معمای جذابیت اعراب برای قاره سبز/ تحرکات اروپائیان بیخ گوش ایران
به گزارش اقتصادنیوز، این رویکرد دیپلماتیک نشاندهنده پویاییهای ژئوپلیتیکی در حال تحول منطقه است و شورای همکاری خلیجفارس فعالانه بهدنبال تنوعبخشیدن به روابط بینالملل خود و تقویت نقش خود بهعنوان بازیگری در هر دو صحنه منطقهای و جهانی است.
این موسسه مطالعاتی در ادامه آورد، یکی از پیشرفتهای حاصله در این زمینه، مشارکت بیشتر شورای همکاری خلیجفارس با اتحادیه اروپا (EU) است. روابط شورای همکاری خلیجفارس و اتحادیه اروپا پس از انتشار بیانیه مشترک در مورد "مشارکت استراتژیک با پادشاهیها" که در ژوئن ۲۰۲۲ توسط شورای وزیران اروپا تصویب شد، بهطور قابل توجهی بهبود یافته است. این چارچوب گامی اساسی در رسمیتبخشیدن به تعهد اتحادیه اروپا قلمداد میشود و زمینه را برای مشارکت عمیقتر با خلیجفارس، رسیدگی به بررسی نگرانیهای اقتصادی، امنیتی و زیستمحیطی هموار کرده است. بسیاری از ابتکارات ذکر شده در این سند قبلاً اجرا شدهاند که نشاندهنده تعهد طرفین به تقویت روابط استراتژیک است. در میان این دستاوردها، انتصاب لوئیجی دیمایو بهعنوان اولین نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای خلیجفارس در ژوئن ۲۰۲۳ نشاندهنده تلاش ویژه قاره سبز برای حفظ گفتمان نزدیک و سازگار با شورای همکاری خلیجفارس است. سایر نقاط عطف کلیدی عبارتند از اولین گفتوگوی ساختارمند امنیت منطقهای شورای همکاری خلیجفارس و اتحادیه اروپا که در ژانویه ۲۰۲۴ در ریاض برگزار شد و همچنین تعهد مشترک برای رسیدگی به نگرانیهای امنیتی منطقهای. در این زمینه نشستهایی چون مجمع عالی شورای همکاری خلیجفارس و اتحادیه اروپا در آوریل ۲۰۲۴ در لوکزامبورگ برگزار شد، و اتاق بازرگانی GCC-EU در عربستانسعودی در ماه می همان سال افتتاح گشت.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز؛ پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.