قالیباف: نمیدانیم به رشد اقتصادی ۸ درصدی میرسیم یا خیر؟
انتقاد قالیباف از ناترازیها
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس ضمن تبریک هفته پژوهش تاکید کرد: مرکز پژوهشها عقل و فکر منفصل مجلس است. مرکز پژوهشها تنها متعلق به مجلس شورای اسلامی نیست. این مرکز باید ریلهای حکمرانی را در بخشهای استراتژیک کشور به گونهای پیش ببرد که نسبت به گذشته، حال و آینده پشیمان و ناامید نباشیم.
وی ادامه داد: باید در مرکز پژوهشها یاد بگیریم چگونه فکر کنیم. آدم متفکر نمیتواند بدون علم باشد. امروز هر کجا از استراتژیهای بخشی در مسائل اقتصادی، محیطزیست، فرهنگی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی که یک گام از بقیه جلوتر هستیم و منفعل نیستیم، سخن میگوییم، باید بدانیم که رسالت آن بر عهده مرکز پژوهشها است.
به گزارش «ایسنا»، رئیس مجلس تصریح کرد: مردمیسازی باید اساس کار باشد و مرکز پژوهشها باید در کف جامعه پژوهشهای قانونی خود را انجام دهد. اجراییسازی قانون با مجلس است. یعنی قانونی وضع نکنیم که قابل اجرا نباشد اگر این کار را کردیم نخستین قانونشکن خودمان هستیم و این اصلا پذیرفته شده نیست.
قالیباف تصریح کرد: کشور ما رتبه اول نفت و گاز دنیا را دارد، اما چرا امروز باید شاهد قطعیها و ناترازیها باشیم؟ امروز چه پاسخ قانعکنندهای داریم تا به یک جوان ۲۰ساله بابت این ناترازیها بدهیم؟ وقتی هم که پاسخی به آنان بدهیم به ما میگویند، پس چرا عرضه ندارید این پاسخها را اجرایی کنید؟
رئیس مجلس با اشاره به اینکه مرکز پژوهشها متعلق به انقلاب اسلامی و نظام اسلامی است، گفت: مرکز پژوهشها متعلق به دورهای از مجلس یا دولت نیست. وی ادامه داد: اگر مجلس به شکل درست و در جای خود قرار بگیرد میتواند کشور را ناوبری کند. از سوی دیگر قطعا تجربه و شناختی که در سال پنجم از مجلس پیدا کردهام را در سالهای ابتدایی مجلس پیدا نکرده بودم.
رئیس مجلس گفت: در یک نگاه عمیق بخشی از این اشکالات به حوزه قانونگذاری برمیگردد، اما امروز قانونگذاری فقط در مجلس نیست. دامنه قانونگذاری بیشتر و بزرگتر شده است. به سیاست خارجی کشور در این دوره از مجلس شورای اسلامی با توجه به تاکید رهبر انقلاب در آغاز مجلس دوازدهم، توجه جدی خواهیم داشت.
قالیباف تاکید کرد: از سوی دیگر مبانی مربوط به قانون باید برخاسته از شرع باشد. هماهنگی در پژوهشهای انجام شده در مرکز پژوهشهای مجلس و مرکز تحقیقات اسلامی قم ضروری است. قالیباف متذکر شد: قبل از اینکه دولت سیزدهم وارد بحث مربوط به تدوین برنامه هفتم شود، به خاطر دارم که مرکز پژوهشهای مجلس برنامه کاملی را از دید خودش تهیه کرده بود. رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خداوند شهید رئیسی را رحمت کند و از همان ابتدا بین مجلس و دولت سیزدهم تعامل و ارتباط خوبی برقرار بود؛ زمانی که برنامه هفتم با حدود ۳۲۰ ماده تنظیم شده بود و شهید رئیسی آن را امضا کرده بود که به مجلس ارسال شود، بنده با ایشان درباره برنامه صحبت کردم و قبول کردند و برنامه تهیه شده دولت را پس گرفته و دو مرتبه آن را مورد تجدیدنظر قرار دادند.
قالیباف تاکید کرد: بر این اساس، برنامه هفتم با یک خرد جمعی و توجه به واقعیت کشور و واقعیات برنامههای گذشته توسعه کشور تنظیم شده است. البته نمیگویم برنامه هفتم بینقص است، از جمله آنکه نمیدانیم به رشد اقتصادی ۸ درصدی میرسیم یا خیر، اما با بهرهوری میتوانیم تولید ثروت کنیم. وی اظهار کرد: برنامه هفتم پیشرفت کشور میثاق ملی همه ماست. زمانی که به مردم میگوییم برق کم مصرف کنید، این کار را انجام میدهند؛ پس مردم با ما همراهی دارند.