واکنش آمریکا به تهدید واگنرها
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سهشنبه در یک نشست مجازی به خبرنگاران گفت: «ما از تهدید خاصی که واگنر علیه لهستان یا متحدان ما در ناتو ایجاد میکند، آگاه نیستیم و از نزدیک آن را زیر نظر داریم».
وی افزود: "اما، ما به ماده ۵ ناتو (حمله به یک کشور حمله به همه است) و به دفاع از هر وجب از خاک ناتو متعهد هستیم، اما باز هم هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه واگنر چنین تهدیدی برای ائتلاف ایجاد می کند، وجود ندارد."
در جریان شورش ۲۳ تا ۲۴ ژوئن (۲ تا ۳ تیر)، نیروهای گروه واگنر کنترل شهر روستوف در جنوب روسیه را به دست گرفتند و تعداد نامشخصی از بالگردهای نظامی ارتش این کشور را سرنگون کردند.
در حالی که شورش در جریان بود، پوتین آن را به عنوان «خنجر از پشت» و اقدامی خیانتآمیز توصیف کرد که خطر فرو بردن کشور در جنگ داخلی را به همراه داشت.
اما طبق توافقی که به آن شورش پایان داد، کرملین اعلام کرد که برای جلوگیری از خونریزی، پریگوژین به بلاروس میرود و پرونده جنایی علیه او منتفی خواهد شد. همچنین به جنگجویان او این امکان داده شد که یا در تبعید به او بپیوندند، یا به نیروهای منظم روسیه بپیوندند و یا به خانه بروند.
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس با توافق همتای روس خود با رئیس گروه شبه نظامی واگنر وارد گفت وگو و مذاکره شد و وی را مجاب کرد تا پیشروی نیروهای خود به سمت مسکو را متوقف کرده و آنها را به مقرهای خود بازگرداند.
به نوشته خبرگزاری تاس، وزارت دفاع بلاروس و فرماندهی گروه واگنر برنامهای برای همکاری در آینده نزدیک تهیه کردند. مربیان و واحدهای واگنر در حال حاضر در ماموریتهای آموزشی در ارتش این کشور شرکت میکنند اما طرف بلاروسی تا به حال اعلام نکرده است که چه تعداد از جنگجویان واگنر در خاک این کشور حضور دارند.
آمریکا واگنر را به ارتکاب جنایات گسترده متهم و آن را تحریم کرده است اما پریگوژین گفته است که واگنر مطابق قوانین کشورها عمل میکند. وی به تازگی از کودتا در نیجر حمایت کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.