ارزیابی عضو اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک از توئیت لاریجانی/ ایده اصلی تفاهم بر سر کاهش تنش است

دنیس سیترونوویچ، عضو اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک»، در مورد توئیت شب گذشته علی لاریجانی درباره «شکل‌گیری ساختاری برای ‎مذاکرات» نوشت: به نظر می‌رسد که کشورهای عرب خلیج فارس، مصر و ترکیه به این درک مشترک رسیده‌اند که وقتی یک کمپین نظامی آغاز شود، کنترل تشدید تنش بسیار دشوار خواهد بود و بازگرداندن آن به مسیر توافق حتی سخت‌تر است. در نتیجه، این کشورها در تلاش‌اند تا یک چارچوب توافق یا نقشه راه برای رسیدن به یک توافق بین ایران و آمریکا تدوین کنند.

دنیس سیترونوویچ تأکید کرد: با توجه به نبود عمیق اعتماد بین طرف‌ها، که یک توافق جامع در کوتاه‌مدت را غیرواقعی می‌کند، هدف فوری و اصلی ابتدا توقف تشدید تنش است. این کار احتمالاً از طریق یک توافق چارچوبی انجام می‌شود که به احتمال زیاد بر مسائل مرتبط با برنامه هسته‌ای تمرکز دارد، از جمله احتمالاً تمایل ایران به تحویل مواد غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد (۴۰۰ کیلوگرم).

او افزود: ایده اصلی این است که به یک تفاهم برسند که از تشدید بیشتر تنش جلوگیری کند، زمان بخرد و تنها پس از آن طرف‌ها بتوانند وارد جزئیات شوند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.