رییس سازمان ملی استاندارد اوایل هفته جاری در بازدید از خودروهای وارداتی در گمرک غرب تهران، از شرکت سایپا خواست با دادن تعهد در رابطه با برخی نواقص نسبت به ترخیص خودروهای وارداتی اقدام کند، خبری که موجب شد تا  گام اول تعیین تکلیف وارداتی‌ها برداشته شود. خبری که موجب شد تا وارداتی‌ها در دو هفته اخیر افت بیشتر قیمت را تجربه کنند.

طی روزهای اخیر بیشترین خبرهای خودرویی حول و حوش ترخیص و تعیین تکلیف این خودروها در گمرکات کشور ‌چرخید،  بطوریکه رئیس کل دادگستری هرمزگان برای جلوگیری از معطلی و احتکار هزار دستگاه خودروی خارجی وارد شده در بنادر استان، دستور قضایی صادر کرد. در گزارش منتشر شده از سوی گمرک هرمزگان در حال حاضر هزار دستگاه خودروی هیوندای النترا، توسان، کریتا، اکسنت و سان یانگ وارد کشور معطل شده‌اند و چندماهی است که در این گمرک معطل شده‌اند و به گفته فعالان بازار ترخیص این خودروها می‌تواند به کاهش قیمت خودروهای وارداتی شتاب دهد. به این خودروها وارداتی‌های چانگان را نیز باید افزود که با این شرایط می‌توان گفت تعداد بیشتری خودرو در انتظار ورود به بازار هستند.

عاشقان لندکروز ذوق‌زده نشدند / رونمایی از جدیدترین آفرود تویوتا + عکس

علاوه بر عوامل ذکر شده به گفته فعالان بازار خودرو سردرگمی نرخ دلار هم بر کاهشی شدن این بازار دامن زده است، بطوریکه به گفته فعالان بازار خودرو بخشی از کاهش قیمت خودروهای وارداتی به نوسان نرخ دلار باز می‌گردد، در هفته سپری شده قیمت دلار میان ثبات و افت در گردش بود، بطوریکه برخی از فعالان بازار از آن با عنوان سرگیجه در بازار خودرو یاد می‌کردند.

قیمت وارداتی‌ها در بازار

اما خودروهای وارداتی در هفته سپری شده با چه قیمتی معامله شدند؟ ارزیابی بازار نشان می دهد، «آزرا» مدل ۲۰۱۹ در هفته جاری نسبت به اواخر خردادماه با کارکرد ۳۸ هزار کیلومتر با قیمتی در حدود ۵ میلیارد تا ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در بازار قیمت‌گذاری شد. دامنه نوسانی به وجود آمده در قیمت خودرو به قیمت‌گذاری از سوی فروشندگان باز می‌گردد، بطوریکه نبود نظارت قیمت خودروهای وارداتی موجب شده تا برخی از این خودروها که در بازار طرفدار بیشتری دارند با قیمت‌های متفاوت از سوی مالکان عرضه شوند.

از دیگر خودروهایی وارداتی می توان به «رنوتالیمسان» مدل ۲۰۱۸ اشاره کرد. این خودرو در این هفته با کارکرد ۵۵ هزار کیلومتر هم در بازار با بازه قیمتی ۳ میلیارد تا ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد و با این شرایط افت قیمت در بازار را تجربه کرد. اما «النترا» مدل ۲۰۱۸ هم در هفته سپری شده با کارکرد ۳۳ هزار تا با دامنه نوسانی ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تا ۳ میلیارد تومان در بازار قیمت‌گذاری شد.

از سوی دیگر «میتسوبیشی اوتلندر» هم با کارکرد 70 هزار تا نیز در این هفته با قیمت 3 میلیارد و 400 میلیون تا 3 میلیارد و  500 میلیون تومان در بازار قیمت خورد.

همچنین ارزیابی‌ها نشان دهنده آن است که «توسان IX۳۵» مدل ۲۰۱۸ بدون کارکرد نیز در این هفته با قیمت ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیارد تومان در بازار قیمت گذاری شد. از سوی دیگر رصد بازار نشان دهنده آن است که «هیوندا سانتافه» نیز در این هفته ۴ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان معامله شد.

12 مرداد

 
 
 
 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.