وجود ۵۵ هزار کلاس چندپایه در کشور/ فعالیت بیش از ۳۰۰ مدرسه تک دانش‌آموزه

رضوان حکیم‌زاده با بیان اینکه کاهش تراکم کلاس‌ها تنها به کاهش جمعیت دانش‌آموزی مربوط نیست، گفت: اتفاق بسیار مهمی که در این زمینه رخ داد، نگاه رئیس‌جمهور به عدالت آموزشی و محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی بود.

وی افزود: کاهش تراکم کلاس‌ها ارتباطی با تعداد اتباع ندارد، چراکه این محاسبات بدون در نظر گرفتن اتباع انجام شده است. سال گذشته بیش از ۲۴۰۰ واحد آموزشی در سراسر کشور که شامل چندین هزار کلاس درس می‌شد، به مجموعه فضاهای آموزشی اضافه شد و این روند با نهضتی که رئیس‌جمهور سنگ بنای آن را گذاشت، ادامه پیدا کرد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: این نهضت با مشارکت مردم، خیرین و همه افرادی که علاقه‌مند به توسعه فضاهای آموزشی هستند، با قوت ادامه دارد و امسال نیز بیش از ۲۰۰۰ پروژه آموزشی در آغاز سال تحصیلی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی گفت: یکی از دلایل اصلی کاهش تراکم کلاس‌ها، به‌ویژه در شهری مانند تهران که تراکم دانش‌آموزی بالایی دارد، نهضت محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی و احداث فضاهای جدید است که در دولت چهاردهم تحقق پیدا کرده است.

هدف‌گذاری برای تک‌شیفت شدن مدارس و کاهش تراکم کلاس‌ها

حکیم‌زاده درباره همکاری معاونت آموزش ابتدایی با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس برای کاهش مدارس دوشیفته اظهار کرد: در جلساتی که با حضور رئیس‌جمهور و اعضای شورای معاونان درباره ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی برگزار می‌شد، موضوع در دو مسیر دنبال شد؛ نخست توانمندسازی معلمان و استفاده از فناوری‌های جدید و تجهیز مدارس به فناوری و دوم استفاده از ظرفیت‌های ایجادشده در نهضت محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی بود.

 وی افزود: بر اساس برآوردهای انجام‌شده و جلسات با سازمان نوسازی مدارس، نیازهای خود را اعلام کرده‌ایم. در برآورد فضاهای آموزشی مورد نیاز، دو موضوع مهم است؛ نخست اینکه مدارس حتماً تک‌شیفت باشند تا بتوانیم زمان بیشتری در اختیار دانش‌آموزان قرار دهیم و دوم اینکه کلاس‌ها با تراکم استاندارد و نه بیشتر از استاندارد تشکیل شوند تا فرصت یادگیری برای دانش‌آموزان فراهم شود

 ۵۵ هزار کلاس چندپایه در کشور

 معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره وضعیت کلاس‌های چندپایه نیز گفت: حدود ۵۵ هزار و ۳۳۶ کلاس چندپایه در سراسر کشور داریم که ۶۵۶ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز در این کلاس‌ها تحصیل می‌کنند.

حکیم‌زاده افزود: کلاس‌های چندپایه تقریباً در همه استان‌ها وجود دارند، اما تعداد آنها به عواملی مانند وسعت استان و میزان جمعیت روستایی و عشایری بستگی دارد.

وی ادامه داد: بیش از ۳۰۰ مدرسه در کشور داریم که تنها یک دانش‌آموز دارند و برای آنها نیز معلم اختصاص داده شده است. همچنین برای ارتقای کیفیت و نظارت میدانی بر مدارس روستایی، عشایری و کلاس‌های چندپایه، ۳۱۲۰ راهبر آموزشی ـ تربیتی فعالیت می‌کنند که خوشبختانه پس از ۱۰ سال در دولت چهاردهم پست آنها مصوب شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.