شماره روزنامه ۶۱۹۴
|

سبزی بازار سهام،بیش از ۷هفته دوام نیاورد؛

شاخص بازار سهام پس از ۷هفته متوالی، در هفته دوم زمستان با افت ۲.۱۳درصدی، اولین بازدهی منفی را به ثبت رساند. نماگر هموزن و شاخص فرابورس نیز بدون تغییر نسبت به هفته قبل باقی ماندند. هیجانات در بازار ارز سبب شد تا اختلاف قیمت دلار توافقی و بازار آزاد، افزایشی باشد. بورس نیز از این تحولات، تاثیر منفی…

اصلاح بازار یا آغاز موج تازه‌ای از صعود؟

بازار سرمایه هفته گذشته پس از یک دوره رشد چشمگیر، وارد فاز اصلاحی نسبی شد. این اتفاق که چندان دور از انتظار نبود، ناشی از ترکیبی از عوامل داخلی و خارجی بود که دست ‌به ‌دست هم دادند و روند صعودی شاخص‌ها را تا حدودی متوقف کردند. در این میان یکی از محرک‌های منفی بازار، گزارش عملکرد برخی شرکت‌ها بود.…

    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • سبزی بازار سهام،بیش از ۷هفته دوام نیاورد؛

    رالی قوی‌تر در انتظار بورس؟

    شاخص بازار سهام پس از ۷هفته متوالی، در هفته دوم زمستان با افت ۲.۱۳درصدی، اولین بازدهی منفی را به ثبت رساند. نماگر هموزن و شاخص فرابورس نیز بدون تغییر نسبت به هفته قبل باقی ماندند. هیجانات در بازار ارز سبب شد تا اختلاف قیمت دلار توافقی و بازار آزاد، افزایشی باشد. بورس نیز از این تحولات، تاثیر منفی گرفت. به نظر می‏رسد با اخبار مذاکرات ایران و اروپا و چراغ سبز حاکمیت به تصویب FATF بازار سهام به رونق مجدد بازگردد.
  • اصلاح بازار یا آغاز موج تازه‌ای از صعود؟

    بازار سرمایه در پیچ حساس

    بازار سرمایه هفته گذشته پس از یک دوره رشد چشمگیر، وارد فاز اصلاحی نسبی شد. این اتفاق که چندان دور از انتظار نبود، ناشی از ترکیبی از عوامل داخلی و خارجی بود که دست ‌به ‌دست هم دادند و روند صعودی شاخص‌ها را تا حدودی متوقف کردند. در این میان یکی از محرک‌های منفی بازار، گزارش عملکرد برخی شرکت‌ها بود. گزارش برخی شرکت‌ها که کاهش سود شش‌ماهه نسبت به سال گذشته را نشان داد، به‌شدت بر اعتماد سرمایه‌گذاران تاثیر گذاشت. از طرفی با کاهش سرعت رشد سهام بزرگ، انتظار می‌رفت پول به سمت نمادهای کوچک‌تر جریان پیدا کند، اما این انتقال رخ نداد. این موضوع باعث شد که بازار به‌طور کلی در وضعیت رکود نسبی قرار بگیرد.
  • بورس‌گرام

    بورس هفته سوم دی‌ماه به کدام سو می‌رود؟

    هفته گذشته برای بازار سرمایه متفاوت از هفته‌های قبل بود و در اکثر روزهای معاملات شاهد خروج پول از بازار سهام، صندوق‌های سهامی و خروج پول از صندوق‌های طلا و قدرت گرفتن ورود پول به صندوق‌های درآمد ثابت بودیم. در همین راستا، کارشناسان بازار سرمایه به‌علت جریان نقدینگی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری پرداخته و هفته سوم دی‌ماه را متعادل پیش‌بینی می‌کنند.
  • عرضه‌های اولیه بزرگ در بورس؛ تهدید یا فرصت؟

    بازار سرمایه ایران در ماه‌های اخیر به یکی از جذاب‌ترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده است. با افزایش توجه عموم مردم به این بازار و ورود نقدینگی جدید، رویدادهایی مانند عرضه‌های اولیه شرکت‌های بزرگ نقشی کلیدی در پویایی بازار ایفا می‌کنند. عرضه‌های اولیه نه‌تنها فرصتی برای سرمایه‌گذاران تازه‌کار فراهم می‌کنند، بلکه با ورود شرکت‌های معتبر به بازار، به تنوع و شفافیت بازار نیز کمک می‌کنند.
  • ریسک سیاسی با بورس چه می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در هفته گذشته با عقب‌نشینی شاخص کل به پایان رسید. اگرچه فعالان سهام در آخرین روز کاری هفته با حضور بیشتر در سمت خرید سهم‌های بزرگ، مانع از ریزش جدی بازار شدند و نگذاشتند شاخص کل همانند روزهای نخست هفته تنزل یابد.
    جمعه، ۱۴ دی ۱۴۰۳
  • ویدئوی «دنیای‌اقتصاد» در خصوص روند بورس در هفته پیش‌رو؛

    محک جذابیت بورس تهران، در آستانه رکورد یا درگیر اصلاح؟

    دنیای اقتصاد: بازدهی شاخص کل در پایان هفته، پس از هفت هفته رشد مداوم، با افتی معادل ۲ درصد مواجه شد اما با این وجود، شاخص کل با مرز ۳ میلیون واحدی تنها ۷.۵ درصد فاصله دارد. آیا هفته آینده بورس تهران جذاب باقی خواهد ماند؟ المیرا میرابوالفتحی دبیر سرویس بورس روزنامه دنیای اقتصاد پاسخ می‌دهد.
  • سنگ‌آهن بازنده و قلع برنده کالاهای صنعتی در ۲۰۲۴؛

    طلای گران؛ حامی رشد نرخ فلز سرخ

    دنیای اقتصاد: بازدهی فلزات پایه در ۲۰۲۴ مثبت بود؛ اما آهن و فولاد در این سال با عقب‌گرد قیمتی مواجه شدند. در حالی که تضعیف تقاضا از سوی چینی‌ها به این عقب‌گرد قیمتی انجامید؛ ورود خریدهای سرمایه‌ای به بازار فلزات پایه زمینه‌ساز رشد قیمتی این محصولات شد.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • ردیاب بازار سهام در هفته دوم زمستان؛

    بدترین هفته بورس

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس طی هفته جاری با افت بیش از ۲درصدی موفق شد تا حضور خود را در کانال۲.۷میلیون واحدی تثبیت کند؛ ضمن اینکه شاخص کل هم‌وزن نیز بدون رشد نسبت به هفته گذشته، در همین محدوده باقی ماند.
  • خیز مجدد شاخص برای دستیابی به کانال ۲.۸‌میلیون‌ واحدی؛

    بازگشت بورس به مسیر صعودی

    شاخص‌کل بورس پس از تجربه سه روز متوالی منفی در ابتدای هفته، در دو روز پایانی هفته به مسیر صعودی بازگشت و مجددا در آستانه ورود به کانال تاریخی ۲‌میلیون و ۸۰۰‌هزار‌واحدی قرار گرفته‌است. شاخص‌کل در معاملات روز چهارشنبه پنجم دی ماه توانست تا سطح ۲‌میلیون و ۸۷۱‌هزار‌واحدی پیشروی کند؛ اما با رشدی که در سهام شاخص‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌ساز بازار در دو ماه گذشته تجربه‌شده‌بود، نیاز به اصلاح قیمتی در تالار شیشه‌ای احساس می‌شد و این موضوع موجبات افزایش عرضه را در معاملات بازار فراهم کرد.
  • سبزپوشی در نخستین روز ۲۰۲۵

    روز چهارشنبه دماسنج اصلی بازار سرمایه با افزایش ارتفاع ۱.۰۴‌درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی در سطح ۲‌میلیون و ۷۸۸‌هزار‌واحدی ایستاد. رشد حدود ۲۸‌هزار‌واحدی شاخص‌کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با صعود ۰.۶۳‌درصدی، روبه‌رو و در سطح ۸۵۲‌هزار و ۳۹۷‌واحدی قرارگرفت. در این بین شاخص‌کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۰۴درصد سبزپوش شد و در نهایت در سطح ۲۵‌هزار و ۸۲۹‌واحدی کار خود را به اتمام رساند.
  • از نقش دلار تا پتانسیل گروه‌های کوچک‏‏‏‏‏‏‌تر؛

    چراغ‌سبز بورس به آینده امیدوارکننده

    بازار سرمایه ایران در هفته‌های اخیر نشان ‌داده‌است که همچنان به‌شدت تحت‌تاثیر عوامل بنیادی و تغییرات مرتبط با نرخ ارز قرار دارد. نرخ دلار توافقی که در سطح جدیدی تثبیت‌شده، به‌عنوان یکی از عوامل اصلی حرکت بازار عمل کرده‌است. این نرخ به شرکت‌ها امکان داده تا ارزش‌گذاری مجددی در دارایی‌ها و درآمدهایشان داشته باشند که نتیجه آن در رشد ارزش سهام بسیاری از شرکت‌های بزرگ نمایان شده‌است، اما این تنها بخشی از ماجراست.
  • شاخص بورس آمریکا با رشد چشمگیر فناوری و هوش مصنوعی ۲۰۲۴ را به پایان رساند؛

    آینده هفت شگفت انگیز در سال ۲۰۲۵

    فایننشال تایمز در گزارشی به بررسی وضعیت شاخص S&P۵۰۰ و دلایل رشد چشمگیر آن پرداخته است. بررسی این شاخص نشان می‌دهد که برای دومین سال متوالی بیش از ۲۰‌درصد رشد داشته، که مهم‌ترین دلیل افزایش سود، هیجان سرمایه‏‏‌گذاران در مورد هوش مصنوعی بوده است. سبد سهام بلوچیپ به‌رغم فروش در ماه دسامبر، سال ۲۰۲۴ را با ۲۳.۳‌درصد افزایش به پایان رساند. این رشد پس از افزایش ۲۴.۲ درصدی در سال قبل رخ داد که بهترین عملکرد ۲ساله خود را در این قرن نشان می‌دهد.
  • تقاضا برای طلا افزایش می‌یابد؛

    چگونه در طلا سرمایه‏‏‌گذاری کنیم؟

    برای پیش‌بینی بازار طلا دو عامل اثرگذار یعنی اونس جهانی طلا و نرخ ارز را در داخل مورد بررسی قرار می‌دهیم. در حال حاضر یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار روی طلای جهانی، سیاست‌‌‌های بانک مرکزی آمریکاست. فدرال رزرو سیاست‌‌‌های پولی خود را منوط به داده‌‌‌های اقتصادی مثل شرایط بازار کار، رشد اقتصادی و تورم کرده است. ۱۸ دسامبر (۲۸ آذرماه سال‌جاری) آخرین جلسه تعیین نرخ بهره سال‌جاری میلادی فدرال رزرو که همراه با انتشار نمودار دات‌‌‌پلات بود، برگزار شد.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    بورس در انتظار پول‌های سرگردان

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در روز چهارشنبه با رشد ۲۴ هزار واحدی قصد داشت تا مرز۲.۸میلیون واحد پیشروی کند؛ اما همچنان فشار عرضه در برخی از نمادها، سبب شد تا نماگر اصلی از رشد بیشتر جا بماند. در پادکست تریبون بورس امروز ۱۲ دی بشنوید.
  • خروج پول از صندوق‌ها ادامه دارد؛

    چرا معامله‌گران طلا تسلیم شدند؟

    دنیای اقتصاد: دلار آزاد همچنان در کانال ۸۱ هزار تومان در نوسان است و شاخص‌­های بازار سهام نیز در معاملات امروز در مسیر صعودی قرار گرفتند. روند خروج پول از صندوق‌­های طلا در معاملات امروز شتاب بیشتری به خود گرفت و ۴۵۰ میلیارد تومان پول حقیقی از این صندوق­‌ها خارج شد تا برای پنجمین روز متوالی این صندوق‌­ها با خروج پول حقیقی همراه شوند.
  • تشدید بی‌ثباتی بازار کامودیتی‌ها در ۲۰۲۵؛

    خواب جدید شرق و غرب برای کالایی‌ها

    دنیای اقتصاد: تحلیلگران بر این باورند که پیش‌بینی ناپذیری بازارهای کالایی در ۲۰۲۵ شدت بیشتری به خود می‌گیرد؛ رویکرد ترامپ در قبال تعرفه‌های تجاری، تنش در خاورمیانه و جنگ روسیه و اوکراین و احتمال بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد؛ مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر بازارهای کالایی در این سال خواهد بود.
  • مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی خبر داد؛

    خبر مهم برای سهامداران عدالت که سود خود را دریافت نکرده‌اند

    دنیای اقتصاد: بیش از ۱۶۸ هزار سهامدار عدالت به دلیل مشکل شماره شبای معتبر بانکی، نتوانستند سود خود را دریافت کنند؛ ضمن اینکه سهامدارانی که سود خود را دریافت نکرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، اطلاعات خود را اصلاح کنند.
  • مانور شاخص‌های سهامی در آخرین روز معاملات؛

    تیر خلاص بورس به شایعات

    دنیای اقتصاد: همزمان با ورود پرقدرت شاخص کل به مدار صعودی در روزهای آخر هفته، می‌توان سناریوی ریزش پرشتاب سهام را منتفی دانست.
  • چرا ترس سهامداران رنگ باخت؟

    بورس در سودای صعود

    دنیای اقتصاد: بازار سهام در ادامه حرکت مثبت روز سه شنبه، امروز نیز با جو مثبت همراه شد. تمامی شاخص های بورس تهران از همان دقایق ابتدایی معاملات با افزایش همراه شدند.
  • ارزش معاملات خرد به بالای ۱۵هزار‌ میلیارد‌تومان رسید؛

    جولان دوباره شاخص‌سازان در بورس

    بورس، در فرآیند دست به‌دست‌شدن سهام میان معامله‌گران، در روز سه‌شنبه با رشد شاخص‌کل و ثبات در نماگر هموزن همراه بود. شاخص بورس با افزایش ۲۴هزار‌واحدی در کانال ۲.۷میلیون واحد باقی‌ماند و شاخص هموزن نیز به دلیل تداوم فشار فروش در کل بازار، بدون تغییر در محدوده ۸۴۷هزار واحد باقی‌ماند. بررسی‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد؛ ارزش معاملات نیز با احتساب صندوق‌ها به ۱۵هزار ‌میلیارد‌تومان افزایش‌یافت.
  • شاخص بورسی ۱+۸ کشور در سال ۲۰۲۴ بررسی شد؛

    از وال استریت تا سعادت‌آباد

    بازارهای مالی جهان در سال ۲۰۲۴، با وجود بحران‌‌های سیاسی و اقتصادی، عملکردی فراتر از انتظارات داشتند، به طوری که از بین ۸ شاخص اصلی، ۷ عدد از آنها بازدهی مثبت را نصیب سرمایه‌گذاران کردند.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    پیشروی سلبریتی‌های بورسی

    دنیای اقتصاد: بازار سهام در معاملات روز سه‌شنبه شاهد نوسانات مکرر و رفت و برگشت چندباره قیمت‌ها بود که در نهایت رشد شاخص کل را رقم زد .