به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز،‌ لاهور طالبانی، یکی از اشخاص برجسته مقابله با تروریسم کردستان عراق همچنین نگرانی خود را بابت این مساله ابراز داشت که یک گروه دیگر شبیه به داعش می‌تواند بار دیگر در عراق ظهور کند؛ اگر رهبران سیاسی نتوانند میان گروه‌های مختلف سازش امنیتی به وجود بیاورند.

وی ادامه داد: با پس گرفتن موصل از داعش، کار ما بسیار سخت خواهد شد. ارتش تا حدودی آرام می‌شود اما کار نیروهای امنیتی تازه سخت تر خواهد شد. نشانه‌هایی وجود دارد مبنی براینکه داعش قصد دارد تا در کوهستان‌های حمرین در شمال شرق عراق پناه بگیرد و از آنجا می‌تواند به عنوان پایگاه برای حملات به استان‌های بیشتری در کشور استفاده کند. در ماه گذشته میلادی پنج حمله علیه نیروهای امنیتی در استان دیاله صورت گرفته است.

این مقام مسئول اطلاعاتی کردستان عراق همچنین گفت: این ناحیه تقریبا صعب‌العبور است. برای نیروهای ارتش عراق کنترل آن سخت است. این مکان مناسبی برای مخفی شدن است و آنها می‌توانند به خوبی و بدون آنکه رهگیری شوند به استان‌های همجوار دسترسی داشته باشند و حمله کنند.

ارتش عراق با حمایت نیروهای کرد و شبه نظامیان شیعی موفق شده پس از سه ماه درگیری داعش را از بخش شرقی موصل بیرون کند.

لاهور طالبانی ادامه داد: ما می‌دانیم که برخی از اعضای داعش پس از بازپس گیری بخش‌های شرقی موصل گریخته‌اند. آنها تلاش می‌کنند تا افراد بیشتری را برای مبارزه با ما اعزام کنند تا به مخفیگاه‌هایشان بروند و مخفی شوند و دست به حملات جدیدتری بزنند. ما باید آنها را بیابیم و نگذاریم تا دست به حملات مجدد بزنند. مطمئنا برای چند سال بعدی ما شاهد ناآرامی در منطقه خواهیم بود. دولت عراق از عهده تضعیف ابوبکر البغدادی، رهبری داعش برنمی‌آید. او بسیار باهوش است. از هیچ نوع ارتباطی استفاده نمی‌کند. او در یک منطقه صحرایی است و همانطورکه ما باور داریم بین عراق و سوریه در رفت و آمد است. آنها به دنبال یک جنگ نامتعارف در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی هستند. ما شاهد فعالیت نیروهای تک روی این گروه خواهیم بود.

این مقام اطلاعاتی ارشد کردستان عراق همچنین به رهبران سیاسی تاکید کرد تا از انجام اشتباهات مشابه در سال ۲۰۱۴ اجتناب کنند: "در آن سال، ظرف چند ساعت چند صد نفر از داعشی‌ها کنترل موصل را فقط به این وسیله به دست آوردند که سنی‌ها از آنها استقبال کردند، چون از سواستفاده ارتش تحت کنترل شیعیان و دولت در بغداد به ستوه آمده بودند. اگر نتوانیم با بغداد به مذاکره بپردازیم، با شبه نظامیان شیعی درگیر می‌شویم."

وی ادامه داد: شبه نظامیان شیعی در مرزهای ما هستند. اگر آنها به مذاکره نپردازند و از دولت بغداد تبعیت نکنند، به نظرم کنترلشان سخت خواهد شد. آنها همانند نیروهای ارتش عراق نیستند. من نگران هستم که ما با آنها درگیر شویم.

در نوامبر ۲۰۱۶، شبه نظامیان شیعی به ارتش عراق منتقل شدند. این مساله باعث شد تا نگرانی‌هایی میان سنی‌ها از جمله کردها به وجود بیاید که آنها برای آنچه "تحکیم تسلط شیعی در عراق" خوانده شده، مورد استفاده قرار بگیرند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.