بورسگرام
شکوه سهامداران از تعطیلات ناگهانی
علی سعدوندی، اقتصاددان در آخر هفته گذشته تحلیل خود را درباره آینده بازار سرمایه در توییتر طی چند جمله منتشر کرد. او نوشت: «در غیاب یک نهاد معتبر علمی، اینجانب وظیفه خود میدانم که روز ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰ را پایان دوره رکود و ریزش سنگین بورس اعلام کنم. زمستان رفت اما امان از روسیاهی بعضیها که با فحاشی در این دوره برای خود کسب بیآبرویی کردند!» همانطور که مشخص بود تحلیل این اقتصاددان با سیلی از سوالات از سوی دیگر کاربران فضای مجازی مواجه شد. یکی از این افراد از سعدوندی خواست دلایل این تحلیل را نیز بیان کند که سعدوندی در پاسخ به او نوشت: «ریزش ۴۰ درصدی و ۹ ماه تورم ۵۰-۴۵ درصدی شرایط را تغییر داده است. هر کس جبر دبیرستان بداند متوجه میشود که حباب مرداد ۹۹ کاملا تخلیه شده است.» بسیاری از کاربران هم از این اقتصاددانان پرسیده بودند سرمایه خود را وارد بازار سرمایه کنند. سعدونی در پاسخ به این دسته به این پاسخ بسنده کرد: «از سهام بنیادی خارج نشوید.»
سعید اسلامی بیدگلی
کارشناس بازار سرمایه
با توجه به تعطیلی یک هفتهای ادارات که با هدف کنترل بیماری کرونا صورت گرفته، باید راهکاری قانونیبرای تعویق (یا برگزاری) مجامع بورسی فراهم شود تا مشکلیبرای شرکتها و سهامداران ایجاد نشود.
مهدی رباطی
فعال بازار سرمایه
قانونی در اقتصاد وجود دارد که شرایط بسیار بد یا بسیار خوب پایدار نمیماند؛ به عبارتی عرضه و تقاضا با هم مطابق شده و وضعیت را تعدیل میکنند. این قانون یک نقیض دارد و یک جا زیر سوال میرود، دخالت دولتها در بازار و اقتصاد! با دخالت دولت شرایط بد میتواند همواره پایدار باشد.