ایران و احتمال تغییر دکترین هستهای
به گزارش اقتصادنیوز، این گزارش از عدم همکاری (ادعایی) ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی انتقاد کرده و هشدار داده که اگر ایران سطح غنیسازی اورانیوم خود را در شرایط فعلی افزایش دهد، قادر به عبور از آستانه گریز هستهای است. همزمان، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران با بیان اینکه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دیگر قابل احیا بدان شکل که بود نیست، بر ضرورت مذاکره مجدد در بخشهایی از توافق هستهای تاکید کرد. به ادعای این موسسه مطالعاتی، گزارش ادعایی نهاد پادمانی نشان از آن دارد که تهران دیگر مفاد مندرج در توافق سال ۲۰۱۵ را لحاظ نمیکند و در واکنش به عهدشکنی غرب، به تعهدات خود ذیل این توافق پایان داده است. این تحولات در شرایطی جریان دارد که منطقه به واسطه جنگ اسرائیل در غزه و لبنان و همچنین رویاروییهای اسرائیل و ایران بیثبات است.
به ادعای شورای خاورمیانه، ترور رهبران برجسته حماس و حزبالله، احتمالاً رهبران ایران را متقاعد کرده تا با هدف افزایش اثربخشی بازدارندگی مستقیم و غیرمستقیم خود علیه اسرائیل در دکترین خود تجدیدنظر کنند. در این فضای پرتنش، درخواستها برای بازنگری در دکترین هستهای در ایران افزایش یافته است. برخی استدلال میکنند، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که ایران برای داشتن یک بازدارنده موثرتر در برابر دشمنان از آستانه گریز هستهای عبور کند. حال اگر این استدلال را مفروض قرار دهیم، در باب سناریوهای بالقوه چنین پویایی و چنین گزارهای برای ایران و جهان، سوالهای بسیاری مطرح میشود. در ادامه بخش نخست مقاله منتشر شده در شورای امور جهانی آمده و بخش دوم نیز متعاقبا منتشر میشود.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «محرک ایران برای تغییر دکترین هستهای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.