شماره روزنامه ۶۲۰۱
|

جایگاه کشور در مواصلات جهانی کمرنگ می‌شود؛ شواهدی از جاماندگی در نبرد ترانزیتی ؛

ایران به‌‌‌‌‌طور تاریخی به سبب موقعیت ترانزیتی ویژه‌ای که دارد، نقش جدی در اتصال محورهای مواصلاتی دنیا بر عهده داشته‌است. بااین‌‌‌‌‌وجود در عصر حاضر شاهد جاماندگی‌‌‌‌‌های جدی در حوزه اثرگذاری مواصلاتی ایران هستیم. در سال‌‌‌‌‌۲۰۲۳ حدود ۱۲‌‌‌‌‌میلیارد و ۳۰۰‌‌‌‌‌‌میلیون ‌‌‌‌‌تن کالا در سراسر دنیا…

«آنکتاد» از بالا و پایین داد و ستد کالا و خدمات در سال گذشته گزارش داد؛

آنکتاد(UNCTAD)، نهاد تجارت و توسعه سازمان‌ملل در آخرین روز سال‌گذشته میلادی، در یک گزارش تحلیلی، ۱۰ روند موثر بر تجارت‌جهانی در سال‌۲۰۲۴ میلادی را بررسی کرده‌است. سال‌گذشته میلادی، جهان شاهد حوادث غیر‌قابل‌پیش‌بینی در حوزه‌های مختلف بود که هریک به‌نحوی تجارت را تحت‌تاثیر قرارداده‌است. به‌طور کلی…

    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • جایگاه کشور در مواصلات جهانی کمرنگ می‌شود؛ شواهدی از جاماندگی در نبرد ترانزیتی ؛

    تعلل ایران از «جاده توسعه عراق»

    ایران به‌‌‌‌‌طور تاریخی به سبب موقعیت ترانزیتی ویژه‌ای که دارد، نقش جدی در اتصال محورهای مواصلاتی دنیا بر عهده داشته‌است. بااین‌‌‌‌‌وجود در عصر حاضر شاهد جاماندگی‌‌‌‌‌های جدی در حوزه اثرگذاری مواصلاتی ایران هستیم. در سال‌‌‌‌‌۲۰۲۳ حدود ۱۲‌‌‌‌‌میلیارد و ۳۰۰‌‌‌‌‌‌میلیون ‌‌‌‌‌تن کالا در سراسر دنیا جابه‌‌‌‌‌جا شد. این میزان جابه‌جایی کالا‌برابر حدود ۷۰‌درصد ارزش کل تجارت‌جهانی است. داده‌های پورت واچ وابسته به صندوق بین‌المللی پول هم نشان می‌دهد از کل تجارت جهان، حدود ۱۴‌تریلیون دلار کالا از مسیرهای دریایی ردوبدل شده‌است.
  • نسبت صادرات محصولات کشاورزی با واردات آن مناسب نیست

    دنیای‌اقتصاد: سالانه ۱۲۵‌میلیون‌تن انواع محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شود ولی نسبت صادرات با ۶‌میلیارد دلار به واردات با رقم ۲۵‌میلیارد دلار، مناسب نیست.
  • صادرات ۱.۵‌میلیارد دلاری محصولات غذایی در ۸ماه امسال

    دنیای‌اقتصاد: صادرات محصولات غذایی در ۸ماهه سال‌جاری به حدود ۱.۵میلیارد دلار رسیده و این حجم از صادرات تنها بر عراق، افغانستان و پاکستان متمرکز است. رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران درباره بررسی دستورالعمل ثبت‌سفارش‌ها برای سال‌۱۴۰۴ و تحلیل عملکرد صادرات محصولات غذایی در سال‌جاری، گفت: نسخه اولیه دستورالعمل ثبت‌سفارش‌ها برای سال‌۱۴۰۴ آماده شده و در دست بررسی است. همچنین عملکرد صادرات محصولات غذایی نشان می‌دهد؛ باید به سمت متنوع‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی بازارهای صادراتی قدم برداریم.
  • تامین ارز به روش برات اعتباری، تامین مواد اولیه را تسهیل می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: تامین ارز به روش برات اعتباری چنانچه به‌درستی اجرا شود، فرآیند تخصیص ارز برای تامین مواد اولیه وارداتی را سرعت می‌بخشد و تسهیل می‌کند. نایب‌‌‌‌‌‌‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران با بیان این مطلب که اعضای کمیسیون قرار است گزارش جامعی از مشکلات و پیشنهادات اجرایی در‌برابر بحران برق صنایع ارائه دهند، تصریح کرد: بخشنامه بانک‌مرکزی درباره استفاده از روش برات اعتباری به‌منظور تامین ارز در زمان واردات، اگر به‌درستی اجرا شود، فرآیند تامین مواد اولیه تولید را سرعت می‌بخشد.
  • جلوگیری از افزایش غیرمتعارف قیمت‏‏‏‏‏‏‌ گوشت و مرغ

    دنیای‌اقتصاد: با نگاهی به بازار مرغ و گوشت طی روزهای اخیر می‌توان دریافت که قیمت مرغ کاهشی و گوشت نیز با یک ثبات قیمتی همراه بوده‌است. ‌برابر اعلام وزیر جهادکشاورزی اجازه افزایش‏‏‏‏‏‏‌های غیر‌متعارف هیچ‌وقت داده نخواهدشد. به گزارش «ایسنا» بر اساس رصد بازار مرغ‌گرم قیمت عرضه عمده این محصول طی یک هفته الی ۱۰‌روز گذشته، ۱۰‌هزار‌تومان کاهش ‌یافته‌است. میزان واردات مرغ‌گرم حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰‌تن در میدان بهمن بوده و این در حالی است که متوسط نیاز بازار حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰‌تن است، یعنی میزان واردات ۱۰۰‌تن بالاتر از حد میانگین نیاز است. در سطح خرده‌فروشی‏‏‏‏‏‏‌ها نیز قیمت نسبت به هفته گذشته ۱۰‌هزار‌تومان کاهشی بوده‌است. به گفته محسن سلامی؛ مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، خرید تضمینی درخصوص مرغ آغاز شده و قیمت منجمد هر کیلو ۹۰‌هزار‌تومان است. برای ایجاد توازن میان عرضه و تقاضا میزان مازاد تولید در حال جمع‌آوری است. این خرید بدون وقفه و بدون محدودیت تا زمانی‌که بازار به تعادل برسد، ادامه خواهدداشت. برابر اعلام وزیر جهادکشاورزی نیز قیمت مصرف‌کننده نباید از ۹۰‌هزار‌تومان عبور کند و اجازه افزایش‏‏‏‏‏‏‌های غیر‌متعارف هیچ‌وقت داده نخواهد شد.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • «آنکتاد» از بالا و پایین داد و ستد کالا و خدمات در سال گذشته گزارش داد؛

    ۱۰ داستان کوتاه از تجارت ۲۰۲۴

    آنکتاد(UNCTAD)، نهاد تجارت و توسعه سازمان‌ملل در آخرین روز سال‌گذشته میلادی، در یک گزارش تحلیلی، ۱۰ روند موثر بر تجارت‌جهانی در سال‌۲۰۲۴ میلادی را بررسی کرده‌است. سال‌گذشته میلادی، جهان شاهد حوادث غیر‌قابل‌پیش‌بینی در حوزه‌های مختلف بود که هریک به‌نحوی تجارت را تحت‌تاثیر قرارداده‌است. به‌طور کلی تحولات تجارت‌جهانی در سال‌۲۰۲۴ را می‌توان در سه محور اساسی بررسی کرد. تحولات سیاسی و امنیتی در خاورمیانه و جنگ اوکراین و روسیه که به‌طور خاص ریسک‌هایی را در حوزه حمل‌ونقل ایجاد‌کرده‌است. همچنین تغییرات آب‌و‌هوایی که باعث کمبود و افزایش قیمت در برخی بازارها شده‌است.
  • ترخیص کالای گمرکی با تودیع ضمانت‌نامه بانکی

    دنیای‌اقتصاد: ترخیص‌کالای گمرکی با تودیع ضمانت‌نامه بانکی امکان‌پذیر شد. به گزارش «ایسنا» فرود عسگری معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: با توجه به تسهیل‌گری که در حوزه‌های واردات و صادرات داریم، اعلام کردیم؛ می‌توانیم علاوه‌بر اینکه به واحدهای تولیدی اجازه تاسیس انبار اختصاصی بدهیم، می‌توانیم با ترخیص نسیه برای واحدهایی که دچار مشکل کمبود نقدینگی هستند تا ۶۰‌درصد محموله‌های وارداتی‌شان را ترخیص کنیم و مابقی را پس از ۶ ماه که کالا را تولید کردند از گمرک ترخیص کنند. وی افزود: اخذ ضمانت‏‏‏‏‏‏‌نامه‏‏‏‏‏‏‌ها بانکی را برای فعالان اقتصادی درنظر گرفتیم و فعالان برگزیده اقتصادی می‌توانند ثبت‏‏‏‏‏‏‌نام کنند. به گفته معاون وزیر اقتصاد، یکی از مزیت‌های این موضوع این است که فعالان برگزیده اقتصادی هر زمانی‌که کالایشان را به گمرک اظهار می‌کنند، به مدت یک‌سال‌حقوق ورودی گمرک را با تودیع ضمانت‌نامه بانکی ترخیص کنند.
  • مصوبات بیست‌وهفتمین نشست کارگروه ارز حاصل از صادرات

    دنیای‌اقتصاد: با توجه به راه‌اندازی بازار ارز تجاری مقرر شد کلیه صادرکنندگان مشمول بند‌(۱) ماده‌(۸) آیین‌نامه اجرایی، ارز حاصل از صادرات خود را از تاریخ یکم بهمن ماه ۱۴۰۳، صرفا در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران به‌فروش برسانند. درخصوص صادرکنندگان از محل ورودموقت ماده‌۵۱ قانون امور گمرکی که در سال‌۱۴۰۳ و از طریق ایجاد قبض محصول در سامانه گمرک اقدام به صادرات از محل ورودموقت کرده‌ یا خواهند کرد و بر اساس مصوبات قبلی کارگروه امکان ارائه لوح فشرده اطلاعات صادرات از محل ورودموقت را ندارند، به جهت امکان بهره‌مندی از تسهیلات درنظر گرفته‌شده و عدم‌اعمال محدودیت‌های تجاری برای این دسته از صادرکنندگان مقرر شد این دسته از صادرکنندگان درخواست خود را که اطلاعات مورد‌نیاز و نحوه ارسال بر اساس اعلام بانک‌مرکزی و گمرک ایران تعیین خواهدشد، به گمرک ورودموقت‌کننده ارائه کنند تا بعد از تایید آن گمرک و ارسال از طریق گمرک ایران به بانک‌مرکزی محدودیت‌های تجاری اعمال‌شده از تاریخ اعلام موضوع توسط گمرک به بانک‌مرکزی برای مدت سه ماه لغو شود.
  • روان‌‌‌‌‌‌سازی روندها؛ پیش‌‌‌‌‌‌شرط توسعه صادرات

    دنیای‌اقتصاد: صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی ایران که به همراه وزیر جهاد کشاورزی به ترکیه سفر کرده است، به ارائه دیدگاه خود پیرامون پیش شرط توسعه صادرات در ایران پرداخته است. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، توسعه صادرات را مستلزم روان‌‌‌‌‌‌سازی روندها برای فعالان اقتصادی دانست و گفت: نیاز است برخی ابهامات و نارسایی‌‌‌‌‌‌ها و مسائلی که در زمینه‌‌‌‌‌‌هایی نظیر تعرفه‌‌‌‌‌‌ها و در بحث حمل‌ونقل وجود دارد، برطرف شود.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • بخش خصوصی از لایحه جدید تجارت رضایت ندارد؛

    دروازه جدید نااطمینانی

    قانون تجارت به‌عنوان بستر هر نوع فعالیت اقتصادی، در دست تغییر و تحول است و بخش‌خصوصی گلایه دارد؛ دولت و نهادهای رسمی در تدوین و تصویب و اجرای لایحه اصلاح قانون تجارت جدید، به تنهایی کار را پیش‌برده‌‌‌‌‌اند. وضعی که تبعات بسیاری در پی خواهدداشت و می‌تواند افق جدیدی از نااطمینانی را به‌روی کسب‌وکارها باز‌کند. از آنجا که اقتصاد ایران با چالش‌های بسیاری در بخش کسب‌وکار روبه‌روست، فرصت اصلاح لایحه تجارت پس از ۹۰سال ‌می‌تواند مغتنم باشد به این جهت که چالش‌های معمول تجار را رفع و بستر خلق‌ثروت را با ابداعات جدید حقوقی فراهم کند اما ظاهرا کسب‌وکارها وجود چنین خطی در قانون جدید تجارت را رد می‌کنند.
  • در بازدید جمعی از مدیران اتاق‌های بازرگانی از گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» تاکید شد

    تمرکزگرایی علیه توسعه متوازن

    دنیای‌اقتصاد: مدیران روابط‌عمومی اتاق‌های بازرگانی تهران و شهرستان‌ها با حضور در ساختمان مرکزی گروه رسانه‌ای «دنیای‌‌‌‌‌‌‌اقتصاد»، از بخش‌های مختلف گروه بازدید کردند. علیرضا بختیاری، مدیرمسوول گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد»، ضمن خوشامدگویی به سخنگویان بخش‌خصوصی تاکید کرد: «مبنای فعالیت‌های رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» حمایت از بخش‌‌‌‌‌‌‌خصوصی و تقویت مسیرهای رشد آن در اقتصاد کشور است. اگر قرار باشد اوضاع اقتصادی کشور بهبود یابد، این مهم قطعا توسط بخش‌‌‌‌‌‌‌خصوصی اتفاق می‌افتد و باید بدانیم که دولت وظیفه‌‌‌‌‌‌‌ای جز قانون‌گذاری، نظارت و رفع موانع ندارد.»
  • نقش شبکه ریلی در شکوفایی اقتصاد

    تاریخ پیشرفت کشورهای پیشرفته نشان می‌دهد؛ توسعه شبکه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ریلی، از پیشران‌‌‌‌‌‌‌‌‌های رشد و آبادانی این کشورها بوده‌است. خط‌آهن، امکان جابه‌جایی افراد، منابع و تجهیزات را در کم‌ترین زمان، بیشترین مقیاس و با کم‌ترین هزینه نسبت به سایر مدل‌ها در چارچوب خاکی کشورها فراهم‌کرده و همچنان این موضوع دستخوش تحول خاصی نشده و راه‌آهن، اصلی‌ترین روش برای جابه‌جایی و ارتقای سطح دسترسی مناطق مختلف یک کشور به‌حساب می‌آید.
  • چهار دلیل برای پیش‌بینی جهش تجارت ایران و روسیه در سال‌۲۰۲۵

    دنیای‌اقتصاد: سفیر جمهوری‌اسلامی ایران در فدراسیون‌روسیه از مذاکرات آتی روسای‌‌‌‌‌‌‌جمهور دو کشور، اجرایی‌شدن گام‌های بعدی پیمان پولی و بانکی دوجانبه، آغاز تجارت آزاد کشورمان با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و شرایط ژئوپلیتیک به‌عنوان زمینه‌‌‌‌‌‌‌های جهش تجارت دو کشور یاد کرد.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • ریشه‌های صف بلند تقاضای ارز بررسی شد؛

    «تهدید دستوری» ارز تجاری

    ضرورت بازگشت ارز به کشور، داستانی دست‌‌‌‌‌‌‌کم ۶۰‌ساله دارد. موضوعی که به بی‌‌‌‌‌‌‌اعتمادی موجود در رابطه تجار و سیاستگذار برمی‌گردد. این داستان اخیرا و پس از معرفی بازار ارز توافقی، به شکلی تازه ظاهر شده و بر تعداد متقاضیان ارز برای واردات کالا و... افزوده است. ظاهرا صادرکنندگان بزرگ، توان و تمایل عرضه ارز صادراتی خود در قیمتی پایین‌تر از نرخ ارز بازار آزاد را دارند؛ چراکه عمده مواد اولیه و منابع خود را از مسیرهای داخلی و حمایتی تامین می‌کنند.
  • صدور ۱۷‌هزار مجوز برای کسب‌وکارهای معلق

    وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست شورای گفت‌‌‌وگوی دولت و بخش خصوصی، از صدور ۱۷هزار مجوز کسب‌وکار که پیش‌تر به دلایل مختلف معلق شده بودند، خبر داد. عبدالناصر همتی، همچنین با اشاره به آغاز به کار مجدد پنجره صدور مجوزها گفت: امروز ۱۷‌هزار مجوز کسب‌وکار به‌صورت خودکار صادر شد. باید به سمتی برویم که دستگاه‌‌‌ها در صدور مجوزها تعلل نکنند.
  • بهبود ۵.۵میلیارد دلاری تراز تجاری در دولت چهاردهم

    گمرک ایران اعلام کرد تراز تجاری ایران در دولت چهاردهم(از ابتدای شهریور تا ۱۵دی ماه ۱۴۰۳) به میزان ۵.۵میلیارد دلار بهبود یافته‌است. به گزارش روابط‌عمومی گمرک ایران، در مدت فعالیت دولت چهاردهم از ابتدای شهریور تا ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ جمعا به میزان ۲۲.۵میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شد که نسبت به مدت مشابه سال‌۱۴۰۲ به میزان ۲۴‌درصد افزایش داشته‌است.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» از هفت تولیدکننده پرسید؛ رشد ۵ تا ۴۰‌ درصدی هزینه‏‏‏‏‌ تحریم؛

    سوخت موشک «قیمت تولید»

    هفت صنعتگر و فعال اقتصادی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» از هزینه بالای تولید در ایران گلایه کرده‌اند. به عقیده تولیدکنندگان، فقدان دسترسی به تجارت آزاد به‌دلیل تحریم موجب شده است قیمت تمام‌شده محصول ایرانی در مقایسه با نمونه خارجی تا بیش از ۴۰درصد بالا رود. تامین مالی، نقل و انتقال ارز، جابه‌جایی کالا، خرید فناوری و دسترسی به مواد اولیه از مهم‌ترین کانال‌هایی است که تولیدکنندگان به‌دلیل تحریم از آن آسیب می‌بینند. توصیه کارشناسان این است که سیاستگذار با قطب‌نمای «هزینه تولید» برای رفع تحریم‌ها اقدام کند.
  • ارزش کالاهای صادراتی به‌‌‌‌‌‌روز می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: ارزش کالاهای صادراتی با همکاری اتاق ایران و تشکل‌های تخصصی در حال اصلاح و به‌‌‌‌‌‌روزرسانی است. در تازه‌‌‌‌‌‌ترین نشست کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران که با حضور رئیس‌‌‌‌‌‌کل گمرک برگزار شد، ضمن تاکید صادرکنندگان حوزه‌های مختلف نسبت به ضرورت به‌‌‌‌‌‌روز‌شدن ارزش کالاهای صادراتی، رئیس‌‌‌‌‌‌کل گمرک از شروع فرآیند به‌‌‌‌‌‌روز‌شدن ارزش‌ها خبر داد.
  • مجلس از پیوستن ایران به FATF دفاع کند

    دنیای‌اقتصاد: نشست مشترک کمیسیون خدمات فنی‌مهندسی و احداث و کمیسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق ایران با کمیسیون عمران مجلس شورای‌اسلامی برگزار شد. در این نشست مشکلات حوزه صادرات خدمات فنی‌‌‌‌‌‌‌مهندسی و حمل‌ونقل بررسی شد. حاضران در این نشست تاکید کردند که حضور ایران در لیست سیاه FATF مشکلات عدیده‌ای را در مسیر صادرات، جذب سرمایه‌گذاری و بازاریابی شرکت‌های خدمات فنی‌‌‌‌‌‌‌مهندسی در کشورهای دیگر ایجاد‌کرده‌است. در همین رابطه حاضران جلسه از نمایندگان مجلس خواستند تا از پیوستن ایران به FATF حمایت کنند.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • در نوزدهمین نشست هیات‌ نمایندگان اتاق ایران مطرح شد؛

    ترس از نیمای دوم

    بخش خصوصی از آینده ارزی کشور بیمناک است. در آخرین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، فعالان اقتصادی با گلایه از تعامل اندک بانک مرکزی با کسب‌وکارها در بازار ارز توافقی، تاکید کردند ناهماهنگی نباید سبب شود توفان تحولات به بازگشت سرکوب ارزی منجر شود.
  • توسعه تعاونی‌ها از طریق تولید صادراتی

    رئیس سازمان توسعه‌تجارت با بیان اینکه در این سازمان به‌دنبال تسهیل فرآیندها و توسعه صادرات هستیم، تاکید کرد؛ تعاونی‌ها باید با هدف توسعه بازار صادراتی فعالیت کنند.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» استراتژی متولی کشاورزی را بررسی می‌کند؛

    قربانیان جدید خودکفایی؟

    اصرار بر خودکفایی غذا ادامه دارد. درحالی‌که امنیت غذا در جهان با مولفه‌هایی نظیر متنوع‌سازی سبد وارداتی، گسترش ذخایر، کشت فراسرزمینی و پایداری تولید شناخته می‌شود، سیاست خرید تضمینی در ایران محور اصلی سیاست امنیت غذا است. موضوعی که به جای خوداتکایی در تولید و عرضه غذا، خودکفایی را هدف قرار می‌دهد. کارشناسان پیشنهاد می‌کنند سیاستگذار به جای تمرکز بر خودکفایی با سیاست‌هایی همچون خرید تضمینی، حرکت در مسیر خوداتکایی را در پیش گیرد.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • مصاحبه «دنیای اقتصاد» با پدرام سلطانی؛ فرصت طلایی توسعه صنعتی از دست رفت؛

    امید تجارت به انعطاف سیاست

    تجارت خارجی ایران در نتیجه «سیاست»، بی‌افق شده است. در دو دهه اخیر که تحریم میزبان همیشگی اقتصاد ایران بوده، اثر سیاست بر بازیگران تجارت پیوسته شدت یافته است تا حدی که به عقیده یک بازرگان باسابقه، بدون یک توافق جامع با جهان امکانی برای توسعه کشور در دسترس نیست.
  • ادامه واکنش‌ها به تصمیم شگفتانه دولت؛

    اکسپوی ژاپن و پرسش‌های بی‌جواب

    قدمت ۱۷۰ ساله بزرگ‌ترین رویداد جهانی که هر پنج سال در یک کشور برگزیده برگزار می‌شود حتی بیش از مراسم المپیک و جام‌جهانی فوتبال است و اهمیت آن نیز در عرصه علم و فرهنگ و ‌نوآوری کمتر از آنها نیست؛ به گونه‌ای که ایران در اوج جنگ و مشکلات اقتصادی در سال ۱۳۶۳ در همین کشور ژاپن با همکاری تنی چند از فیلسوفان، هنرمندان، کارآفرینان و استادان رشته‌های مختلف شرکت می‌کند.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • کناره‌گیری ایران از اکسپو بررسی شد؛

    پایان دو قرن حضور

    حذف، عدم حضور یا تحریم؛ داستان ایران و اکسپوی۲۰۲۵ هرچه که هست، فرصت بزرگ نمایش توانمندی‌های اقتصاد ایران در حال از دست رفتن است. اکسپو که بزرگ‌ترین رویداد نمایش قدرت اقتصادی کشورها در دوره‌های زمانی ۲ تا ۴ساله است، در دور بعدی در اوزاکای ژاپن برگزار می‌شود، اما ظاهرا قرار نیست این‌بار ایران در این رویداد شرکت کند؛ اتفاقی که به منزله غیبت یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای خاورمیانه در اکسپو و از دست رفتن شانس افزایش همکاری با اقتصاد جهان است.
  • تقویت صندوق بیمه کشاورزی با تغییر رویکرد دولت

    رئیس بنیاد ملی گندم‌‌‌‌‌‌کاران خواستار بازنگری در واگذاری بیمه‌‌‌‌‌‌های کشاورزی شد. با انتقال بیمه عوامل تولید و حمل‌ونقل به صندوق بیمه کشاورزی، سرعت‌عمل در جبران خسارت‌‌‌‌‌‌ها افزایش خواهد یافت.
  • رئیس اتاق ایران در نامه‌‌‌‌‌‌‌ای به وزیر صمت:

    ضرورت ابلاغ سود بازرگانی تا پایان بهمن ماه

    رئیس اتاق ایران، با هدف پیشگیری از ابهام و مشکلات ناشی از تغییرات ناگهانی در مقررات تجاری کشور، در نامه‌‌‌‌‌‌‌ای به وزیر صمت، خواستار تعیین و ابلاغ سود بازرگانی سال‌آینده تا پایان بهمن ماه امسال شد.
  • برگزاری شورای عالی صادرات غیرنفتی پس از ۴ سال

    جلسه «شورای‌عالی صادرات غیرنفتی»، در حالی برگزار شد که سه سال‌و یازده ماه از آخرین بر‌‌گزاری جلسه آن گذشته است. در این جلسه معاون اول رئیس‌جمهور با بیان آنکه توسعه صادرات غیرنفتی کشور برای دولت چهاردهم اهمیتی بسیار حیاتی دارد، تاکید کرد: از توان استانداران استان‌های مرزی برای صادرات به همسایگان استفاده شود.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • رایزن اقتصادی ایران در قطر در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»؛

    احیای شورای‌عالی صادرات غیرنفتی؛ آغازگر فصلی نوین در توسعه تجارت

    دنیای اقتصاد: رایزن اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قطر با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای عالی صادرات در دولت چهاردهم بعد از ۴ سال گفت: برگزاری اولین جلسه این شورا نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای عبور از چالش‌های موجود است. این گام، اگر با برنامه‌ریزی دقیق و پیگیری جدی همراه شود، می‌تواند آغازگر فصلی نوین در توسعه صادرات غیرنفتی کشور باشد.