شماره روزنامه ۶۱۶۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۴۵۰۷ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۴۵۰۷

  • بازار داغ گرانی مرغ در فصل سرما

    دنیای اقتصاد: در حالی که در ماه‌‌‌های اخیر نرخ مصوب مرغ ۸۳ هزار و ۵۰۰ تومان و اخیرا قیمت هر کیلو مرغ کشتار کامل در فروش عمده حدود ۸۸ هزار تومان در سامانه تامین دام و طیور اعلام شده است، اما ظاهرا قیمت‌‌‌ها در بازار همگام با تورم، راه خود را می‌‌‌روند. گزارش‌‌‌های میدانی حاکی از آن است که قیمت مرغ در سطح خرده ‌‌‌فروشی‌‌‌های شهر به حدود هر کیلو ۱۰۰ هزار تومان رسیده و در برخی شهرها از این عدد نیز گذشته است؛ در چنین وضعیتی مردم برای تامین این کالای اساسی، که جایگزین اصلی گوشت قرمز در سبد کالایی بسیاری از خانوارها محسوب می‌‌‌شود، با مشکل مواجه شده‌‌‌اند. دراین بین به گزارش مرکز آمار ایران، چالش در روند جوجه‌‌‌ریزی و افزایش تقاضای مردم برای خرید گوشت ‌‌‌مرغ از مهم‌‌‌ترین دلایل افزایش مجدد قیمت مرغ طی هفته‌‌‌های اخیر عنوان می‌‌‌شود.
  • پلمب درهای اروپا به روی پسته ایرانی

    دنياي اقتصاد: طی روزهای گذشته اخباری درباره ممنوعیت صادرات پسته ایران به اروپا به دلیل آلودگی و فرصت ۶ ماهه اتحادیه اروپا به ایران منتشر شده است. در حالی که اظهارات برخی از فعالان این حوزه حاکی از آن است که این مساله حقیقت ندارد و هنوز تکلیف ماجرا به‌‌‌طور کامل روشن نشده است، این سوال مطرح است که آیا این اخبار شایعه‌پراکنی است یا صحت دارد؟
  • لزوم تدوین اساسنامه سازمان غذا و دارو با مشارکت بخش‌ خصوصی

    بیش از ۲۰تشکل صنایع غذایی با ارسال نامه‌ای سرگشاده به محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور درباره نحوه تصویب اساسنامه سازمان غذا و دارو بدون اخذ نظر مشورتی از بخش خصوصی، مخالفت خود را نسبت به این اساسنامه اعلام کردند. در این نامه آمده است: «موضوع تصویب اساسنامه سازمان غذا و دارو در دستور کار ۲۷آبان۱۴۰۳ کمیسیون تخصصی مدیریت و سرمایه انسانی نهاد ریاست جمهوری قرار گرفته است که به‌دلیل اهمیت موضوع و ابهاماتی که در پیش‌نویس اساسنامه مذکور آمده، مواردی به شرح ذیل به حضور ایفاد می‌شود:
  • غذا به مثابه سلاح جنگی؛ شواهد تاریخی تسلیحاتی شدن غذا

    حسین شیرزاد/تحلیلگر و دکترای توسعه کشاورزی
    از آغازخلقت بشر، غذا به عنوان یک سلاح جنگی مورد استفاده قرار گرفته است. دشمنان سعی می‌کردند یکدیگر را به‌واسطه گرسنگی به هلاکت برسانند. رومی‌ها این کار را انجام دادند و آلمانی‌ها، آمریکایی‌ها و بریتانیایی‌ها نیز به سلاح غذا علیه هند و سایر قدرت‌های محلی دست زدند. تقریبا در هر درگیری یا جنگی از غذا به عنوان یک سلاح استفاده شده است. البته امروزه اگرچه کنوانسیون ژنو استفاده از گرسنگی برای غیرنظامیان را در طول جنگ ممنوع اعلام کرده و جنایت جنگی محسوب می‌شود، اما استفاده از غذا به عنوان یک سلاح، در غزه نشان‌دهنده حمله به روحیه و اراده مردم بی‌دفاع برای شکننده کردن مقاومت است. دیدگاه قحطی مهندسی‌شده که میلیون‌ها فلسطینی را به گرسنگی می‌کشاند، ظالمانه و غیرقانونی است اما سابقه تاریخی تلخی دارد. گرسنگی اجباری ابزار استعمار و جنگ برای قرن‌ها بوده است.
  • قطع سهمیه آرد ۵۰ واحد تا هفته آینده

    دنیای‌اقتصاد: در حالی که برخی مسوولان می‌‌‌گویند چالش‌‌‌های موجود در حوزه نان ناشی از تعدد دستگاه‌‌‌های متولی است، برخی دیگر معتقدند در راستای تشدید مجازات‌‌‌ها باید سهمیه آرد نانوایان قطع شود و در حال حاضر ۵۰ واحد نانوایی نیز در دستور کار قرار دارند.
  • «زعفران»؛ به نام کشاورزان به کام دلالان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: زعفران یکی از گران‌‌‌ترین و با‌ارزش‌‌‌ترین ادویه‌‌‌های دنیاست. علاوه بر مصرف غذایی، از این کالای با‌ارزش در صنایع داروسازی نیز استفاده زیادی می‌شود. این محصول یکی از فراگیرترین بازارهای خرید و فروش در دنیا را به خود اختصاص داده است. به طوری که تجارت زعفران، یکی از به‌صرفه‌‌‌ترین و پرسودترین تجارت‌‌‌های جهانی برای کشور‌‌‌های صادرکننده زعفران محسوب می‌شود. طبق آمار گمرک در ۶ ماه نخست سال ۵۷‌هزار و ۱۰۱ کیلوگرم (۵۷.۱تن) به ارزش ۴۹ میلیون و ۴۶۵‌هزار و ۹۶۰ دلار صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۴۱.۵‌درصد و از لحاظ ارزشی ۵۲.۲‌درصد کاهش داشته است. در این بین به گفته تولیدکنندگان و کارشناسان این حوزه، در صورت ایجاد زیرساخت‌‌‌های مناسب‌‌‌تر کشور ما می‌تواند تولیداتی به مراتب بیشتر از آمارهای اعلام‌شده داشته باشد.
  • واردات برنج تعدیل قیمت‌ها را به دنبال دارد

    دنیای‌اقتصاد: صدور مجوز خروج محموله‌‌‌های برنج در گمرکات از آذرماه و توزیع آن در سطح کشور، قطعا به بازگشت آرامش در بازار کمک شایانی کرده و باعث تعدیل و کاهش قیمت حتی در برنج ایرانی نیز خواهد شد. معاون انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان این مطالب و با تاکید بر اینکه جامعه مصرف برنج ایرانی و خارجی متفاوت است و فراوانی هیچ یک جبرانی بر کمبود دیگری نیست گفت: از زمانی که برداشت برنج ایرانی آغاز شد مشکلاتی همچون بارش‌‌‌های بی‌موقع و آسیب به محصولات شالیزارها، تاثیر تغییرات اقلیمی بر الگوی بارندگی‌‌‌ها و کمبود آب، تغییر کاربری زمین‌‌‌های کشاورزی و شالیزارها و کاهش سطح زیر کشت برنج و در نهایت کاهش محصول برنج مطرح بود که در این میان مساله واردات برنج خارجی برای تعدیل بازار و جبران کمبود این محصول نیز مطرح می‌‌‌شد که در فصل برداشت به دلیل قانون ممنوعیت واردات، هیچ وارداتی صورت نگرفت و همین مساله التهاباتی را در بازار ایجاد کرد و نقل‌قول‌‌‌های متفاوتی را به همراه داشت.
  • کارنامه ناموفق سامانه آرد و‏‏‌ نان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: یارانه نان‌‌‌های حجیم و نیمه‌حجیم از اوایل سال گذشته متوقف شده است. برخی از سیاستگذاران حوزه صنایع غذایی گمان می‌کنند حذف یارانه این نان‌‌‌ها، می‌تواند از چالش‌‌‌های تولید نان صنعتی کم کند؛ اما سوال اصلی آن است که آیا این تصمیم سبب شده تا قیمت نان‌‌‌های صنعتی به قیمت واقعی نزدیک شود، یا آنکه چالش صنعت تولید نان‌‌‌های صنعتی جای دیگری است؟ علیرضا مروت‌‌‌پور، دبیر انجمن نان‌‌‌های حجیم و نیمه‌حجیم در برنامه ایران‌فود به این سوال پاسخ داده و از تغییرات وضعیت بازار نان‌‌‌های صنعتی در سال‌های اخیر گفته است.
  • صنایع غذایی با مشکل کمبود نیروی کار روبه‌رو است

    دنیای اقتصاد: صنایع غذایی با مشکل کمبود نیروی کارگری روبه‌رو است و این مشکل جدی برای سال‌های آتی این صنعت نگران‌کننده است. به گزارش «دنیای اقتصاد» مسعود بختیاری، رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران در نشستی به مناسبت برگزاری نخستین همایش نقش کنسرو در تامین امنیت غذایی کشور با بیان این مطالب افزود: با توجه به شرایط نیروی کارگری در ایران لازم است که از پتانسیل نیروهای مهاجر استفاده شود؛ زیرا همه کشورها از این ظرفیت‌ها بهره می‌گیرند.
  • افزایش بهره‌وری با کشاورزی قراردادی

    دنیای اقتصاد: یک فعال بخش خصوصی در صنعت غذا،اولین و مهم‌ترین دستاورد کشاورزی قراردادی را افزایش بهره‌وری دانست. ‎مظفر عبدالله گفت : تقریبا هر وزیری که برای اخذ رأی اعتماد به مجلس می‌رود، یکی از موضوعاتی که مطرح می‌کند، کشاورزی قراردادی است. عبدالله با بیان اینکه در وزارت جهاد کشاورزی، کارگروهی ویژه در زمینه کشاورزی قراردادی فعالیت دارد، گفت: این کارگروه به سرپرستی معاونت اقتصادی و مدیرکل اقتصادی جهاد کشاورزی، هر دوشنبه تشکیل جلسه می‌دهد و از تمامی شرکت‌ها برای حضور در این جلسات دعوت می‌شود تا برنامه‌‌‌های مرتبط با کشاورزی قراردادی را تبیین و بهبود ببخشند. با این‌‌‌حال معتقدم که کشاورزی قراردادی هنوز به درستی جا نیفتاده و تقریبا در مراحل ابتدایی است.
  • بازار گوشت؛ بازیچه دلالان و سیاست‏‏‌های ارزی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد که قیمت هر کیلو گوشت گوسفند زنده در استان تهران و در آبان ماه، حداقل ۲۸۰‌هزار تومان و حداکثر ۳۱۰‌هزار تومان است؛ همچنین هر کیلو گوشت گوساله زنده نیز بین ۱۸۰ تا ۱۹۰‌هزار تومان به فروش می‌رسد. مرکز آمار ایران، در مهرماه امسال در استان‏‏‌ها، متوسط قیمت هر کیلو گوشت گوسفند در بازار را حداقل ۵۸۳‌هزار و حداکثر ۸۱۶هزار تومان اعلام کرده؛ اما به‌طور میانگین قیمت هر کیلو گوشت گوسفند در مهرماه، ۶۸۲‌هزار تومان عنوان شده است.
  • آشفته‌بازار کره

    دنیای‌اقتصاد: بررسی وضعیت بازار لبنیات، حاکی از رشد دوبرابری قیمت کره و کمبود آن در بازار است. این کمبود به حدی ملموس شده است که در حال حاضر تعدادی از فعالان بازار از احتمال سهمیه‌‌‌بندی آن خبر می‌دهند. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» پس از افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی حالا اخباری مبنی بر رشد چشمگیر قیمت کره و کمبود و حتی نبود آن در بازار به گوش می‌‌‌رسد. به طوری که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد قفسه برخی از فروشگاه‌‌‌ها خالی از این محصول لبنی است. همچنین گمانه‌‌‌زنی‌‌‌هایی درباره سهمیه‌‌‌بندی کره در بازار مطرح شده است. اما در این بین به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی با تصمیماتی که درباره صادرات کره در این وزارتخانه و ستاد تنظیم بازار اتخاذ شده نوسانات کنونی بازار این محصول به زودی به ثبات می‌‌‌رسد. طبق اطلاعات منتشرشده از سوی برخی رسانه‌‌‌ها، افزایش جهانی قیمت کره و همچنین کاهش عرضه این محصول در بازار داخلی به عاملی برای کمبود و رشد قیمت این محصول در بازار داخل تبدیل شده است. حال سوال این است که علت کمبود و افزایش قیمت این محصول چیست و چگونه می‌توان این مشکل را برطرف کرد؟
  • قاچاق سنگین زعفران در پی ضعف نظارت

    دنیای‌اقتصاد: ایران به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در دنیا می‌تواند ارزآوری قابل‌توجهی را از حیث صادرات این محصول ارزشمند داشته باشد؛ این در حالی است که متاسفانه طی سال‌های اخیر، شرایط‌‌‌ تحریم صادرات رسمی ‌‌‌این محصول را با چالش‌‌‌هایی روبه‌رو کرده که استمرار قاچاق و تجارت چمدانی روند آینده تولید را دچار چالش می‌کند، چراکه بخش اعظم زعفران به بازارهای هدف صادر می‌شود.
  • نفوذ هوش مصنوعی به حوزه مارکتینگ

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: حساب و کتاب برای هر صنفی مهم است. در بخشی از زنجیره غذا حساب و کتاب با مصرف‌کننده نهایی به شکل من‌‌‌تو‌‌‌من انجام می‌شود. شاهین حسین‌‌‌پور، مدیر ارشد بازاریابی و متخصص مارتک می‌‌‌گوید: حسابداری بومی در ایران با سه چالش «عقب‌‌‌‌‌‌ماندگی صنعتی از دنیا»، «مهاجرت نیروی متخصص» و «بی‌‌‌تمایلی نسل زد به این حرفه» روبه‌‌‌رو است. در برنامه ایران‌فود به سراغ نسبت نرم‌افزارهای مالی مدرن با صنعت غذا رفتیم. مشروح گفت‌وگوی ما را با این کارشناس بازاریابی در ادامه می‌خوانید.
  • بودجه و ارز؛ دو تصمیم اثرگذار بر صادرات کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: گمرک ایران در گزارشی آخرین وضعیت صادرات محصولات کشاورزی را در هفت ماه نخست سال ۱۴۰۳ با ۲۸‌درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل، رقم ۲.۲ میلیارد دلار اعلام کرد. این در حالی است که میزان وزنی محصولات کشاورزی صادر‌شده در هفت ماهه امسال، ۳.۸ میلیون تن بوده که ۱۶‌درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
  • یک پیشنهاد کارآمد برای ساماندهی نان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: هفته گذشته رئیس جمهور لایحه بودجه سال آینده را به مجلس برد؛ لایحه‌ای که یکی از بخش‌‌‌های مهم آن را پرداخت ۲۵۰ همت یارانه آرد و گندم تشکیل می‌دهد که یکی از سنگین‌‌‌ترین یارانه‌‌‌های کشور در بودجه دولت محسوب می‌شود. بر اساس این لایحه، پرداخت وجوه ناشی از خرید تضمینی گندم (در سقف مصارف خبازی) به ذی‌نفع نهایی بر اساس شماره ملی و موقعیت مکانی (واحد قطعات اراضی کشاورزی به‌‌‌صورت نقشه) انجام می‌شود. فروش گندم و آرد یارانه‌‌‌ای برای مصارف خبازی مجاز است و برای سایر مصارف به قیمت تمام‌‌‌شده به علاوه سود متعارف صورت می‌گیرد.
  • دامپزشکی اولویت مهم در پیمان بریکس

    دنیای‌اقتصاد: سازمان دامپزشکی کشور نیاز به مباحثی دارد که در چارچوب پنج اصل محوری اخلاق، تجربه، تخصص، تعامل و مشورت می‌‌‌گنجد. علیرضا رفیعی‌‌‌پور سرپرست سازمان دامپزشکی در نشستی با بیان این مطلب افزود: برای حل چالش‌‌‌هایی که همواره در دوره‌‌‌های مختلف تکرار شده و به صورت ساختاری رفع و رجوع نشده‌‌‌اند، باید اقدام عملیاتی و مدبرانه‌‌‌ای انجام شود. رفیعی‌‌‌پور با اشاره به فناوری‌‌‌های جدید اظهار کرد: امروزه هوش مصنوعی برخلاف تصور چند دهه پیش، همه قواعد اقتصادی، اجتماعی، مدیریتی را دستخوش تغییرات بزرگی کرده و نباید از آن غافل ماند. وی به اهمیت و حساسیت امنیت غذایی در همه تصمیم‌گیری‌‌‌ها اشاره کرد و افزود: بر این هدف مهم باید متمرکز ماند و یک‌‌‌بار برای همیشه موانع دست و پاگیر اطراف یک دستگاه تخصصی حاکمیتی مانند سازمان دامپزشکی کشور را رفع کرد.
  • برآیند صفر رشد کشاورزی در پنج سال

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: چالش‌‌‌های متعددی در جهان متوجه صنعت غذا، امنیت پایدار در حوزه غذا و بخش کشاورزی است که دامنه آن محدود به یک منطقه خاص یا یک کشور به‌خصوص نیست؛ با این حال کارشناسان معتقدند معضلات موجود در ایران فراتر از بسیاری کشورهای هم‌رده بوده و تهدیدهای موجود در بخش کشاورزی و صنعت غذا، در کشور ما نیازمند بازبینی مجدد و تصمیم‌گیری فوری است.
  • اما و اگرهای حذف قیمت دستوری چهار محصول لبنی

    دنیای‌اقتصاد: چند روز پیش، دبیر انجمن صنایع لبنی اعلام کرد: قیمت‌گذاری دستوری چهار محصول لبنی، بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار و مجوز سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان برداشته شد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، رضا باکری درخصوص اعلام قیمت چهار محصول لبنی مشمول قیمت‌گذاری تنظیم بازاری اظهار کرد: چهار محصول تنظیم بازاری لبنی دیگر وجود ندارد و نرخ‌‌‌گذاری محصولات لبنی دستورالعمل قیمت‌گذاری محصولات تولید داخل است.
  • سیلوهای بخش خصوصی خالی است

    دنیای‌اقتصاد: از چالش‌‌‌های اصلی ما سیلوداران این است که وقتی اقدام به احداث سیلو کردیم؛ شرکت‌های تعاونی روستایی وجود نداشتند، اما هم‌‌‌اکنون شاهد حضور پررنگ آنها هستیم که به خالی ماندن سیلوهای بخش خصوصی منجر شده است. این در حالی است که شرکت‌های تعاونی روستایی، استاندارد و بهداشت لازم را برای نگهداری و ذخیره‌‌‌سازی گندم ندارند؛ اما متاسفانه دولت اولویت خرید و نگهداری را به آنها سپرده است!
  • سیاست‌های یک بام و دو هوا سد راه افزودنی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: برخی معتقدند رابطه افزودنی‌‌‌های غذایی با سلامت مصرف‌کننده‌‌‌ها مثل یک شمشیر دولبه است. به این معنا که اثر مثبت و منفی دارد. گروهی می‌‌‌گویند این افزودنی‌‌‌ها طول عمر را زیاد می‌کند و برخی هم می‌‌‌گویند از طول عمر مصرف‌کننده می‌‌‌کاهد. حتی این شایعه هم شنیده شده که افزودنی‌‌‌های غذایی در محصولات فرآوری‌‌‌شده گوشتی باعث بروز سرطان می‌شود. اما این شایعه چقدر به واقعیت نزدیک است؟ پرویز جهانگیری، رئیس انجمن تولیدکنندگان افزودنی‌‌‌های صنایع غذایی در برنامه «ایران فود» درباره اثر افزودنی‌‌‌های غذایی بر مصرف‌کننده‌‌‌ها توضیح داده است. او همچنین به یک گرفتاری‌‌‌ بزرگ در این صنعت پرداخته و گفته است: مقررات دست‌‌‌و‌‌‌پا‌‌‌‌گیر وضع‌شده، نوآوری در این صنعت را از بین برده است.
  • ایران ۸۵‌درصد امنیت غذایی خود را تامین کرده است

    دنیای‌اقتصاد: اولین‌‌‌بار سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۵ پیشنهاد کرد ۱۶ اکتبر هر سال مطابق با ۲۵ مهر به‌‌‌عنوان «روز جهانی غذا» به‌‌‌منظور توجه دادن جهانیان به مساله مهم غذا انتخاب شود، ولی تصویب این روز به عنوان روز جهانی غذا در نوامبر ۱۹۷۲ در بیستمین کنفرانس کشورها و با حضور اعضای «سازمان خوار‌بار و کشاورزی‌» (FAO) از زبان دکتر پال رومانی وزیر بهداشت مجارستان به عنوان ریاست وقت این کنفرانس اعلام شد. از آن به بعد هر سال ۱۵۰ کشور جهان این روز را برای توجه دادن جهانیان به سایه سیاه فقر و گرسنگی معطوف داشته‌‌‌اند. از سال ۱۹۷۲ تاکنون هر سال عنوانی برای این روز از سوی فائو انتخاب می‌شود تا در بین کشورها در زمینه‌‌‌های مرتبط مانند سوءتغذیه، گرسنگی و پیدا کردن راه‌‌‌حل‌‌‌ها در سطح جهان و منطقه بحث و تبادل‌‌‌نظر صورت گیرد و اقدامات موثری برای کاهش تعداد گرسنگان انجام شود.
  • درخواست ترخیص برنج‌های وارداتی رسوبی از گمرک

    دنیای اقتصاد: مجمع نمایندگان استان‌های ساحلی و جنوب کشور در نامه‌ای به رئیس‌جمهور عنوان کردند: ممنوعیت واردات برنج باعث کمبود شدید و گرانی برنج و فشار بر اقشار کم درآمد استان‌های ساحلی و مرزی شده است. به گزارش دنیای اقتصاد مجمع نمایندگان استان‌های ساحلی و جنوب کشور در نامه‌ای به مسعود پزشکیان عنوان کردند که ممنوعیت واردات برنج باعث کمبود شدید و گرانی برنج و فشار بر اقشار کم‌درآمد استان‌های ساحلی و مرزی شده است. در این نامه که به امضای بیش از ۲۰ نماینده مجلس رسیده، آمده است: با توجه به کمبود شدید برنج در بازارهای استان‌های جنوبی و به دنبال افزایش قیمت و فشار ناشی از آن بر اقشار کم‌درآمد که مصرف‌کننده برنج وارداتی هستند و عمدتا ساکن استان‌های ساحلی و مرزی هستند خواهشمند است دستور فرمایید نسبت به خروج برنج وارداتی که در گمرکات کشور رسوب کرده اقدام لازم را معمول دارند.
  • صادرات ۲ میلیارد دلاری غذای حلال

    دنیای‌اقتصاد: سازمان غذا و دارو با نظارت بر فرآیند تولید، توزیع و فروش مواد غذایی، سلامت عمومی را تامین کرده و از ورود مواد غذایی ناایمن به بازار جلوگیری می‌کند. عبدالعظیم بهفر، مدیرکل فرآورده‌‌‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگویی با بیان این مطلب و با اشاره به نقش حیاتی این سازمان در تامین و تضمین ایمنی و کیفیت غذاهای کشور، تاکید کرد: سازمان غذا و دارو با نظارت بر فرآیند تولید، توزیع و فروش مواد غذایی، سلامت عمومی را تامین کرده و از ورود مواد غذایی ناایمن به بازار جلوگیری می‌کند. وی افزود: این سازمان مسوولیت دارد تا ارزش تغذیه‌‌‌ای محصولات غذایی را ارتقا دهد و بر ایمنی و کیفیت آنها نظارت کند.
  • ضرورت عبور از سیاست‌های فعلی در بازار گندم

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در حالی که رئیس بنیاد ملی گندم کاران از واریز ۴۴‌هزار میلیارد تومان بدهی به کشاورزان این حوزه در هفته آینده خبر داده، یکی از نمایندگان مجلس معتقد است دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات گندم‌‌کاران، پیش‌بینی نکردن دقیق میزان خرید تضمینی گندم در لایحه بودجه بوده است. در بودجه سال‌جاری قیمت هر کیلو گندم برای خرید تضمینی ۱۹‌هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده، این رقم احتمالا برای سال آینده ۲۱‌هزار تومان خواهد بود و این به معنای آن است که هزینه‌های دولت در حوزه خرید تضمینی برای سال آینده رقمی در حدود ۱۴ همت افزایش خواهد یافت و دولت باید برآورد دقیقی از بودجه برای سال آینده داشته باشد تا مشکلی از باب تامین این رقم وجود نداشته باشد.
  • ضرورت ورود عاجل دولت به بازار برنج

    نایب رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران نسبت به چالش های فعلی در بازار برنج کشور هشدار داد و بر ضرورت اتخاذ تدابیر فوری از سوی متولی این بازار تاکید کرد.
  • حاشیه سود اندک بازار میگو

    دنیای اقتصاد: برنامه‌ریزی تکثیر و پرورش میگو از برنامه اول توسعه شروع شد و در دوره دولت پنجم و ششم سرمایه‌گذاری در تاسیسات زیربنایی صورت گرفت. فعالیت تکثیر و پرورش میگو در ایران به مدد تلاش‌های انجام شده توسط دست‌اندرکاران این صنعت (بخش‌خصوصی و دولتی) از سال ۱۳۹۲ تاکنون پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است. به‌طوری که سطح زیر‌کشت از حدود ۳۲۱۹ هکتار در سال ۱۳۹۰ به ۱۶۳۹۰ هکتار در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است. همچنین میزان تولید میگو در سال ۱۳۹۰ حدود ۸۰۲۳ تن بوده که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال ۱۳۹۳ به حدود سه برابر افزایش یافت و به ۲۱۹۹۴ تن رسید و در سال ۱۳۹۴ به دلیل بروز بیماری لکه سفید در استان بوشهر به حدود ۱۸‌هزار تن رسید که با ۲۰‌درصد کاهش تولید همراه بود.
  • ضرورت بهبود کیفیت نان

    دنیای اقتصاد: رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به در دستور کار قرار داشتن بهبود کیفیت و سلامت نان و ترویج آرد و نان کامل، از تهیه پیش‌نویس آن در دبیرخانه جهت طرح در این شورا خبر داد. محمد اسماعیل مطلق، بهبود کیفیت نان و ترویج آرد و نان کامل را از اولویت‌‌های بازه زمانی ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۸ دانست و گفت: گزارش عملکرد دستگاه‌‌های اجرایی مختلف در موضوع این مصوبه پس از تصویب، هر شش ماه یک بار به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ارائه می‌شود.
  • همراهی حاکمیت با بخش خصوصی

    دنیای‌اقتصاد: با تلاش و برگزاری جلسات متعدد با مدیران ارشد وزارت بهداشت و درمان و سایر وزارتخانه‌های متولی تشخیص و اعلام کالاهای آسیب‌رسان موفق به همراهی حاکمیت با بخش خصوصی برای تعیین لیست کالاها شدیم . حسن گرجی عضو هیات‌مدیره فدراسیون صنایع غذایی کشاورزی ایران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» ضمن بیان این مطالب گفت: در این موضوع مقرر شد لیست کالاهای آسیب‌رسان سال ۱۴۰۳ با پیگیری‌های بخش خصوصی و نماینده ویژه وزارت نازنین داراب‌زاده مدیرکل دفتر تخصیص غذایی و دارو عنوان شود. وی گفت: متولیان تعیین فهرست کالاهای آسیب‌رسان پذیرفتند که نسبت به اصلاح لیست سال ۱۴۰۳ اقدام و از این پس برای سال‌های آتی ابتدا موضوع را در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح و پس از جمع‌بندی و موافقت بخش خصوصی نسبت به اعلام رسمی کالاهای آسیب‌رسان اقدام کنند .
  • ایجاد رصدخانه کشاورزی راه‌‌حلی مناسب برای ارائه آمار دقیق

    دنیای‌اقتصاد: سرشماری بخش کشاورزی به سبب امنیت غذایی از اهمیت بسیاری برخوردار است و امروزه در دنیا حکمرانی برمبنای داده‌‌ها انجام می‌شود چراکه اگر داده‌ها موجود نباشد، مبدا و مقصد برنامه‌ها مشخص نخواهد بود و در نهایت با مشکلات متعددی در بخش کشاورزی و تنظیم بازار اقلام اساسی روبه‌رو خواهیم بود. مرکز آمار ایران با همکاری سایر نهادها هر ۱۰ سال یک بار سرشماری را انجام می‌دهد و امسال هم نخستین فرمان رئیس‌جمهور، سرشماری کشاورزی بود که براین اساس سرشماری کشاورزی به طور رسمی از ۱۲ آبان آغاز می‌شود.
  • پسته؛ درگیر چالش‌های ارزی و سیاستی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: یکی از چالش‌های عمده در صادرات پسته و خشکبار کشور که فعالان این حوزه در ماه‌های اخیر موکدا بر آن تاکید دارند، ورود فعالان حوزه خودرو به مساله صادرات این محصولات است. متاسفانه آن‌طور که فعالان این حوزه می‌گویند، در حال حاضر پسته از راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مختلفی مثل قاچاق و کارت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اجاره‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به خارج از کشور صادر می‌شود و در یک بدعت جدید واردکننده‌‌‌های خودرو را هم به صادرکنندگانی تبدیل کرده که هیچ تخصصی در زمینه صادرات این محصول ندارند و صدمات جبران‌‌‌‌‌‌‌‌‌ناپذیری را به این محصول وارد کرده و می‌کند. به عقیده فعالان این حوزه، این نابسامانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها ناشی از بخشنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های کارشناسی‌‌‌نشده دولت است که آثار مخربی بر قیمت پسته ایرانی در بازارهای جهانی بر جا گذاشته است. یکی دیگر از موضوعاتی که باعث این نابسامانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها شده موضوع تعهد ارزی است که به یکی‌از بزرگ‌ترین چالش صادرکنندگان پسته تبدیل شده است.
  • قیمت‏‏‌گذاری؛چالش تولید نان‏‏‌ با کیفیت

    دنیای اقتصاد: باتوجه به اینکه نان قوت غالب مردم کشورمان است و سرانه مصرف این محصول ۱۱۷کیلوگرم است، کیفیت و ارزش غذایی و همچنین قیمت آن نیز مورد توجه مردم است، اما به گفته یک کارشناس حوزه آرد و نان، مدیریت قیمت‌‌‌گذاری از مهم‌‌‌ترین چالش‌‌‌های تولید نان‌‌‌ با کیفیت شده است. در حال حاضر بسیاری از افراد جامعه به دنبال این هستند که نان با‌کیفیت خریداری کنند و مشکلی با قیمت خرید ندارند، ولی نانی که شاید کیفیت چندان مناسبی نداشته باشد را با قیمت بالا می‌‌‌خرند.
  • تسهیل صادرات محصولات فسادپذیر با حذف تعهدات ارزی

    ایران با تولید سالانه حدود ۴ میلیون تن سیب، یکی از تولیدکنندگان اصلی این محصول در جهان است. صادرات سیب نه تنها درآمد ارزی قابل قبولی برای کشور به همراه دارد، بلکه به اشتغال‌زایی و توسعه مناطق روستایی نیز کمک می‌کند. با این حال، چالش‌‌‌های متعددی در این مسیر وجود دارد که اگر به درستی مدیریت نشوند، می‌توانند به کاهش رقابت‌‌‌پذیری ایران در بازارهای بین‌المللی منجر شوند.
  • تاییدیه وزارت جهاد کشاورزی بر کمبود برنج خارجی در بازار

    دنیای اقتصاد: وزارت جهاد کشاورزی ایران به تازگی بازرسی‌‌‌هایی را صورت داده که به روشنی کمبود برنج خارجی در بازار داخلی را نشان می‌دهد. این موضوع نگرانی‌هایی را در میان شهروندان و فعالان بازار ایجاد کرده است. گزارشی که از سوی این وزارتخانه منتشر شده است، اشاره به عواملی دارد که می‌تواند به وضعیت فعلی دامن بزند و تکرار بحران‌های برنج در سال‌‌‌ ۱۴۰۰ را به اذهان متبادر کند. مشکلاتی نظیر محدودیت‌های وارداتی به دلیل تغییرات در مقررات گمرکی، چالش‌‌‌های مربوط به حمل‌ و نقل بین‌المللی و همچنین تقاضای متغیر مصرف‌کنندگان برای انواع برنج‌‌‌های خارجی از مهم‌ترین عواملی هستند که در ایجاد این کمبود نقش داشته‌‌‌اند. علاوه بر این، شرایط اقتصادی داخلی و میزان ارز تخصیصی برای واردات نیز به پیچیدگی موضوع اضافه می‌کند.
  • تنوع ذخایر، ثبات بازار گوشت را رقم زده است

    دنیای‌اقتصاد: بخش دام و دامداری از جمله مهم‌ترین بخش‌های تولیدی کشور است که تولیدکنندگان این بخش همواره با یکسری مصائب روبه‌رو هستند و بازار دام زنده و گوشت قرمز نیز دائما در نوسان است. با وجود این به نظر می‌رسد با تمهیداتی که اندیشیده شده بازار گوشت قرمز در حال حاضر کمترین نوسان را دارد. به طوری که منصور پوریان، رئیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور در گفت‌وگو با بازار گفت: الان وضعیتی که داریم شاید یکی از استثنایی‌‌‌ترین حالت‌‌‌‌های بازار گوشت و دام است و بازار شرایط خوبی را نسبت به ذخایر دارد؛ در واقع ذخایر گوشت خوبی در بازار داریم و تنوع ذخایر موجب شده شاهد ثبات در بازار باشیم. از سوی دیگر شرایط دام سبک و سنگین نیز خوب شده است و شاهد هستیم نیاز بازار داخل از طریق دام داخل به خوبی تامین می‌شود. پوریان افزود: از سوی دیگر در بحث قیمت‌ها می‌‌‌بینید با شرایطی که وجود دارد حتی در مناطقی کاهش قیمت را شاهد هستیم؛ ضمن اینکه از اواسط برج ۶ در بخش دام زنده و در بخش لاشه هم کاهش قیمت را داریم و دلیل اصلی آن هم این است که عرضه دام بهتر و بسیار زیادتر شده است.
  • کاهش ۲۰درصدی صادرات خشکبار

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: تجارت خشکبار در ایران از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و سایز بازار این محصول نشان داده که به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌‌‌های اقتصادی کشور شناخته شده است. خشکبار به محصولاتی اطلاق می‌شود که از خشک کردن میوه‌‌‌ها و دانه‌‌‌ها به‌‌‌دست می‌‌‌آیند. این فرآیند خشک کردن به حفظ و افزایش مدت نگهداری میوه‌‌‌ها و دانه‌‌‌ها کمک می‌کند، زیرا رطوبت را کاهش می‌دهد و از رشد میکروارگانیسم‌‌‌ها جلوگیری می‌کند. خشکبار معمولا شامل مواردی مانند پسته، بادام، گردو، کشمش، خرما، زرشک و انواع مختلفی از میوه‌‌‌های خشک می‌شود. این محصولات به دلیل طول عمر بالا، ارزش غذایی متمرکز و قابلیت حمل آسان، در بین مردم بسیار محبوب هستند و در آشپزی، به عنوان میان‌وعده یا به عنوان جزئی از ترکیبات دیگر مواد غذایی استفاده می‌‌‌شوند. تقاضای بازار جهانی و همچنین، بررسی آمار واردات و صادرات خشکبار در ایران، حاکی از آن است که ایران جزو اولین کشورهای اصلی و فعال در صادرات این صنعت است. اما در این میان به گفته فعالان این عرصه، این صنعت هم‌اکنون چالش‌‌‌های زیادی دارد که رفع آنها نیازمند تلاش دولت در این بخش است. به اعتقاد آنها درگذشته نه‌چندان دور ایران بیش از ۳۵ قلم کالای صادراتی از بادام و زیره گرفته تا... را در سبد خود داشته و هم‌اکنون سالانه شاهد حذف اقلامی چون بادام، قیسی، بوخورک، (بادام کوهی)زیره، برگ زردآلو و… از سبد صادرات هستیم و اکنون صادرات به سه محصول پسته، خرما، کشمش و تا حدودی انجیر محدود شده است.
  • راهکار کاهش ضایعات ۲۵درصدی محصولات کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: محصولات کشاورزی همواره در کشورهای مختلف با حساسیت زیادی دنبال می‌شود چرا که ارتباط مستقیمی‌‌‌ با امنیت غذایی کشورها دارد. به این واسطه شاهد هستیم که کشورها همیشه در پی دستیابی به تکنولوژی‌‌‌های روز دنیا در جهت به حداکثر رساندن بهره‌‌‌وری و از آن طرف به حداقل رساندن ضایعات و هدررفت محصولات کشاورزی هستند. با وجود این هنوز هم سالانه بخش قابل‌توجهی از محصولات غذایی و کشاورزی در سراسر دنیا تبدیل به ضایعات می‌شود. به طوری که بر اساس جدیدترین آمارها و گزارشی که سایت تحلیلی خبری استاتیستا منتشر کرده است کشور چین در مجموع بیشترین هدر‌رفت را در بین کشورهای دیگر دارد و پس از آن نیز کشورهای هند، ایالات متحده، برزیل، آلمان، انگلیس، روسیه و فرانسه قرار دارند.
  • محدودیت‌های صادراتی برنج هندی کاهش یافت

    دنیای‌اقتصاد: هند محدودیت‌های صادراتی برنج را کاهش داد، اقدامی‌ ‌‌که ممکن است قیمت‌های جهانی را کاهش دهد و نشان‌‌‌دهنده تغییر در سیاست‌‌‌های کشاورزی داخلی پس از انتخابات ملی اخیر باشد. بر اساس اطلاعیه وزارت دارایی این کشور، دولت مالیات بر محموله‌‌‌های برنج نیم‌پز را از ۲۰‌درصد به ۱۰‌درصد کاهش داد. بزرگ‌ترین صادرکننده جهان در تلاش برای تضمین امنیت غذایی داخلی و مهار تورم، محدودیت‌های خود را در سال ۲۰۲۲ آغاز کرده بود. این امر باعث شد که قیمت به بالاترین میزان از سال ۲۰۰۸ صعود کند و مصرف‌کنندگان عمده مجبور شوند به دنبال عرضه از کشورهای دیگر باشند.
  • سهم ۱۱درصدی صنعت دامپروری در تولید ناخالص ملی

    دنیای‌‌‌ اقتصاد: صنعت دامپروری، موتور محرک اقتصاد ایران است و سهمی ‌‌‌۱۱ درصدی در تولید ناخالص ملی دارد. نادر اسدزاده، معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته‌‌‌های موسسه تحقیقات علوم دامی‌‌‌کشور با اعلام خبر فوق گفت: دامپروری نه تنها در تولید ناخالص ملی، بلکه در ایجاد ارزش افزوده بخش کشاورزی نیز سهم قابل‌توجهی دارد. البته دستاوردهای چشمگیر محققان علوم دامی ‌‌‌در ارتقای بهره‌‌‌وری و کاهش هزینه‌‌‌های تولید نقش اساسی در این زمینه داشته است.
  • ظرفیت ۱۵میلیون تنی صادرات آرد به بازارهای هدف وجود دارد

    دنیای ‌اقتصاد: ظرفیت بالقوه ۱۵‌میلیون تنی آرد می‌تواند ما را به عنوان تامین‌‌‌کننده اصلی منطقه معرفی کند. مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد در چهارمین همایش بین‌المللی غلات و دانه‌‌‌های روغنی با بیان مطلب فوق گفت: با توجه به اقلیم چهار فصل کشور، پتانسیل بالایی در تولید محصولات کشاورزی داریم به طوری که سالانه ۱۲۰میلیون تن محصول کشاورزی اعم از زراعی، باغی و پروتئینی در کشور تولید می‌شود و حتی امکان صادرات محصولات غذایی هم داریم‌‌‌. به گفته شهیاد آبنار، در حوزه تامین آرد، گندم، صنایع تبدیلی و مشتقات این حوزه نزدیک به ۳۰ میلیون تن ظرفیت در کشور وجود دارد که اکنون کارخانه‌ها با ۴۰‌درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند و ۶۰‌درصد ظرفیت بالقوه کارخانه‌ها خالی است، در حالی که می‌توان نیاز کشورهای همسایه را تامین کرد.
  • ۲۵‌درصد اشتغال کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد

    دنیای ‌اقتصاد: بخش کشاورزی ظرفیت‌‌‌های منحصر به فردی دارد و بزرگ‌ترین بخش‌‌‌خصوصی اقتصاد کشور است و سه برابر صنعت بازدهی دارد ‌‌‌و بیش از ۲۵‌درصد اشتغال را به خود اختصاص داده است. محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در نخستین جلسه شورای دولت چهاردهم و بخش خصوصی با بیان مطلب فوق اظهار کرد: بخش کشاورزی با وجود ظرفیت‌‌‌های مختلف در تامین اجتماعی کاستی‌‌‌هایی دارد.
  • سرمایه‌گذاری، الفبای گمشده پخش

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: این روزها، صنعت پخش با چالش‌‌‌های زیادی دست‌‌‌وپنجه نرم می‌کند. یک گروه از فعالان اقتصادی می‌‌‌گویند این چالش‌‌‌ها ساختاری هستند؛ اما گروهی دیگر معتقد هستند مشکلات این صنعت به دلیل سیاست‌‌‌هایی است که به این بخش تحمیل شده است. اینکه سهم هر کدام از این دو دسته عوامل چقدر است و چه اثری بر میزان بهره‌‌‌وری این صنعت گذاشته است، سوالی است که محمد میربلوکی، عضو هیات‌مدیره انجمن شرکت‌های صنعت پخش ایران به آن پاسخ داده است. او در برنامه ایران فود به ساختار سنتی صنعت پخش در ایران اشاره کرده و توضیح می‌دهد که چطور کشورهایی مثل پاکستان در این حوزه از ایران سبقت گرفته‌‌‌اند. مشروح گفت‌وگو با این فعال صنعت پخش را در ادامه می‌خوانید.
  • نابسامانی بازار و گرانی کالا

    دنیای‌اقتصاد‌: اعضای هیات‌مدیره اتحادیه چای کشور در نامه‌ای به وزیر جهاد کشاورزی به انتقاد از عدم‌تخصیص سهمیه واردات فصل پاییز و فروش اجباری چای داخلی پرداختند. در این نامه آمده است‌: منوط نمودن واردات و اجبار به خرید چای داخلی دارای اشکالات فراوان حقوقی و تجاری است که منجر به بر هم خوردن نظم بازار می‌شود.
  • اثر حمل‌ونقل بر کیفیت محصولات غذایی

    با توجه به نگرانی اعضای کمیته صنایع غذایی مجلس شورای اسلامی درخصوص امکانات و نحوه توزیع صحیح محصولات غذایی در سطح کشور، جلسه هم‌اندیشی درخصوص خدمات‌رسانی هرچه بهتر در این عرصه با حضور رئیس و مشاور کمیته صنایع غذایی مجلس و مسوولان یک گروه خودروسازی مرتبط با صنعت غذا برگزار شد. در این جلسه بهزاد پناهی، مدیرعامل یک گروه خودرو‌سازی با بیان اینکه خودروهای متصل (connected cars) یکی از چهار روند فناورانه کل صنعت دنیاست که با یک تاخیر به ایران رسیده است، گفت: خودروهای متصل درواقع دارای سه جزء است.
  • آزمون و خطا در بازار برنج

    دنیای‌اقتصاد: واردات برنج همواره جای بحث و جدل بسیار بوده است. از یکسو عده‌‌‌ای بر این باورند که واردات برنج به تنظیم بازار داخلی و تعدیل قیمت برنج ایرانی در داخل کشور منجر می‌شود؛ از سوی دیگر گروهی معتقدند که با وجود تولید کافی برنج در کشور، نیازی به واردات برنج نیست و این سیاست منجر به آسیب به کشاورزان و برنج‌کاران داخلی می‌شود.
  • نقش دیم‌زارها در امنیت غذایی

    دنیای‌اقتصاد: در شرایط فعلی تقریبا ۶میلیون هکتار از اراضی زیرکشت ما، دیم‌زارها هستند و این رقم، قابلیت دو برابر شدن دارد؛ یعنی قابلیت اینکه ۱۲میلیون هکتار دیگر به این مقدار اضافه بشود، وجود دارد.
  • انتظار کسادی در کمین بازار لبنیات

    دنیای‌اقتصاد: ۷ مهر سال‌جاری وزیر جهاد کشاورزی از تصویب ابلاغیه افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیر خام خبر داد. غلامرضا نوری‌قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی درباره قیمت شیر خام در این خصوص اظهار کرد: با توجه به ابلاغیه‌‌‌ای که معاون اول رئیس جمهور صادر کرد، قیمت شیر خام با ۲۰‌درصد افزایش نسبت به سال گذشته مورد تصویب قرار گرفت و ابلاغ شد و قیمت هر کیلوگرم شیر خام ۱۸‌هزار تومان در دامداری‌‌‌ها خواهد بود.
  • آفت صنعت لبنیات

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در روز‌‌‌های گذشته بازار لبنیات کشور با چالش جدی نوسان قیمتی و ابهامات درباره افزایش قیمت شیر خام مواجه شده بود. ستاد تنظیم بازار افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیر خام را چندی پیش تصویب کرده، اما این مصوبه تا دیروز به صورت رسمی ابلاغ نشده بود. این وضعیت باعث سردرگمی تولید‌‌‌کنندگان، مصرف‌کنندگان و فروشندگان شده و سوالات بسیاری درباره آینده بازار محصولات لبنی پیش کشیده بود. طبق مصوبه هفته گذشته ستاد تنظیم بازار، نرخ مصوب شیر خام که ۱۵‌هزار تومان بود با ۲۰‌درصد افزایش به ۱۸ هزارو ۱۰۰ تومان رسید. در این راستا رئیس انجمن گاوداران ایران در برنامه ایران‌‌‌فود خاطرنشان کرد‌: افزایش قیمت شیر خام، در دولت سیزدهم تصویب شده بود اما ابلاغ آن به دولت چهاردهم افتاد. احمد مقدسی بر این باور است که با وجود افزایش قیمت لبنیات، شیر و برخی محصولات لبنی از سفره مردم حذف نمی‌شود، اما در عین حال می‌‌‌پذیرد روش فعلی قیمت‌گذاری شیر که توجه زیادی به کیفیت ندارد، منصفانه نیست. مشروح اظهارات احمد مقدسی، رئیس انجمن گاوداران ایران در برنامه ایران‌‌‌فود را درباره یکی از نیازهای استراتژیک خانوارهای ایرانی و چالش‌‌‌های صنعت شیر، می‌خوانید.
  • جلوگیری از خروج ۶۰۰ میلیون یورو با خودکفایی موز

    دنیای‌اقتصاد: طبق آمار سالانه ۶۰۰ هزارتن موز وارد کشور می‌شود و معاونت امور باغبانی در پروژه‌‌ای با مشارکت هند به دنبال خودکفایی در تولید موز است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس آمار ایران در تولید تمامی میوه‌ها به جز ۴ میوه گرمسیری آناناس، موز، نارگیل و انبه خودکفاست که وزارت جهاد در راستای کاهش خروج ارز از کشور، برنامه و سیاست‌هایی را برای تولید میوه‌های گرمسیری در استان‌های جنوبی کشور دارد. طبق آمار سنوات گذشته سالانه ۶۰۰هزارتن موز، ۷۵ هزارتن انبه، ۲۰ هزارتن آناناس و ۱۶ هزارتن نارگیل وارد کشور می‌شود که در این میان موز بیشترین حجم واردات را به خود اختصاص داده است که وزارت جهاد با مشارکت هندی‌ها پروژه‌ای را در خصوص دستیابی به خودکفایی موز در سیستان و بلوچستان آغاز کرده است‌‌.
  • توافق برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی استان مازندران در تهران

    دنیای‌اقتصاد: با توجه به رسالتی که سازمان مدیریت میادین در زمینه ایجاد زنجیره ارتباطی بین تولیدکننده و مصرف‌کننده دارد؛ میادین و بازارهای میوه و تره‌بار شهرداری تهران می‌تواند امکانات خوبی برای تولیدکنندگان گوشت مرغ، مرکبات، سیب و برنج استان مازندران ایجاد کند تا محصولات خود را بدون واسطه و با قیمت بسیار مناسب‌تری به دست مصرف‌کنندگان برسانند.
  • ‎قیمت قارچ تا پایان سال تغییری ندارد

    دنیای‌اقتصاد: با توجه به شرایط تولید و عرضه قارچ در نیمه دوم سال، قیمت تا پایان سال برای مصرف‌کننده تغییری ندارد. رئیس انجمن پرورش‌دهندگان قارچ گفت: طبق روال همه‌ساله در ۶ ماه نخست سال به دلیل تنش‌های گرمایی تولید قارچ ۲۰ تا ۲۵‌درصد کاهش می‌یابد که براین اساس عرضه قارچ در بازار دچار بحران می‌شود. مهدی رجبی با بیان اینکه تولید قارچ از نیمه شهریور به روال عادی بازگشته است، افزود: هم‌اکنون واحدهای پرورش قارچ با ظرفیت کامل تولید می‌کنند و همواره پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال تولید قارچ به ۲۱۰ تا ۲۱۵ هزارتن برسد. رجبی با بیان اینکه در نیمه نخست سال به طور متوسط ماهانه ۱۵ هزارتن قارچ تولید می‌شود، گفت: با فعالیت واحدهای پرورش قارچ با ظرفیت کامل در نیمه دوم سال پیش‌بینی می‌شود که تولید قارچ مهرماه با افزایش ۵ هزارتنی به ۲۰ هزارتن برسد.
  • ورود مجلس به موضوع ارتقای کیفیت مواد غذایی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: به تازگی در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، کمیته‌‌‌ای با عنوان «کمیته غذا» تشکیل شده است. و اما هدف و ماموریت اصلی این کمیته چیست؟ آیا مباحث بهداشت و سلامت در اولویت است یا جامع‌نگری برای رفع موانع اقتصادی هم در فهرست اهداف این کمیته دیده شده است؟ آیا با تشکیل این کمیته قرار است که استانداردها و قوانین جدیدی در حوزه غذایی شکل بگیرد؟
  • هزینه‌‌‌های عدم‌تصمیم‌گیری به موقع برای تنظیم بازار

    یک واقعیت مهم در بازارها آن است که همواره افزایش قیمت کالا و خدمات در دو حالت رخ می‌دهد؛ یا ناشی از افزایش قیمت تمام‌شده کالا و خدمات در نتیجه پارامترهای کلان اقتصادی یا عدم‌تعادل در عرضه و تقاضای کالا و خدمات به دلیل کاهش عرضه یا افزایش تقاضا. به همان میزان که دخالت دولت برای کنترل قیمت در حالت اول مذموم است، ایفای نقش حاکمیتی در حالت دوم ضروری است.
  • صنایع لبنی بر مدار زیان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: پیش از تعیین کابینه دولت چهاردهم، تشکل‌‌‌ها به دنبال تعیین تکلیف نرخ جدید شیر خام درب دامداری‌‌‌ها در سال جاری بودند. با معرفی غلامرضا نوری قزلجه به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی، وی اعلام کرد که پس از رأی اعتماد، قیمت دو محصول گندم و شیر را مشخص خواهد کرد. به این ترتیب در ۱۰ شهریور ماه سال جاری، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جدید جهاد کشاورزی در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت شیرخام گفت: «درباره قیمت شیر خام یک اقدام ناتمام وجود داشته که به زودی تکمیل خواهد شد.»
  • تعهد ارزی؛ پاشنه آشیل صادرات در صنعت غذا

    صنایع غذایی طی سال‌های اخیر با فراز و فرودهای زیادی روبه‌‌‌رو بوده است؛ از تحریم‌‌‌ها گرفته تا افزایش نرخ ارز‌، هزینه‌‌‌های تولید و آزادسازی قیمت ارز که همه این مسائل چالش‌‌‌های متعددی را برای فعالان این صنعت ایجاد کرده است. این در شرایطی است که مسیر صادرات نیز برای صادرکنندگان هموار نیست و با موانع متعددی در این بخش مواجهند. فرهاد تاجیک، مدیرعامل شرکت مدیریت تجارت بین‌الملل دانا سپند در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به بیان این موضوعات پرداخته است که در ادامه می‌‌‌خوانید.
  • سال‌های تلخ برای صنعت شیرین

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در سال‌های اخیر شرایط نامناسب اقتصادی باعث ایجاد انقباض‌‌‌هایی در بخش تقاضا شده و خانوارها مجبور شده‌اند تا نیازهای مصرفی خود را اولویت‌‌‌بندی کنند. در چنین شرایطی برخی اقلام از جمله بیسکویت و تنقلات از اولویت‌‌‌ خانوارها خارج شده است. به طوری که به دلیل رکود تورمی، خرید این محصولات دیگر در اولویت سبد هزینه خانوارها نیست. به گفته فعالان صنعت بیسکویت، البته تاثیری که شرایط رکود تورمی بر محصولات آردی داشته‌‌‌ از سایر بخش‌‌‌ها کمتر بوده است، چرا که می‌تواند وعده یا میان‌‌‌وعده‌‌‌ای باشد که نیاز بخشی از جامعه را پوشش می‌دهد.
  • لزوم بازنگری در سیاست‌های ارزی

    دنیای اقتصاد: فعالان صنعت غذا طی نامه‌نگاری با مسوولان بانک‌ مرکزی و وزیر جهاد کشاورزی، با انتقاد از تاخیر در تخصیص ارز به صنایع غذایی، خواستار تغییر رویه و بازنگری در روند تخصیص ارز به این صنعت شدند. به گزارش «دنیای اقتصاد» در همین راستا دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران، در نامه‌ای خطاب به دکتر امیرحسین شکوهی، مدیر کل امور تجارت خارجی بانک مرکزی، دلیل «تاخیر غیرمتعارف در تخصیص ارز نهاده‌های دام و طیور» را تشریح کرد.
  • حفظ امنیت غذایی با قیمت‌گذاری دستوری ؟

    دنیای‌اقتصاد: اولین نشست «کمیته غذایی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی» و «فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران» به منظور بررسی چالش‌‌‌های صنایع غذایی و ایجاد ساختار امنیت غذایی به پیشگامی بخش خصوصی و صنعت و با همکاری دانشگاه، معاونت علمی و فناوری، صنایع غذایی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی و سایر نهادها و شرکت‌های ذی‌ربط صنایع غذایی ۱۹ شهریور ماه در «موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی» برگزار شد.
  • چالش‏‏‌های امنیت غذایی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: غلامرضا نوری‌قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در سیزدهمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی با بیان اینکه در وزارت جهاد کشاورزی مصمم هستم صرفا وزیر تنظیم بازار نباشم، گفت: هر چند که سفره مردم برای ما مهم است و یکی از بخش‌‌‌هایی است که باید از نخبگان و استادان کمک گرفت تا بدانیم چگونه می‌توانیم این تنظیمات را روان‌‌‌تر انجام دهیم، بنابراین بنا داریم قدری بیشتر به مسائل اساسی و توسعه کشاورزی توجه کنیم چرا که انتظاراتی که در بخش امنیت غذایی وجود دارد در سایه توسعه این بخش اتفاق خواهد افتاد. این سخنان وزیر در شرایطی مطرح می‌شود که بسیاری از تولیدکنندگان و فعالان صنعت غذا معتقدند سیاست آزادسازی قیمتی می‌تواند بسیاری از چالش‌‌‌های کنونی این صنعت را برطرف کند، اما در مقابل فعالان حوزه کشاورزی و دامداری نظر متفاوتی دارند.
  • بساط قاچاق با یکسان‌سازی نرخ آرد برچیده می‌‌‌شود

    دنیای‌اقتصاد: بنابر آمار، سالانه ۱۰ تا ۱۰.۵ میلیون تن گندم موردنیاز واحد‌‌‌های خبازی است که با اجرای طرح هوشمندسازی آرد و نان از اردیبهشت سال ۱۴۰۱ و تجهیز واحد‌‌‌های خبازی به کارت‌خوان‌‌‌های هوشمند، سیاست کاهش مصرف آرد و گندم، کاهش ضایعات و دورریز نان و جلوگیری از تخلفات و قاچاق آرد به آن سوی مرز‌‌‌ها دنبال می‌‌‌شد که اکنون با گذشت بیش از ۲سال از این طرح، بسیاری از فعالان حوزه آرد و نان اذعان می‌‌‌کنند که این طرح نتوانسته به اهداف خود برسد.
  • تاریخچه وزرای کشاورزی ایران از ابتدا تاکنون

    محمد تقی جمشیدی/دکترای توسعه روستایی
    استقرار دولت چهاردهم در شهریور سال جاری بهانه‌‌‌ای شد تا نگاهی به گذر زمان و تاریخچه تغییرات در وزارت کشاورزی که مسوولیت تامین امنیت غذایی را بر عهده داشته و یکی از قدیمی‌‌‌ترین و مهم‌‌‌ترین وزارتخانه‌های کشور است، بیندازیم.
  • دو کلید ساده برای قفل پیچیده صنعت مرغداری

    مهدی معصومی/فعال صنعت طیور
    برای نجات صنعت طیور دو راهکار برای دولت چهاردهم پیشنهاد می‌‌‌کنم. در وهله اول دولت باید در عمل کار را به بخش خصوصی واگذار کند. همان‌گونه که پیش از این نیز نبض بازار مرغ و تخم‌مرغ در اختیار بخش خصوصی بود؛ به‌طوری که از سال ۷۸ تا ۹۸ بازار قیمت‌گذاری مرغ و تخم‌مرغ آزاد بود و تنها یک توافق‌نامه بین تولیدکنندگان و دولت مبنی بر تعیین میزان تولید موردنیاز کشور منعقد می‌‌‌شد و بس. در آن فضا نه کمبودی احساس می‌‌‌شد و نه قیمت‌گذاری غیر‌منطقی صورت گرفت و به عبارتی تعادل بین عرضه و تقاضا و کنترل قیمت برقرار بود. پس می‌توان گفت که این کار باز هم شدنی است و اصولا آنچه باعث بروز مشکلات لاینحل در این صنعت می‌شود دخالت لحظه‌‌‌ای دولت است.
  • قانون کسب و کار در دست‌انداز دولت

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: صنایع تولیدی در ایران با چالش‌های بزرگی روبه‌رو هستند که بسیاری از آنها توسط سیاستگذار ایجاد شده و برای رفع آنها نیز عملا اقدامی صورت نگرفته است. بخش خصوصی نیز از همه ظرفیت و توان خود برای عبور از این مشکلات استفاده کرده و بر بسیاری از آنها فائق آمده، اما در مقابل برخی از آنها ناتوان مانده است. یکی از چالش‌های جدی که به چالش اصلی در بخش خصوصی منجر شده موضوع قطع مکرر برق در فصل تابستان است که لطمات و زیان‌های بسیاری را برای فعالان تولید به همراه داشته است. این در حالی است که به گفته فعالان بخش خصوصی، دولت تکلیف قانونی دارد اولا از قطع برق واحدهای تولیدی اجتناب کند و ثانیا در صورتی که برق تولید را قطع کرد نسبت به پرداخت ضرر و زیان ناشی از آن اقدام کند؛ موضوعاتی که هنوز عملا اجرا نشده‌اند.
  • ارزآوری صادرات تخم‌مرغ؛ حداقل ۲۰۰ میلیون دلار

    دنیای‌اقتصاد: بنابر آمار، ایران رتبه نهم تولید تخم‌مرغ در دنیا را دارد که برآورد می‌شود با استمرار سیاست‌‌‌های حمایتی، ارزآوری صادرات تخم‌مرغ تا پایان سال به ۲۰۰ میلیون دلار برسد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به‌رغم آنکه تا سال ۱۴۰۰ واردکننده تخم‌مرغ و تا سال گذشته واردکننده مرغ در راستای تامین کسری نیاز کشور و تنظیم بازار بودیم، اما با اتخاذ برنامه مدون، سیاست افزایش جوجه‌‌‌ریزی و مدیریت تولید به جایی رسیده‌‌‌ایم که نه‌تنها نیازی به واردات نداریم، بلکه صادرکننده محصول به بازار‌‌‌های دنیا هستیم.
  • خرید تضمینی گندم برای حمایت همه‌جانبه از کشاورز است

    دنیای‌اقتصاد: در خرید تضمینی گندم، محصول به قیمت مناسب از کشاورز خریداری می‌شود. با این رویکرد هم خودکفایی در تولید گندم عاید کشور شد و هم توانستیم گامی عملی در جهت تحقق امنیت غذایی پایدار برداریم. وزیر جهادکشاورزی با بیان این مطالب خرید تضمینی گندم را اقدامی چند‌بعدی خواند و کشاورز، مصرف‌کننده و دولت را بهره‌‌‌مند از آثار این طرح دانست.
  • مصرف چربی‌‌‌های گیاهی طول عمر را افزایش می‌‌‌دهد

    دنیای‌اقتصاد: مطالعه روی بیش از ۴۰۰ هزار نفر که تا ۲۴ سال تحت نظر بودند، نشان می‌‌‌دهد کسانی که چربی رژیم غذایی خود را از گیاهان در مقایسه با حیوانات دریافت کرده‌‌‌اند، با احتمال مرگ بسیار کمتری روبه‌رو بودند. به گزارش مدیسن نت، این تحقیق نشان داد که مزایای چربی‌‌‌های گیاهی شامل کاهش احتمال مرگ‌ومیر ناشی از بیماری قلبی است.
  • فعالیت ۷‌هزار و ۵۰۰ زنبورستان در کردستان

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس سامانه جامع پهنه‌‌‌بندی و مدیریت داده‌‌‌های کشاورزی، ۹۳۳‌هزار و ۹۴ زنبورستان در کشور وجود دارد که سال گذشته استان آذربایجان شرقی با ۱۲.۱۸‌درصد رتبه نخست را به خود اختصاص داده و استان کردستان با ۷.۸۳‌درصد بالاتر از استان‌‌‌های فارس با ۷.۷درصد، مازندران با ۶.۹۹‌درصد و آذربایجان غربی با ۶.۹۱‌درصد در رتبه‌‌‌های بعدی قرار گرفته‌‌‌اند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، پیمان اسکندری در سنندج با بیان این مطالب از استقرار و فعالیت هفت‌‌‌هزار و ۴۳۱ زنبورستان در کردستان خبر داد و افزود: از این تعداد دو‌هزار و ۵۳۴ زنبوردار تحت پوشش بیمه با یک‌‌‌هزار و ۷۸۱ فرد شاغل به امر تولید عسل و سایر فرآورده‌‌‌های جانبی زنبورعسل در استان هستند.
  • سقوط تولید زعفران

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: ایران با دارا بودن حدود ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت در سال ۱۴۰۲ و توان تولید بیش از ۴۵۰ تا ۴۷۰ تن زعفران در سال، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین تولیدکننده زعفران در جهان است. استان خراسان رضوی با سطح زیر کشت ۹۲ هزار هکتار مزارع تولید زعفران رتبه اول و پس از آن خراسان جنوبی با سطح زیر کشت ۱۷ هزار هکتار در رتبه دوم تولید قرار دارند.
  • با وجود تقاضا در بازار، ده‏‏‌ها‌هزار تن برنج در گمرکات کشور معطل مانده است

    سخنگو و معاون انجمن واردکنندگان برنج ایران نسبت به تبعات رسوب ده‌‌‌ها‌هزار تن برنج در گمرکات کشور هشدار داد. مجیدرضا منصورخاکی با بیان اینکه «حجم قابل‌توجه مصرف برنج خارجی طی ماه‌‌‌های محرم و صفر بازار را تحت‌تاثیر قرار داده است» گفت: کاهش حجم ۴۰درصدی واردات سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ و متعاقب آن، افت حدود ۲۰درصدی در چهارماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به کمبود برنج خارجی در بازار دامن زده است. او ادامه داد: مساله این است که در ماه‌های گذشته به دلیل تقاضای قابل‌توجه در بازار، محموله‌‌‌های ترخیص‌شده قبلی، بدون توقف در انبارها مستقیما از گمرکات روانه بازار مصرف شد.
  • قیمت‌گذاری دستوری؛ استخوان لای زخم صنعت غذا

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در کشور ما دولت‌‌‌ها معمولا برای مقابله با تورم، دست به دخالت در قیمت‌‌‌‌‌‌ کالاها می‌‌‌‌‌‌زنند. اما شواهد موجود نشان می‌دهد که در بسیاری از مواقع تعیین قیمت‌ها از طرف دولت‌‌‌ها باعث شده برخی گروه‌‌‌ها از جمله فعالان عرصه صنعت و تولید به ‌‌‌شدت متضرر شوند. در حالی که معمولا قیمت‌ها در سایر کشورها با ‌‌‌سازو‌‌‌کار عرضه و تقاضا کشف می‌شود، اما هنوز در کشورمان شاهد قیمت‌گذاری دستوری بسیاری از کالاها هستیم. این در حالی است که سیستم قیمت‌گذاری دولتی از طریق دخالت آشکار دولت در قیمت‌گذاری و کنترل دستوری قیمت‌ها یکی از عواملی است که فضای رشد را برای فعالان اقتصادی و توسعه کسب‌وکار آنها محدود کرده است.
  • سهم یک‌‌درصدی ایران از بازار غذایی روسیه

    دنیای اقتصاد: حجم واردات روسیه در صنعت آبمیوه یک و یک‌‌دهم میلیارد دلار است؛ ولی ایران کمتر از یک‌درصد سهم دارد. حمید خوش‌‌سیرت معاون سابق شهرک‌‌های صنعتی با اعلام این خبر و با اشاره به وظیفه شهرک‌‌های صنعتی در راستای حمایت از صنایع کوچک گفت: ۱۰۴۰ ناحیه صنعتی در کشور داریم و نزدیک به یک میلیون نفر اشتغال در شهرک‌‌های صنعتی را شاهد هستیم.
  • تشکل‌ها از وزیر جهاد کشاورزی چه توقعاتی دارند؟

    دنیای‌اقتصاد: زمانی که می‌‌خواهیم صادرات زیربنایی داشته باشیم باید از ۸ماه قبل جوجه‌‌ریزی مادر را تقویت کنیم، سپس نسبت به صادرات مازاد تولید گوشت مرغ برنامه‌‌ریزی کنیم. محصولاتی همچون مرغ و تخم‌مرغ جزو کالاهای اساسی هستند که در معیشت و سفره مردم نقش بسیار مهمی دارند. طی سال‌های گذشته این محصولات با چالش‌‌هایی مواجه بودند که مردم مجبور بودند برای تهیه آنها در صف‌‌های طولانی باشند، اما در دولت سیزدهم و از سال گذشته ورق برگشت و با همکاری تشکل‌ها و بخش خصوصی بازار به ثبات رسید و دیگر خبری از آن وضعیت نابسامان نبود. ما سال‌های گذشته واردکنندگان تخم‌‌مرغ‌‌های نطفه‌‌دار و جوجه‌‌های یک‌روزه بودیم و امروزه با برنامه‌‌ریزی‌‌های وزارت جهاد کشاورزی، برای تامین جوجه، باید اجداد آنها را برای ۸ ماه فراهم کنیم که پس از ۸ ماه این اجداد به جوجه مادر تبدیل شوند و پس از گذشت ۸ ماه نیز جوجه‌‌های یک‌روزه تامین می‌‌شوند.
  • عربستان در کمین بازارهای صادرات کشاورزی ایران

    دنیای اقتصاد: عربستان با همکاری چین بنا دارد قلمروی خود را به یک پارک سبز تبدیل کند و تولید و صادرات کشاورزی را در منطقه افزایش دهد. سیدرضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با اعلام این خبر به افزایش کشت و صادرات محصولات کشاورزی در عربستان پرداخت و اظهار کرد: عربستان هر چند همواره خطه‌‌ای خشک و رنجور از کم‌‌آبی به شمار می‌‌آمده اما اکنون بنا دارد قلمروی خود را به یک پارک سبز تبدیل کند و این پروژه را در همکاری با چینی‌‌ها پیش می‌‌برد، در نتیجه دور از انتظار نیست که اقدام به افزایش تولید و صادرات هندوانه و دیگر محصولات باغی و جالیزی کند و تقویت حضور آن می‌تواند در بازارهای حوزه خلیج‌‌فارس تاثیر‌گذار باشد، همان‌‌گونه که روزگاری محصولات کشاورزی هلند در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس با قدرت عرضه می‌‌شد، اما وقتی ایران به این عرصه وارد شد و امتیاز همجواری را نیز در اختیار داشت هلند مجبور به ترک این بازار و واگذاری آن به ایران شد. در حال حاضر اردن، سوریه، لبنان از جمله کشورهایی هستند که تلاش دارند عرضه محصولات کشاورزی خود را در بازارهای کشورهای حاشیه خلیج‌فارس تقویت کنند اما امتیازی که عربستان نسبت به این کشورها دارد مساحت بالا و جمعیت بیشتر آن است.
  • تولید در دیم‌زار‌‌ها به ۸ میلیون تن رسید

    دنیای‌اقتصاد: بنابر آخرین آمار‌‌ها در طرح جهش تولید دیم‌زارها، میزان تولید به ۸ میلیون تن رسیده است. فرامک عزیزکریمی، مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی با اعلام این خبر در مراسم آغاز سال زراعی کشت پاییزه گفت: بنابر آمار در پاییز سال گذشته ۴۳‌درصد و در زمستان ۹‌درصد بارش‌‌ها کمتر از نرمال بود، اما بهار امسال شرایط مساعد بود و بارش‌‌ها به نرمال رسید. وی با بیان اینکه میزان تولید دیم‌زارها به ۸ میلیون تن رسیده است، افزود: بنابر آخرین آمارها ۶ میلیون تن گندم، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن جو، ۳۴۰ هزار تن حبوبات و ۲۴۰ هزار تن علوفه بدون مصرف آب، ۹۲ هزارتن دانه روغنی و ۲۵ هزارتن گیاهان دارویی در طرح جهش تولید دیم‌زارها تولید شده است.
  • دامداران خواستار واقعی‌سازی قیمت شیرخام شدند

    دنیای‌اقتصاد، سعیده نبی‌زاده: همین چند روز پیش یعنی ۲۹ مرداد ماه بود که مرکز آمار ایران اعلام کرد؛ کمترین تورم سالانه تیر ماه امسال بخش گاوداری‌های صنعتی مربوط به تولید «شیر خام» است. به گزارش مرکز آمار ایران در تیرماه ۱۴۰۳، شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری‌‌‌های صنعتی (بر مبنای ۱۰۰=۱۳۹۵) برابر با ۱۴۸۴.۷ بوده ‌‌‌است که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۰.۶‌درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۱.۰‌درصد افزایش یافته ‌‌‌است. همچنین میانگین شاخص ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) ۴۱.۰‌درصد افزایش یافته ‌‌‌است.
  • تعدد پروانه؛ گلوگاه صنعت غذا

    دنیای اقتصاد: در کشور ما هر واحد صنعتی فعال در حوزه غذا، باید پروانه‌‌‌‌های متعددی را دریافت کند که معمولا دریافت آنها مدت زمان طولانی را می‌‌‌‌طلبد. اما بخش خصوصی معتقد است که باید تعدد این پروانه‌‌‌‌ها مدیریت شود و لزومی ندارد که برای هر نوع کالا، پروانه جداگانه دریافت شود.
  • صادرات هرکیلو مرغ ۲.۶ دلار ارز‌آوری دارد

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس آمار صادرات هرکیلو مرغ ۲.۲ تا ۲.۶ دلار ارز‌آوری در بر دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدعلی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با اعلام این خبر گفت: برآوردها حاکی از آن است که جوجه‌ریزی مرداد به ۱۴۵ تا ۱۴۶ میلیون قطعه برسد.
  • پرداخت ۵۷۰ میلیارد ریال تسهیلات به زنبورداران کشور

    دنیای اقتصاد: طی ۳ سال اخیر صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور ۵۷۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است. امیر معین مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور با اعلام این خبر گفت: از ۵۷۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداختی، ۲۲۶ میلیارد ریال تسهیلات با کارمزد ۴ درصدی و دوره بازپرداخت یکساله و مابقی در قالب تامین نهاده و وام مرابحه است. به گفته او، از محل سرمایه داخلی این صندوق ظرف ۳سال گذشته ۱۴۵۰ تن شکر و ۲۲۰ تن خوراک زنبورعسل میان زنبورداران توزیع شده است. معین ایجاد بازارهای مستقیم و غیر مستقیم عرضه محصولات زنبورداران را از اقدامات این صندوق اعلام کرد و افزود: راه‌اندازی بازار محصولات زنبورداران با هدف تامین و عرضه عسل باکیفیت، طبیعی و استاندارد به مصرف کنندگان صورت گرفته است و عسل‌های عرضه شده دارای گواهی آزمایشگاهی هستند. او ادامه داد: این صندوق ظرف ۳سال اخیر در حوزه بازار‌رسانی ۶۰ تن عسل، ۱۰۵ کیلوگرم ژل رویال و سایر فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی برپایه زنبور عسل فعالیت داشته است.
  • دریافت چربی‌‌‌های گیاهی طول عمر را افزایش می‌‌‌دهد

    دنیای اقتصاد: مطالعه روی بیش از ۴۰۰ هزار نفر که تا ۲۴ سال تحت نظر بودند، نشان می‌‌‌دهد کسانی که چربی رژیم غذایی خود را از گیاهان در مقایسه با حیوانات دریافت کرده‌‌‌اند، با احتمال مرگ بسیار کمتری روبه رو بودند. به گزارش مدیسن نت، این تحقیق نشان داد که مزایای چربی‌‌‌های گیاهی شامل کاهش احتمال مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی است.
  • چالش‌های تولید و مصرف آبمیوه در ایران

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: براساس گزارش‌‌‌ها و آمارهای موجود، سرانه مصرف آبمیوه در ایران، حدود ۱۰ تا ۱۵ لیتر در سال تخمین زده می‌‌‌شود. سرانه مصرف آبمیوه در ایران نسبت به کشورهای توسعه‌‌‌یافته‌‌‌ای مانند آمریکا و کشورهای اروپایی کمتر است، اما روند رو به رشدی را نشان می‌‌‌دهد. در کشورهای توسعه‌‌‌یافته، مصرف آبمیوه‌‌‌های طبیعی و ارگانیک به دلیل افزایش آگاهی بهداشتی و تبلیغات گسترده، در سطح بسیار بالایی قرار دارد. ایران نیز با توجه به روندهای مشابه، به سمت افزایش مصرف آبمیوه‌‌‌های طبیعی و سالم‌‌‌تر حرکت می‌‌‌کند.
  • «باریستا»ی سحرچین به بازار آمد

    شرکت سحرچین سلامت از برند «باریستا» و سه محصول قهوه خود رونمایی کرد.شرکت سحرچین سلامت با حضور در یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی‌‌‌ها، چای، قهوه و صنایع وابسته از برند «باریستا» و سه محصول قهوه خود شامل پودر کاپوچینو، پودر مخلوط قهوه فوری سه‌‌‌دریک و پودر مخلوط قهوه فوری بدون شکر اسپرسو رونمایی کرد.
  • قیمت گوشت تا پایان سال متعادل می‏‏‌شود

    دنیای‌اقتصاد:قیمتی که معاونت دام به عنوان قیمت تعادلی گوشت قرمز محاسبه و اعلام کرده حدود ۵۴۰ هزار تومان است که برای رسیدن به این قیمت برنامه‌‌‌ریزی شده است. قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار قیمت گوشت با اعلام این خبر گفت: واردات گوشت قرمز مشمول ارز ترجیحی است و برای جبران کمبود تولید در این محصول در کشور انجام می‌‌‌شود. به گفته پیمان پاک کمبود تولید گوشت قرمز در کشور حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد است که با در نظر گرفتن مصرف ۸۵۰ تا ۹۰۰ هزار تنی این محصول در کشور سالانه نیازمند به واردات ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن گوشت قرمز هستیم.
  • مصرف ۷۰درصدی خرمای تولیدی در داخل کشور

    دنیای‌اقتصاد: متوسط تولید خرمای کشور بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن است. ما جایگاه دوم را در دنیا به خود اختصاص داده‌ایم، همچنین در بخش تنوع خرما در دنیا رتبه اول را کسب کرده‌‌‌ایم. محسن رشید‌فرخی، رئیس انجمن خرمای ایران با اعلام این خبر افزود: به طور کلی ۷۰ درصد خرمای تولیدی در داخل کشور مصرف و ۳۰ درصد آن صادر می‌‌‌شود، ما در پیک مصرف متاسفانه با قوانین خلق‌‌‌الساعه در بخشنامه‌‌‌ها روبه‌‌‌رو می‌‌‌شویم به طوری که این ‌‌‌موضوع به صادرات خرمای کشور لطمه وارد می‌‌‌کند. به گفته رئیس انجمن خرمای ایران، در ماه مبارک رمضان مصرف خرمای کشور به ۵۰ درصد می‌‌‌رسد.
  • نسخه مالی نجات صنعت غذا

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: تشکیل دولت چهاردهم، نور امید بر صنعت غذا اعم از کشاورزی و صنایع تبدیلی تابانده و برخلاف برخی انتقادها که نسبت به کلیت کابینه مطرح می‌شود، به نظر می‌رسد فعالان بخش کشاورزی از انتخاب وزیر جدید کشاورزی راضی هستند. در این بین انتظارات صنعت غذا و بخش کشاورزی از وزیر جدید بالاست که دلیل آن نیز خلأهای موجود در این بخش‌ها و نگرانی‌ها از تداوم چالش‌های موجود در این صنایع است. فعالان بخش کشاورزی می‌گویند در سه سال گذشته سیاست‌های متعددی اتخاذ شد که هرچند برای عبور از محدودیت‌های دستوری ضروری بود، اما به درستی مدیریت نشد و طولی نکشید که شرایط همچون پیش از این سیاست‌ها حتی بدتر از آن شد.
  • ‎لغو مصوبه تعدد پروانه تولید صنایع غذایی

    دنیای‌اقتصاد: بعد از ماه‌‌‌ها پیگیری این فدراسیون، مصوبه تعدد پروانه‌‌‌های تولید برای واحدهای صنایع غذایی توسط هیات مقررات‌زدایی لغو شد. محسن نقاشی، دبیر فدراسیون تشکل‌‌‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران با اعلام این خبر گفت: در جلسه ۲۳ مرداد سال‌جاری هیات مقررات‌‌‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار که با حضور احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و سیدامیر سیاح، معاون وزیر اقتصاد و رئیس مرکز ملی پایش و بهبود محیط کسب‌وکار و جعفری، معاون ایشان و همچنین جمعی از نمایندگان تام‌‌‌الاختیار قوه قضائیه و وزارت دادگستری، وزارت صنایع و تعزیرات و... برگزار شد مصوبه تعدد پروانه‌‌‌های تولید که یکی از بزرگ‌ترین موانع تولید در صنایع غذایی بود، حذف شد.
  • گردش مالی خرما بیش از یک‌ونیم میلیارد دلار

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس آمارها ایران با تولید یک میلیون و ۳۰۰‌هزار تن خرما پس از مصر، دومین تولیدکننده بزرگ خرما در جهان است و از نظر تنوع تولید در دنیا مقام اول را دارد و همین مساله موجب شده که خرمای ایران جایگاه ویژه‌‌‌ای در بازارهای هدف داشته باشد. به گزارش «ایسنا» رشید فرخی، رئیس انجمن ملی خرمای ایران، با تایید این مطالب با بیان اینکه فصل برداشت خرما به تازگی آغاز شده و تا اواسط مهرماه نیز ادامه دارد، اظهار کرد: سال گذشته میزان برداشت خرما در کشور مناسب و حتی بیش از میزان متوسط بود و امیدواریم در سال‌جاری نیز شاهد میزان قابل‌توجهی از محصولات باشیم و به حدود یک میلیون و ۳۰۰‌هزار تن برسد.
  • ۵‌هزار تن حبوبات در معرض فساد قرار دارند

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: طبق آمارها در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹۹‌هزار تن، سال ۱۴۰۱ حدود ۲۴۳‌هزار تن، سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸۸‌هزار تن و در چهارماهه سال ۱۴۰۳ حدود ۵۰‌هزار تن حبوبات وارد کشور شد که به گفته فعالان این عرصه تفاوت میزان واردات در این سال‌ها به میزان تقاضا در کشور ارتباطی ندارد بلکه تخصیص ارز باعث کاهش واردات شده است.
  • ساطور دولبه بازار گوشت

    دنیای‌اقتصاد: طبق آمار مرکز آمار ایران، در فاصله بین فروردین سال ۱۳۹۷ تا اردیبهشت‌‌‌ ۱۴۰۳، قیمت سبد مصرفی خانوار بیش از هفت برابر شده است. این در حالی‌‌‌ است که قیمت یک کیلوگرم گوشت در این مدت بیش از ۱۴ برابر رشد داشته و طی۷ سال اخیر، قیمت یک کیلوگرم گوشت گوسفندی ۱۴.۵ برابر شده است. گوشت گاو و گوساله نیز در همین مدت افزایش قیمت ۱۴ برابری را تجربه کرده‌‌‌اند.
  • سه ابر‌مانع در مسیر رشد صنعت

    حبیب حسینی/ فعال صنعت غذایی
    در سال‌های گذشته نوسان نرخ ارز، بی‌‌‌ثباتی قیمت‌ها و تدوین دستورالعمل‌‌‌ها و قوانین نامناسب ارزی موجب شده تا مشکلات عدیده‌‌‌ای برای فعالان اقتصادی به وجود آید. همچنین تفاوت در نرخ ارز بانک مرکزی و بازار و معضلات رفع تعهد ارزی در شرایطی که نوسانات شدید ارزی وجود دارد، بنگاه‌‌‌های اقتصادی را در برنامه‌‌‌ریزی برای فعالیت‌‌‌های جاری با مشکل روبه‌‌‌رو کرده و باعث تعلیق کارت‌‌‌های بازرگانی شرکت‌های تولیدکننده و صادرکننده شده است. در این بین از نظر بسیاری از فعالان اقتصادی برای تحقق رشد تولید، تحریک تقاضا امری اجتناب‌‌‌ناپذیر است، اما باید مولفه‌‌‌هایی چون نیاز بازار داخل و خارج و مزیت تولید در نظر گرفته شود تا اتلاف منابع صورت نگیرد.
  • زیان سنگین‏‏‌ صنایع غذایی از خاموشی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: به اعتقاد فعالان صنعت غذا قیمت‌گذاری دستوری، وضع قوانین خلق‌‌‌الساعه و در انزوا قرار گرفتن ایران در سطح بین‌المللی، و همچنین کمبود و قطع انرژی مهم‌ترین دغدغه‌‌‌هایی هستند که طی سال‌های اخیر به عنوان مانع در برابر فعالیت این صنعت شناخته شدند. به گفته این عده، اگر دولت به دنبال بهره‌وری بالا و ارتقای کمی و کیفی این صنعت است باید این چهار ابر‌چالش را به فوریت رفع و رجوع کند.
  • شمشیر دو‌لبه افزایش قیمت نان

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس آمارهای سازمان فائو، مصرف سالانه گندم در ایران به ۱۶.۵ میلیون تن می‌‌‌رسد. از این مقدار، ۱۰ میلیون تن به نانوایی‌‌‌های سنتی تحویل می‌‌‌شود و باقی به قیمت آزاد به دیگر بخش‌‌‌های مصرفی مانند نان فانتزی و واحدهای تولید ماکارونی فروخته می‌‌‌شود. در نانوایی‌‌‌های سنتی، ۸۰‌درصد قیمت نهایی نان از طریق یارانه‌‌‌های دولتی تامین می‌‌‌شود و مردم تنها ۲۰‌درصد از قیمت واقعی نان را پرداخت می‌‌‌کنند. قیمت واقعی نان ۴ تا ۵ برابر قیمت فعلی آن است که برای بخش بزرگی از مردمی که زیر خط فقر قرار دارند، بسیار سنگین است و حذف این یارانه‌‌‌ها می‌تواند تبعات اجتماعی گسترده‌‌‌ای به همراه داشته باشد. به عبارت دیگر، اگر قیمت نان واقعی شود، یک نان سنگک ماشینی که اکنون ۳۰۰۰ تومان قیمت دارد، باید به قیمت ۱۵۰۰۰ تومان فروخته شود.
  • تغییر الگوی خرید میوه ایرانیان

    دنیای‌اقتصاد: الگوی خرید از خریدهای فله‌‌‌ای میوه‌‌‌های تابستانی به خریدهای کم‌‌‌مقدار در فاصله‌‌‌های زمانی اندک تغییر پیدا کرده و در همین حال اتحادیه نیز فروشندگان را مکلف کرده هر میزان خرید میوه و تره‌‌‌بار حتی یک عدد را با مشتری حساب و کالا را عرضه کنند. به گزارش ایلنا، اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران با اعلام این مطالب از عرضه مطلوب انواع میوه و تره‌‌‌بار در تابستان سال‌جاری خبر داد و گفت: انواع میوه با قیمت مناسب در بازار عرضه شده به طوری که اکنون قیمت میوه از هر کالای دیگری در ایران ارزان‌‌‌تر است. این اتفاق برآمده از آن است که در سال‌جاری هم بارش‌‌‌ها مطلوب بود و هم آفت‌‌‌زدگی در باغات مشاهده نشد.
  • سهم ۲۵ درصدی ایران از بازار افغانستان

    دنیای‌اقتصاد‌: افغانستان بیش از ۸۰‌درصد نیازهای بازار خود را از طریق واردات تامین می‌کند که واردات از ایران ۲۵‌درصد از این میزان را تشکیل می‌دهد. به گزارش خبرگزاری مهر، حسین روستایی، رایزن بازرگانی ایران در افغانستان در نشست فرصت‌‌‌ها و چالش‌‌‌های بازار افغانستان، با اعلام این مطالب و با اشاره به اولویت‌‌‌های واردات افغانستان از جمله مواد غذایی، کشاورزی، سوخت، کالاهای اساسی مانند آرد، روغن، تخم‌‌‌مرغ، جوجه یک‌‌‌روزه و دارو گفت: ایران در چهار ماه اول امسال بیش از ۷۲۴ میلیون دلار صادرات به افغانستان داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸‌درصد افزایش داشته است. وی با اشاره به تامین برخی نهاده‌‌‌ها از افغانستان از جمله جو و پنبه افزود: برقراری امنیت سراسری و استقرار حاکمیت مرکزی در افغانستان طی دو سال گذشته، شرایط تجارت با این کشور را بهبود بخشیده است.
  • کاهش و ثبات قیمت مواد غذایی؛ دستاورد گرمای تابستان

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: بر اساس داده‌‌‌های مرکز آمار ایران شاخص کل قیمت مصرف‌کننده خانوارهای کشور تیر سال‌جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۳۲.۲درصد افزایش و در ۱۲ ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۵.۵‌درصد افزایش داشته است. گوشت قرمز و ماکیان با ۶۴.۵درصد و روغن و چربی‌‌‌ها با یک درصد به ترتیب بیشترین و کمترین تورم سالانه را در گروه خوراکی‌‌‌ها و آشامیدنی‌‌‌ها داشته‌‌‌اند. گروه شیر، پنیر و تخم‌مرغ تورم سالانه ۲۵.۸ درصدی داشته است. همچنین در تیرماه ۱۴۰۳ نسبت به تیرماه ۱۴۰۲ افزایش ۱۶.۹درصدی (تورم نقطه‌‌‌ای) در شاخص قیمت‌ها داشته است.اما از ابتدای مرداد سال‌جاری افزایش دما منجر به ثبات قیمتی بازار بعضی از کالاهای اساسی مانند تخم‌‌‌مرغ و گوشت شده است. به طوری که اکنون هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه ۷۸‌هزار تومان به فروش می‌‌‌رسد.
  • ورود خودروسازان به صادرات پسته

    محمد صالحی/ رئیس هیات‌مدیره انجمن پسته ایران
    وضعیت تولید پسته در سال گذشته نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ که با سرمازدگی همراه بود و شاهد کاهش تولید در این صنعت بودیم از لحاظ کمی با رشد قابل‌توجهی همراه بود و پیش‌بینی می‌شود تولید این محصول در سال‌جاری نیز با رشد روبه‌‌‌رو شود.
  • مفاد موافقت‌‌‌نامه همکاری‌‌‌های مشترک ایران و قزاقستان زودتر اجرایی شود

    دنیای اقتصاد: حجم تجارت ۳۰۰ میلیون دلاری ایران و قزاقستان متناسب با امکانات و ظرفیت‌‌‌های دو کشور نیست و باید هر چه سریع‌‌‌تر موافقت‌‌‌نامه همکاری‌‌‌های مشترک ایران و قزاقستان اجرایی شود. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این نشست با اعلام این مطلب گفت: اتاق ایران پیگیر اجرایی شدن سریع‌‌‌تر موافقت‌‌‌نامه همکاری‌‌‌های مشترک میان ایران و قزاقستان با هدف افزایش مناسبات تجاری دو کشور است.
  • دولت مسیر تولید، عرضه و صادرات را هموار کند

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: فعالان صنعت غذا معتقد هستند طی سال‌های اخیر این صنعت فراز و فرودهای زیادی را طی کرده است و بسیاری از فعالان این صنعت با سختی‌‌‌های زیادی مواجه بوده‌‌‌اند. از یکسو مداخلات دولت و قیمت‌گذاری دستوری و از سوی دیگر مقررات دست‌‌‌و‌‌‌پا‌‌‌گیر و تحریم‌‌‌ها، موانع زیادی را پیش‌‌‌روی ادامه فعالیت آنها قرار داده است. از این رو یکی از اصلی‌‌‌ترین پرسش‌‌‌ها این است که با روی کار آمدن دولت چهاردهم، درخواست فعالان این صنعت از دولت چیست؟
  • صنایع غذایی و دارویی حساس از برنامه‌‌‌های مدیریت مصرف برق معاف هستند

    دنیای‌اقتصاد: پیرو انتشار مطلبی با عنوان «صنایع غذایی زیر تیغ قطعی برق» مورخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ در روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، پاسخ شرکت توانیر به شرح ذیل منتشر می‌شود. در این مطلب آمده است با توجه به اینکه شهرک‌‌‌های صنعتی برنامه مدیریت مصرف خاص خود را دارند در صورتی‌‌‌که صنایع غذایی حساس و دارویی دارای فیدر اختصاصی باشند امکان مستثنی شدن از برنامه‌های مدیریت مصرف را خواهند داشت. این شرکت در این مطلب تاکید کرده است در سال‌جاری با هماهنگی شرکت شهرک‌های صنعتی و صنایع کوچک ایران، به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که برق هیچ شهرکی مادامی که برنامه‌های مدیریت مصرف را رعایت می‌کند قطع نشده و برق بخش‌های حساس نظیر روشنایی معابر، اتاق نگهبانی، سیستم‌های حفاظت تصویری، تصفیه‌خانه آب و سایر موارد اضطراری در روز مدیریت مصرف، به‌طور کامل تامین می‌شود. در عین حال به منظور تنویر افکار عمومی شرکت توانیر به اطلاع می‌رساند صنایع حساس به قطع برق باید مجهز به مولد اضطراری و منابع تغذیه بدون وقفه بوده تا در شرایط وقوع حوادث ناخواسته، خللی در تولید و نگهداشت مواد غذایی فاسدشدنی ایجاد نشود. همچنین در انتهای این مطلب به صراحت اعلام شده، برنامه مدیریت مصرف شهرک‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که در ایام اوج مصرف برق، بیش از ۸۰‌درصد از انرژی موردنیاز صنایع تامین و حتی با جابه‌جایی روز کاری به جمعه، انرژی بیشتری به این صنایع تامین شود.
  • تلاطم در بازار برنج به‌‌‌دلیل آشفتگی تصمیمات

    دنیای‌اقتصاد: به دنبال تصمیمات غیرکارشناسی در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در حوزه واردات برنج خارجی و مدیریت بازار برنج ایرانی، بازار این محصولات با چالش‌‌‌هایی جدی روبه‌رو شد که نتیجه آن افزایش قیمت برنج ایرانی و در نتیجه رکود بر این بازار بود. دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌‌‌کنندگان برنج ایران با انتقاد از متعهد نبودن دولت نسبت به فعالان صنعت برنج با یادآوری لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج از سوی دولت دوازدهم در سال ۱۴۰۰ به‌‌‌دلیل کمبود برنج در بازار، اظهار کرد: دولت سیزدهم این تصمیم را نقض و واردات را متوقف کرد و کاهش واردات و کمبود برنج در بازار موجب شد تا قیمت برنج افزایش پیدا کند و برنج ایرانی جهش قیمت بیش از سه برابری را تجربه کرد.
  • صنایع غذایی زیر تیغ قطعی برق

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: بر اساس تصمیم اخیر وزارت نیرو قطعی برق در نواحی مختلف و در زمان مشخص در دستور کار قرار گرفته و واحدهای صنعتی و تولیدی نیز از این قضیه مستثنی نشده‌‌‌اند. به این ترتیب طرح قطع برق در شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌های صنعتی کشور با عنوان «مدیریت بار» در سال ۱۴۰۳ برای چهارمین سال متوالی از اوسط خرداد‌ماه در سراسر کشور در حال اجراست؛ طرحی که مجریان آن مدعی هستند اجرای آن نه‌‌‌‌تنها محدودیت جدی برای بخش صنعت اعمال نکرده، بلکه به رونق و افزایش تولید در صنایع کشور منجر شده است.
  • ۳۰ سال خودکفایی نوآورانه

    دنیای اقتصاد: نهم مرداد سالروز تاسیس هلدینگ اقتصادی و خودکفایی آزادگان بود؛ یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های اقتصادی بخش خصوصی که مالک گروه صنعتی مینو با ۶۵ سال قدمت است. از زمان طرح پیشنهاد ایجاد سازمان خودکفایی در سال ۱۳۷۰ از طرف مرحوم حجت‌الاسلام علی اکبر ابوترابی فرد تا تحقق این پروژه ۳سال به طول انجامید و در آخر موسسه اقتصادی و خودکفایی آزادگان با سرمایه یکصد میلیون ریال ثبت شد. بی‌شک در آن ۳سال فراز و نشیب‌های زیادی پشت سر گذاشته شد؛ تاسیس چنین موسسه‌ای کار بزرگی بود که ایشان توانست به خوبی آن را محقق کند. نهایتا شرکت اقتصادی و خودکفایی آزادگان نهم مرداد سال ۱۳۷۳ تاسیس شد و امروز پس از گذشت ۳۰ سال از تاسیس آن بیش از ۷‌هزار نیروی انسانی در ۲۰ شرکت زیرمجموعه این هلدینگ مشغول به کار هستند.
  • افزایش تولیدات دامی در راستای امنیت غذایی جامعه

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: بدون شک بخش کشاورزی زیربنای اقتصاد کشور بوده و باید بپذیریم امنیت غذایی که خود امنیت اجتماعی و روانی را به دنبال دارد، وابسته به این بخش است. از این رو باید به بخش کشاورزی توجه ویژه‌‌‌ای صورت بگیرد. ناپایداری عرضه، ضعف سیستم‌های حمل‌ونقل، نگهداری و ذخیره مواد غذایی، ناهمگنی در رفاه خانواده و درآمد جامعه، افزایش مکرر و لحظه‌‌‌ای قیمت مواد غذایی و عدم‌همخوانی آن با درآمد اغلب خانوارهای شهری و روستایی ازجمله چالش‌‌‌هایی است که می‌تواند بر امنیت غذایی اقشار مختلف جامعه تاثیر نامطلوب بر جای گذارد.
  • کارخانه‌های لبنی ظرف یک هفته آینده مطالبات شیر مدارس را دریافت می‌کنند

    اولین نشست شیر مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۴- ۱۴۰۳ با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد، وزارت آموزش و پروش و انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ۲ تیر سال‌جاری برگزار شد. رضا باکری، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در این نشست بیان کرد: در این مراسم گزارش جامعی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد نحوه اجرای طرح توزیع شیر مدارس در سال گذشته تحصیلی به استماع حاضران رسید. به گفته باکری، بر اساس نظرسنجی انجام گرفته از سوی وزارت بهداشت ۸۹.۵درصد از دانش‌آموزان از کیفیت و طعم شیر و ۸۸.۹درصد نیز از زمان به موقع توزیع شیر ابراز رضایتمندی کرده‌‌اند. دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی افزود: به دلیل آنکه در ردیف بودجه سال‌جاری برای شیر رایگان مدارس بودجه‌ای پیش‌بینی نشده است در نشست شیر مدارس مقرر شد که هر چه سریع‌تر طرح شیر مدارس از طریق مراجع ذی‌‌‌صلاح و ذی‌ربط به اطلاع ریاست جمهوری رسانده شود و همچون سال گذشته تقاضای تخصیص اعتبار لازم انجام گیرد. رضا باکری تاکید کرد: در این نشست مقرر شد مطالبات مالی سال گذشته کارخانه‌های لبنی نیز حداکثر ظرف یک هفته آینده به شرکت‌های مجری پروژه پرداخت شود.
  • دومینوی رانت با برنج یارانه‏‏‌ای

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در نیمه اردیبهشت سال‌جاری، هیات وزیران طی مصوبه‌‌‌ای برنج و روغن را به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی که پیش‌تر در فروردین امسال بدون این دو قلم کالا به تصویب رسیده بود، افزود. اما همین چند روز پیش، در واپسین روزهای تیر ماه بود که رئیس سازمان برنامه و بودجه در مکاتبه با محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری، قیمت برنج هندی و ایرانی بعد از حذف ارز ترجیحی را پیشنهاد کرد و خواهان حذف برنج از لیست کالاهای اساسی وارداتی با ارز ترجیحی ۲۸‌هزار و ۵۰۰ تومانی شد. در همین رابطه داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه طی مکاتبه‌‌‌ای با سرپرست ریاست جمهوری که رونوشت آن به رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی ارسال شد، درخصوص وضعیت قیمت برنج بعد از حذف ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی نوشت: «قیمت برنج وارداتی بعد از حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به قیمت برنج هندی در بازار آزاد خواهد رسید. همچنین حذف ارز ترجیحی تاثیر زیادی در تغییر قیمت برنج داخلی نخواهد داشت.» در انتهای این مکاتبه آمده بود: «حذف ارز ترجیحی واردات برنج عملا نباید تاثیر چندانی بر افزایش قیمت در بازار داخلی داشته باشد.»
  • کلزاکارانی که می‌‌‌خواهند مشکلاتشان ریشه‌کن شود

    دنیای‌اقتصاد: برخی از کلزاکاران چهار‌محال و بختیاری معتقدند که پس از ماه‌‌‌ها تلاش و زحمت کاشت، داشت و برداشت و صرف هزینه‌‌‌های سنگین امروز که زمان برداشت فرا رسیده است، برای فروش محصول با مشکلاتی همراه هستند. به گزارش «ایرنا»، بر اساس سیاست و برنامه‌‌‌های کشور با هدف خوداتکایی در تولید روغن سالم و کاهش وابستگی به واردات روغن، کاشت دانه روغنی کلزا به عنوان محصول راهبردی (استراتژیک) در دستور کار دولت قرار دارد. جمعی از کارشناسان معتقدند از بین دانه‌‌‌های روغنی؛ کلزا به دلیل خاصیت سازگاری با محیط، نیاز آبی کم، ارزش تناوبی بالا، کنترل علف‌‌‌های هرز، استفاده بهینه از رطوبت و بارندگی، مقاوم به سرما، برداشت زود‌هنگام و در نتیجه آماده شدن زمین برای کشت دوم و داشتن ۴۰‌درصد روغن بسیار باکیفیت و ۵۷‌درصد کنجاله برای تعلیف دام یکی از دانه‌‌‌های روغنی با‌کیفیت و ایده‌‌‌آل در کشور است که توجه به توسعه کشت آن می‌تواند تحول بزرگی در بخش کشاورزی ایجاد کند.
  • ضرورت تشکیل بدنه صادراتی در دولت چهاردهم

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در حال حاضر سه مشکل اصلی و دو چالش خاص در صنعت شیرینی و شکلات وجود دارد که شامل محدودیت در انتقال ارز به کشور، رفع تعهد ارزی و اختلاف بین دلار نیمایی و آزاد می‌شود که البته این سه مورد تقریبا در تمامی صنایع مشترک است. به گزارش «دنیای اقتصاد» از چالش‌‌‌های خاص این صنعت نیز می‌توان به آزادسازی نرخ یارانه‌‌‌ها در بخش اقلامی مانند آرد، شکر و روغن و نیز افزایش ارزش افزوده شکر اشاره کرد که این دو موضوع، در نهایت خواب سرمایه این صنعت را بالا برده و تاثیر منفی بر فعالیت فعالان این عرصه گذاشته است.‌‌‌ در این میان به گفته فعالان صنعت شیرینی و شکلات، تمامی این موارد در کنار رشد صنعتی کشورهای اطراف، از بزرگ‌ترین تهدیدهایی است که در حال حاضر این صنعت با آن مواجه است و تبعات آن را می‌توان در بخش افت صادرات به طور محسوس مشاهده کرد، به طوری که در سال‌‌‌های اخیر آمار کاهش صادرات بیانگر حقانیت تاثیر موارد ذکر شده است.
  • ثبت ۵.۹ درصدی تورم نقطه به نقطه «شیر»

    دنیای اقتصاد: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، در بین اقلام گاوداری‌‌‌های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به شیر (۵.۹ درصد) و بیشترین آن مربوط به گاو تلیسه (۱۰۵.۵ درصد) است. در خرداد ۱۴۰۳ شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری‌‌‌های صنعتی (بر مبنای ۱۰۰=۱۳۹۵) برابر با ۱۴۹۳.۳ بوده است که نسبت به ماه قبل بدون تغییر مانده (تورم ماهانه صفر) و نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۰‌درصد افزایش یافته است.
  • نیازی به واردات گوشت قرمز برای تنظیم بازار نداریم

    دنیای اقتصاد: با توجه به پتانسیل تولید سالانه حداقل یک میلیون تن گوشت قرمز در کشور، نیازی به واردات گوشت برای تنظیم بازار نداریم. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سیداحمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران با اعلام این خبر گفت: دولت با واردات گوشت با ارز نیما اقدام به نابودی تولید داخل کرده است چراکه تقاضایی برای خرید گوشت داخل در بازار وجود ندارد و همین امر منجر به کاهش قیمت تمام شده گوشت در بازار شده است.
  • کشت ۶۵۰‌هزار هکتار برنج در کشور

    دنیای اقتصاد: کشت برنج در ۶۵۰‌هزار هکتار از اراضی ۱۹ استان کشور تاکنون انجام شده و نخستین عملیات رسمی برداشت نیز در ۲۱ تیر ماه در روستای شریعت‌کلا شهرستان بابل مازندران آغاز شده است. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، مجری طرح گندم و برنج کشور با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: بیشترین میزان کشت برنج در سطح ۵۵۰‌هزار هکتار در استان‌‌‌های گیلان، مازندران و گلستان صورت گرفته است و کشت این محصول در نقاط مختلف همچنان ادامه دارد. سهراب سهرابی افزود: اقدامات فنی در سال‌‌‌های گذشته موجب شده نزدیک به ۷۰‌درصد کشت‌‌‌های برنج در استان‌‌‌ها مکانیزه باشد و تنها ۳۰‌درصد به روش سنتی کشت شود. وی با بیان اینکه در سال‌جاری ارقام مختلف محلی و پرمحصول در استان‌‌‌های مختلف کشت شده است، اظهار کرد: نزدیک به ۹۰‌هزار هکتار از سطح زیر کشت برنج مربوط به ارقام پرمحصول و مابقی ارقام محلی است.
  • خودکفایی ۱۰۰ درصدی گندم در حوزه صنف و صنعت محقق شد

    دنیای‌اقتصاد: با توجه به شرایط تولید و خرید تضمینی گندم، خودکفایی کامل در حوزه صنف و صنعت محقق شده است. بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تا ۲۷ تیرماه، ۷ میلیون و ۷۰۰ هزارتن گندم با ارزش ۱۳۵ هزارمیلیارد تومان از کشاورزان خریداری شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۶۲ هزارتن معادل ۱۵‌درصد رشد داشته است. سهراب سهرابی مجری طرح گندم با اعلام این خبر گفت: استان‌های خوزستان با یک میلیون و ۶۲۲ هزارتن، گلستان یک میلیون و ۹۰ هزارتن، فارس ۷۷۰ هزارتن، کرمانشاه ۶۲۰ هزارتن و خراسان رضوی ۴۶۳ هزارتن بالاترین میزان خرید تضمینی گندم را به خود اختصاص دادند. سهرابی از پرداخت ۵۲.۶ هزارمیلیاردتومان از مطالبات گندم‌کاران خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۴۰‌درصد مطالبات گندم‌کاران پرداخت شده و برای مابقی همچنان منتظر تخصیص بودجه از طریق سازمان برنامه و بودجه هستیم، از این رو وزیر جهاد و معاونت امور زراعت پیگیر تسریع در پرداخت مطالبات گندم‌کاران هستند. مجری طرح گندم ادامه داد: اکنون عملیات برداشت گندم در اقلیم‌های سرد و معتدل کشور همچون استان‌های کردستان، همدان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، خراسان شمالی و چهارمحال و بختیاری ادامه دارد و برآوردها نشان می‌دهد که میزان خرید تضمینی گندم به بیش از ۱۱.۵ میلیون تن برسد.
  • افت مصرف لبنیات، موجب افزایش تولید شیر خشک شد

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: بنابر آمار، در حالی که ظرفیت تولید شیرخشک کارخانه‌ها حدود یک میلیون تن برآورد می‌شود، تولید سالانه کارخانه‌ها ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزارتن است که در صورت افزایش تولید شیرخام به ۱۴.۷ میلیون تن، حداقل تولید به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد. به گفته کارشناسان این حوزه سالانه ۸۰ هزارتن شیرخشک در داخل مصرف می‌شود که با فراهم شدن شرایط توان صادرات وجود دارد. بررسی‌های کف بازار نشان می‌دهد با وجود اینکه همه ساله در فصل تابستان تولید شیرخام روند کاهشی داشت، اما در سال‌جاری تولید ماهانه شیرخشک افزایش ۲۰ درصدی داشته است.
  • سود ۴۵۰ ریالی در دست سهامداران «غکورش»

    دنیای‌اقتصاد: مجمع عمومی عادی سالانه شرکت صنعت غذایی کورش ۲۳ تیر جاری برگزار شد. در این مجمع، محمد برهانی، مدیرعامل شرکت صنعت غذایی کورش اظهار کرد: آخرین افزایش سرمایه شرکت صنعت غذایی کورش در ۱۴۰۲.۶.۲۶ بوده و آخرین افزایش سرمایه ثبت‌شده نیز ۲‌هزار میلیارد تومان بوده است. شرکت در ابتدای تاسیس با سرمایه یک میلیارد تومان در سال ۱۳۹۰ ثبت شد و در حال حاضر سرمایه شرکت به ۲‌هزار میلیارد تومان رسیده است. وی افزود: طبق مصوبه هیات‌مدیره، برنامه افزایش سرمایه را در دستور کار داریم. این افزایش سرمایه به سرمایه‌گذاری جدید و نیز معافیت تامین مالی صورت می‌گیرد که سرمایه به ۴۵۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
  • ماجرای برنج‌های طلایی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درمورد ماجرای برنج‌های وارداتی فیلیپینی توضیح داد. عبدالعظیم بهفر با اشاره به اینکه تنها محصولات تراریخته وارداتی شامل دانه‌‌‌های روغن کلزا، پنبه دانه، ذرت و سویاست، عنوان کرد: تمامی برنج‌های وارداتی به کشور که از مبادی قانونی وارد می‌شوند در هنگام ترخیص از نظر ایمنی، سلامت و وضعیت تراریختگی‌(تغییر ژنتیکی‌یافته) مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و تاکنون هیچ نوع برنجی با عنوان برنج طلایی فیلیپینی تراریخته وارد کشور نشده است. وی افزود: بر اساس قانون ابلاغی تمامی کارخانه‌های تولید مواد غذایی موظف هستند محصولاتی که در فرآیند تولید آنها از دانه‌‌‌های روغن کلزا، پنبه دانه، ذرت و سویای تراریخته استفاده شده با درج عبارت «تراریخته» روی بسته‌بندی برای مصرف‌کننده مشخص کنند. بهفر با بیان اینکه برنج‌های وارداتی به کشور، عمدتا از منابع کشور‌های هند و پاکستان هستند، اظهار کرد: طبق مقررات سازمان غذا و دارو منابع برنج‌های وارداتی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و پس از ثبت، مجوز ورود برای محموله از منابع ثبت‌شده صادر می‌شود. به گفته وی در هنگام ترخیص تمامی فرآورده یا مواد اولیه خوراکی از محموله نمونه‌برداری شده و طبق ضوابط و مقررات ملی کشور از نظر شاخص‌های ایمنی و سلامت مورد آزمون قرار می‌گیرند.
  • واردات ٣٢‌هزار تن گوشت منجمد به کشور

    دنیای‌اقتصاد: از ابتدای سال تاکنون در مجموع ٣٢ هزار و ٥٠٠ تن گوشت قرمز و مرغ منجمد به کشور وارد و ترخیص شده است. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، حسین شیرزاد، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اعلام این خبر گفت: از ابتدای سال تاکنون بالغ بر ۲۹‌هزار تن مرغ منجمد کارتنی و ۳‌هزار و ۵۰۰ تن گوشت گوساله منجمد کارتنی ترخیص شده که به صورت حمل داخلی و ترانزیت از مبدأ استان هرمزگان (بندر عباس) بین استان‌‌‌ها انتقال و توزیع شده است. وی اظهار کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون در مجموع تعداد ۵۵۹ دستگاه کانتینر حامل محمولات پروتئینی منجمد وارداتی نیز به بندر شهید رجایی وارد شده که بالغ بر ۳۳۲ دستگاه از کانتینرهای مذکور از بندر فوق خارج شده است. مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور تصریح کرد: از ۲۲۶ دستگاه کانتینر باقی‌مانده تعداد ۱۴۷ کانتینر ترخیصیه دریافت کرده‌‌‌اند و عملیات نمونه‌‌‌گیری و خروج محمولات آنها از بندر در دست انجام است.
  • کاهش شدید صادرات شیرینی و شکلات

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: به عقیده فعالان صنعت شیرینی و شکلات، در حالی که فاصله ایران با صنعت شیرینی و شکلات دنیا به لحاظ کمیت و کیفیت کمتر از ۵‌درصد است؛ اما چالش‌های جدی در حوزه تامین سرمایه در گردش ناشی از تصمیمات خلق‌الساعه سیاستگذار پولی تولیدکننده‌ها را به دردسر انداخته است. به طوری که حجم صادرات این صنعت را به حدود یک‌سوم کاهش داده است. فعالان صنعت غذا می‌‌‌گویند: طی یکی، دو سال اخیر مسائلی همچون افزایش حقوق‌‌‌ها، تورم، هزینه‌‌‌های سربار، ارز چندنرخی و کاهش قدرت خرید مردم، موجب شده تا سرمایه در گردش شرکت‌ها با چالش کمبود نقدینگی مواجه شود. در این راستا حسن گرجی، عضو هیات‌مدیره فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران در برنامه ایران‌فود با مروری بر اثرات کمبود نقدینگی بر مسیر فعالیت صنایع غذایی در حوزه شیرینی و شکلات، آینده صادرات این صنعت را تشریح کرده و برای رهایی از مشکلات این بخش دو پیشنهاد به دولت چهاردهم داده است.
  • افزایش ۴۰ درصدی صادرات انواع محصولات شیلاتی در بهار امسال

    دنیای‌اقتصاد‌: در سه ماه نخست سال‌جاری صادرات انواع محصولات شیلاتی در مقایسه با مدت مشابه گذشته از نظر وزنی بیش از ۴۰‌درصد و از نظر ارزشی بیش از ۳۰‌درصد رشد داشته است عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان، با بیان این مطالب درباره روند صادرات محصولات شیلاتی گفت: بر اساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران در سه ماه نخست سال‌جاری، صادرات انواع محصولات شیلاتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی بیش از ۴۰‌درصد و از لحاظ ارزشی بیش از ۳۰‌درصد رشد داشته است. وی افزود: میزان صادرات در سه ماه نخست سال ۱۴۰۲ به میزان ۵۲‌هزار و ۲۸۲ تن و به ارزش ۹۳.۱ میلیون دلار بوده که در سال ۱۴۰۳ به رقم ۷۳‌هزار و ۳۶۹ تن و ارزش ۱۲۱.۴ میلیون دلار رسیده است.
  • اختصاص ارز ترجیحی برای واردات برنج ضرورت ندارد

    دنیای‌اقتصاد: مازندران با تولید بیش از یک میلیون تن برنج سفید، ۴۲‌درصد برنج موردنیاز کشور را تامین می‌کند. در این راستا آیین شکرگزاری برداشت برنج جدید مازندران با ورود کمباین ویژه شالیزاری به زمین سه هکتاری یکی از کشاورزان روستای شریعت کلای بابل برگزار شد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، معاون وزیر جهاد کشاورزی در آیین اولین برداشت برنج از شالیزارهای بابل با تاکید بر اینکه در راستای حمایت از تولیدکنندگان برنج داخلی، اختصاص ارز ترجیحی برای واردات این محصول ضرورت ندارد، اظهار کرد: این موضوع توان رقابت را از تولیدکنندگان داخلی خواهد گرفت. علیرضا مهاجر ادامه داد: سیاست ما حمایت از تولیدکنندگان داخلی است و برای تحقق این مهم باید تخصیص ارز ترجیحی برای واردات برنج حذف شود.
  • تولید روغن زیتون به ۱۱‌هزار تن می‌رسد

    دنیای‌اقتصاد: امسال با افزایش حدود ۱۰۰ درصدی برداشت زیتون نسبت به سال قبل، بیش از ۱۵۰‌هزار تن میوه و حدود ۱۱‌هزار تن روغن زیتون تولید خواهد شد. جواد میرعرب، مجری طرح زیتون با بیان این مطالب گفت: سال گذشته به دلیل سال کم بارآوری زیتون، ۸۸ هزارتن میوه زیتون و ۶‌هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شد که امسال به سبب شرایط مساعد و سال بارآوری، تولید میوه زیتون با رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به سال قبل به ۱۵۰ هزارتن و روغن زیتون به حدود ۱۱ هزارتن می‌‌‌رسد.
  • رسوایی روغن خوراکی در چین واکنش‌برانگیز شد

    دنیای‌اقتصاد: چین در پی افشای رسوایی استفاده از تانکرهای سوخت آلوده برای حمل روغن‌‌‌های خوراکی توسط یک شرکت دولتی، تحقیقاتی را در این خصوص آغاز کرده تا به مصرف‌کنندگان درباره ایمنی غذا اطمینان دهد. در بحبوحه نگرانی از آلودگی احتمالی مواد غذایی، رسانه‌‌‌های دولتی روز سه‌‌‌شنبه گزارش کردند که کمیسیون ایمنی مواد غذایی چین، درباره ادعای استفاده از تانکرهای حمل سوخت برای انتقال روغن خوراکی، تحقیق خواهد کرد.
  • پیش‌شرط رونق صادرات مرغ

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: در هفته نخست تیر سال‌جاری معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، با صدور بخشنامه‌ای مجوز صادرات گوشت مرغ مازاد بر مصرف استان‌ها را صادر کرد. در بخشنامه محمدابراهیم حسن‌نژاد خطاب به معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی آمده است: به منظور استمرار تولید و حمایت از تولیدکنندگان، صادرات مقدار اعلام شده گوشت مرغ مازاد بر مصرف استان‌ها در مجوز فوق‌الذکر تا اطلاع ثانوی و بدون محدودیت زمانی بلامانع است. در ادامه این بخشنامه آمده است: «با هدف تامین نیاز مصرف‌کنندگان و کنترل قیمت در بازار داخلی تاکید می‌شود با اعلام روسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها و هماهنگی با دفتر امور طیور این معاونت، استان‌هایی که قیمت مرغ زنده در آنها به بالاتر از ۵۸۰‌هزار ریال در هر کیلوگرم رسیده است، باید انجماد و ذخیره‌سازی گوشت مرغ در آنها متوقف شود.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر