او افزود: «اصلا بزرگداشت یک مناسبت غیر از برخی مناسبت‌های خاص مثل عاشورا لزوما با تعطیلی آن روز بهتر انجام نمی‌شود بلکه برعکس اگر همه جا دایر باشد، اداره‌ها و مدارس و دانشگاه‌ها و مطبوعات فعال باشند بیشتر می‌توان جلسه برگزار کرد و آن روز را گرامی داشت و در ایامی مثل روز آخر صفر معارف اسلامی مردم را بالا برد و از مناقب معصومین سخن گفت.»

مطهری ادامه داد: «تعطیلی این گونه روزها باعث می‌شود عده‌ای در خانه‌ها بمانند و عده‌ای به سفر از جمله شمال کشور بروند و عده‌ای که اگر آن روز هم تعطیل نبود به مساجد می‌رفتند به مساجد بروند و البته فقط برخی مساجد ما برنامه‌های پرمحتوا دارند و مردم را با معارف رسول اکرم و اهل بیت ایشان آشنا می‌کنند، بقیه در اختیار مداحان است که صرفا عواطف و احساسات مردم را اقناع می‌کنند و کاری به اقناع عقل آنها ندارند. تدبیر اقتضا می‌کند که تعطیلی روز آخر صفر حذف شود و کارمندانی که می‌خواهند در این روز به زیارت امام رضا(ع) به شکل راهپیمایی و غیر آن بروند، مرخصی بگیرند.»

نماینده تهران در مجلس افزود: «مجلس باید مصلحت جامعه و اسلام را بر اقدامات عوام‌پسند ترجیح دهد. قطعا خود امام رضا(ع) نیز با چنین تعطیلی‌های خلاف عقل موافق نیستند. ضرورت حذف این‌گونه تعطیلی‌ها در شرایط امروز که ما نیاز به کار و فعالیت بیشتر داریم مضاعف است. تعطیلی هشتم ربیع‌الاول معلوم نیست عزاداری است یا جشن، و مشکل دیگری هم از نظر وحدت اسلامی دارد، براساس قول دادن یکی از مجلسی‌ها به یکی از علما، دزدانه و بدون مناسبت در لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه قرار گرفت و در نتیجه حذف آن نیاز به دو سوم آرا دارد و در تلاشی که اینجانب و برخی از نمایندگان کردیم رأی نصف به اضافه یک را برای لغو آن به دست آوردیم که در واقع این تعطیلی باید حذف شده باشد، چون هیچ سنخیتی با احکام دائمی برنامه‌های توسعه ندارد و در حقیقت نیاز به دو سوم آرا نداشته است. به هرحال عوام‌زدگی و ترجیح منافع شخصی بر منافع ملی و مصلحت اسلام ما را به اینجا رسانده است.»

مطهری در حالی به این موضوع تاکید دارد که به نظر می‌رسد یکی از دلایل بلاتکلیفی تعطیلات مناسبتی در ایران یک‌روزه بودن تعطیلات آخر هفته است و با دوروزه شدن این تعطیلات، می‌توان بسیاری از تعطیلات مناسبتی را ساماندهی مناسب کرد. در همین مورد گزارش صفحه ۱۹ (گردشگری) را بخوانید.

 

رنگ آخر هفته در کشورها