انتخابات پارلمان اروپا چگونه برگزار میشود؟
همچنین حداقل تعداد نمایندگان یک کشور در پارلمان اروپا 6 و حداکثر 96نماینده است. بنابراین تعداد نمایندگان پارلمان اروپا در هر کشوری متفاوت است و براساس جمعیت هر کشور عضو تعیین میشود. در انتخابات آتی از آلمان 96نماینده، فرانسه 81، ایتالیا 76، اسپانیا 61، لهستان 53، رومانی 33، هلند 31، بلژیک 22، یونان 21 جمهوری چک 21، سوئد 21، پرتغال 21، مجارستان 21، اتریش 20، بلغارستان 17، دانمارک 15، فنلاند 15، اسلواکی 15، ایرلند 14، کرواسی 12، لیتوانی 11، اسلوونی 9، لتونی 9، استونی 7، قبرس 6، لوکزامبورگ 6 و مالت 6 نماینده حضور خواهند داشت. پارلمان تنها نهاد اروپایی است که اعضای آن مستقیما توسط شهروندان این اتحادیه انتخاب میشوند. این مجمع در کنار شورای اتحادیه اروپا نقش قانونگذاری را ایفا میکند. پارلمان اروپا دارای قدرت تصمیمگیری درخصوص بودجه است. پارلمان، بودجه ارائهشده توسط کمیسیونرهای اروپایی را نیز تایید میکند.
این نهاد، همچنین نقش کنترلکننده سیاسی اتحادیه اروپا را نیز ایفا میکند و رئیس کمیسیون اروپا با رای پارلمان انتخاب میشود. پارلمان همچنین میتواند کمیسیون را مورد انتقاد قرار دهد که در این صورت کمیسیون یا باید بهطور جمعی استعفا کند یا اینکه یک کمیسیونر واحد را برکنار کند. نمایندگان پارلمان اروپا این توانایی را دارند که سوالات خود را بهصورت کتبی و شفاهی بپرسند و حتی کمیتههای ویژه طرح سوال ایجاد کنند. صدها نامزد وجود دارند که در انتخابات اروپا در 9ژوئن برای کسب یک کرسی در پارلمان اروپا رقابت خواهند کرد. بر اساس وبسایت پارلمان اروپا، حقوق خالص ماهانه نماینده پارلمان اروپا 7853.89 یورو (10075.18 یورو ناخالص) است و درحالیکه اکثر کشورهای عضو پارلمان اروپا را ملزم به پرداخت مالیات ملی اضافی میکنند با تصمیم شورای اروپا، نمایندگان یونانی نه مالیات بر درآمد و نه مالیات همبستگی پرداخت میکنند. مخارج سفر اکثر جلسات پارلمان اروپا را که در بروکسل یا استراسبورگ برگزار میشود، نمایندگان دریافت میکنند.
قیمت واقعی بلیت تا محل جلسه به نمایندگان پارلمان اروپا بازپرداخت میشود، غرامتی با نرخ ثابت بر اساس مسافت و مدت سفر که هزینههای باقیمانده سفر، مانند عوارض بزرگراه، بار اضافی یا هزینههای رزرو را پوشش میدهد. برای فعالیتهای خارج از کشور و محل انتخاب خود، نمایندگان پارلمان اروپا میتوانند حق بازپرداخت هزینههای سفر و اقامت و همچنین هزینههای مربوطه را تا سقف 4950یورو در سال داشته باشند. برای فعالیت در کشور عضو انتخابی آنها، فقط هزینههای حمل و نقل تا حداکثر مقدار سالانه تعیینشده برای هر کشور بازپرداخت میشود.
«کمک هزینه اقامت» پارلمان برای هر روز حضور نمایندگان پارلمان اروپا در بروکسل یا استراسبورگ در روزهای رسمی کاری و جلسات، مبلغی معادل 350یورو است که برای پوشش محل اقامت و سایر هزینههای مربوطه پرداخت میشود. همچنین این رقم در برگیرنده هزینههای هتل، غذا و سایر هزینههای مربوط به این حضور است. در روزهایی که رایگیری عمومی برگزار میشود، اگر نمایندگان پارلمان اروپا بیش از نیمی از آرای فراخوانی را از دست بدهند، غرامت فوق تا 50درصد کاهش مییابد، حتی اگر آنها حضور داشته باشند. هزینههای فعالیتهای پارلمانی نمایندگان پارلمان اروپا مانند اجاره دفتر و هزینههای جاری، اشتراک اینترنت، رایانه و تلفن و همچنین سازماندهی کنفرانسها و نمایشگاهها را پوشش میدهد.
این کمک هزینه برای نمایندگان پارلمان اروپا که بهطور غیر موجه در حداقل نیمی از روزهای جلسات عمومی در طول یک سال پارلمانی، از سپتامبر تا اوت، غایب هستند، به نصف کاهش مییابد. این کمک هزینهها شامل هزینههای پزشکی (بازپرداخت دوسوم هزینههای درمانی آنها)، حقوق پایان خدمت (غرامت انتقالی معادل حقوق، برای یک ماه از هر سال دوره آنها) و سایر حقوق مانند دفاتر مجهز در بروکسل و استراسبورگ است. استفاده از خودروهای رسمی پارلمان در انجام وظایف رسمی خود در زمانی که در یکی از این دو شهر هستند، یکی دیگر از موارد اجرایی است.
نمایندگان پارلمان اروپا از سن 63سالگی مستمری کهولت سن دارند. حقوق بازنشستگی به ازای هر سال خدمت کامل 3.5درصد حقوق است و در مجموع از 70درصد حقوق تجاوز نمیکند. هزینه حقوق بازنشستگی توسط بودجه اتحادیه اروپا تامین میشود. طرح بازنشستگی تکمیلی که برای نمایندگان پارلمان اروپا در سال1989 ایجاد شد، پذیرش اعضای جدید را در ژوئیه2009 متوقف کرد. بنابر ماده۱۰ اساسنامه اعضای پارلمان اروپا حقوق نمایندگان این پارلمان برابر با حقوق پایه قاضی دیوان دادگستری اتحادیه اروپا و پس از کسر مالیات است. نمایندگان پارلمان اروپا موظف به تبعیت از رژیم مالیاتی و پرداخت عوارض ملی کشور خود هستند، در نتیجه بسته به کشور ممکن است درآمد خالص ماهانه آنها متفاوت باشد.
در آستانه برگزاری انتخابات پارلمان اروپا یکی از موضوعاتی که تحلیلگران اروپایی را به خود مشغول کرده، قدرت گرفتن راستافراطی در انتخابات اتحادیه اروپا با گرایش ضد مهاجرتی است. اگرچه پیروزی کامل این جریان سیاسی بسیار دشوار به نظر میرسد، اما در صورت پیروزی میتواند به تقویت احزاب ملیگرا در اروپا منجر شود. براساس نتایج نظرسنجیها، احزاب راست افراطی و محافظهکار تندرو ممکن است در ۹کشور اتحادیه اروپا از جمله اتریش، فرانسه و هلند بیشترین کرسی را بهدست آورند و در کشورهای دیگر مانند آلمان، اسپانیا، پرتغال و سوئد دوم یا سوم شوند. پیشبینی بهقدرت رسیدن راست افراطی، گمانهزنیها درباره چرخش شدید پارلمان اروپا بهسمت راست را بیشتر کرده است. احزاب راست افراطی اروپا شامل «اجتماع ملی» مارین لو پِن (RN) در فرانسه، «حزب متئو سالوینی» در ایتالیا، «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) «حزب آزادی اتریش» (FPÖ) و «ولامس بلانگ» بلژیک در مسیر پیروزی قرار دارند و گمانه زنیها حاکی است که احتمالا هریک بین ۵۹ تا ۸۵کرسی پارلمان اروپا را بهدست میآورند.