شماره روزنامه ۶۰۴۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۹ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۶۰۱۹

  • ماموریت ممکن خودرویی

    دنیای اقتصاد: رئیس فقید دولت سیزدهم با ابلاغ فرامین هشت‌گانه خودرویی در اسفند۱۴۰۰ به نوعی در پی اصلاح ساختاری این صنعت بود. اما خطای سیاستگذار مانع از اصلاح این صنعت در دوره سه‌ساله دولت سیزدهم شد. «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی با نظرسنجی و پرسش از کارشناسان، پنج اولویت بازار خودرو در دولت چهاردهم را مشخص کرده است. حذف قیمت‌گذاری دستوری، تسریع واردات خودرو، واگذاری سهام دولتی، رشد تیراژ و احیای مشارکت‌های خارجی می‌تواند اصلاح ساختاری خودرو در دولت چهاردهم را رقم بزند.
  • اولتیماتوم «صمت» به متقاضیان خودروی خارجی

    دنیای اقتصاد: دور جدید ثبت‌نام متقاضیان خودروهای وارداتی در حالی از دیروز آغاز شد که به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت، در مرحله قبل استقبال چندانی از خودروهای عرضه‌شده به عمل نیامده است. استقبال ضعیف از خودروهای وارداتی عرضه‌شده، اتفاق جدیدی طی یک سال گذشته نیست و زیاد پیش آمده که متقاضیان، مدل‌های عرضه‌شده در مراحل مختلف را نخواسته‌اند و صبر کرده‌اند تا محصولات جدید عرضه شود. آن‌طور که مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، اخیرا عنوان کرده، در دور قبلی عرضه خودروهای وارداتی، هشت‌هزار خودرو عرضه شده، اما تنها سه‌هزار خودرو توسط متقاضیان انتخاب شده است. این اتفاق در حالی رخ داده که در دور قبل مدل‌هایی از برندهای معتبر دنیا عرضه شد.
  • مشوق‌های «صمت» برای خودروی برقی

    دنیای اقتصاد: مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صمت با بیان اینکه وزارت صمت مشوق‌هایی برای توسعه خودرو‌های برقی در نظر گرفته است گفت: این مشوق‌ها باعث شده قیمت خودرو‌های برقی وارداتی ارزان‌تر از خودرو‌های بنزینی مشابه وارداتی باشد. حسن کریمی سنجری افزود: وزارت صمت تعرفه واردات خودرو‌های برقی را به‌شدت کاهش داد، به‌طوری‌که هم‌اکنون تعرفه واردات در حد صفر درصد است و این موضوع باعث شده قیمت آنها پایین بیاید. وی ادامه داد: با توجه به اینکه خودرو‌های برقی یک بار در سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه شدند و استقبال چندانی از آنها نشد، شورای رقابت این خودرو‌ها را به عنوان خودرو‌های رقابتی در نظر گرفت و بر همین اساس قوانین فروش و قیمت‌گذاری خودرو‌های بنزینی شامل خودرو‌های برقی نمی‌شود. کریمی سنجری با اشاره به اینکه قیمت این خودرو‌ها را صرفا سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تعیین می‌کند، گفت: درواقع با استفاده از جداول و صورت‌های مالی تامین‌کنندگان، قیمت تعیین می‌شود، به‌طوری‌که هزینه‌های مالی خرید و انتقال این خودرو‌ها تا مقصد محاسبه و قیمت بر اساس آنها مشخص می‌شود. وی افزود: همچنین مشوق‌ها باعث شده قیمت خودرو‌های برقی وارداتی ارزان‌تر از خودرو‌های بنزینی مشابه وارداتی باشد.
  • تحریم خودرویی اتحادیه اروپا علیه بلاروس

    دنیای اقتصاد: روزنامه فایننشال‌تایمز در گزارشی اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد دارد به منظور جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه، محدودیت‌های جدیدی علیه بلاروس در زمینه‌های مختلف از جمله خودروهای لوکس، اعمال کند. براساس پیش‌نویس این اقدام که در حال حاضر در حال بررسی است، اتحادیه اروپا به دنبال «به حداقل رساندن دور زدن» تحریم‌هاست، به‌ویژه در مورد واردات وسایل نقلیه لوکس بلاروس که سپس به اتباع روسیه فروخته می‌شود.
  • افت تولید تسلا در چین

    دنیای اقتصاد: براساس داده‌های صنعتی و اعلام یک منبع آگاه، تسلا از ماه مارس تولید پرفروش‌ترین خودروی الکتریکی خود - مدل Y- را در کارخانه شانگهای با درصدی دورقمی کاهش داده است. این اقدام با هدف رسیدگی به تقاضای ضعیف برای مدل قدیمی این خودروساز آمریکایی در چین، دومین بازار بزرگ آن است و جنگ قیمتی بی‌رحمانه‌ای بین خودروهای الکتریکی در بحبوحه رکود اقتصادی درگرفته است. این منبع که از افشای نامش خودداری کرد، گفت کارخانه شانگهای، بزرگ‌ترین مرکز تولیدی تسلا در سطح جهان، قصد داشت تولید مدل Yرا حداقل ۲۰درصد در دوره مارس تا ژوئن کاهش دهد. داده‌های انجمن خودروسازان چین نشان می‌دهد که تولید مدل Y در چین در ماه مارس به ۴۹هزار و ۴۹۸ دستگاه و در آوریل به ۳۶هزار و ۶۱۰ دستگاه رسیده است که به ترتیب ۱۷.۷درصد و ۳۳درصد کمتر از یک سال گذشته است. داده‌های این انجمن نشان می‌دهد که در مجموع طی چهار ماه نخست امسال، تسلا ۲۸۷هزار و ۳۵۹ دستگاه مدل Y و مدل ۳ را در چین تولید کرده که اولی ۵درصد کمتر از مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ است و تولید مدل ۳ نیز ۱۰درصد بیشتر است. به گزارش ایسنا از رویترز، تسلا در ماه آوریل قیمت مدل Y را در چین به پایین‌ترین سطح از زمان عرضه این مدل در این کشور در سال ۲۰۲۱کاهش داد.
  • تعویق عرضه فولکس جدید در آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: فولکس واگن تصمیم گرفت عرضه خودروی برقی پرچمدار خود را در ایالات متحده به تعویق بیندازد. این خودروساز آلمانی جدول زمانی به‌‌روزرسانی‌‌شده‌‌ای را برای عرضه محصول برقی خود ارائه نکرد، اما گفت که این تصمیم به این دلیل گرفته شده است که «بازار همچنان در حال تغییر است». به عبارت دیگر، فولکس واگن قبل از اینکه حرکتی انجام دهد، منتظر خواهد ماند تا ببیند بازار خودروهای برقی به کجا می‌رود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر