باد مجددا به داد تهرانی‌‌‌ها رسید

هوای پایتخت از صبح روز پنج‌شنبه پانزدهم آذر ماه از وضعیت قابل قبول خارج شد؛ به نحوی که بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران؛ از ابتدای این روز هوا برای گروه‌‌‌های حساس در وضعیت ناسالم قرار گرفت. به‌رغم تعطیلی رسمی کشور در این روز اما به مرور بر حجم آلاینده‌‌‌ها در هوای تهران افزوده شد؛ به نحوی که روز جمعه شاخص آلایندگی هوای تهران به کانال ۱۶۰ واحدی یعنی وضعیت خطرناک برای تمامی گروه‌‌‌ها رسید.

آلوده شدن هوای تهران به‌رغم تعطیلی ۲ روزه پایتخت باعث شد تا مدیران شهری در شامگاه جمعه شانزدهم آذر ماه تصمیم به آنلاین کردن مدارس و شناور کردن ساعات کاری برای پایتخت‌‌‌نشینان بگیرند. تصمیمی که دیرموقع اخذ شد، به‌‌‌ نحوی که بسیاری از کارمندان و کارکنان سازمان‌های دولتی و خصوصی از آن مطلع نشدند و به این ترتیب تغییری در بار ترافیکی صبح شنبه در پایتخت ایجاد نشد.

گروه شبکه‌‌‌های اجتماعی «دنیای‌اقتصاد» نظرسنجی در روز شنبه هفدهم آذر ماه برگزار کرد؛ و از شرکت‌کنندگان پرسید که آیا از تصمیم شناور شدن ساعت کاری خود بر اساس تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوا، مطلع بوده‌‌‌اند؟ ۶۷‌درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی اعلام کردند که از آن مطلع نبوده‌‌‌اند.

«دنیای‌اقتصاد» در کانال تلگرامی خود سوال دیگری نیز مطرح کرد با این عنوان که آیا اداره یا سازمان محل کار شما امروز تصمیم شناور شدن ساعت کار را اعمال کرده است؟ ۹۰‌درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی به این سوال پاسخ خیر دادند.  به نظر می‌رسد تصمیم‌گیری دیرهنگام برای کنترل آلودگی هوا در شهر تهران باعث شد تا اقدامات مصوب در این زمینه، اجرایی نشود.

مطابق داده‌‌‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران طی نیمه آذر ماه هوای تهران با افزایش غلظت ذرات ۲.۵ PM؛ PM۱۰ و SO۲ مواجه بوده است. در حالی که کاهش سرعت وزش باد طی روزهای اخیر بر حجم ذرات معلق در هوا افزود؛ مازوت‌‌‌سوزی در نیروگاه‌‌‌ها باعث افزایش غلظت این آلاینده خطرناک در هوای تهران شد و به این ترتیب وضعیت هوا برای پایتخت‌‌‌نشینان به مراتب بغرنج‌‌‌تر شد.

ناپایداری جوی در ساعات پایانی روز یکشنبه هجدهم آذر و استمرار وزش باد تا اواسط روز دوشنبه توانست؛ وضعیت هوای پایتخت را به سمت بهبود وضعیت سوق دهد. به این ترتیب وزش  مجدد باد، باران و برف به داد شهروندان تهرانی رسید.

از ابتدای پاییز امسال تا روز نوزدهم آذر ماه؛ هوای پایتخت برای ۲۲ روز در وضعیت ناسالم برای گروه‌‌‌های حساس و ۴ روز در وضعیت ناسالم برای تمامی افراد قرار داشت؛ همچنین هوا برای ۵۳ روز در وضعیت قابل قبول بود. این در حالی بود که در سال ۱۴۰۲، هوای تهران برای ۲۴ روز در وضعیت ناسالم برای گروه‌‌‌های حساس، ۵ روز در وضعیت ناسالم برای همه قرار داشت؛ در این زمان هوای پایتخت برای ۴۹ روز در وضعیت قابل قبول و یک روز در وضعیت پاک قرار داشت. به نظر می‌رسد که امسال شرایط جوی، باد و باران به کمک تهرانی‌‌‌ها آمده و از تعداد روزهای آلوده در شهر تهران کاسته است.