شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

ایران باید ابتکارعمل داشته باشد؛

دنیای اقتصاد: وزیر خارجه ایران اخیرا در گفت‌وگویی اعلام کرد ما هرگز میز مذاکره را ترک نکردیم و همیشه آماده‌ایم تا وارد مذاکرات شرافتمندانه‌ای بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک شویم. آیا این نوع صحبت‌ها، پالس مذاکراتی به غرب است؟

جهان در شوک؛

دنیای‌اقتصاد: سقوط دولت بشار اسد در سوریه، جهان را شوکه کرد و به بیش از ۵۰ سال حکومت خاندان اسد پایان داد. شهرهای تحت کنترل حکومت پس از ۱۱ روز حمله برق‌‌‌آسا یکی پس از دیگری به دست نیروهای شورشی افتاد و هزاران زندانی آزاد شدند. این روند کشور را به لحظه‌‌‌ای از تغییر بزرگ - و به طور بالقوه به سمت…

    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل‌بیت(ع):

    جمهوری اسلامی‌ نیروی نیابتی ندارد

    رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در خجسته سالروز میلاد سیده زنان دو عالم حضرت صدیقه کبری‌(س)، در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل‌بیت(ع) و قشرهای مختلف مردم، حضرت فاطمه زهرا(س) را الگوی کامل همه بشریت برای «قیام در راه حق، ایستادگی، شجاعت، صراحت و قوت منطق و استدلال» خواندند و با اشاره به تلاش دشمنان برای هراس‌افکنی، اختلاف‌افکنی و یأس‌افکنی در جامعه، تاکید کردند: خاصیت پیروان شیطان، گزافه‌گویی و دروغ‌پردازی است و چاره آن، جهاد تبیین، بیان حقایق و ارائه منطق قابل قبول. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به محقق نشدن هیچ‌یک از اهداف رژیم صهیونیستی برای نابود کردن حماس و حزب‌الله، گفتند: ملت‌های شرافتمند منطقه، به فضل الهی رژیم منحوس را ریشه‌کن می‌کنند و فردایی بهتر را برای منطقه رقم خواهند زد. رهبر انقلاب اسلامی با بیان نکاتی درباره مسائل منطقه از جمله مساله سوریه، گفتند: یک گروه اغتشاشگر با کمک، نقشه و برنامه‌ریزی دولت‌های خارجی توانست از ضعف‌های درونی سوریه استفاده کند و این کشور را به هرج و مرج بکشاند.
  • کارشناسان «گروه بین‌المللی بحران» نمایی ۳۶۰ درجه از سقوط اسد را ترسیم کردند

    «سوریه» در چشم‌انداز منطقه

    سقوط خاندان اسد بدون شک سوریه را دچار تحولات زیادی خواهد کرد و در‌عین‌حال روابط بین دمشق و سایر پایتخت‌ها را نیز تغییر خواهد داد. کارشناسان «گروه بین‌المللی بحران»، نمایی ۳۶۰درجه از چگونگی بحران سوریه که می‌تواند سیاست منطقه‌ای را متزلزل کند، ارائه داده‌اند. بحرانی که منجر به برکناری بشار اسد از سوریه شد، محصول خیزش مردمی سال ۲۰۱۱ و در ادامه، جنگ داخلی در این کشور است.
  • «نوسانات ارزی» محور جلسه غیرعلنی مجلس

    روز گذشته و پیش از آغاز جلسه علنی، مجلس شورای اسلامی نشست غیر‌علنی برای بررسی نوسانات ارزی برگزار کرد. همان‌گونه که در صحن علنی مجلس نیز مطرح شد قرار بود این جلسه ۲۰ دقیقه باشد اما ۴۰ دقیقه به طول انجامید. بر همین اساس سخنگوی هیات‌رئیسه اعلام کرد قرار شد کمیسیون‌‌‌های برنامه‌وبودجه و اقتصادی مجلس جلساتی را با کارشناسان برگزار کنند و نتیجه آن در روز سه‌‌‌شنبه با حضور مسوولان رسمی و دولتی و نمایندگان مجلس بررسی و تصمیم‌‌‌گیری شود. پس از آغاز جلسه علنی مجلس محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود با اشاره به افزایش نرخ ارز، تاکید کرد: لازم است به گرانی‌‌‌های قیمت ارز و مساله کمبود برق و گاز اشاره کنم که این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است؛ ضرورت دارد کمیسیون اقتصادی با بررسی کارشناسی، گزارش خود را از دلایل و پیامدهای افزایش قیمت ارز به مجلس ارائه کند.
  • بغداد الیوم مدعی شد

    پیام ترامپ به تهران

    بغداد الیوم روز گذشته از ارسال پیام ترامپ به تهران از طریق عمان خبر داد و محتوای آن را مذاکره درباره برخی پرونده‌ها از جمله هسته‌ای خواند. این رسانه به نقل از یک منبع ایرانی نوشت: نامه ارسالی ترامپ، آمادگی وی برای مذاکره و احتمال دستیابی به توافق را نشان می‌دهد.
  • از طرح تا لایحه سامان‌دهی اتباع

    سازمان ملی مهاجرت به کجا رسید؟

    حدود ۳ ماه پیش لایحه سامان‌دهی اتباع بیگانه که همراه با طرحی در همین خصوص در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در حال بررسی بود از سوی دولت پس گرفته شد. اما همچنان طرح مجلس در خصوص سامان‌دهی اتباع بیگانه در حال بررسی در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور است. اگرچه دولت اعلام کرده که لایحه در خصوص سامان‌د‌هی اتباع به مجلس ارائه می‌کند، اما به نظر می‌رسد دولت به دنبال ارسال اساسنامه سازمان ملی مهاجرت به مجلس است. بر این اساس تکلیف سامان‌دهی اتباع با طرح مجلس تعیین خواهد شد.
  • راهی جز مذاکره وجود ندارد

    اسحاق جهانگیری با بیان اینکه پیش‌نیاز اصلی توسعه، علامت‌های بسیار نگران‌کننده‌ای برای آینده ایران و زندگی مردم می‌دهد، گفت: بالاخره روزهای سختی در پیش است و من هم مثل همه مردم ایران نگرانم. وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه به‌هم زدن آرامش ایران؛ یعنی به‌هم زدن آرامش منطقه. آمریکایی‌ها اینها را فهمیده‌اند، اگر نفهمیده‌اند حتما باید بفهمند. ما هم فهمیده‌ایم و باید بفهمیم که راهی جز مذاکره وجود ندارد. ما نمی‌توانیم با ژست گرفتن بگوییم که مذاکره نمی‌کنیم و بگذاریم مشکلات مردم باقی بمانند. ما باید با تمام ظرفیت و قدرت دیپلماسی‌مان به‌دنبال حل مشکلات خودمان با دنیا و آمریکا از طریق مذاکره باشیم./خبرآنلاین
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • تل‌آویو از حملات و اشغال سوریه به دنبال چیست؟

    تیر خلاص اسرائیل به سوریه

    دنیای اقتصاد: به دنبال سقوط حکومت بشار اسد، اسرائیل سیاست مداخله‌جویانه فعالی را در سوریه آغاز کرده و شاهد حملات مکرر و اشغال بخش‌هایی از این کشور توسط رژیم صهیونیستی هستیم. اهداف اسرائیل از این تحرکات چیست؟
  • ایران باید ابتکارعمل داشته باشد؛

    تحلیل پالس مذاکراتی وزیر خارجه

    دنیای اقتصاد: وزیر خارجه ایران اخیرا در گفت‌وگویی اعلام کرد ما هرگز میز مذاکره را ترک نکردیم و همیشه آماده‌ایم تا وارد مذاکرات شرافتمندانه‌ای بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک شویم. آیا این نوع صحبت‌ها، پالس مذاکراتی به غرب است؟
  • عراقچی در گفت‌وگو با شبکه مصری الغد مطرح کرد؛

    آمادگی مذاکره شرافتمندانه

    وزیر خارجه ایران در جدیدترین اظهارنظر درباره مذاکرات هسته‌ای گفت آماده‌ایم تا وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم. عراقچی تاکید کرد برای جلوگیری از تشدید تنش، می‌توان از راه‌های مسالمت‌آمیز به راه‌حل‌هایی دست یافت. همزمان نشریه واشنگتن‌پست با ارزیابی شرایط و زمان توافق در دولت ترامپ، استدلال کرده که زمینه‌های دستیابی به توافق جامع بسیار دشوار است؛ اما می‌توان به یک توافق کوچک دست یافت که می‌تواند زمان گریز هسته‌ای را در ازای لغو برخی تحریم‌ها کاهش دهد.
  • دولت به انرژی‌های تجدیدپذیر پناه برد

    راهکار عارف برای ناترازی‌ها

    حل مشکل ناترازی‌های کشور به یکی از دغدغه‌های جدی دولت چهاردهم بدل شده است. موضوع مهمی که دولت را چند روز پیش حتی به سمت راه‌اندازی پویشی برای کاهش دو درجه‌ای دما کشاند‌. با این حال یکی از برنامه‌های جدی دولت برای رفع این مشکل استفاده از انرژی خورشیدی، بادی و سایر انرژی‌های تجدیدپذیر است‌. در همین راستا رئیس‌جمهور روز ۲۱ آذر در جلسه هیات دولت اعلام کرد تا تابستان سال آینده ادارات دولتی مجهز به پنل‌های خورشیدی برای تولید برق می‌شوند.
  • قالیباف: نمی‌دانیم به رشد اقتصادی ۸ درصدی می‌رسیم یا خیر؟

    انتقاد قالیباف از ناترازی‌ها

    در شرایطی که ناترازی‌ها به مساله امروز کشور تبدیل شده و بسیاری از مقامات شروع به انتقاد از این وضعیت کرده‌اند، رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از ناترازی گاز‌ تاکید کرد: کشور ما رتبه اول نفت و گاز دنیا را دارد، اما چرا امروز باید شاهد قطعی‌ها و ناترازی‌ها باشیم؟ امروز چه پاسخ قانع‌کننده‌ای داریم تا به یک جوان ۲۰ ساله بابت این ناترازی‌ها بدهیم؟
  • بررسی واکنش‌ها به راه‌اندازی شبکه فارسی‌زبان در ترکیه

    «تی‌آرتی»؛ دوست یا دشمن؟

    راه‌اندازی شبکه تلویزیونی «تی‌آر‌تی» فارسی‌زبان در ترکیه واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشته است. برخی از کارشناسان رسانه‌ای، راه‌اندازی این تلویزیون را در راستای قوی‌شدن بازیگری ترکیه در خاورمیانه عنوان می‌کنند. نقشی که پس از فروپاشی دولت بشار اسد در سوریه بسیار به چشم آمده است. کم نبودند افرادی همچون رضا رشیدپور که این روزها به‌شدت در شبکه‌های مجازی فعال شده و بلافاصله به راه‌اندازی این شبکه واکنش نشان داده و تصاویر استفاده شده در ویدئوی معرفی این شبکه را کاملا حساب‌شده دانستند؛ آن هم با تاکید بر این نکته که «این اقدام، گوشه‌ای از جنگ نامنظم رسانه‌ای است».
  • رئیس‌جمهور:

    با آدم‌های بی‌سواد نمی‌توان به جایی رسید

    مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در مراسم تجلیل از نشان‌آوران المپیادهای علمی جهان اظهار کرد: با آدم‌های بی‌سواد، غیر مصمم، فرصت‌طلب و ریاکار هیچ وقت نمی‌توان به جایی رسید. صداقت، عشق و ذهنیت شما جوانان است که آینده این مملکت را می‌سازد. نسل من تا جایی که توانست در قبل از انقلاب در دعواها شرکت کردند و وقت جنگ به جبهه‌ها رفتیم و مطابق باورهایمان وارد کار شدیم.
  • دکه - ۱۴۰۳/۱۰/۰۲

    سفر رئیس‌جمهور به مصر یکی از مهم‌ترین مطالبی بود که روز گذشته روزنامه‌های کشوربه آن پرداخته بودند. گفت‌وگوی تمدن‌ها، مشق دیپلماتیک پزشکیان به اردوغان، تهران تا قاهره برای صلح خاورمیانه، نسیم دیپلماسی از تهران تا قاهره، تمام‌قد پشت مقاومت و دیپلماسی بی‌کلام، از جمله تیترهایی بود که درصفحه اول روزنامه‌های کشور درمورد این سفر نقش بست.
  • آینده روابط ایران و ترکیه پس از سقوط اسد

    دنیای اقتصاد: آینده روابط ایران و ترکیه پس از سقوط دولت بشار اسد در سوریه، اخیرا به موضوعی محوری در میان کارشناسان ایرانی تبدیل شده و گمانه‌زنی‌های گسترده‌ای را برانگیخته است.
  • شهادت کارمند محلی سفارت ایران در دمشق

    ایسنا: سخنگوی وزارت امور خارجه شهادت سید داود بیطرف، کارمند محلی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، را که پیش از ظهر روز یکشنبه ۱۸ آذر بر اثر تیراندازی عناصر تروریست به خودروی وی در دمشق به شهادت رسید، به خانواده وی و مردم ایران تبریک و تسلیت گفت و این اقدام جنایتکارانه را شدیدا محکوم کرد. اسماعیل بقایی با اشاره به اینکه پیکر شهید بیطرف در روزهای اخیر کشف و شناسایی و به کشور منتقل شده است، بر مسوولیت دولت انتقالی سوریه برای شناسایی، محاکمه و مجازات عاملان این جنایت تاکید کرد و افزود: وزارت امور خارجه به نحو مقتضی و از مجاری مختلف دیپلماتیک و بین‌المللی، به صورت جدی موضوع را پیگیری می‌کند.
  • تشکر الهام علی‌اف از پزشکیان

    ایسنا: الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، در نامه‌ای به مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، از ایران و شخص رئیس‌جمهور این کشور به دلیل حمایت از پیوستن باکو به سازمان همکاری اقتصادی گروه دی-۸ در نشست اخیر آن قدردانی کرد. وی نسبت به تداوم اقدامات مشترک برای تقویت بیشتر دوستی و همکاری میان آذربایجان و ایران بر اساس احترام دوجانبه و همسایگی خوب ابراز اطمینان کرد. پنج‌شنبه گذشته، جمهوری آذربایجان به عضویت سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در‌حال‌توسعه اسلامی، موسوم به دی-۸، درآمد که علاوه بر مصر شامل بنگلادش، اندونزی، ایران، مالزی، پاکستان، ترکیه و نیجریه است.
  • واکنش ایران به شرط ضدایرانی آمریکا برای دمشق

    ایرنا: سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان به شرط آمریکا برای حمایت از حاکمان جدید دمشق واکنش نشان داد. مجتبی امانی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ایالات متحده، پس از دیدار نماینده خود با الجولانی، شرط کرده است که دولت جدید سوریه نباید هیچ نقشی به ایران بدهد تا روابط خوبی با ایالات متحده برقرار شود.» وی گفت: «گزارش شده که آنها در سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ نیز همین توصیه را به جماعت اخوان‌المسلمین کردند و همین شرط را به رئیس‌جمهور سابق مصر، محمد مرسی، ارائه دادند. زمانی که دیدند مرسی تنها مانده است، زمان برای خیانت آمریکایی‌ها فرارسید. آنچه باید رخ می‌داد، اتفاق افتاد و سرنوشت به همان شکل رقم خورد.»
  • جهان در شوک؛

    ۶ ابرچالش‌ اقتصادی سوریه پسااسد

    دنیای‌اقتصاد: سقوط دولت بشار اسد در سوریه، جهان را شوکه کرد و به بیش از ۵۰ سال حکومت خاندان اسد پایان داد. شهرهای تحت کنترل حکومت پس از ۱۱ روز حمله برق‌‌‌آسا یکی پس از دیگری به دست نیروهای شورشی افتاد و هزاران زندانی آزاد شدند. این روند کشور را به لحظه‌‌‌ای از تغییر بزرگ - و به طور بالقوه به سمت دموکراسی - رهنمون کرد و برای اولین بار طی دهه‌‌‌های گذشته، فضایی را برای گفتمان مدنی باز کرد.