بازداشت یک خبرنگار ژاپنی در آستانه خروج از روسیه/ ماجرا چیست؟
نورنیوز : سرویس امنیت فدرال روسیه از بازداشت خبرنگار روزنامه ژاپنی هوکایدو شیمبون در جزیره ساخالین خبر داد.
سرویس امنیت فدرال روسیه اعلام کرد که مأموران این سازمان امنیتی، خبرنگار روزنامه ژاپنی هوکایدو شیمبون را در جزیره ساخالین در شرق دور این کشور به اتهام جاسوسی بازداشت کردهاند.
سرویس امنیت فدرال روسیه افزود: فعالیتهای خبرنگار روزنامه هوکایدو شیمبون در شهر یوژنو-ساخالینسک که دارای مجوز فعالیت خبری از وزارت امور خارجه روسیه بود، به دلیل اقدامات غیرقانونی متوقف و وی به اتهام جاسوسی برای یک سازمان اطلاعاتی ژاپن بازداشت شد.
این سازمان امنیتی روسیه اعلام کرد: در نتیجه اقدامات تحقیقاتی و عملیاتی، مشخص شد که این خبرنگار ژاپنی در حال جمعآوری و ذخیره اطلاعات مربوط به توانمندی دفاعی روسیه با هدف انتقال آن به یک سازمان اطلاعاتی ژاپن برای استفاده علیه امنیت فدراسیون روسیه بوده است.
بنا بر این گزارش، این خبرنگار ژاپنی در آستانه خروج از روسیه در منطقه ساخالین بازداشت و سپس به مسکو منتقل شد.
اداره تحقیقات سرویس امنیت فدرال روسیه بنا بر ماده ۲۷۶ (جاسوسی) قانون جزای این کشور، پرونده جنایی علیه این شهروند ژاپن گشوده است.
با تصمیم دادگاه ناحیه لفورتوو مسکو، وی در بازداشت موقت به سر میبرد و اقدامات تحقیقاتی و عملیاتی بیشتری در حال انجام است.
ساخالین بزرگترین جزیره روسیه در شمال اقیانوس آرام و در دورترین نقطه شرق این کشور و در نزدیکی ژاپن واقع است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.