شماره روزنامه ۶۱۹۶
|

عدم استفاده روسیه تحریم شده از ظرفیت‌های ترانزیتی ایران، چه درسی برای تجارت ما دارد؟

موقعیت ممتاز سرزمینی ایران به‌عنوان چهارراه بین‌المللی اتصال کریدورهای منطقه‌ای و بین‌المللی، ظرفیت‌های ترانزیتی ویژه‌ای را برای کشور ایجاد‌ کرده‌است، اما ضعف در دیپلماسی‌سیاسی، این ظرفیت‌ها را بالفعل نکرده‌است. کشورهای منطقه درگیر یک نبرد غیرنظامی موسوم به جنگ کریدورها هستند که مهم‌ترین سلاح آن…

رگولاتور صنعت هوانوردی از نسخه «بالانس خدمات پروازی» رونمایی کرد؛

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری برنامه بالانس «کیفیت» و «اقتصاد» را به‌عنوان دو بال تعادل صنعت هوایی تشریح کرد. ایجاد بستر رقابت با ایرلاین‌های خارجی، تمایز بین مالکان و بهره‌برداران ناوگان هوایی، حرکت از «خرده‌مالکی» به سمت «کلان‌مالکی» و راه‌اندازی صندوق‌های توسعه بخشی از جمله اجزای این برنامه…

    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» شرط لازم و کافی حذف یارانه سوخت جت را بررسی می‌کند

    نامعادله قیمت سوخت هواپیما

    دولت پله اول حذف یارانه سوخت هواپیما را در سال۱۴۰۴ خواهد پیمود؛ اما موانعی پیش روی آزادسازی کامل قیمت سوخت هواپیما وجود دارد که رابطه قیمت بلیت و هزینه سوخت را به یک نامعادله تبدیل کرده است. تحریم‌ها نیز بر پیچیدگی این نامعادله افزوده است.
  • ماجرای اختلال در حمل ‌بار جاده‌ای

    رئیس کمیسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران از توقف کامیون‌‌‌‌‌‌‌‌ها پشت مرز بازرگان به دلیل تصمیم ترکیه مبنی‌بر دریافت مابه‌‌‌‌‌‌‌‌التفاوت قیمت سوخت از رانندگان ایرانی خبر داد.
  • هدف‌گذاری دولت برای ترانزیت در کریدور شمال – جنوب

    وزیر راه و شهرسازی در نشست مشترک با همتای روس بر دستیابی به هدف ترانزیت ۱۰‌میلیون تن ‌بار در مسیر کریدور شمال- جنوب تاکید کرد.
  • کریدورها؛ شریان‌‌‌‌‌های حیاتی تجارت بین‌‌‌‌‌الملل

    کریدورهای متعددی به‌عنوان شریان‌های حرکتی از ایران عبور می‌کنند که می‌توانند ایران را تبدیل به قطب اقتصادی کنند. به گزارش«دنیای‌اقتصاد» از این پس در صفحه حمل‌ونقل کریدورهای عبوری از ایران معرفی می‌شوند و مزایا و میزان درآمدزایی که آنها برای کشور به‌دنبال خواهند داشت، به‌صورت کامل تشریح می‌شود. کریدورهای حمل‌ونقل به مسیرهای سازمان‌‌‌‌‌دهی‌‌‌‌‌شده و طراحی‌‌‌‌‌شده‌‌‌‌‌ای گفته می‌شود که برای جابه‌‌‌‌‌جایی کارآمد کالاها، افراد و خدمات بین مناطق مختلف استفاده می‌شوند.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • عوامل دخیل در سهم ناچیز اقتصاد دریا از تولید ناخالص داخلی ایران بررسی شد

    شاه‌کلید رونق سواحل

    ناتوانی ایران در استفاده از ظرفیت‏‏‌های اقتصادی مرزهای آبی، موجب سهم پایین اقتصاد دریا از تولید ناخالص داخلی کشور شده است. در حالی که این سهم در کشوری نظیر ویتنام به حدود ۴۰‌درصد رسیده و در چین ۵۰‌درصد است، در ایران با وجود ۵هزار و ۸۰۰کیلومتر نوار ساحلی، به دلیل عقب‏‏‌ماندگی در توسعه زیرساخت‏‏‌ها این سهم در حال حاضر زیر ۱۰‌درصد است. مطالعات تجربه جهانی نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در زیرساخت‏‏‌های دریایی و بهبود فرآیندهای ترخیص کالا، کلید رشد اقتصادی و افزایش سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص داخلی است. مقدمه جذب سرمایه به‌منظور توسعه زیرساخت‏‏‌ها پس از آمایش سرزمینی و تدوین نقشه یکپارچه و همه‏‏‌جانبه، بازنگری در قوانین و وضع مقررات تسهیل‏‏‌گر خواهد بود؛ مسیری که سنگاپور را به یکی از مراکز دریایی برتر جهان تبدیل کرده است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، توجه به منابع آبی و دسترسی به آب‏‏‌های آزاد برای توسعه اقتصادی همواره مورد توجه تمام کشورهای دارای مرزهای آبی بوده است؛ چراکه در بستر اقتصاد دریامحور و ایجاد کریدورهای مناسب آبی می‏‏‌توان ظرفیت‏‏‌های تجاری ویژه‏‏‌ای را هم در داخل کشور و هم از طریق تسهیل مبادلات میان سایر کشورها فعال کرد.
  • وعده اتصال چابهار به شبکه کریدوری تا پایان ۱۴۰۴

    اتصال چابهار به شبکه ریلی از آن دست وعده‌‌‌هایی است که از سال ۹۲ تاکنون تکرار می‌شود و به‌تازگی نیز نماینده ویژه رئیس‌جمهور در اقتصاد دریامحور وعده تکمیل پروژه اتصال چابهار به شبکه کریدوری تا پایان سال آینده را داده است.
  • دردسر زمستان برفی برای راهداری

    فرسودگی ناوگان راهداری، برف‌روبی جاده‌ها در زمستان را به یک چالش جدی تبدیل کرده است که رفع آن به ۴۰همت اعتبار نیاز دارد. به گزارش «ایسنا»، غلامعباس بهرامی‌نیا، مدیرکل امور عملیات راهداری، ماشین‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری، درخصوص اقدامات صورت‌گرفته در راهداری برای آماده‌باش در فصل زمستان گفت: برای طرح زمستانه در کل کشور ۹‌هزار و ۶۰۰دستگاه انواع ماشین‌آلات، حدود‌ هزار دستگاه دوربین‌‌‌های نظارتی تصویری و حدود ۱۲‌هزار نفر نیروهای راهداری در ‌هزار و ۵۳پایگاه راهداری زمستانی مستقر هستند.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • مدل اقتصادی ناکارآمد سبب‌شده نیمی از لکوموتیوهای مسافری به انبار قطعات بقیه کشنده‏‏‏‏‏‌ها تبدیل شوند!

    معمای انبار لکوموتیوها

    نیمی از لکوموتیو (کشنده‌)های بخش مسافری کشور متوقف و به انبار قطعات یدکی نیمی دیگر تبدیل شده است؛ چراکه رقم واقعی هزینه استفاده از این تجهیزات از شرکت‌های مسافری دریافت نمی‌شود. این سیاستگذاری اگرچه با هدف پایین نگه داشتن قیمت بلیت قطار صورت گرفته است، اما در نهایت به ناتوانی شرکت راه‌آهن در تامین هزینه نگهداشت لکوموتیوها منجر شده و در نتیجه نیمی از ۱۵۰لکوموتیو کشور که هر یک ۳میلیون‌دلار ارزش دارد، برای تامین سالانه ۱۰۰هزار دلار قطعات یدکی، عملا انبار شده است.
  • حذف بازار سیاه بلیت هواپیما با آزادسازی قیمت

    دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با اشاره به قیمت بلیت هواپیما گفت: آزادسازی قیمت بلیت هواپیمادر مدت کوتاهی از اجرا اثر خود را گذاشته و موجب ازبین‌رفتن بازار سیاه بلیت شده‌است. مقصود اسعدی‌سامانی؛ دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه شرکت‌های هواپیمایی در تلاش برای سرخط آوردن هواپیماهای زمینگیر و همچنین افزایش ناوگان خود هستند، گفت: به‌تازگی وزارت راه و شهرسازی جلساتی با صندوق توسعه‌ملی به‌منظور اخذ تسهیلات برای حمل‌ونقل داشته که تخصیص بخشی از این تسهیلات برای افزایش تعداد ناوگان حمل‌ونقل هوایی می‌تواند ناترازی موجود در عرضه و تقاضا را برطرف کند.
  • دستور پزشکیان برای بررسی مشکلات صنایع کشتی‌سازی

    مشکلات کشتی‌سازی ایران زیر ذره‌‌‌‌‌‌‌بین دولت قرارگرفته و با دستور رئیس‌‌‌‌‌‌‌جمهور مقرر شده گزارش تفصیلی در این رابطه توسط وزرای مربوطه تدوین شود.
  • تقسیم وظیفه حاکمیتی با شرکت‌های خصوصی؟

    مدیرعامل راه‌آهن در حالی به عدم‌منفعت سیر قطارهای حومه‌ای اذعان کرد که با علم به این موضوع، بسیاری از شرکت‌های خصوصی ناگزیر به انجام این سفرها هستند.
  • دو عامل فرسودگی ناوگان مسافری ریلی

    معاون مسافری شرکت راه‌آهن جمهوری‌اسلامی ایران با بیان اینکه متوسط سن واگن‌های مسافری ریلی به ۳۰سال ‌رسیده‌است، گفت: عدم‌جذابیت سرمایه‌گذاری برای بخش‌خصوصی و قیمت‌گذاری دستوری، دو عامل اساسی است که مانع توسعه کافی واگن‌‌‌‌‌‌‌های مسافری در سال‌های گذشته بوده‌است.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» عوامل پیشرفت لاک‏‏‌پشتی پروژه‏‏‌های ریلی را در گفت‏‏‌وگو با مشاور شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل بررسی می‌کند

    پاشنه آشیل پروژه‌های ریلی

    پروژه‌‌‌های ریلی متعددی در کشور با تاخیر در روند احداث مواجه شده‌‌‌اند. از جمله پروژه‌های شاخص در این زمینه می‌توان به راه‌‌‌آهن رشت – آستارا به طول ۱۶۲ کیلومتر با پیشرفت فیزیکی فقط ۵‌درصد اشاره کرد. این پروژه با وجود اینکه به‌‌‌عنوان بخشی از کریدور شمال-جنوب اهمیت استراتژیک دارد، اما با جاماندگی شدید نسبت به برنامه‌‌‌ریزی مواجه است. پاشنه آشیل پروژه‌‌‌های ریلی، تامین مالی است و با توجه به سهم بالای منابع دولتی در تامین مالی این پروژه‌‌‌ها، تحریم‌‌‌های نفتی این مشکل را تشدید کرده است.
  • اخطار شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) به ایرلاین‌‌‌ها برای جمع‌‌‌آوری هواپیماهای اسقاطی

    مدیرعامل شهر فرودگاهی امام‌‌‌خمینی (ره) در نشست با رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: در چند مرحله به ایرلاین‌‌‌ها برای جمع‌‌‌آوری هواپیماهای اسقاطی از شهر فرودگاهی اخطارهایی داده شده است و با کمک و همراهی سازمان هواپیمایی کشوری هر چه زودتر این موضوع تعیین‌تکلیف خواهد شد.
  • ارزش بازار سبد بورسی «حکشتی» ۱۸۳.۳ میلیارد تومان بیشتر شد

    رقم سرمایه‌گذاری شرکت کشتیرانی در صنایع به ۶‌هزار میلیارد تومان رسید و ارزش بازار پرتفوی بورسی، ۱۸۳.۳ میلیارد تومان بیشتر شد.
  • تقدیر معاون برنامه‌‌‌ریزی سازمان راهداری کشور و استاندار اصفهان از شرکت دکاترابر

    دکاترابر از میان ۵۰۰ شرکت حمل‌ ونقلی به‌‌‌ عنوان یکی از سه شرکت برتر معرفی شد

    همزمان با هفته حمل‌ونقل، شرکت دکاترابر از سوی معاون برنامه‌‌‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای کشور و استاندار اصفهان مورد تقدیر قرار گرفت.
  • صنعت هوانوردی ایران وضع موجود و چشم‌‌‌انداز

    صنعت حمل‌ونقل هوایی به عنوان یکی از مولفه‌‌‌های کلیدی و پیشران در حوزه اقتصادی و اجتماعی، می‌تواند نقش تعیین‌‌‌کننده‌‌‌ای در پیشرفت و توسعه کشور ایفا کند. با وجود پتانسیل‌‌‌های بالای موجود، این صنعت با چالش‌‌‌های جدی روبه‌‌‌رو است، بنابراین در این نوشتار، وضعیت صنعت حمل‌ونقل هوایی ایران مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از داده‌‌‌های موجود، چالش‌‌‌ها و فرصت‌‌‌های این صنعت تحلیل می‌شود. همچنین با توجه به چالش‌‌‌های مختلف از جمله تحریم‌‌‌های ظالمانه غرب و مشکلات مرتبط با اقتصاد و تامین مالی این صنعت، به ویژه مشکلات مدیریتی چند‌لایه موجود، پیشنهادهایی برای بهبود شرایط و توسعه استراتژیک صنعت هوانوردی ارائه می‌شود.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • عدم استفاده روسیه تحریم شده از ظرفیت‌های ترانزیتی ایران، چه درسی برای تجارت ما دارد؟

    جایگاه ایران در نبرد کریدورها

    موقعیت ممتاز سرزمینی ایران به‌عنوان چهارراه بین‌المللی اتصال کریدورهای منطقه‌ای و بین‌المللی، ظرفیت‌های ترانزیتی ویژه‌ای را برای کشور ایجاد‌ کرده‌است، اما ضعف در دیپلماسی‌سیاسی، این ظرفیت‌ها را بالفعل نکرده‌است. کشورهای منطقه درگیر یک نبرد غیرنظامی موسوم به جنگ کریدورها هستند که مهم‌ترین سلاح آن دیپلماسی است، اما ایران به دلیل مواجهه با تحریم نتوانسته از این سلاح آنطور که باید استفاده کند و در نتیجه در حال‌حاضر کمتر از یک‏‏‏‏‌چهارم ظرفیت ترانزیتی کشور فعال شده‌است؛ طوری که سال‌گذشته فقط ۱۶‌میلیون‌ تن کالا از ایران ترانزیت شد، درحالی‌که بر اساس برآوردهای بین‌المللی ظرفیت بالقوه ترانزیت ایران به ۸۰‌میلیون ‌تن می‌رسد.
  • دستورالعمل صرفه‌جویی مصرف انرژی در فرودگاه‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌ها

    معاون شرکت فرودگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و ناوبری هوایی ایران از صدور دستورالعمل ۱۲ماده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای، برای صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در تمام فرودگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های کشور خبر داد.
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌ها اعلام می‌شود

    رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: نرخ جدید عوارض آزادراه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تهران-قم و تهران-ساوه قرار است توسط شورای اقتصاد ابلاغ شود. به‌گزارش خبر‌‌گزاری مهر، رضا اکبری رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ضمن اعلام بر‌‌گزاری نشست مشترک انجمن شرکت‌های راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی با وزیر راه و شهرسازی اهم مطالب مطرح‌شده و تصمیمات اخذ شده در این نشست را تشریح کرد و گفت: در این نشست، مشکلات انجمن شرکت‌های راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی در مورد تامین مالی پروژه‌ها، مشکلات آنها در تامین نقدینگی، برخی از مصوباتی که در دو سال‌اخیر در دولت و سازمان‌برنامه و بودجه‌مصوب و مشکلاتی را برای آنها ایجاد ‌کرده‌بود، مطرح شد.
  • اذعان وزیر راه به کمبود ناوگان حمل‌ونقل بین شهری

    وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وضعیت ناوگان حمل‌ونقل بین شهری گفت: ما کمبود مشهود در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای را قبول داریم و این مساله در زمان‌‌‌‌‌‌های خاصی از سال‌به‌ویژه راهپیمایی اربعین و مراسم‌‌‌‌‌‌ مورد استقبال مردم بارز است. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی با اشاره به هدف‌گذاری افزایش ۴۰‌میلیون ‌تن ترانزیت گفت: لزوم جهش چه در کریدورها و چه ناوگان حمل‌ونقل یک امر مسلم استراتژیک در بدنه وزارت راه و شهرسازی است که اولویت با کریدورهای بین‌المللی از جلفا و سرخس تا بندرعباس و آستارا است.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • رگولاتور صنعت هوانوردی از نسخه «بالانس خدمات پروازی» رونمایی کرد؛

    دو بال تعادل صنعت هوایی

    رئیس سازمان هواپیمایی کشوری برنامه بالانس «کیفیت» و «اقتصاد» را به‌عنوان دو بال تعادل صنعت هوایی تشریح کرد. ایجاد بستر رقابت با ایرلاین‌های خارجی، تمایز بین مالکان و بهره‌برداران ناوگان هوایی، حرکت از «خرده‌مالکی» به سمت «کلان‌مالکی» و راه‌اندازی صندوق‌های توسعه بخشی از جمله اجزای این برنامه چندوجهی است.
  • مانیفست وزیر راه در حمایت از بخش‌خصوصی

    وزیر راه و شهرسازی ضمن تشریح مانیفست خود در حمایت از بخش خصوصی، بر ضرورت رفع موانع مشارکت این بخش در توسعه حمل‌ونقل تاکید کرد. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، فرزانه صادق مالواجرد در جمع فعالان بخش حمل‌ونقل گفت: با وجود تداوم تحریم‌ها و مشکلات، شاهد اتفاقات خوب در حوزه سرمایه‌گذاری در کشور و به‌ویژه حوزه حمل‌ونقل هستیم.
  • عامل درجازدن صنعت حمل ‌بار ریلی

    رئیس کمیسیون اصل‌۹۰ با اشاره به درجازدن صنعت حمل‌ بار ریلی در کشور طی بیش از ۴۰ سال‌گذشته از نظر سهم از کل حمل‌و‌نقل، عامل این وضعیت را قیمت‌گذاری دستوری عنوان کرد.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی جزئیات نقشه توسعه دریامحور برای جزایر ایرانی خلیج فارس را تشریح کرد

    برنامه توسعه در جزیره بوموسی

    سیاست توسعه دریامحور یکی از راهبردهای کلیدی برای ارتقای جایگاه اقتصادی و استراتژیک کشورهایی است که به دریا دسترسی دارند. این سیاست شامل مجموعه‌‌‌ای از اقدامات و برنامه‌‌‌ها برای بهره‌‌‌برداری بهینه از ظرفیت‌‌‌های دریا و بنادر برای تقویت حمل و نقل دریایی، تجارت خارجی، اشتغال‌‌‌زایی و رشد اقتصادی است. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی جزئیات برنامه توسعه دریامحور در جزیره بوموسی را تشریح کرده است.
  • ضرورت توجه به اهمیت ایران در کریدور شمال- جنوب

    کشور عزیزمان برخوردار از موقعیت ممتاز جغرافیایی و نوار ساحلی با بنادر فعال در جنوب و شمال و همچنین همسایگی با کشورهای مختلف با پایانه‌‌‌های مرزی متعدد؛ فرصت تبدیل شدن به یک کانون منطقه‌‌‌ای برای اتصال حلقه‌‌‌های زنجیره تامین جهانی را دارد‌‌‌.
  • جای خالی سند جامع حمل‌‌‌ونقل

    سند جامع حمل‌ونقل باید به‌‌‌عنوان یک برنامه داینامیک طراحی شود. این برنامه باید با پیش‌بینی تقاضا و استفاده از شاخص‌‌‌های اقتصادی، مسیر توسعه را به‌‌‌طور مستمر بازنگری و اصلاح کند.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» تهدید حضور دوباره ترامپ در قدرت برای ناوگان هوایی را ارزیابی می‌کند؛

    نقشه صنعت هوایی برای نبرد با تحریم؛ نگرانی درباره تحریم‌های احتمالی چقدر جدی است؟

    پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌‌‌‌‌‌جمهوری آمریکا، نگرانی درباره وضعیت ناوگان هوایی ایران پس از حضور رسمی او در قدرت را دوچندان کرده‌است. صنعت هوایی یکی از اهداف اصلی تحریم‌های ظالمانه علیه کشور ما طی حدود یک دهه‌اخیر بوده و با کارنامه‌‌‌‌‌‌ای که رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور جمهوری‌خواه ایالات‌متحده از خود در قبال ایران به‌جای گذاشته، اکنون باید دید راهبرد دولت در مواجهه با تهدید تشدید احتمالی تحریم‌ها در ماه‌های پیش‌رو چه خواهد بود. صنعت هوایی کشورمان تحت‌تاثیر تحریم‌های گذشته اکنون با یک ناوگان فرسوده و نیز افزایش هزینه‌های عملیاتی و در نتیجه کاهش میل به سرمایه‌گذاری جدید مواجه است. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز می‌گوید؛ تحریم‌ها موجب قطع بهره‌مندی ایرلاین‌‌‌‌‌‌ها از منافع لیزینگ شده‌است.
  • احداث ۷۰‌کریدور اولویت‏‏‏‏‏‏‏‏‌دار؛ منتظر تامین‌اعتبار

    معاون ساخت و توسعه بزرگراه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل گفت: امسال ۷۰۰‌کیلومتر بزرگراه و باند دوم در دستور کار شرکت ساخت بوده که ۵۵۰‌کیلومتر آن احداث شده و بیشتر آنها در حال بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌برداری است؛ ۱۵۰‌کیلومتر باقی‌مانده نیز تا پایان امسال و برای نوروز ۱۴۰۴ آماده بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌برداری می‌شود.
  • مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد

    سرمایه‌گذاری ۲۲۰ همتی بخش‌خصوصی در بنادر

    مدیرکل امور اقتصادی و مناطق سازمان بنادر و دریانوردی از جذب سرمایه‌گذاری به ارزش بالغ‌بر ۲۲۰۰‌هزار ‌میلیارد‌ریال در قالب انعقاد ۳۶۲‌فقره قرارداد فعال با بخش غیردولتی در بنادر کشور تا آذر ماه ۱۴۰۳ خبر داد.