درخواست ایران از انصارالله یمن در صورت حمله آمریکا به زیرساخت‌ها به روایت رویترز

رویترز به نقل از منابع آگاه مدعی شد ایران از جنبش انصارالله خواسته در صورت حمله آمریکا به زیرساخت‌های انرژی ایران، برای بستن تنگه باب‌المندب و بستن مسیر انتقال نفت از طریق دریای سرخ آماده باشد و یمنی‌ها با استقرار موشک‌ و پهپاد در نزدیکی این آبراه، آمادگی خود را تکمیل کرده‌اند.

به ادعای این گزارش، دو منبع ارشد ایرانی و یک منبع آگاه منطقه‌ گفتند این ایده در بین مقامات ایران مورد بحث قرار گرفته و این پیام به متحدان ایران در یمن منتقل شده و آن‌ها مطلع شده‌اند.

خبر مرتبط
ادعای وال‌استریت ژورنال درباره تمایل ترامپ به گسترش عملیات نظامی در ایران/او نشستی برگزار کرد تا درباره احتمال اشغال جزیره خارگ یا بمباران کوه کلنگ گفت‌وگو کند/ ترامپ در مورد اعزام نیروهای زمینی تردید دارد

ترامپ شامگاه سه‌شنبه نشستی در اتاق وضعیت کاخ سفید (Situation Room) برگزار کرد تا درباره احتمال تصرف جزیره خارگ و دیگر مناطق در امتداد تنگه هرمز با استفاده از نیروهای آمریکایی، همچنین احتمال بمباران یک مجموعه تونلی در کوه کلنگ (Pickaxe Mountain)، گفت‌وگو کند.

یک منبع نزدیک به جنبش انصارالله یمن گفت که این گروه با استقرار موشک‌ها و پهپادها در نزدیکی تنگه باب‌المندب، ورودی دریای سرخ، در ارتفاعات مشرف به الحدیده و خلیج عدن، آمادگی خود را برای حمله به کشتی‌ها تکمیل کرده و اکنون در انتظار صدور دستور آغاز عملیات است.

به تحلیل رویترز، هرگونه تهدید علیه دریای سرخ و تنگه باب‌المندب می‌تواند بحران جهانی انرژی ناشی از بسته شدن تنگه هرمز را به‌طور چشمگیری تشدید کند و جبهه‌ جدید بحران انرژی و درگیری گسترده‌تر بین ایران و آمریکا ایجاد کند.

به ادعای این گزارش به نقل از منبعی که گفته شده نزدیک به انصارالله یمن است، نمایندگان ایران که در یمن حضور دارند، درباره زمان بستن تنگه باب‌المندب تصمیم‌گیری خواهند کرد.

توربیورن سولودت، تحلیلگر ارشد خاورمیانه در شرکت اطلاعات ریسک وریسک میپل‌کرافت، گفت که «اگر درگیری‌ها تشدید شود و به زیرساخت‌های صادراتی و خطوط کشتیرانی دریای سرخ سرایت کند، تنها مسیر اصلی جایگزین برای صادرات نفت از منطقه هم با تهدید روبه‌رو خواهد شد».
 
بر اساس گزارش رویترز، دو منبع منطقه‌ای نزدیک به ریاض گفتند عربستان تهدیدها را بسیار جدی تلقی می‌کند و اطلاع دارد که انصارالله یمن درباره تحولات دریای سرخ هماهنگی نزدیکی با ایران دارد. 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.