کاهش اعتماد دولت‌ها به ترامپ/ هلند ذخایر طلای خود را از آمریکا خارج کرد

بلومبرگ گزارش داد: حد فاصل ماه‌های مارس و آگوست، حدود ۸۶ تُن از نزدیک به ۳۱۳ تُن ذخایر طلای هلند که در آمریکا و کانادا نگهداری می‌شد، از نیویورک و اتاوا به لندن منتقل شد. در نتیجه، اکنون پایتخت انگلیس بزرگ‌ترین سهم از ذخایر طلای آمستردام را در اختیار دارد.

اولاف اسلِیپِن، رئیس بانک مرکزی هلند، امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که «با این جابه‌جایی، قابلیت معامله ذخایر طلای خود را بهبود بخشیده‌ایم. انتظار داریم که هرگز به استفاده از این ذخایر نیاز پیدا نکنیم، اما باید تاب‌آوری و آمادگی خود را تقویت کنیم.»

بنا به اعلام بانک مرکزی هلند، «در پی افزایش بی‌ثباتی‌ و تنش‌های ژئوپلیتیکی»، این بانک در حال تقویت آمادگی خود برای مواجهه با بحران‌هاست. انتقال ذخایر طلا به لندن با هدف افزایش سرعت دسترسی و استفاده از این ذخایر در شرایط بحرانی صورت گرفته است.

طلای بانک‌های مرکزی در لندن در بانک مرکزی انگلیس نگهداری می‌شود. این بانک بیش از ۷۸۰ میلیارد دلار شمش طلای متعلق به سایر نهادهای پولی و شماری از موسسات تجاری منتخب را در اختیار دارد.

نگهداری این حجم عظیم از طلا، جایگاه لندن را به‌عنوان فعال‌ترین بازار طلای جهان تقویت می‌کند؛ بازاری که هر هفته صدها میلیارد دلار طلا در آن معامله می‌شود. همین ویژگی باعث می‌شود که بانک‌های مرکزی بتوانند در مواقع نیاز، ذخایر طلای خود را به‌سرعت بفروشند یا افزایش دهند و همچنین طلای خود را به‌عنوان وثیقه برای دریافت دلار به وام‌دهندگان واگذار کنند.

این اقدام هلند در حالی است که همین چند ماه پیش بانک مرکزی فرانسه ذخایر طلای خود که در آمریکا نگهداری می‌شد را فروخت و آن را با ذخایر موجود در پاریس جایگزین کرد. این بانک اعلام کرد که هدف از این اقدام، تطبیق شمش‌های طلای فرانسه با استانداردهای بین‌المللی بوده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.