شماره روزنامه ۶۱۹۲
|

ارزش معاملات خرد به بالای ۱۵هزار‌ میلیارد‌تومان رسید؛

بورس، در فرآیند دست به‌دست‌شدن سهام میان معامله‌گران، در روز سه‌شنبه با رشد شاخص‌کل و ثبات در نماگر هموزن همراه بود. شاخص بورس با افزایش ۲۴هزار‌واحدی در کانال ۲.۷میلیون واحد باقی‌ماند و شاخص هموزن نیز به دلیل تداوم فشار فروش در کل بازار، بدون تغییر در محدوده ۸۴۷هزار واحد باقی‌ماند. بررسی‌‌‌‌‌ها…

شاخص بورسی ۱+۸ کشور در سال ۲۰۲۴ بررسی شد؛

بازارهای مالی جهان در سال ۲۰۲۴، با وجود بحران‌‌های سیاسی و اقتصادی، عملکردی فراتر از انتظارات داشتند، به طوری که از بین ۸ شاخص اصلی، ۷ عدد از آنها بازدهی مثبت را نصیب سرمایه‌گذاران کردند.

    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • ارزش معاملات خرد به بالای ۱۵هزار‌ میلیارد‌تومان رسید؛

    جولان دوباره شاخص‌سازان در بورس

    بورس، در فرآیند دست به‌دست‌شدن سهام میان معامله‌گران، در روز سه‌شنبه با رشد شاخص‌کل و ثبات در نماگر هموزن همراه بود. شاخص بورس با افزایش ۲۴هزار‌واحدی در کانال ۲.۷میلیون واحد باقی‌ماند و شاخص هموزن نیز به دلیل تداوم فشار فروش در کل بازار، بدون تغییر در محدوده ۸۴۷هزار واحد باقی‌ماند. بررسی‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد؛ ارزش معاملات نیز با احتساب صندوق‌ها به ۱۵هزار ‌میلیارد‌تومان افزایش‌یافت.
  • شاخص بورسی ۱+۸ کشور در سال ۲۰۲۴ بررسی شد؛

    از وال استریت تا سعادت‌آباد

    بازارهای مالی جهان در سال ۲۰۲۴، با وجود بحران‌‌های سیاسی و اقتصادی، عملکردی فراتر از انتظارات داشتند، به طوری که از بین ۸ شاخص اصلی، ۷ عدد از آنها بازدهی مثبت را نصیب سرمایه‌گذاران کردند.
  • بازارها در سال‌جدید

    سال جدید میلادی در حالی آغاز به‌کار می‌کند که یکی از خاص‌ترین، جنجالی‌ترین و عجیب‌ترین روسای‌جمهور تاریخ آمریکا و بلکه تاریخ مدرن جهان مجددا به‌قدرت بازمی‌گردد، کسی که به شیوه‌ای مدرن و بدون جنگ رسما به‌دنبال کشورگشایی و افزودن بر سرزمین‌ها و قلمروی آمریکاست، با دیدگاهی بیزینسی و شرکت‌مابانه در یک‌ جا به‌دنبال ادغام و تملک یک سرزمین است(ادغام کانادا با آمریکا) و در جایی دیگر به‌دنبال خرید(خرید گرینلند از دانمارک) است، از طرفی به زبان ریاضی ۲۰۲۵ نیز یکی از خاص‌ترین اعداد است، به‌عنوان یک مربع کامل، ویژگی‌های‌عددی جالبی دارد، آیا از لحاظ سیاسی نیز سال‌جدید همان‌طور که ترامپ می‌خواهد پایانی بر بسیاری منازعات جهانی خواهد بود و سال‌کاملی را شاهد خواهیم بود؟ برخی از مهم‌ترین مواردی که سال‌جدید میلادی در حوزه اقتصاد می‌توانیم شاهدش باشیم در ادامه مورد اشاره قرار خواهد گرفت.
  • بازگشت سلبریتی‌ها به بورس؟

    یکی از ویژگی‌های اصلی رفتار بورس تهران این است که دائما در حال سنجیدن رخدادها و تحولات اقتصادی و غیراقتصادی موثر بر فضای سرمایه‌گذاری است و برآیند این تحولات را در قیمت‌ها و روند شاخص‌ها منعکس می‌کند. ازاین‌رو رفتارشناسی معامله‌گران با توجه به «تعدد رخدادها و تحولات داخلی و خارجی» در بورس تهران امری غیرقابل پیش‌بینی محسوب می‌شود. در چنین وضعیتی حتی تحلیل نیز جای خود را به رصد اخبار می‌دهد و بازار را به سمت تحلیل‌گریزی سوق می‌دهد. بورس تهران در روز گذشته دقیقا وارد همین وادی شد.
  • پایان طلسم سه روزه

    بازار در هفته‌جاری با اصلاح زمانی و قیمتی مواجه شد و با اصلاح سپری‌شده تا روز‌های گذشته تا کانال ۲‌میلیون و ۷۰۰‌واحدی عقب‌نشینی کرد. با این‌وجود روز سه‌شنبه شاخص‌کل بورس اوراق‌بهادار تهران با افزایش ۲۴‌هزار و ۵۸۳‌واحدی به ارتفاع ۲‌میلیون و ۷۵۹‌هزار‌واحدی رسید ‌و ارزش معاملات به حدود ۱۵‌هزار ‌میلیارد‌تومان رسید. روز سه‌شنبه بازار با برتری تقاضا در ساعات اولیه همراه بود و اخبار و موارد ضد‌ونقیضی در طول بازار منتشر شد که از جمله آنها می‌توان به قطع‌شدن همزمان سامانه‌های بورسی اشاره کرد؛ با افزایش عرضه‌ها صف‌های فروش در برخی نمادهای بزرگ و کوچک نمایان شد.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    پیشروی سلبریتی‌های بورسی

    دنیای اقتصاد: بازار سهام در معاملات روز سه‌شنبه شاهد نوسانات مکرر و رفت و برگشت چندباره قیمت‌ها بود که در نهایت رشد شاخص کل را رقم زد .
  • عملکرد بازارهای مالی در سال ۲۰۲۴؛

    سال رونق برای بورس های جهانی

    دنیای اقتصاد: بازارهای مالی جهان در سال ۲۰۲۴، عملکردی فراتر از انتظارات داشتند؛ در حالی که سرمایه‌گذاران انتظار داشتند رکود اقتصادی و کاهش نرخ ‌های بهره به نفع بازار اوراق قرضه و تضعیف دلار عمل کند، بازارهای سهام با رشدی چشمگیر مواجه شدند.
  • خروج پول از صندوق‌های طلا به چهارمین روز متولی رسید؛

    طلا تحت فشار دلار؟

    دنیای اقتصاد: در معاملات روز سه‌شنبه، دلار در بازار آزاد یک کانال عقب‌نشینی و در کانال ۸۱ هزار تومان نوسان کرد؛ ضمن اینکه شاخص کل بورس نیز در این روز با رشد ۰.۹ درصدی همراه شد.
  • رشد بازار سهام ادامه دارد؟

    پایان نزول سه روزه بورس

    دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در روز سه‌شنبه پس از شوک مثبت وزیر اقتصاد، با رشد شاخص کل بورس همراه شد؛ به نحوی که در جریان دادوستدهای امروز، شاخص کل با رشد ۰.۹ درصدی همراه شد و به سطح ۲ میلیون و ۷۵۹ هزار واحدی رسید.
  • بازگشت سهامداران پس از توئیت وزیر اقتصاد؛

    موتور بورس روشن شد

    دنیای اقتصاد: توئیت مهم وزیر امور و اقتصادی در خصوص موافقت مقام معظم رهبری در خصوص موضوع FATF با طرح مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام کافی بود تا موج تقاضا در بازار سرمایه به خصوص در گروه‌های بانکی، پدیدار شود.
  • آیا روند کاهشی شاخص‌ها، پرونده رونق بازار سهام را خواهد بست؟

    سناریوهایی برای اصلاح یا ریزش بورس

    بورس تهران طی روز دوشنبه نیز برای سومین روز متوالی، روند به‌اصطلاح «اصلاحی» را دنبال کرد. با افت بیش از ۴۲هزار‌واحدی نماگر اصلی، در سومین روز هفته این شاخص مجموعا ۴درصد افت کرده و این درحالی است که نماگر هموزن کمتر از ۲درصد کاهش ارتفاع را تجربه کرده‌است. سوال اصلی معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بورسی آن است که در روند کاهشی فعلی، باید به بازار برچسب «ریزش» یا «اصلاح» زد؟
  • شرایط بازگشت به مدار صعودی بررسی شد

    ایستگاه بزرگان

    از ابتدای هفته دو روند متفاوت در تالار شیشه‌ای سهام مشاهده کردیم. همزمان با ریزش شاخص کل در روز شنبه، دیگر نماگر این بازار بلافاصله افرایش ارتفاع داد و سناریوی بازگشت جاماندگان روی میز معامله‌گران قرار گرفت. این وضعیت در روز یکشنبه با تغییراتی همراه شد و همه شاخص‌های سهامی در سراشیبی سقوط حرکت کردند. یکی از نکات بارز این جریان غیرقابل‌پیش‌بینی بودن روند بورس تهران در این مقطع است. در‌حالی‌که به نظر می‌رسید نوبت جاماندگان رونق اخیر بازار سهام رسیده است، شاخص هموزن تنها یک روز توانست برخلاف شاخص کل حرکت کند؛ وضعیتی که «دو سناریوی ریزش و اصلاح» را در میان اهالی بازار سهام دست به دست می‌کند. اما آنچه روز گذشته در جریان معاملات بورس تهران رخ داد، نشان داد خروج پول در این بازار سرعت گرفته است. این امر می‌تواند بازگشت به مدار صعودی را تا حدودی سخت کند.
  • فشار فروش، نبود نقدینگی و نقش استراتژی‌های سرمایه‌گذاری

    دوراهی تعادل در بازار سرمایه

    بازار سرمایه همواره عرصه‌‌‌‌‌‌‌‌ای برای مواجهه با نوسانات و چالش‌های پیش‌بینی‌‌‌‌‌‌‌‌ناپذیر بوده‌است. یکی از شرایط پرتکرار در این بازار، زمانی است که فشار فروش غالب می‌شود و بازار به‌دنبال تعادل است، اما نبود نقدینگی یا عوامل روانی، این تلاش‌ها را ناکام می‌گذارد. این وضعیت نه‌‌‌‌‌‌‌‌تنها سرمایه‌گذاران خرد، بلکه تحلیلگران حرفه‌‌‌‌‌‌‌‌ای را نیز به چالش می‌کشد و آنها را به اتخاذ تصمیمات هوشمندانه‌‌‌‌‌‌‌‌تر وادار می‌کند.
  • دوشنبه سرخ بورس

    در دهمین روز دی‌ماه شاخص کل بورس پس از برخورد با سقف کانال بلندمدت خود، برای سومین روز متوالی روند اصلاحی در پیش گرفت. شاخص کل بورس پس از نوسانات مثبت هفته‌های اخیر در نهایت روز گذشته تا محدوده ۲میلیون و ۷۳۴هزار واحدی تنزل پیدا کرد.
  • فرصت‌های بنیادی در تیررس بازار

    شاخص‌کل در سومین روز متوالی در این هفته با اصلاح، روز معاملاتی خود را به پایان رساند. در اولین روز هفته شاخص هموزن برخلاف شاخص‌کل با بازدهی قابل‌توجهی به‌کار خود ادامه داد و بسیاری از سرمایه‌گذاران و تحلیلگران گمان بردند که موج صعودی به نمادهای کوچک رسیده اما بازار در ادامه روزهای یکشنبه و دوشنبه، برخلاف انتظارات فعالان بورسی عمل کرد و بسیاری از معامله‌گران غافلگیر شدند.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    دوراهی بورس‌بازان

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس برای سومین روز متوالی روند کاهشی را دنبال کرد. شاخص کل طی روز معاملاتی دوشنبه با افت بیش از ۴۲هزار واحدی به سطح ۲میلیون و ۷۳۴هزار واحد رسید.
  • عقب نشینی صندوق­‌های سرمایه­‌گذاری؛

    دلار با بورس چه کرد؟

    دنیای اقتصاد: در معاملات روز دوشنبه، ۱۰ دی‌ماه دلار در بازار آزاد مجددا به کانال ۸۱ هزار تومان بازگشت و شاخص­‌های سهامی نیز با کاهش ارتفاع همراه شدند. در بازار سهام، زورآزمایی خریداران و فروشندگان در نهایت منجر به ثبت ارزش معاملات ۱۳ هزار و ۶۴۲ میلیارد تومانی و خروج پول هزار و ۸۶۷ میلیارد تومانی شد.
  • پشت پرده ورود پاییزی سهامداران به بورس؛

    حرکت بورس هم‌پای ابررقیبان خود در مسیر صعودی

    دنیای اقتصاد: شاخص‌کل بورس از محدوده یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحدی تجربه‌ شده در دوم آبان، تاکنون رشد ۳۷ درصدی را به ثبت رسانده که این وضعیت سبب شد تا توجه سرمایه‌گذاران به سمت بازار سهام جلب شود.
  • حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن نشان از رونق بخش صنعت چین می‌دهد

    امیدواری به PMI چینی‌ها محقق می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: تحلیلگران اقتصادی به حفظ رونق بخش تولید چین در ماه پایانی سال امیدوارند؛ به خصوص اینکه در این ماه، قیمت فروش آهن و فولاد در چین و حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن نیز این پیش‌بینی را تایید می‌کند و درصورتی که داده رسمی چین نیز شاخص مدیران خرید بخش تولید را برای سومین ماه متوالی در فاز رونق اعلام کند؛ کامودیتی‌ها با محوریت فلزات آهنی و غیرآهنی به رشد تقاضا و افزایش قیمت در هفته‌های ابتدایی ۲۰۲۵ امیدوار می‌شوند.
  • شاخص‌های سهامی در جستوجوی تعادل هستند؟

    گام دوم اصلاح بورس

    دنیای اقتصاد: یک روز منفی دیگر در بورس تهران به اتمام رسید و این موضوع با سرخ‌پوشی بخش اعظم نمادها در بازار همراه بود.
  • چرا صف‌های فروش نمادهای بزرگ جمع شد؟

    بازی‌خوانی بورس در نیمه اول

    دنیای اقتصاد: بورس تهران از همان دقایق ابتدایی معاملات روز دوشنبه بر مدار نزول قرار گرفت و تمامی شاخص های بازار سرمایه با کاهش ارتفاع همراه شدند.
  • به‌رغم رشدهای دو ماه اخیر، بورس همچنان جامانده‏‏‏‏‏‏‌ترین بازار دارایی است؛

    اصلاح بورس با پرچم‌داری بزرگان

    بورس تهران بعد از یک دوره افزایش پرشتاب قیمت‌ها، چند روزی است که گرفتار افزایش عرضه شده‌است که البته بعد از رشدهای قابل‌توجهی که در قیمت سهام و صندوق‌های مختلف بازار در این مدت حادث شد، امری طبیعی تلقی‌می‌شود.
  • شاخص کل در دو روز ۲.۵ درصد افت داشت؛

    اصلاح موقت یا سکوی پرتاب؟

    بازار سرمایه که در ماه‌های اخیر با عبور از محدوده‌های مقاومتی کلیدی، روندی صعودی و پرقدرت را تجربه کرده بود، این روزها در مسیر اصلاح قرار گرفته است. شاخص کل بورس که با حمایت عوامل بنیادی، همچون حذف دلار نیما، افزایش نرخ ارز توافقی و بهبود حاشیه سود شرکت‌ها، توانسته بود از سقف‌های تاریخی عبور کند، اکنون به دلیل نزدیکی به مقاومت‌های تکنیکال و افزایش فشار فروش، وارد فاز استراحت شده است.