سهامداران خرد دو هفته متوالی خریدار بودند
درخشش حقیقیها پس از ۶ ماه
همگام با بازیگران صنایع
در هفتهای که سهامداران خرد در مجموع خالص خرید حدود 543میلیارد تومانی را رقم زدند، گروه محصولات شیمیایی شاهد جابهجایی سهامی به ارزش 338میلیارد و 945میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. پس از آن نوبت به گروه شرکتهای چندرشتهای صنعتی رسید. این گروه در مجموع طی هفته منتهی به 9تیر، با خالص خرید 283میلیارد و 220میلیون تومانی حقیقیها همراه شد. این رقم در شرکتهای زیرمجموعه معدنی به 69میلیارد و 312میلیون تومان رسید. در مجموع هفته گذشته از 38صنعت فعال بورسی، 19گروه مورد توجه سهامداران خرد واقع شدند و در مقابل، شاهد خروج این دسته از بازیگران بورسی از 19صنعت بودیم.
همانطور که اشاره شد، دو گروه محصولات شیمیایی و چندرشتهای صنعتی در اولویت نخست سهامداران خرد برای ورود قرار گرفتند. از میان سهام زیرمجموعه این دو گروه سه شرکت «شستا»، «نوری» و «تاپیکو» در مجموع با جابهجایی سهامی به ارزش 469میلیارد تومان خودنمایی کردند. اوایل هفته گذشته محمد رضوانیفر، مدیرعامل شستا عنوان کرد: «ما افزایش سرمایه ۱۲۰۰درصدی از محل تجدید ارزیابی داراییها را در دستور کار داریم که رکورد افزایش سرمایه را خواهد شکست.» این گفتوگو البته چندی بعد روی سامانه کدال نیز افشا شد. براساس شنیدهها به نظر میرسد تمام شرکتهای هلدینگ زیرمجموعه «شستا» شامل «تاپیکو»، «تاصیکو»، «تیپیکو»، «صبا» و «سیتا» در حال فراهمکردن مقدمات افزایش سرمایه هستند، از این رو مورد توجه سهامداران واقع شدهاند، بهگونهای که روند حرکت شاخص کل در هفته گذشته ارتباط مستقیمی با معاملات «شستا» پیدا کرد. «تاپیکو» نیز شرایطی مشابه را تجربه کرد. در آن سوی بازار بانکها در اولویت نخست سهامداران خرد برای خروج قرار گرفتند. این گروه در هفتهای که گذشت، شاهد انتقال سهامی به ارزش 183میلیارد تومان از سبد سهام حقیقیها به پرتفوی معاملهگران عمده بورس تهران بود. پس از آن نوبت به پالایشیها و فلزات اساسی رسید تا در لیست فروش حقیقیها قرار بگیرند.
نگاهی به روزهای هفته گذشته
شنبه: در نخستین روز کاری هفته گذشته، شاخص سهام 7/ 1درصد پیشروی کرد. این شرایط سبب شد شاهد ورود 297میلیارد و 437میلیون تومان نقدینگی خرد به گردونه معاملات سهام باشیم. در این میان 24صنعت از صنایع 38گانه بورسی در لیست خرید حقیقیها قرار گرفتند. اولویت نخست سهامداران خرد زیرمجموعههای گروه چندرشتهای صنعتی با محوریت «شستا» بود که شاهد جابهجایی 87میلیارد و 408میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. پس از آن پتروشیمیها با تمرکز بر سهام «تاپیکو» در لیست خرید حقیقیها قرار گرفتند و خالص خرید 81میلیارد و 592میلیون تومانی این گروه از سهامداران را تجربه کردند. دو گروه کانههای فلزی و سیمان نیز با تجربه شرایطی مشابه در مجموع شاهد انتقال سهامی به ارزش 59میلیارد و 852میلیون تومان از پرتفوی سهامداران عمده به سبد سهام حقیقیها بودند. جالب آنکه در دو گروه سیمانیها و معدنیها نیز زیرمجموعههای تامین اجتماعی مورد توجه سهامداران حقیقی قرار گرفتند. در مقابل بانکها شاهد خروج 31میلیارد و 928میلیون تومانی سهامداران خرد بودند. پس از آن نوبت به دو گروه انبوهسازی و خدمات فنی و مهندسی رسید تا بهترتیب شاهد انتقال سهامی به ارزش 9/ 10 و 8/ 3میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی باشند.
یکشنبه: رشد قیمتها روز یکشنبه نیز ادامه پیدا کرد، اما از شتاب این رشد کاسته شد تا شاخص کل بورس تهران به افزایش 38/ 0درصدی بسنده کند. در این شرایط معاملهگران شاهد انتقال سهامی به ارزش 99میلیارد و 765میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در این روز 17گروه از 38صنعت فعال با خالص خرید مثبت سهامداران خرد همراه شدند. در صدر این لیست باز هم گروه محصولات شیمیایی قرار داشت که شاهد جابهجایی 123میلیارد و 679میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بود. در این گروه «تاپیکو» با استقبال سهامداران خرد توانست گروه محصولات شیمیایی را در صدر لیست خرید حقیقیها قرار دهد. محصولات غذایی نیز در این روز خالص خرید 46میلیارد تومانی از سوی سهامداران خرد را تجربه کردند. در آن سوی بازار بانکها بودند که در صدر لیست فروش حقیقی قرار گرفتند و شاهد خروج 65میلیارد و 760میلیون تومانی سهامداران خرد بودند. سه گروه کالایی فرآوردههای نفتی، فلزات اساسی و کانههای فلزی نیز معاملات مشابهی را تجربه کردند و حقیقیها خالص فروش 118میلیارد و 300میلیون تومانی را ثبت کردند.
دوشنبه: در میانه هفته گذشته نماگر اصلی تالار شیشهای با رشد 43/ 0درصدی همراه شد. همزمان با آن شاهد جابهجایی سهامی به ارزش 161میلیارد و 502میلیون تومان از پرتفوی معاملهگران عمده بورس تهران به سبد سهام حقیقیها بودیم. برخلاف روزهای گذشته باز هم چندرشتهایها در صدر لیست خرید سهامداران خرد قرار گرفتند. این گروه روز دوشنبه شاهد جابهجایی سهامی به ارزش بیش از 97میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. پس از آن نیز پتروشیمیها مورد توجه حقیقیها قرار گرفتند و با خالص ورود 8/ 28میلیارد تومانی این گروه از بازیگران سهام همراه شدند. پس از آن بانکها شاهد جابهجایی سهامی به ارزش 23میلیارد و 252میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در آن سوی بازار سه گروه فرآوردههای نفتی، سیمان و فلزات اساسی با بیشترین خروج سهامداران حقیقی مواجه شدند.
سهشنبه: در این روز روند صعودی شاخص کل ادامه یافت و با افزایش ارتفاع 38/ 0درصد همراه شد، اما سهامداران حقیقی ترجیح دادند بخشی از سهام موجود در پرتفوی خود را نقد کنند. به این ترتیب روز سهشنبه این دسته از بازیگران بورس تهران خالص فروش 84میلیارد و 906میلیون تومانی را رقم زدند. در این روز لیست فروش حقیقیها شلوغتر شد و 23صنعت را در برگرفت که در صدر آنها گروههای بانک، سیمان و داروییها خودنمایی میکردند.
چهارشنبه: در پایان هفته گذشته شاخص 68/ 0درصد دیگر رشد کرد و ارزش کل بازار پس از 58 روز کاری به 5000هزارمیلیارد تومان بازگشت. همزمان خالص خرید سهامداران خرد نیز با افزایش همراه شد و رقم ورود این دسته از بازیگران سهام به 69میلیارد و 92میلیون تومان رسید. در این روز در مقابل ثبت خالص خرید مثبت حقیقیها در 15صنعت، 22گروه خروج سهامداران خرد را تجربه کردند. روز چهارشنبه دو گروه محصولات شیمیایی با محوریت دو نماد «نوری» و «پارس» و شرکتهای چندرشتهای صنعتی با تمرکز بر «شستا» مورد توجه سهامداران خرد واقع شدند و در مجموع خالص خرید حقیقیها در این دو گروه 150میلیارد تومان برآورد شد. معدنیها نیز مجددا وارد لیست خرید حقیقی شدند و روز چهارشنبه شاهد ورود 18میلیارد تومان نقدینگی خرد به شرکتهای زیرمجموعه خود بود.