شماره روزنامه ۶۲۰۱
|

«واشنگتن‌پست» تحلیل کرد؛

روزنامه واشنگتن‌پست در مطلبی به وضعیت فعلی ایران و روی کار آمدن دونالد ترامپ تا چند روز دیگر پرداخت و نوشت که در این شرایط تهران و واشنگتن در دوراهی انتخاب قرار می‌گیرند و باید بین مذاکره و رویارویی یکی را انتخاب کنند. در این مقاله به مشکلات احتمالی انتخاب گزینه رویارویی پرداخته شده و آمده است که…

دیپلماسی انسان‌دوستانه بر دیوار بلند بی‌اعتمادی تهران و واشنگتن سایه انداخت؛

هرچند دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و آمریکا بلند است، اما گاهی مسائل انسان‌دوستانه ترکی هر چند کوچک بر این دیوار بلند بی‌اعتمادی انداخته است. طی تمام سال‌های گذشته که تهران و واشنگتن در یک قهر دیپلماتیک به سر برده‌اند اختلافات و قهر سیاسی‌شان را برای مدتی کوتاه در پی حوادثی از قبیل زلزله، سیل،…

    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • جایزه آمریکا برای دستگیری نیکولاس مادورو؛

    پرزیدنت ۲۵ میلیون دلاری

    دنیای اقتصاد: «نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهور ونزوئلا، خودکامه ای است که به دلیل انتخابات پر از اما و اگر و سرقت آرای مردم در آخرین انتخابات کشورش در داخل و خارج محکوم شده است. با این حال، او روز جمعه (۲۱ دی ماه) برای سومین دوره ریاست جمهوری سوگند یاد کرد.
  • معاون وزیر اقتصاد ارتباط بین FATF و تحریم های آمریکا را رد کرد

    معاون وزیر اقتصاد ، ارتباط بین FATF و تحریم‌های خزانه‌داری آمریکا را نیز رد و عنوان کرد: علاوه بر اشخاص ایرانی تعداد زیادی از اتباع سایر کشورهای دوست آمریکا که عضو اصلی FATF نیز هستند، در لیست تحریم‌های خزانه‌داری آمریکا قرار دارند و اصولاً FATF تاکنون ورودی به این نوع تحریم‌ها نداشته است.
  • «دنیای‌اقتصاد» از سفر استانی پزشکیان گزارش می‌دهد

    طرحی نو برای مکران

    در دومین سفر رئیس‌جمهور به خطه پهناور سیستان و بلوچستان، توسعه و فقرزدایی در سراسر این استان در دستور کار قرار گرفته است. کانون این سفر متمرکز بر چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران و دروازه طلایی تجارت با جهان بود. دروازه‌ای که همچنان درهای آن ناگشوده مانده است. «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی اختصاصی نقطه اتکای این سفر را توسعه همه‌جانبه، کلید آینده روشن مکران، بلوغ دیپلماسی اقتصادی و اهرم اثربخش وفاق در منطقه آزاد چابهار ارزیابی کرده است.
  • نیویورک‌تایمز بررسی کرد؛

    چرایی همسویی چین با ایران

    نیکلاس برنز، سفیر ایالات متحده در چین گفت که دولت بایدن آخرین فشار را با هدف متقاعد کردن چین به توقف انتقال تجهیزات به روسیه برای جنگ در اوکراین انجام می‌دهد. کیث براشدر ۱۰ژانویه در روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت: برنز، در مصاحبه‌ای در سفارت ایالات متحده در پکن، اظهار کرد که نزدیک به ۴۰۰شرکت چینی به روسیه محصولات دومنظوره، آنهایی که کاربردهای نظامی و تجاری دارند، عرضه کرده‌اند. وی همچنین گفت که چین ۹۰درصد از میکروالکترونیک‌های مورد استفاده در تلاش‌های جنگی روسیه را تامین کرده است.
  • گفت‌وگوی ملی برای وفاق ملی

    در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم بود که شعار وفاق ملی از سوی مسعود پزشکیان مطرح شد و با روی کار آمدن دولت او، اقداماتی در جهت اجرایی کردن این شعار انجام شد و حتی در چینش کابینه این شعار مورد توجه قرار گرفت و بر این اساس به جریانات مختلف سیاسی در دولت سهم داده شد. حالا و بعد از گذشت حدود ۶ ماه از روی کار آمدن دولت پزشکیان، روز پنج‌شنبه نخستین همایش گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی به ابتکار معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری در سالن همایش کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
  • فارن پالیسی: چرا فقط ترامپ است که می‌تواند با ایران معامله کند؛

    الگوی توافق با چین تکرار می‌شود؟

    نشریه فارن پالیسی با شبیه‌سازی الگوی توافق ریچارد نیکسون با چین، به بررسی شانس ترامپ برای دستیابی به توافقات هدفمند با ایران پرداخته و می‌نویسد: در هر توافق احتمالی، تهران دو خواسته کلیدی را در اولویت قرار می‌دهد؛ رفع تحریم‌ها و حفظ برنامه غنی‌سازی.
  • فایننشال‌تایمز بررسی کرد

    پیام رزمایش‌های ایران به آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: ایران درحالی‌که برای بازگشت دونالد ترامپ آماده می‌شود، تعداد رزمایش‌های نظامی خود را دوبرابر می‌کند. روزنامه فایننشال‌تایمز در گزارشی درباره افزایش رزمایش‌های نظامی ایران می‌نویسد: جمهوری اسلامی ایران در پی ضرباتی که متحدانش در خاورمیانه متحمل شده‌اند، به دنبال تقویت قدرت نظامی در تمرینات زمستانی است.
  • بهارستان - ۱۴۰۳/۱۰/۲۲

    شایعه بروز اختلاف‌نظر بین رئیس‌جمهور و وزیر صمت: زهرا سعیدی مبارکه، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص شایعه بروز اختلاف نظر بین رئیس‌جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت و عدم حضور وی در نشست رئیس‌جمهور با مدیران شرکت‌های معدنی و صنعتی، گفت: بر اساس پیگیری‌های انجام شده دلیل عدم حضور اتابک در نشست مذکور به دلیل ماموریت رئیس‌جمهور به وی برای پیگیری وضعیت صنایع و معادن جنوب استان سیستان و بلوچستان بوده است و وزیر صمت پیش از سفر رئیس‌جمهور به این استان سفر کرده است و معاونان مرتبط وزیر صمت نیز در نشست مدیران شرکت‌های معدنی و صنعتی که با حضور رئیس‌جمهور تشکیل شد، حضور داشتند./ایلنا
  • پیام تبریک پزشکیان به رئیس‌جمهور جدید لبنان

    پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری: مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در پیامی انتخاب ژنرال «جوزف عون»، رئیس‌جمهور جدید لبنان با رای اکثریت مجلس نمایندگان را به وی صمیمانه تبریک گفت و اظهار کرد: «دولت جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای توسعه بیش از پیش همکاری‌های فی‌مابین در تمامی حوزه‌های مختلف در دوره ریاست‌جمهوری جناب‌عالی اعلام می‌نماید.» پزشکیان اظهار امیدواری کرد که این انتخاب که نتیجه توافق اکثریت احزاب و گروه‌های سیاسی لبنان بود، موجبات ثبات سیاسی، رشد و پیشرفت روزافزون اقتصادی و آرامش و آسایش مردم لبنان را به همراه داشته باشد. رئیس‌جمهور ایران تصریح کرد: «بدون تردید تقویت پایداری و وحدت، طمع‌ورزی‌های دشمن صهیونیستی علیه سرزمین لبنان را با شکست مواجه خواهد کرد.»
  • حمایت ایران از ابتکارات عراق

    ایسنا: سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه کوتاهی با شبکه العهد عراق در جریان سفر نخست‌وزیر عراق به تهران گفت: «از ابتکارات بین‌المللی عراق برای حل و فصل مسائل منطقه حمایت می‌کنیم.» عراقچی افزود: «حکومت عراق در مسیر دیپلماسی موثر و مثبت و با ثبات روابط خود در سطح منطقه را پی می‌گیرد.» وی تاکید کرد که عراق کشوری قوی است و تصمیماتش نیز مهم است و کشورها آن را می‌شنوند. این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در جریان سفر سودانی به تهران موضوعات مهمی در زمینه‌های سیاسی و امنیتی بین دو طرف طرح و بحث شد، در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار کرد: «از تصمیمات داخلی و ابتکارات بین‌المللی عراق برای حل و فصل مسائل منطقه حمایت می‌کنیم.»
  • تبیین سیاست‌های منطقه‌ای ایران در ایروان

    دنیای‌اقتصاد: علی‌اکبر احمدیان، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در راستای تداوم دیپلماسی امنیتی کشورمان و با هدف تقویت مناسبات سیاسی‌- امنیتی با کشورهای منطقه قفقاز جنوبی، بعد از سفر به جمهوری آذربایجان، چهارشنبه‌شب وارد ایروان پایتخت ارمنستان شد و با نخست‌وزیر این کشور و همتای ارمنی خود دیدار کرد. احمدیان در دیدار روز پنج‌شنبه با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان گفت: «حضور نیروهای فرامنطقه‌ای و بیگانه بر پیچیده‌تر شدن معادلات سیاسی و امنیتی منطقه می‌افزاید و کمکی به حل مسائل نخواهد کرد.» دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد که ایجاد صلح و ثبات تنها با کمک و همکاری کشورهای منطقه امکان‌پذیر است. همچنین احمدیان در ادامه سفر منطقه قفقاز جنوبی خود در ایروان با «آرمن گریگوریان» همتای ارمنی خود دیدار کرد. دبیر شورای عالی امنیت ملی در این دیدار با تبیین سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، بر سیاست اصولی ایران با هرگونه تغییر ژئوپلیتیک منطقه تاکید کرد.
  • ترکیه خواستار روابط خوب با ایران شد

    تسنیم: هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه طی سخنانی در نشست خبری آغاز سال۲۰۲۵ که روز جمعه برگزار شد، گزارشی از اقدامات و سیاست‌های ترکیه در سال گذشته میلادی ارائه داد. فیدان در پاسخ به این ادعا که یکی از فرماندهان ایرانی با مظلوم عبدی فرمانده غ‌س‌د (نیروهای سوریه دموکراتیک) در سلیمانیه عراق دیدار کرده است، اظهار کرد: «ما خواهان روابط همسایگی خوب با ایران هستیم.» وی مدعی شد: «برخی بازیگران در داخل ایران درباره پ‌ک‌ک اندیشه‌های متفاوتی دارند، ما این را می‌دانیم، رویکرد ایران در قبال پ‌ک‌ک را به‌دلیل حساسیت روابطمان زیاد مورد بحث قرار ندادیم.» وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت: «معتقدم که در دوره جدید منطقه، سیاست ایران تغییر خواهد کرد.»
  • رزمایش بزرگ «راهیان قدس» برگزار شد

    رزمایش بزرگ «راهیان قدس» برگزار شد: روز گذشته رزمایش بزرگ فرهنگی-رزمی ۱۱۰هزار نفری «راهیان قدس» با حضور بسیجیان پایتخت، جهادگران، اعضای گردان‌های امام حسین (ع)، گردان بیت‌المقدس، گردان امام علی (ع) و همچنین گردان‌های فاتحین به همت سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ و در قالب رزمایش اقتدار پیامبر اعظم ۱۹ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد. هدف رزمایش راهیان قدس که پیام آن آمادگی همه‌جانبه بسیجیان برای مقابله با هر تهدید است، نشان دادن سطح آمادگی، انسجام و مهارت‌های حرفه‌ای بسیجیان در امداد و نجات، دفاع از کوی و برزن و مقابله با عملیات‌های تروریستی بود./ایسنا
    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • «واشنگتن‌پست» تحلیل کرد؛

    سناریوهای ایران و آمریکا

    روزنامه واشنگتن‌پست در مطلبی به وضعیت فعلی ایران و روی کار آمدن دونالد ترامپ تا چند روز دیگر پرداخت و نوشت که در این شرایط تهران و واشنگتن در دوراهی انتخاب قرار می‌گیرند و باید بین مذاکره و رویارویی یکی را انتخاب کنند. در این مقاله به مشکلات احتمالی انتخاب گزینه رویارویی پرداخته شده و آمده است که اکنون ترامپ فرصت جدیدی دارد و بیایید امیدوار باشیم که او و همتایانش در ایران از این لحظه - قبل از سپری شدن زمان- نهایت استفاده را ببرند.
  • در همایش پتروکم ۲۰۲۵ مطرح شد

    راه «رشد» از پتروشیمی

    استفاده از رویکردهای نوآورانه برای توسعه صنعت پتروشیمی، فرمول پیشنهادی مطرح شده در جدیدترین رویداد حوزه پتروشیمی است که هم‌اکنون در جزیره کیش برگزار می‌شود. از آنجا که تحقق رشد اقتصادی ۸درصدی در سال‌های آینده مهم‌ترین هدف کشور در زمینه اقتصاد است، استفاده از رویکردهای نوآورانه می‌تواند به مثابه یک میانبر برای نیل به این اهداف باشد. محمد شریعتمداری مدیرعامل هلدینگ خلیج‌فارس در همایش «پتروکم» تاکید کرد، صنعت پتروشیمی به‌عنوان مهم‌ترین پیشران‌ اقتصادی کشور، به کمک رویکرد دانش‌بنیان می‌تواند مبنای جدید تحول اقتصاد ایران باشد.
  • رونمایی از شهر موشکی جدید ایران

    دنیای اقتصاد:جمعه‌شب نیروی هوافضای سپاه پاسداران از شهر جدید موشکی خود رونمایی کرد. در این شهر موشکی که یکی از صدها شهر زیرزمینی موشکی است، چهار نوع موشکی متفاوت استقرار دارند تا در موقع لزوم مانند آنچه در عملیات وعده صادق۲ نیاز بود، مورد استفاده قرار بگیرد.
  • نخستین فرماندار زن در استان کرمانشاه منصوب شد

    ادامه حضور زنان در دولت

    دنیای اقتصاد: روز گذشته و در ادامه حضور زنان، اقوام و اقلیت‌های دینی در رده‌های بالای مدیریتی کشور، خدیجه جشن‌پرور، زن کرد اهل سنت به عنوان سرپرست فرمانداری روانسر در منطقه اورامانات کرمانشاه منصوب شد. این اقدام در ادامه انتصاب از اقوام و اقلیت‌ها در دولت اتفاق افتاد که از شعارها و استراتژی دولت محسوب می‌شود. پیش از این مسعود پزشکیان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم بارها بر حقوق اقوام، اقلیت‌های مذهبی و زنان تاکید کرده و در بیانیه‌‎ای با عنوان «حقوق اقوام و اهل سنت» تصریح کرده بود: «از اینکه شخصیت‌های ترکمن، کرد، بلوچ و تالش به علت تمایز مذهبی از جایگاه مناسب و در شأن یک ایرانی محروم می‌شوند؛ سخت متاثر می‌شوم.»
  • دیپلماسی انسان‌دوستانه بر دیوار بلند بی‌اعتمادی تهران و واشنگتن سایه انداخت؛

    همدردی ایران با کالیفرنیا

    هرچند دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و آمریکا بلند است، اما گاهی مسائل انسان‌دوستانه ترکی هر چند کوچک بر این دیوار بلند بی‌اعتمادی انداخته است. طی تمام سال‌های گذشته که تهران و واشنگتن در یک قهر دیپلماتیک به سر برده‌اند اختلافات و قهر سیاسی‌شان را برای مدتی کوتاه در پی حوادثی از قبیل زلزله، سیل، توفان و آتش کنار گذاشته‌اند و در راستای کمک‌های انسان‌دوستانه به سوی هم دست دوستی دراز کرده‌اند‌. کمک‌هایی که می‌توان آنها را از دو جنبه انسانی و سیاسی مورد ارزیابی قرار داد‌. در آخرین مورد از موارد انگشت‌شمار دیپلماسی انسان‌دوستانه میان دو کشور، حالا آتش‌سوزی گسترده در بخش‌هایی از ایالت کالیفرنیا، بهانه‌ای برای اعلام آمادگی ایران برای کمک به آمریکا شده است‌.
  • موسسه واشنگتن تحلیل کرد

    ایران؛ پل خاورمیانه و اوراسیا

    دنیای اقتصاد: «محور مقاومت خاورمیانه‌ای ایران و محور اوراسیا که با چین، روسیه و کره شمالی مشترک است، نظم جهانی و منطقه‌ای را به طور فزاینده‌ای به چالش می‌کشد و نیاز به مشارکت بیشتر برای اتخاذ یک راهبرد متقابل و جامع با تلاش‌های ویژه با تمرکز بر تهران را برجسته می‌کند.»
  • پزشکیان جمعه ۲۸ دی به مسکو سفر می‌کند

    جزئیات تازه از توافق جامع ایران و روسیه

    دنیای اقتصاد: سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه اعلام کرد: موافقت‌نامه جامع همکاری‌های دو کشور که شامل یک مقدمه و ۴۷ماده است، همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه را در بر می‌گیرد و در نگارش آن، توازن و حفظ استقلال و احترام به تمامیت ارضی کشور مورد توجه بوده است.
  • تاریخ شفاهی - ۱۹۴

    جثه شرکت پاسال

    جمعه، ۲۱ دی ۱۴۰۳
  • رئیس‌ شورای اطلاع‌رسانی دولت به ۳پرسش «دنیای‌اقتصاد» پاسخ داد؛

    مراحل بعدی «رفع فیلترینگ» به مرور انجام می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌ شورای اطلاع‌رسانی دولت چهارشنبه گذشته در حاشیه بازدید از گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد»، در گفت‌وگو با گروه آنلاین روزنامه دنیای‌اقتصاد، به ۳ سوال درباره «فیلترینگ»، «برنامه دولت برای ترامپ» و همچنین «FATF» پاسخ داد.