دکتر مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی امشب ۱۷ تیرماه با حضور در برنامه «کرونا در کمین ایرانیان» به بررسی وضعیت بیماری کرونا در کشور پرداخت.

وی با اشاره به اینکه هر ۷ دقیقه یک مرگ کرونایی را داریم، گفت: امروز ۲۰۰ نفر از هموطنانمان بر اثر کرونا جان باختند از این رو مرگ ۲۰۰هموطن ۲۰۰خانوار را داغدار کرده است.

او با اشاره به اینکه خیلی‌ها نان آور خانواده هایشان را از دست داده اند و یا اینکه ممکن است کودکی بعد از هزار دردسر به دنیا آمده باشد،گفت: آیا درست است به دلیل عدم توجه به پروتکل ها شاهد مرگ عده ای باشیم؟

او افزود : ما مریض های بد حال را درمان می کنیم اما در برخی از مواقع فرصتی برای درمان وجود ندارد ،حدود سه ،چهار روز پیش در یکی از بیمارستان های شهر تهران خانم ۴۷ ساله ای با بیماری قلبی کرونا را پذیرش کرده بودیم، وقتی اکسیژن خونه این بیمار را اندازه گیری کردم متوجه شدم که دو طرف ریه این فرد پر شده است ، باید اذعان داشت که این بیماری شدید ترین قدرت واگیری را در میان ویروس های کره خاکی دارد.

مردانی با اشاره به اینکه این بیماری از فردی به فرد دیگر به راحتی قابل انتقال است، اظهار داشت: عمدتاً هر کسی آنتی بادی خنثی کننده بر علیه ویروس کرونا را نداشته باشد به بیماری مبتلا می شود.

این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه درصد عمده‌ای از خوزستانی ها به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، گفت: از مردم خواهش می کنم تا از مسافرت های غیر ضروری پرهیز کنند و همچنان به رعایت پروتکل های بهداشتی ،استفاده از ماسک و شستشوی مکرر دستان خود بپردازند.

او با اشاره به اینکه مریض‌های کرونایی که اخیراً به آی سی یو می‌رسند؛ بسیار در مرحله پیشرفته هستند، خاطرنشان کرد: فردی که به کرونا مبتلا شده است باید قرنطینه واقعی را رعایت کند.

مردانی با بیان اینکه این بیماری قدرت آلوده کنندگی بیشتری دارد، ادامه داد: بعد از مراعات فروردین و حتی ۱۳ بدر کرونا کاهش پیدا کرد این نشان می‌دهد که اگر به صورت واقعی رعایت کنیم این بیماری فروکش می‌کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه همه تقصیرها به عهده مردم نیست و مردم خسته شده اند گفت: بازگشایی‌ها در برخی اصناف مثل هتل ها، غذاخوری ها، کلاس‌های آموزشی و برگزاری عروسی‌ها در بیشتر شدن آمار کرونا تاثیر جدی دارد.

او با اشاره به اینکه راهی جز کنترل بیماری وجود ندارد، افزود : متاسفانه سیستم پزشکی مملکت ما خسته شده اند، بازگشایی ادارات، کارخانه ها ،مراکز تجاری ،مهدکودک ها ،مراکز آموزشی ،علمی همه با تعجیل انجام شد.

مردانی با اشاره به اینکه ۱۵۳ کمپانی در دنیا بر روی واکسن کرونا کار می کنند، گفت: امید است تا آخر سال میلادی یعنی ۱۱ دی ماه واکسن به بازار عرضه شود.

او ادامه داد: باید سعی کنیم و مجموعه عوامل دست به دست هم دهیم تا بیماری را کنترل کنیم از این رو بر روی استفاده از ماسک تاکید داریم متاسفانه مردم دیگر از کرونا نمی ترسند.

این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه امید است که واکسن موثر ایجاد شود، افزود: فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک بسیار ضروری است، دوره بیماری ۱۴ روز است، کرونای این روزها ،نتیجه مسافرت‌های بی رویه خرداد ماه است.

مردانی با بیان اینکه نباید کرونا با برخی بیماری های عفونی مقایسه شود، اظهار داشت: آنفلوانزا درمان و واکسن موثر دارد، اما کرونا ندارد، در خصوص تست سرولوژی باید گفت به هیچ عنوان مردم در زمان علامت دار بودن این آزمایش را انجام ندهند چون جواب آن منفی می‌شود، آزمایش سرولوژی برای تشخیص و درمان استفاده نمی‌شود.

او با اشاره به اینکه برخی از افرادی که کرونا داشتند در آزمایش سرولوژی آنها بیماری نشان داده نمی‌شد، افزود: این موضوع باعث می شود که بیمار در رعایت موارد بهداشتی کوتاهی کند و افراد بیشتری از اطرافیان را آلوده می‌کند.

مردانی با اشاره به اینکه با هر عطسه و سرفه نباید سی تی اسکن گرفته شود، ادامه داد: انجام سی تی اسکن تاثیری در بهبودی بیماری ندارد، اگر پرستاری در معرض تماس با بیمار کرونایی بوده حتما باید آزمایش بدهد.

این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه احساس درد در قفسه سینه یکی از نشانه های بیماری کرونا است، عنوان کرد: انجام سی تی اسکن اصلاً به صورت خود سرانه توصیه نمی شود این در حالی است که برخی از خانواده‌ها این موضوع را انجام می دهند بنابراین انجام سی تی اسکن مکرر تاثیری در عا قبت بیماری ندارد.

مردانی با اشاره به اینکه بی احتیاطی عامل اصلی افزایش مبتلایان به کرونا است، خاطرنشان کرد: مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی در جهان بر روی کشف واکسن کرونا تلاش می کنند اما این دلیلی بر بی احتیاطی و رعایت نکردن نکات بهداشتی نیست لذا ممکن است کشف این واکسن تا ۶ ماه دیگر هم طول بکشد.

مردانی گفت: سرفه های خشک، درد قفسه سینه، تنگی نفس و تب از علائم شایع بیماری کووید۱۹ است، اکسیژن خون نباید زیر شاخص ۹۳ باشد، زنان باردار از منزل بیرون نروند و در شرایط کرونایی امروز، زنان باردار واکسن آنفلوآنزا بزنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.