درخواست ضدروسی پارلمان آلمان برای کمک به اوکراین
کاترین گورینگ-اکارت، معاون رئیس بوندستاگ و سیاستمدار حزب سبز آلمان خواستار انتقال حدود ۲۰۰ میلیارد یورو از دارایی های مسدود شده دولتی روسیه به اوکراین شده است. وی در این باره گفت: آلمان در این زمینه مسئولیت تاریخی دارد.
برلین و کی یف ممکن است در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ که قرار است ۱۶ فوریه برگزار شود، توافقنامه مشترکی درباره تضمینهای امنیتی دوجانبه منعقد کنند.
از آغاز جنگ در اوکراین، دارایی های دولتی روسیه به ارزش حدود 200 میلیارد یورو در اتحادیه اروپا مسدود شده است. در این هفته، کشورهای اتحادیه اروپا موافقت کردند که حداقل درآمد بهره از این دارایی ها، حدود سه میلیارد یورو، را به تدریج به اوکراین منتقل کنند.
اما این تصمیم به اعتقاد کاترین گورینگ-اکارت (سبزها) نایب رئیس بوندستاگ کافی نیست. وی در مصاحبه ای با "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، گفت که هدف معقول باید دادن کل 200 میلیارد (یورو) به اوکراین باشد.
وزیر دفاع آلمان بر وجود نداشتن تهدید حمله روسیه به ائتلاف نظامی ناتو تاکید کرد.
بلژیک به عنوان رئیس دورهای اتحادیه اروپا اخیرا اعلام کرد که نمایندگان کشورهای عضو این اتحادیه بر روی پیشنهادی برای انتقال درآمد حاصل از داراییهای مسدود شده روسیه به اوکراین موافقت کردند.
اتحادیه اروپا در سایه تحریم ها در جنگ روسیه علیه اوکراین میلیاردها وجوه مسدود شده بانک مرکزی روسیه را ذخیره می کند. درآمد حاصل از این امر قرار است در آینده به اوکراین منتقل شود.
موسسه مالی یوروکلر مستقر در بروکسل اخیراً اعلام کرد که تنها در ۹ ماه اول سال گذشته سه میلیارد یورو درآمد بهره داشته است که به تحریم روسیه مرتبط است. یورو کلر مؤسسه اصلی در اتحادیه اروپا است که دارایی های بانک مرکزی روسیه را در اختیار دارد. مقامات اتحادیه اروپا تأکید می کنند که این پروژه در ابتدا فقط در مورد درآمدی است که این موسسه به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا علیه بانک مرکزی روسیه به طور برنامه ریزی نشده به دست می آورد. به ادعای آن ها در حال حاضر هیچ گونه سلب مالکیت به معنای واقعی برنامه ریزی نشده است.
روسیه سال گذشته به اتحادیه اروپا هشدار داد که اموال دولت روسیه یا شهروندان روسیه را مصادره نکند.
گورینگ-اکارت همچنین گفت که "نازی های آلمان" مسئول "قتل عام مردم در اوکراین در طول جنگ جهانی دوم" بودند. بنابراین، آلمان اکنون این مسئولیت را بر عهده دارد که "آنچه در توان داریم" برای حمایت از اوکراین و توقف دسیسه های ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، انجام دهیم. به ادعای وی پوتین اخیراً اعلام کرده که می خواهد اوکراین را تا سال ۲۰۳۰ به طور سیستماتیک ضمیمه خود کند.
گورینگ-اکارت گفت، علاوه بر کمک های مالی، تحویل تجهیزات نظامی موثر مانند موشک کروز آلمانی تاروس، از جمله اقداماتی است که برای پاسخگویی به مسئولیت آلمان ضروری است.
اولاف شولتز، صدراعظم فدرال آلمان البته قبلاً با تحویل این موشک ها به اوکراین مخالفت کرده بود. شولتز گفت: این نگرانی وجود دارد که موشک های دوربرد آلمان نیز به خاک روسیه حمله کنند. بنابراین آلمان می تواند به یک حزب جنگ غیرارادی تبدیل شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.