در بازار روغن خواهیم بود.
  • ساختمان‏‏‌های نوساز به احداث نیروگاه خورشیدی ملزم می‏‏‌شوند

    دنیای‌اقتصاد: معاون شرکت توانیر گفت: در تفاهم‌نامه این شرکت و سازمان نظام مهندسی ساختمان مقرر شده ساختمان‏‏‌های چهارطبقه به بالا یا ساختمان‏‏‌هایی با مجموع مساحت طبقات بیش از هزار مترمربع که می‏‏‌خواهند مجوز ساخت دریافت کنند، ملزم به استفاده از پنل‏‏‌های خورشیدی باشند. به گزارش «ایسنا»، محسن ذبیحی با اشاره به امضای تفاهم‏‏‌نامه‏‏‌ای بین شرکت توانیر با سازمان نظام مهندسی ساختمان در اواخر مرداد امسال، اظهار کرد: در این تفاهم‌نامه مقرر شده ساختمان‌های چهارطبقه به بالا یا ساختمان‌هایی با مجموع مساحت طبقات بیش از هزار مترمربع که می‏‏‌خواهند مجوز ساخت دریافت کنند، ملزم به استفاده از پنل‌های خورشیدی باشند.وی با بیان اینکه این تفاهم‌نامه با هدف فرهنگ‏‏‌سازی برای استفاده هرچه بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر با حفظ محیط‌زیست و ارتقای سطح پدافند غیرعامل امضا شده است، تصریح کرد: موضوع این تفاهم‌نامه به‌تازگی از سوی مقام عالی وزارت به توانیر ابلاغ شده و مدیرعامل توانیر هم آن را به همه شرکت‌های توزیع ابلاغ کرده است. ذبیحی در ادامه گفت: در این تفاهم‌نامه پیش‌بینی شده که یک نظام‌نامه از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان برای روش اجرا تدوین شود. سازمان نظام مهندسی ساختمان این کار را انجام داده و آن را به سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان سراسر کشور ابلاغ کرده است.
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • در نشست چشم‌ انداز صنعت ساختمان عراق مطرح شد

    روی خوش بازار عراق به مصالح ساختمانی ایران

    دنیای اقتصاد: ​در نشست چشم‌ انداز صنعت ساختمان عراق فرصت‌ها و ظرفیت‌ها ضمن اشاره به بالا بودن کیفیت مصالح ساختمانی ایران بر لزوم پررنگ شدن حضور شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایرانی در بازار عراق تاکید شد.
  • رئیس اتاق ایران در همایش اقتصادی ایران و تاجیکستان اعلام کرد

    آمادگی ایران برای توسعه مراودات اقتصادی و فرهنگی با تاجیکستان

    دنیای اقتصاد: صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان از علاقه‌مندی ایرانیان به تقویت روابط با فعالان اقتصادی تاجیکستان خبر داد.
  • واردات طلا معاف از مالیات شد

    دنیای اقتصاد: واردات طلا، پلاتین و نقره به صورت خام از پرداخت عوارض گمرکی و هرگونه مالیات از قبیل مالیات عملکرد و ارزش افزوده معاف است.
  • «توانیر» به گزارش «متهمان اصلی و فرعی خاموشی‌‌‌ها» جوابیه داد

    جوایز میلیونی برای معرفی برق‌‌‌خوارها با ارز دیجیتال

    بررسی‌‌‌ها حاکی از این است که کاهش میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌‌‌ها و تامین ناکافی سوخت مایع برای آنها دلایل اصلی کمبود برق و استخراج رمزارز دلیل فرعی است. در پاسخ به گزارش «دنیای‌اقتصاد» در این زمینه شرکت توانیر در جوابیه‌‌‌ای با بیان اینکه در بسیاری از کشورها، استخراج رمزارز به علت مصرف زیاد انرژی ممنوع است، عنوان کرده در ایران روش‌های مجاز و قانونی استخراج رمزارز هم وجود دارد و اخیرا نیز دستورالعملی برای تامین برق مراکز استخراج رمزدارایی از طریق نیرگاه‌‌‌های تجدیدپذیر یا خرید برق از تابلوی سبز صادر شده است.
  • موسسه مشاوره دیلویت از تبعات بازگشت ترامپ به‌قدرت برای کانادا پرده برداشت

    آرامش قبل از توفان

    نشستن دوباره ترامپ بر مسند قدرت، برای همه جهان آثار و عواقب مختلفی دارد اما همسایه شمالی ایالات‌متحده بیشترین ضربه را از این تغییر و تحول سیاسی می‌‌‌‌‌‌پذیرد. گزارش روز گذشته موسسه دیلویت نشان می‌دهد بازگشت ترامپ به قدرت نه‌تنها آثار تجاری و صنعتی خاصی بر کانادا خواهد گذاشت که بر روند سرمایه‌گذاری در این کشور اثر می‌گذارد. برای نمونه دیلویت با اشاره به سه سیاست کاهش مالیات کسب‌وکارها، کاهش تنظیم‌گری و مداخله دولت و کاهش ابعاد دولت که در صدر برنامه‌های دولت ترامپ قرار دارند، تاکید دارد؛ این سیاست‌ها جاذبه کانادا برای سرمایه‌گذاری را در مقایسه با ایالات‌متحده بازهم کم می‌کند.
  • چشم‏‏‏‏‌انداز تجارت‌جهانی در سایه تغییرات اقلیمی بررسی شد؛

    از سیاه به سبز

    تجارت و تغییرات آب‌وهوایی عمیقا به هم مرتبط هستند. تجارت محصولات میان کشورهای مختلف به‌‌‌‌‌منزله انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای است. گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای اغلب در چندین زنجیره ارزش، جریان می‌یابند تا به مصرف‌کننده نهایی برسند. با توجه به پیوند عمیق میان انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای و تجارت‌جهانی، مقابله با تغییرات آب‌وهوایی نیازمند تعیین دقیق انتشار این آلاینده‌‌‌‌‌ها است. در همین‌‌‌‌‌حال از ظرفیت‌های تجاری می‌توان برای انتقال دانش و فناوری و کاهش سطح آلایندگی بهره‌گرفت. کمااینکه فناوری‌های کم‌‌‌‌‌کربن با اتکا به تجارت‌جهانی، در سراسر دنیا گسترش یافته‌‌‌‌‌اند. به‌علاوه آنکه انتظار می‌رود در آینده صنایع سازگار با شرایط آب‌وهوایی از مزیت‌های بالاتری در روندهای تجاری دنیا برخوردار شوند.
  • تحلیل شامخ آذرماه صنایع نشان داد: تولید صنعتی در وضعیت نیمه‌تعطیل

    هارمونی سقوط در ۱۰ صنعت

    در ۶سال گذشته بخش تولید هیچ‌گاه چنین وضعیت سختی را تجربه نکرده است. همزمانی فشار بی‌برقی و کمبود گاز در بخش صنعت با تحولات سیاسی، شوک ارز و کمبود نیروی انسانی موجب شده است فعالان صنعتی بدترین روایت از بخش تولید در ۶سال گذشته را در شامخ ارائه کنند.
    سه‌شنبه، ۲۵ دی ۱۴۰۳
  • بررسی سود و زیان در بازارهای تاجیکستان؛

    کدام کسب‌وکارها در تاجیکستان پرسود است؟

    اتاق ایران: با نگاهی به بازار تاجیکستان و بررسی نیازمندی‌های این کشور می‌توان گفت که راه‌اندازی کسب‌وکارهایی مانند ارائه خدمات پزشکی و درمانی، تولید مواد شیمیایی و محصولات غذایی در این کشور پرسود است.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • علل تورم جهانی اقلام صبحانه چیست؟

    پایان وعده غذایی ارزان

    جهان درحالی وارد سال‌۲۰۲۵ می‌شود که قیمت تخم‌‌‌‌‌مرغ افزایش بی‌سابقه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را تجربه می‌کند. طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات‌متحده آمریکا از بازار تخم‌‌‌‌‌مرغ، قیمت‌های عمده‌‌‌‌‌فروشی تخم‌‌‌‌‌مرغ‌‌‌‌‌های سفید بزرگ به‌صورت در سطح ملی به‌طور متوسط ۴.۶۲ دلار به ازای هر دوازده عدد است که نسبت به هفته قبل افزایش محسوسی را تجربه می‌کند.
  • «دنیای‌اقتصاد» دلایل تغییر رفتار سرمایه‌گذاران خارجی در بازار ایران را بررسی کرد؛

    دومینوی خروج سرمایه

    خروج بازیگران خارجی از لیگ اقتصاد ایران عواقب سوئی نظیر کاهش سطح رقابت در بازار داخلی در پی خواهد داشت. از این رو اتفاق خروج دو بازیگر مطرح بین‌المللی از بازار ایران شائبه خروج دومینووار سرمایه از کشور را کلید زده؛ موضوعی که نیازمند توجه سیاستگذار است.
  • سیاستگذار نیرو از برنامه توسعه تجدیدپذیرها جامانده است؛

    شاهد آماری تداوم ناترازی

    شواهد آماری یک گزارش رسمی از تداوم ناترازی در سال‌های آینده حکایت دارد. در نیمه اول۱۴۰۳ تولید برق یک‌سوم از اهداف برنامه هفتم است. مرکز پژوهش‌های مجلس با استناد به رشد اندک توسعه تجدیدپذیرها و عدم مدیریت تقاضای برق، عبور از چالش ناترازی را دور از دسترس می‌داند.
  • راهکارهای جبران خسارت ناشی از قطع برق و گاز واحدهای تولیدی بررسی شد؛

    مخالفت برخی دستگاه‌‌‌ها با بسته حمایتی صنایع

    در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، ضمن بررسی راهکارهای جبران خسارت ناشی از قطع برق و گاز واحدهای تولیدی، بر در نظر گرفتن ردیفی در بودجه ۱۴۰۴ برای این منظور تاکید شد. در این نشست علیرضا کلاهی‌‌‌صمدی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران، گفت: با توجه به اینکه واقعیت کشور با پرداخت نقدی برای جبران خسارات ناشی از قطعی برق مطابقت ندارد، از دو هفته قبل با همکاری وزارت صمت بسته حمایتی فراهم شد. متاسفانه مطلع شدیم که دستگاه‌‌‌های ذی‌‌‌ربط با این بسته حمایتی مخالفت کردند. بنابراین باید با استفاده از تمامی ابزارهای موجود مانند اقدامات حقوقی، مطبوعاتی و...، پیگیری‌‌‌ها صورت گیرد تا بتوان به نتیجه رسید.
  • تخصیص ۵۱۵۸ هکتار نواحی صنعتی برای احداث نیروگاه خورشیدی

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صمت خبر داد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی به منظور کمک به رفع ناترازی‌های برق ۱۱۵زون خورشیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی موجود به مساحت ۵۱۵۸هکتار را برای سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه خورشیدی آماده واگذاری به بخش خصوصی کرده است.
  • سهم سنگین «صبحانه» در بودجه‌ خانوار

    قیمت غذاهایی که مردم برای خانه خریداری می‌کنند در ماه نوامبر سال‌گذشته به‌طور قابل‌توجهی افزایش‌یافته‌ و این افزایش قیمت نسبت به ماه‌های دیگر سال‌گذشته بیشتر بوده‌است، درحالی‌که کالاهایی مانند گوشت گاو و تخم‌مرغ از دیرباز نوسانات قیمتی داشته‌‌‌‌‌اند، کالاهایی دیگری مانند قهوه اخیرا افزایش قیمت چشمگیری داشته‌‌‌‌‌اند. طبق گزارش گروه آنلاین روزنامه «دنیای‌اقتصاد» درحالی‌که بیماری‌ها و شرایط نامساعد جوی در مناطق تولیدکننده، قیمت آینده‌نگر آب پرتقال را به سطوح بی‌سابقه‌‌‌‌‌ای رسانده‌است، بازار محصولات کشاورزی مانند ذرت، سویا و گندم در سال‌گذشته با رکود مواجه بوده‌است. وال‌استریت‌ژورنال در تحلیلی نوشت: قیمت غذاهایی که مردم برای خانه خریداری می‌کنند در ماه نوامبر سال‌گذشته به‌طور قابل‌توجهی افزایش‌یافته‌است و این افزایش قیمت نسبت به ماه‌های دیگر سال‌گذشته بیشتر بوده‌است. تعهد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، برای کاهش قیمت مواد غذایی با چالش جدی روبه‌رو شده‌است. افزایش مداوم قیمت مواد غذایی اساسی، از جمله مواد غذایی مربوط به صبحانه، به دلیل عواملی مانند خشکسالی، افزایش هزینه‌های تولید و نوسانات بازار جهانی، این هدف را دشوارتر کرده‌است. کارشناسان اقتصادی معتقدند؛ تغییرات ناگهانی در بازار و عوامل خارجی می‌توانند برنامه‌های دولت برای کنترل قیمت‌ها را با مشکل مواجه کنند.
  • منفی شدن بارش‌‌‌ها در ۳۰ استان کشور

    دنیای‌اقتصاد: از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۱دی‌‌‌ماه ۱۴۰۳ مطابق آمار سازمان هواشناسی کشور، میزان بارش‌‌‌ها در کشور ۴۶.۹‌درصد کاهش ‌‌‌یافته و بارش‌‌‌ها در ۳۰ استان منفی بوده است.
  • امکان استخراج مجاز رمزارز با استفاده از انرژی تجدیدپذیر

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توانیر از امکان استخراج مجاز رمزارز از طریق استفاده از برق تجدیدپذیر یا خرید برق از تابلوی سبز خبر داد.
  • تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک در ۲۰۲۵ بیشتر می‌شود

    کسب‌وکارها برای مدیریت ریسک آماده شوند

    پیش‌بینی می‌شود در ۲۰۲۵ تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک تشدید شود؛ برای همین کسب‌وکارها باید راهبردهایی را برای مدیریت ریسک‌‌‌های مرتبط با تعارضات، بی‌‌‌ثباتی سیاسی و تحریم‌‌‌ها اتخاذ کنند.
    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • پژوهشگر مطالعات قانون‌گذاری و محیط کسب و کار؛

    راهکارهایی برای اجرایی شدن جبران خسارت صنایع ناشی از قطعی برق و گاز

    دنیای اقتصاد: پژوهشگر مطالعات قانون‌گذاری و محیط کسب‌وکار در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار به راهکارهای مستقیم و غیرمستقیم برای اجرایی شدن جبران خسارت صنایع از قطعی برق و گاز اشاره کرد.
  • نایب‌ رئیس اتاق ایران مطرح کرد

    عدم جذب سرمایه خارجی به کشور؛ نتیجه حضور ایران در لیست سیاه FATF

    دنیای اقتصاد: محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران معتقد است: تداوم محدودیت‌های ناشی از FATF نوعی خودتحریمی برای کشور است و در چنین شرایطی امکان جذب سرمایه خارجی در بخش‌های مختلف اقتصاد کشور از جمله بخش معدن، وجود نخواهد داشت.
  • «دنیای‌اقتصاد» پشت‏‏‌پرده کمبود روغن خوراکی در بازار را بررسی کرد؛

    روغن در منگنه نهاده

    شواهد غیررسمی از التهاب در بازار روغن حکایت دارد. در حالی که بازار این محصول تحت‌تاثیر سیاست‌‌‌های اقتصادی ناکارآمد نظیر مداخلات دولتی، قیمت‌گذاری دستوری و تورم همواره در سال‌های اخیر تحت فشار بوده، به عارضه تازه‌‌‌ای دچار شده است. ظاهرا در نتیجه چالش ارزی و کاهش واردات نهاده‌‌‌های تولید روغن، اعم از دانه روغنی و روغن خام، تولید این صنعت کاهشی شده و همین عامل بازار را طی روزهای اخیر ملتهب کرده است.