شماره روزنامه ۶۲۰۳
|

مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی نظام تنظیم‌گری خودرو را ناکارآمد خواند؛

دنیای اقتصاد: بازوی پژوهشی مجلس در گزارش مفصلی، به ناکارآمدی نظام تنظیم‌گری در صنعت خودروی کشور پرداخت.

«دنیای‌اقتصاد» در یک ویدیو بررسی می‌کند؛

دنیای اقتصاد: دولت وعده داده سهام ایران‌خودرو و سایپا امسال واگذار می‌شود، اما خریداران چه کسانی هستند؟ از قطعه‌سازان و مونتاژکاران داخلی تا شرکت‌های صنایع غذایی، افراد متمول و حتی خارجی‌ها. آیا این واگذاری بالاخره به سرانجام می‌رسد یا باز هم به بایگانی می‌رود؟

    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز دنیای اقتصاد:

    قیمت خودرو در بازار امروز؛ با دو میلیارد کدام خودرو خارجی را بخریم؟

    دنیای اقتصاد: در این گزارش به بررسی قیمت خودروهای خارجی پرداخته‌ایم.
  • مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی نظام تنظیم‌گری خودرو را ناکارآمد خواند؛

    ۳۰ نهاد تصمیم‌گیر برای یک صنعت آشفته!

    دنیای اقتصاد: بازوی پژوهشی مجلس در گزارش مفصلی، به ناکارآمدی نظام تنظیم‌گری در صنعت خودروی کشور پرداخت.
  • «دنیای‌اقتصاد» چهار مسیر خودرو در مواجهه با ناترازی انرژی را بررسی کرد

    بازگشت «خودرو» به دهه ۸۰؟

    مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‏‌های نفتی، چند روز پیش از برنامه ورود LPG به سبد سوخت خودروها خبر داد. به نظر می‌رسد که سیاستگذاران برای کاهش مصرف بنزین در بخش خودرو بعد از وعده‏‌های مختلفی که طی سال‌های گذشته برای تولید خودروی کم‏‌مصرف یا حتی برقی داده‏‌اند، حالا به راه‌حل دهه ۸۰ بازگشته و به سراغ خودروهای دوگانه‏‌سوز و گازسوز و به طور خلاصه تنوع‏‌بخشی به سبد سوختی خواهند رفت.
  • فقط ۴۳۰ دستگاه خودروی کامل در ۹ ماه امسال صادر شد

    صادرات ضعیف خودروسازان ایرانی

    خودروسازان بزرگ ایران که تا پایان آذر امسال و نسبت به ۹ ماه سال گذشته آمارهای منفی در تولید و فروش داخلی را ثبت کرده‌اند، در بخش صادرات نیز روندی نزولی داشته و تنها ۴۳۰ دستگاه محصول کامل را در خارج از کشور فروخته‌اند.
  • قرعه‌کشی خودروهای وارداتی انجام شد

    دنیای‌اقتصاد: مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت از انجام فرآیند قرعه‌‌‌کشی آخرین طرح عرضه خودروهای وارداتی خبر داد.
  • تردد اتوبوس خودران در فرودگاه زوریخ

    فرودگاهی در اروپا یک اتوبوس شاتل خودران را به کار گرفته است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این وسیله نقلیه که «روبوباس» نام گرفته جدیدترین وسیله حمل‌ونقل اضافه شده به فرودگاه زوریخ است. این نخستین مینی‌بوس کاملا خودران است که برای جاده‌های باز شهری طراحی شده است.
  • رشد فروش خودروهای الکتریکی در ۲۰۲۴

    فروش جهانی خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵‌درصد افزایش یافت. داده‌‌‌ها نشان داد که با ادامه رشد در بازار چین و ثبات در بازار اروپا، فروش جهانی خودروهای تمام الکتریکی و پلاگین هیبریدی در سال گذشته به بیش از ۱۷ میلیون دستگاه رسید.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» در یک ویدیو بررسی می‌کند؛

    پنج مشتری، یک سرنوشت؛ مالک قطعی سهام خودروسازی کیست؟

    دنیای اقتصاد: دولت وعده داده سهام ایران‌خودرو و سایپا امسال واگذار می‌شود، اما خریداران چه کسانی هستند؟ از قطعه‌سازان و مونتاژکاران داخلی تا شرکت‌های صنایع غذایی، افراد متمول و حتی خارجی‌ها. آیا این واگذاری بالاخره به سرانجام می‌رسد یا باز هم به بایگانی می‌رود؟
  • ۳.۳ میلیارد یورو تایید شد؛

    توافق ارزی برای واردات خودرو

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز در جریان رفع ایرادات شورای نگهبان به برخی بندهای مربوط به مصوبه واردات خودروهای سواری نو و کارکرده در سال آینده، با توجه به توافق با هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، بار دیگر سقف ارزی و تعرفه مدنظر خود را مصوب کردند با این حال تغییری جزئی در بخش مربوط به واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور در نظر گرفتند.
  • سایه سنگین قیمت‌های جدید برای محصولات «رینگ فولادی»؛

    جاده فرعی رشد قیمت خودرو

    ابهام قیمتی خودرو طی چند روز گذشته با اعلام قیمت‌های جدید برای محصولات «رینگ فولادی» تشدید شده است. در واقع خودروسازان در بیش از دوسال گذشته، با افزودن آپشن یا ارتقای محصول و حالا نیز با تغییرات رینگ خودرو سعی در افزایش غیرمستقیم بهای رسمی خودرو دارند و نوعی بازی قیمتی را با موارد یادشده کلید زدند. می‌‌‌توان گفت که خودروسازان برای رشد قیمت محصولات خود از دو روش عمده استفاده می‌کنند.
  • محدودیت‌های جدید آمریکا برای خودروهای چینی

    وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرده است که هفته آینده قوانین جدیدی را برای مقابله با نفوذ فناوری چینی در خودروسازی نهایی خواهد کرد. جینا ریموندو، وزیر بازرگانی، در گفت‌وگو با رویترز می‌‌گوید این تصمیم پس از ماه‌‌ها مشورت با فعالان صنعت خودرو گرفته شده است.
  • فراخوان ۲۳۹‌هزار تسلا

    شرکت خودروسازی تسلا روز جمعه اعلام کرد به دلیل احتمال نقص در عملکرد دوربین دید عقب، حدود ۲۳۹‌هزار دستگاه از خودروهای خود را در ایالات متحده فراخوان می‌کند.
  • رشد فروش خودرو در چین

    ایسنا: فروش خودروهای چینی در سال ۲۰۲۴ سرعت رشد خود را حفظ کرده و فروش خودروهای برقی و هیبریدی رکورد زده است. همچنین فروش خودروهای الکتریکی و پلاگین هیبریدی در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان در بحبوحه جنگ قیمتی و با مبادلات یارانه‌‌ای برای خودروهای سبز به رکورد بالایی رسید.
    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای ‏‏‌اقتصاد» شامخ آذرماه وسایل نقلیه و قطعات وابسته را بررسی کرد؛

    رکورد سالانه رکود خودرو

    شامخ وسایل نقلیه و قطعات وابسته‏‏‌ در آذرماه حاکی از آن است که ماه پایانی پاییز رکودی‏‏‌ترین ماه خودروسازان طی یک سال گذشته بوده است و شامخ کل گروه خودرو در این ماه به کف یکساله خود رسیده است. همچنین شامخ آذرماه نشان می‌دهد فعالان حوزه وسایل نقلیه و قطعات وابسته، امید یا اطمینانی نسبت به بهبود وضعیت کنونی (در ماه آتی) ندارند. به شکلی که فاکتور «انتظارات تولید در ماه آینده» در کمترین حد بعد از اسفندماه سال گذشته قرار دارد.
  • شانس برد در قرعه‌کشی وارداتی‌ها

    مهلت ثبت‌نام در دور جدید عرضه خودروهای وارداتی در حالی دیشب به پایان رسید که شانس برنده شدن در این مرحله نسبت به دور قبل افزایش یافته است. طبق اعلام مدیر طرح واردات خودرو، مهلت ثبت‌نام در [پنجمین مرحله] عرضه خودروهای وارداتی، پس از یک دور تمدید، دیشب به پایان رسید و با توجه به بیشتر بودن تقاضا نسبت به عرضه، حالا باید بین ثبت‌نام‌کنندگان قرعه‌کشی انجام شود.
  • ابلاغ آیین‌نامه واردات خودروهای نو و کارکرده

    دنیای‌اقتصاد: آیین‌نامه اجرایی واردات خودروهای کارکرده و نو به گمرکات کشور ابلاغ شد.
  • شرایط اخذ سهمیه واردات خودرو

    مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت اعلام کرد: شرکت‌های متقاضی واردات خودرو موظفند مدارک موردنیاز را جهت اخذ سهمیه واردات حداکثر تا پایان وقت اداری روز شنبه ۲۹ دی ماه ارسال کنند.
  • رشد فروش خودروهای سواری در چین برای چهارمین سال متوالی؛

    سه بازار برتر خودروهای چینی

    با توجه به داده‌‌های انجمن خودروهای سواری چین، این کشور با صادرات ۴.۸ میلیون دستگاه خودرو، احتمالا برای دومین سال متوالی در سال ۲۰۲۴ به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده خودرو در جهان بالاتر از ژاپن قرار گرفت. طبق گزارش انجمن خودروسازان ژاپن، صادرات خودروی ژاپن در ۱۱ ماه سال ۲۰۲۴ با ۴.۳‌درصد کاهش به ۳.۸۲ میلیون دستگاه رسید.
  • دلیل افت فروش بنز

    فروش خودروهای گروه مرسدس بنز در سال گذشته کاهش یافت زیرا این سازنده خودروهای لوکس آلمانی با تقاضای ضعیف برای مدل‌‌های گران‌قیمت در چین و خودروهای الکتریکی در اروپا مقابله می‌‌کرد.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • رنو ۵ چطور سهم بازار ایران را ربود؛

    خودروی نوستالژیک ایرانی‌ها، خودرو سال ۲۰۲۵ شد

    دنیای اقتصاد: خودروی نوستالژیک ایرانی‌ها، در جریان نمایشگاه بروکسل ۲۰۲۵ به عنوان خودروی سال انتخاب شد.
  • ترخیص خودرو ظرف ۲۴ ساعت به شرط صدور مجوزها؛

    چرا خودروهای وارداتی با تاخیر ترخیص شد؟

    دنیای اقتصاد: ​سرپرست معاون فنی گمرک شهید رجایی گفت: دلیل تاخیر در ترخیص ۵ هزار دستگاه خودرو تغییر و تحول در سازمان محیط زیست و عدم صدور مجوزهای مربوط به این بخش بود. امکان ترخیص خودرو ظرف ۲۴ ساعت از گمرک شهیدرجایی به شرط صدورمجوزها وجود دارد.
  • واردات خودرو پس از ۵ سال؛ رقابت‌زدایی به بهانه کنترل نرخ ارز

    چرا واردات خودرو دولتی شد؟

    دنیای اقتصاد: شروط دریافت ارز واردات خودرو از سوی وزارت صمت به فعالان این حوزه ابلاغ شد، هر چند این الزامات به گونه‌ای تنظیم شده که به نفع برخی شرکت‌های وابسته به رانت دولتی است.
  • «دنیای‌اقتصاد» به بررسی متقاضیان احتمالی خرید سهام دولتی خودرو پرداخت؛

    ۵‌ مشتری احتمالی خودروسازی

    مصوبه اخیر هیات عالی واگذاری، مبنی بر عرضه سهام دولتی دو شرکت بزرگ خودروساز، بار دیگر سوالاتی پیرامون خریدار اصلح سهام دولتی خودروسازان مطرح کرده است. «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی از قطعه‌سازان، برخی مونتاژکاران، شرکای چینی خودروسازی کشور و همچنین برخی از شرکت‌های مواد غذایی به‌عنوان خریداران احتمالی سهام دولتی خودروسازی نام برده است.
  • استقبال ۹۰هزار نفری از دور جدید فروش وارداتی‌ها

    مهر: مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت گفت: بیش از ۹۰هزار نفر برای ثبت‌نام خودروهای وارداتی حساب‌های خود را وکالتی کردند که می‌توانند در ثبت‌نام شرکت کنند.
  • افت تحویل فولکس واگن

    ایسنا: تحویل فولکس‏‌واگن ۱.۴درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش یافت.برترین خودروساز اروپا اعلام کرد، تحویل جهانی این شرکت در سال ۲۰۲۴ با ۱.۴‌درصد کاهش به ۴.۸ میلیون دستگاه رسید و فروش خودروهای الکتریکی حدود ۲.۵‌درصد کاهش یافت.مارتین ساندر، عضو هیات‌مدیره فروش، بازاریابی و خدمات پس از فروش فولکس واگن، با اشاره به اقتصاد ضعیف و رقابت سخت در چین، بزرگ‌ترین بازار این شرکت گفت سال ۲۰۲۴، سال سختی در سراسر جهان بود. تحویل در چین، ۸.۳‌درصد کاهش یافت و به ۲.۲ میلیون دستگاه رسید.در بحبوحه رکود منطقه‏‌ای تقاضا برای خودروهای برقی، فروش خودروهای الکتریکی به بیش از ۳۸۳‌هزار دستگاه رسید که نسبت به ۳۹۴‌هزار دستگاه در سال گذشته کاهش یافت. با این حال، تحویل فولکس واگن در آمریکای شمالی به طور قابل‏‌توجهی بهبود یافت و به بیش از ۵۹۲‌هزار رسید که ۱۸.۴‌درصد جهش داشت.
  • خودران‌‌ها در ۲۰۲۵

    مهر: صنعت خودروهای خودران در سال ۲۰۲۵ به واسطه مجموعه‌‌ای از نوآوری‌‌های تکنولوژیک، گسترش همکاری‌‌های استراتژیک و تغییرات بازار مصرف، شاهد پیشرفت‌‌های چشمگیری خواهد بود.وسایل نقلیه خودران با وجود پیش‌بینی‌‌های اولیه و تلاش‌‌های گسترده، هنوز به سطح انتظار عمومی نرسیده‌‌اند. در دهه ۲۰۱۰ میلادی، وعده داده شده بود که خودروهای خودران تا سال ۲۰۲۵ به فناوری غالب در عرصه حمل‌ونقل جاده‌‌ای تبدیل شوند و خیابان‌‌ها پر از خودروهایی شوند که بدون دخالت انسان حرکت می‌کنند.این پیش‌بینی‌‌ها با توجه به پیشرفت‌‌های قابل‌توجه در هوش مصنوعی، حسگرها و نقشه‌‌های دیجیتال مطرح شده بود. اما واقعیت توسعه این فناوری‌‌ها نشان داده است که موانع متعددی بر سر راه این هدف وجود دارد. قوانین پیچیده و متغیر در کشورهای مختلف، دغدغه‌‌های جدی مرتبط با ایمنی و همچنین دشواری‌‌های موجود در مدل‌‌سازی شرایط متغیر و پیچیده جاده‌‌ها، از جمله عواملی هستند که پیشرفت سریع این فناوری را کُند کرده‌‌اند.
  • بازطراحی تسلا Y

    شرکت تسلا نسخه بازطراحی‌‌شده‌‌ای از مدل Y، پرفروش‌‌ترین خودروی خود، را در چین عرضه کرد. این اقدام با هدف بازپس‌‌گیری سهم بازار از رقبای قدرتمندی مانند شیائومی انجام شده است. طراحی جدید و ارتقای امکانات داخلی این خودرو، امید تسلا برای جذب دوباره مشتریان در دومین بازار بزرگ خود است. به گزارش «ایسنا»، مدل Y جدید با قیمت پایه ۲۶۳‌هزار و ۵۰۰ یوآن (معادل ۳۵‌هزار و ۹۰۰ دلار) عرضه می‌شود که ۵.۴‌درصد گران‌‌تر از نسخه قبلی است.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    جدایی ارز «قطعات یدکی» از واردات و مونتاژ خودرو

    در شرایطی معاونت توسعه بازرگانی وزارت صمت خواستار تخصیص ردیف ارزی برای واردات لوازم یدکی خودروهای وارداتی و مونتاژی شده که چنین ردیف ارزی پیش از حذف ارز نیمایی مطرح نبود. یازدهم دی ماه سال‌جاری سرپرست معاونت بازرگانی وزارت صمت در نامه‏‏‌ای به رئیس سازمان توسعه تجارت، خواستار سهمیه ارزی جدیدی برای واردات لوازم یدکی شد. این درخواست که به نظر می‌رسد از سوی مونتاژکاران و واردکنندگان خودرو پیگیری شده، در شرایطی مطرح است که طبق قانون، واردکنندگان و مونتاژکاران موظف هستند خدمات پس از فروش و تامین قطعات را خود تامین کنند.