نگرانی مالی از تبعات حمایت تسلیحاتی از اوکراین
عیسی کنفورو، نماینده دائم مالی در سازمان ملل گفت که بسیاری از تسلیحات غربی که در اختیار اوکراین قرار میگیرد به منطقه ساحل آفریقا می رسد و به جنایت و تروریسم دامن میزند. وی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: ما خواستار شرکت در این نشست برای برجسته کردن نگرانی جدی در مورد تاثیر ارسال تسلیحات به اوکراین شدیم. مشخص شده که بخش قابل توجهی از تسلیحات در اختیار اوکراین در نهایت برای دامن زدن به تروریسم و جنایت در ساحل استفاده می شود که خطر بی ثباتی بیشتر را افزایش می دهد.
کنفورو تاکید کرد: "ما از کشورهایی که به اوکراین تسلیحات میدهند میخواهیم تضمین کنند که این سلاحها به دست تروریستها و گروههای افراطی فعال در آفریقا نمی رسد. مالی نمی خواهد عرصه جنگهای نیابتی بین قدرتهای جهانی باشد." شبه نظامیان در ماه در ژوئیه، به ارتش مالی در شمال غرب این کشور حمله کردند و خسارات زیادی به آن وارد کردند.
اندری یوسف سخنگوی اداره اطلاعات وزارت دفاع اوکراین، بلافاصله پس از آن گفت که کی یف در حمله گروه های تروریستی دست داشته است. مالی و سپس نیجر روابط دیپلماتیک خود را با اوکراین به دلیل حمایت آن از تروریست ها، قطع کردند. به گزارش ایرنا, یک خبرنگار کهنهکار آمریکایی در اظهاراتی درخصوص فروش تسلیحات ارسالی به کییف در بازار سیاه گفت که غرب به خوبی می داند که امروز کشورهای هم مرز با اوکراین غرق در این تسلیحات ارسالی هستند.
سیمور هرش روزنامه نگار کهنه کار آمریکایی در اظهاراتی،گفت: لهستان، رومانی و سایر کشورها غرق در تسلیحاتی هستند که قرار بوده بدست کییف برسد.
این خبرنگار برنده جایزه پولیتزر مدعی شد تسلیحات غربی توسط فرماندهان اوکراینی به قاچاقچیان در لهستان، رومانی و سایر کشورها فروخته می شود.
وی که این اظهارات را در گفتوگو با راشا تودی بر زبان می آورد، تشریح کرد که غرب از این تجارت در بازار سیاه به خوبی آگاه است، چرا که گزارش های متعددی در مورد محمولههای اسلحه گم شده در رسانههای آمریکایی هم منتشر شده است.
هرش در ادامه به گزارشی که شبکه خبری آمریکایی سی بی اس در این مورد تهیه کرده بود اشاره کرد که مدیران این شبکه اندکی پس از انتشار، مجبور به تکذیب آن شدند. وی در توضیح این اقدام سی بی اس گفت: رسانهها اساسا از موضع دولت آمریکا حمایت میکنند؛ موضعی که می گوید «ما در کنار اوکراین هستیم. همه ما از روسیه متنفریم.»
این فعال رسانه ای سرهنگها و سایر رده های ارتش را در قاچاق تسلیحات دخیل دانست و خاطرنشان کرد: غرب سال گذشته نگران بسیاری از تسلیحات ارسالی از جمله موشکهای استینگر بود که برای سرنگونی هواپیماها از آن استفاده می شود. مقام های روسیه بارها در مورد قاچاق سلاح های غربی به خارج از مرزهای اوکراین هشدار داده اند؛ موضوعی که به گفته آنها امنیت را در سایر نقاط جهان وخیم تر کرده است.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در ماه اکتبر سال گذشته میلادی گفت: تدارکات نظامی ناتو که برای رژیم کییف در نظر گرفته شده بود به دست تروریستها، افراطگرایان و گروههای جنایتکار در خاورمیانه، آفریقای مرکزی و آسیای جنوب شرقی میرسد. وی در آن زمان، گردش مالی خرید و فروش تسلیحات قاچاق را یک میلیارد دلار در ماه تخمین زد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.