شماره روزنامه ۶۱۶۳
|
    سه‌شنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • فرصت‏‌های جهانی برای حمل‏‌ونقل پاک در ایران

    کنفرانس سالانه تغییرات اقلیمی‏‌ (COP) سالانه برگزار می‌شود و فرصتی بی‏‌نظیر برای کشورها فراهم می‌کند تا سیاست‏‌ها و برنامه‏‌های خود را در زمینه تغییرات اقلیمی ‏‌و توسعه پایدار مطرح کنند. این کنفرانس می‌تواند فرصتی برای توسعه حمل‌ونقل پاک ایران باشد. شرکت گسترده و منظم در اجلاس بین‌المللی تغییرات اقلیم، می‌تواند نقش پررنگی در ارتقای حمل‏‌ونقل پایدار ایفا کند، اما برای دستیابی به نتایج ملموس، باید از راهبردهای روشن و ابزارهای بین‌المللی استفاده کرد. در این راستا استفاده از فرصت‏‌های مالی و فنی بین‌المللی ضروری است. باید با مستندسازی اقدامات ملی و شفاف‏‌سازی نیازمندی‏‌ها، قدرت مطالبه‏‌گری خود را در COP افزایش ‏‌داد. همچنین تمرکز بر کاهش آلایندگی بخش حمل‏‌ونقل ضروری است. به این صورت که بخش حمل‏‌ونقل به‏‌ویژه حمل‏‌ونقل باری یکی از بزرگ‌ترین منابع انتشار گازهای گلخانه‏‌ای است.
  • ۱۰۰ میلیارد دلار؛ هزینه سالانه کربن‏‏‌زدایی در صنعت کشتیرانی

    شرکت‌های حمل‌‌‌ونقل کانتینری تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۴ برای ساخت ۵۲۲کشتی جدید دوگانه‌‌‌سوز سفارش داده‌‌‌اند. بر اساس داده‌‌‌های دریافتی، ۳۰۳ فروند از این کشتی‌‌‌ها صرفا با گاز طبیعی مایع‌(LNG)، ۲۱۶ فروند با سوخت متانول، دو فروند با سوخت هیدروژن و یک فروند نیز با سوخت آمونیاک طراحی و ساخته می‌‌‌شوند. این در حالی است که هنوز استاندارد‌‌‌های لازم برای سوخت‌‌‌های سبز از سوی سازمان بین‌‌‌المللی دریانوردی یا سایر موسسات و سازمان‌های مردم‌‌‌نهاد اعلام نشده است.
  • ساخت پایانه مکانیزه غلات در مجتمع بندری شهید رجایی

    معاون مهندسی و عمران اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: پایانه مکانیزه غلات با ۳۳‌درصد پیشرفت کاری در مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس درحال ساخت است. حمید کمالی در این ارتباط اظهار کرد: این پایانه ۱۲ سیلو، هر کدام به ظرفیت ۱۲‌هزار و ۵۰۰ تن دارد. این نخستین پایانه مکانیزه غلات در هرمزگان، با ظرفیت نهایی ۱۵۰‌هزار تن است. وی افزود: با ساخت این پایانه، غلات با مکنده‌‌‌ها به صورت مستقیم از کشتی به سیلو‌‌‌ها منتقل می‌‌‌شوند. معاون مهندسی و عمران اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: این پایانه در اجرای اقتصاد دریا محور، با سرمایه‌گذاری‌ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی درحال ساخت است.او پیش‌بینی کرد تا پایان سال ۱۴۰۴ این طرح به پایان برسد. کمالی افزود: ارتقای بهداشت انبارداری غلات، استاندارد‌سازی تخلیه، افزایش ظرفیت پهلودهی کشتی‌‌‌ها، کاهش زمان انتظار تخلیه و قیمت نهایی کالای اساسی از مهم‌ترین اهداف ساخت این پایانه است. وی گفت: امکان صادرات و تزانزیت غلات هم از دیگر مزایای اجرای این طرح است. معاون مهندسی و عمران اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: ظرفیت این پایانه سالانه ۳میلیون تن نگهداری غلات است که امکان افزایش هم دارد.۶۰‌درصد صادرات و واردات کشور از مجتمع بندری شهیدرجایی بندرعباس صورت می‌‌‌گیرد.
  • تخلیه و بارگیری ۱۵۵میلیون تن کالا در بنادر طی ۸ ماه ۱۴۰۳

    میزان تخلیه ‌‌‌‌‌و بارگیری کالا در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی طی ۸ماه نخست امسال، معادل ۱۵۵میلیون و ۴۲۹هزار و ۱۱۵ تن اعلام شد. میزان تخلیه کالاهای نفتی طی ۸ماهه نخست ۱۴۰۳ در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی، معادل ۱۸ میلیون و ۲۹۹ هزار و ۷۵۹ تن، میزان تخلیه کالاهای غیرنفتی معادل ۳۴میلیون و ۸۳۵هزار و ۲تن و مجموع تخلیه کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل ۵۳میلیون و ۱۳۴هزار و ۷۶۲ تن بوده است.
    سه‌شنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

    چالش‏‏‌های نگهداری از جاده‏‏‌ها در فصل سرد سال

    راهداری زمستانی با چالش‌‌‌های متعددی نظیر فرسودگی تجهیزات، کمبود اعتبار و لزوم فرهنگ‌‌‌سازی رانندگی در شرایط برفی روبه‌‌‌روست. این مشکلات نه‌تنها بهره‌‌‌وری عملیات را کاهش می‌دهند، بلکه به افزایش تصادفات و تاخیر در عملیات می‌‌‌انجامند. هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌‌‌های نوین، به‌‌‌عنوان راهکاری موثر برای ارتقای کارآیی و کاهش ریسک‌‌‌های انسانی، از اهمیت بالایی برخوردار است. تخصیص بودجه و منابع مناسب، همچنین تقویت همکاری رانندگان در جاده‌‌‌ها، برای افزایش ایمنی و کیفیت خدمات‌‌‌رسانی در جاده‌‌‌های برف‌‌‌گیر ضروری به نظر می‌‌‌رسد.
  • فصل جدید خدمات پستی کشور در حوزه تجارت آنلاین

    اهمیت خدمات پستی در تجارت آنلاین وارد فصل جدیدی شده است. بخش زیادی از مخاطبان و خریداران محصول، خرید خود را به صورت اینترنتی و آنلاین انجام می‌دهند. از این رو موضوع پست دیگر فقط محدود به فرستنده و گیرنده نیست و بخش زیادی از حوزه پست به تجارت آنلاین گره خورده است. به گزارش روابط عمومی هلدینگ دکا، محمدحسن کرباسیان، ‌‌‌ مدیرعامل شرکت دکاپست در پنل تخصصی «چالش‌‌‌های امروز و فرصت‌‌‌های فردا در تجارت الکترونیک» در رویداد نئوپست که با محوریت «تحول‌‌‌آفرینی در لجستیک خرده‌‌‌فروشی با هوش مصنوعی» برگزار شد، گفت: برای مخاطب امروز ارتقای کیفیت خدمات پستی و بهره‌‌‌گیری از فناوری‌‌‌ها اهمیت زیادی دارد.
  • احداث پایانه لجستیکی جدید در چابهار

    در راستای نگاه راهبردی و گسترش فعالیت‌‌‌های گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر چابهار، پایانه لجستیکی جدید این شرکت در بندر چابهار احداث می‌شود. به گزارش روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، در راستای نگاه راهبردی گروه کشتیرانی در بندر چابهار و در راستای سیاست‌‌‌های سند راهبردی این شرکت در توسعه فعالیت‌‌‌های چندوجهی، پایانه لجستیکی ۵.۵ هکتاری جدید کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر چابهار احداث می‌شود. پایانه جدید در کنار پایانه ۵.۵ هکتاری فعلی این شرکت در بندر شهید بهشتی چابهار احداث خواهد شد تا مجموع مساحت پایانه‌‌‌های لجستیکی بندر چابهار به ۱۱ هکتار بالغ شود.
    سه‌شنبه، ۲۲ آبان ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» انتظارات بخش حمل‌ونقل دریایی را از دولت جدید بررسی کرد

    بازیگر اصلی توسعه بنادر

    با توجه به نقش حیاتی بنادر در توسعه اقتصادی و ترانزیت بین‌المللی، تحلیل وضعیت فعلی ایران نشان می‌دهد که این کشور به‌رغم داشتن مزیت‌‌‌های ژئوپلیتیک قابل‌توجه، همچنان در رقابت با بنادر و‌‌‌ هاب‌‌‌های ترانزیتی منطقه دچار چالش‌‌‌های ساختاری و مدیریتی است. مشکلات زیرساختی، ‌اجرای نادرست قوانین، نا‌هماهنگی نهادهای مرتبط و بوروکراسی پیچیده از جمله عواملی هستند که مانع استفاده بهینه از ظرفیت‌‌‌های ترانزیتی ایران می‌‌‌شوند.
    سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند

    کریدور رقابت صنعت هوایی

    صنعت هوایی ایران در حال حاضر با چالش‌‌های ساختاری متعددی از جمله فرسودگی ناوگان، بهره‌‌وری پایین فرودگاه‌‌ها، شرکت‌های هوایی کوچک و وابستگی شدید به دولت روبه‌‌روست. این مسائل در کنار سرمایه‌گذاری ناکافی و فرسودگی زیرساخت‌‌ها موجب شده تا صنعت هوایی ایران نسبت به کشورهای منطقه از جمله امارات، قطر و ترکیه، به شدت عقب بماند و سهم ناچیزی در تولید ناخالص داخلی داشته باشد. با توجه به بررسی‌‌ها، این عقب‌‌ماندگی ساختاری، نیازمند اصلاحات گسترده‌‌ای در حوزه زیرساخت، مدیریت، قوانین و سیاستگذاری است. اصلی‌‌ترین چالش‌‌ها شامل فرودگاه‌‌های کم‌‌تردد و استفاده‌‌نشده، سن بالای ناوگان و مشکلات فنی هواپیماهای قدیمی، شرکت‌های هوایی کوچک و ناکارآمد و مدیریت دولتی این صنعت است که باعث کاهش بهره‌‌وری و افزایش هزینه‌‌ها شده است. همچنین، وابستگی زیاد به یارانه‌‌های دولتی، شفافیت پایین و احتمال فساد نیز از دیگر مشکلات موجود است. راه‌‌حل‌‌های پیشنهادی برای برون‌‌رفت از این وضعیت شامل واگذاری مدیریت فرودگاه‌‌ها به بخش خصوصی، تسهیل نوسازی ناوگان، ادغام شرکت‌های کوچک، کاهش وابستگی به یارانه‌‌های دولتی، تقویت بخش خصوصی و شفافیت مالی است. اجرای این اصلاحات می‌تواند به رشد بهره‌‌وری، کاهش هزینه‌‌ها و بهبود رتبه بین‌المللی ایران در حوزه لجستیک هوایی کمک کند.
  • لزوم شفاف‌‌‌سازی سیاست دولت در موضوع بازارگاه‌‌‌ها

    در شرایطی که همه صنایع و تخصص‌‌‌ها به سمت عبور از مسیرهای سنتی و بهره‌‌‌مندی از هوش مصنوعی، فناوری و تجارت الکترونیک حرکت می‌‌‌کنند، صنعت لجستیک و حمل و نقل نیز ناگزیر از اتخاذ چنین رویکردهایی است. بازارگاه الکترونیکی حمل‌و‌نقل درواقع یک پایانه آنلاین است که صاحبان بار را به رانندگان و کامیون‌‌‌داران و شرکت‌‌‌های حمل‌ونقل متصل می‌‌‌کند. فلسفه وجودی بازارگاه‌‌‌ها معرفی نزدیک‌‌‌ترین ناوگان به محل بار است. اما متاسفانه برخی چالش‌‌‌هایی که امروز در حوزه فعالیت بازارگاه‌‌‌ها وجود دارد ناشی از این است که برخی شرکت‌‌‌های فناوری بدون آشنایی با حوزه حمل و نقل و قوانین و مقررات این بخش، صرفا با داشتن یک پلتفرم و یک مجوز بازارگاه وارد این حوزه شده و بدون آنکه تخصص یا دانش حمل‌و‌نقلی داشته باشند در این زمینه فعالیت می‌‌‌کنند.
    سه‌شنبه، ۰۸ آبان ۱۴۰۳
  • قطعه دست‏‏‌نخورده آزادراه شمال ۱۳۰ همت بودجه می‏‏‌خواهد؛ ترافیک چگونه کاهش می‏‏‌یابد؟

    میان‏‏‌بر هزینه‏‏‌ای برای «تهران-شمال»

    پروژه آزادراه تهران-شمال، به‌‌‌ویژه در قطعه سوم یکی از بزرگ‌ترین و چالش‌‌‌برانگیزترین طرح‌‌‌های عمرانی کشور بوده که به دلیل پیچیدگی‌‌‌های فنی، مالی و محیط‌‌‌زیستی هنوز به‌‌‌طور کامل به بهره‌‌‌برداری نرسیده است. این آزادراه که قرار بود یکی از گره‌‌‌های ترافیکی مهم شمال کشور را برطرف کند، بعد از گذشت بیش از دو دهه همچنان درگیر مشکلات زیادی است. با توجه به محدودیت‌های مالی و فنی موجود، برای تکمیل قطعه سوم آزادراه تهران-شمال نیاز به تغییر در استراتژی‌‌‌های اجرایی است. استفاده از ظرفیت‌‌‌های جاده چالوس و کاهش مشخصات آزادراهی این بخش می‌تواند راه‌‌‌حلی میان‌‌‌مدت برای تسهیل ترافیک در این مسیر باشد. در کنار این، مشارکت موثر بین دولت و بخش خصوصی برای تامین مالی پروژه ضروری است. اجرای این پیشنهادها می‌تواند مدت‌‌‌زمان ساخت آزادراه را به‌‌‌طور چشمگیری کاهش دهد و نیاز به سرمایه‌گذاری‌‌‌های بسیار زیاد را کاهش دهد. به همین مناسبت چالش‌‌‌ها و پیشنهادهای تکمیل آزاد‌راه تهران-شمال را بررسی کرده‌‌‌ایم که در ادامه می‌‌‌خوانید.
  • وضعیت نگران‌کننده جاده‌های کشور

    سرپرست سازمان راهداری گفت: با وضعیت نگران کننده در جاده‌های کشور مواجه هستیم و محاسبات دقیق این است که در نقطه‌ای گیر کرده‌ایم و در جا می‌زنیم و اگر به دادمان نرسند، وضعیت جاده‌های کشور بسیار بد می‌شود. هر کاری که می‌توانستیم در تئوری‌ها انجام دادیم، اما وضعیت مالی بسیار بد است.
۱