دنیای اقتصاد - هاجر شادمانی:
عرضه قابل قبول سیمان تحتتاثیر برطرفشدن محدودیتهای تابستانی دسترسی کارخانهها به برق برای تولید، بهای سیمان را در معاملات هفتهجاری بازار صنعتی بورسکالا نزولی کرد. متوسط قیمت هر کیلوگرم انواع سیمان عرضهشده در هفته معاملاتی جاری تالار سیمان بورسکالا (شنبه ۱۲ تا سهشنبه ۱۵آبان ۱۴۰۲)، به کانال ۱۲۰۰تومانی عقبنشینی کرد و معادل، هزار و ۲۸۷تومان به ثبت رسید. این میزان در مقایسه با متوسط قیمت انواع سیمان معاملهشده در هفته معاملاتی قبل (۵ تا ۸ آبان)، ۹درصد کاهش یافته است. فعالیت کارخانههای تولیدکننده سیمان با حداکثر ظرفیت، ذخایر قابل قبول سیمان در انبارها و عرضه متناسب با حجم تقاضا و نیاز بازار، مهمترین دلایل این کاهش قیمت هستند. ادامه شرایط فعلی اما با توجه به شروع محدودیتهای زمستانی دسترسی به گاز برای کارخانههای تولیدکننده سیمان و همچنین روند کاهشی تحویل سوخت به واحدهای تولیدی، با اما و اگرهایی روبهروست.
دنیایاقتصاد - نسیم نوحهخوان:
فلزات اساسی تحتتاثیر شرایط و نتایج انتخابات ایالاتمتحده آمریکا روند افزایشی را در پیش گرفتند و در این بین قیمت مس به سطح بیش از ۹هزار و ۷۶۸دلار به ازای هر تن رسید. از طرفی سیاستهای محرک اقتصادی چین نیز تا حدودی موجب شده است تا وضعیت این کشور از فاز اقتصادی خارج شود و مصرف انواع فلزات بهویژه مس افزایش یابد. بنابراین با توجه به آینده خوشبینانه اقتصاد چین وضعیت قیمتی فلز سرخ افزایشی پیشبینی میشود.
دنیای اقتصاد -نسیم نوحهخوان:
افزایش قیمت محصولات زنجیره فولاد نشان میدهد که قطعی گاز در این بخش طبق روال سالهای گذشته و زودتر از موعد آغاز و قیمت آهن اسفنجی وارد کانال ۱۴هزار تومانی شده که این روند قیمتی به سایر محصولات این زنجیره سرایت کرده است. شمش ۲۴هزار تومانی موجب شد تا مشتریان به رینگ فیزیکی بورسکالا بازگردند و همه حجم عرضهشده مورد معامله قرار گیرد.
هاجر شادمانی : بازارهای جهانی فلزات در حالی دیروز دوشنبه ۴ نوامبر ۲۰۲۴، بهعنوان اولین روز معاملاتی هفته جاری آغاز به کار کردند که «انتخابات امروز ریاستجمهوری آمریکا»، مهمترین عامل تاثیرگذار بر تحولات بازارها بود.
دنیای اقتصاد-نسیم نوحهخوان:
قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی روز ۱۳آبانماه برای بیستودومین هفته متوالی افزایشی اعلام شد و قیمت پایه ۷۳درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد نرخ ارز مبادله است که نشان میدهد قیمت جهانی این محصولات بدون تغییر باقی مانده است یا در کانال کاهشی قرار دارند.
هاجر شادمانی:
واکنش بازار داراییهای طلایی بورسی به صعود قیمت طلا و ارز، در شکل سبقت بازدهی روزانه طلا و سکه غیرفیزیکی از رشد قیمت در سایر بازارها، منعکس شد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» درباره وضعیت معاملات روز گذشته صندوقهای طلا و سکه در بازار مالی بورسکالای ایران نشان میدهد، دیروز، یکشنبه ۱۳آبان، داراییهای طلایی بورسی، در واکنش به دو رویداد غیراقتصادی و یک رخداد اقتصادی، بیشترین بازدهی روزانه را نسبت به سایر داراییها (طلا، سکه فیزیکی و دلار)، تجربه کردند. بازدهی روزانه صندوقهای طلا و سکه عرضهشده در بازار مالی بورسکالا، در حالی بهطور متوسط از ۱.۵درصد عبور کرد که در بازار ارز، سکه و طلای فیزیکی، این میزان نوسان بهطور متوسط حدود ۰.۵ تا کمتر از یکدرصد بود.
دنیای اقتصاد - نسیم نوحه خوان:
براساس دادههای منتشرشده از طرف اداره ملی آمار چین، شاخص مدیران خرید صنعتی دومین اقتصاد بزرگ دنیا بعد از ششماه رکود در فاز انبساطی قرار گرفت که نشاندهنده تاثیر مثبت سیاستهای محرک اقتصادی است که چین برای بهبود وضعیت اقتصادی خود به کار گرفته است. PMI برای ماه اکتبر ۵۰.۱ اعلام شد که نشان میدهد خدمات و فعالیتهای صنعتی در ماه مورد بررسی روند رو به بهبود را طی کرده و از طرفی افزایش سفارشهای داخلی چین موجب شده است تا شاخص مدیران خرید صادراتی این کشور در ماه اکتبر خلاف جهت پیشبینی رویترز ۵۰.۲ اعلام شود که نشاندهنده بهبود وضعیت فعالیتهای غیرتولیدی و خروج اقتصاد چین از فاز انقباضی است.
سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: شفافیت، مهمترین مزیت عرضه زعفران در بورسکالاست که میتواند بر امر صادرات و کاهش قاچاق اثرگذار باشد. به گزارش «کالاخبر»، محمدرضا طلایی درباره آینده صادرات زعفران بیان کرد: براساس آمار، سال گذشته ۲۲۱تن زعفران به بازارهای هدف صادر شد که امسال پیشبینی میشود صادرات زعفران به ۲۵۰تن برسد. وی با اشاره به علل کاهش صادرات رسمی زعفران افزود: مقداری زعفران در قالب سفرهای چمدانی و گردشگری انجام و بخشی به بازارهای هدف قاچاق میشود. طلایی عنوان کرد: مهمترین مزیت عرضه زعفران در بورسکالا شفافیت است که شفافسازی شرایط را برای صادرات و فعالیت تجار خارجی فراهم میکند. از اینرو عرضه در بورسکالا میتواند شفافیت را در امر صادرات در پی داشته باشد.
علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: وزیر نیرو دستورالعمل اعمال و تسویه گواهی صرفهجویی انرژی برق را به توانیر و شرکتهای تابعه وزارت نیرو ابلاغ کرد تا مشخص شود مشترکانی که گواهی صرفهجویی را خریداری میکنند، براساس چه سازوکاری برق خود را تحویل خواهند گرفت و مشمول محدودیتهای مصرف نمیشوند.
دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی:
بازار فولاد در واکنش به نوسان ارزی اخیر، با رشد محسوس سطح قیمتها روبهرو شد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» بر پایه آمارهای بورسکالای ایران نشان میدهد، متوسط قیمت آهن اسفنجی، شمش فولادی و میلگرد در هفته معاملاتی جاری، نسبت به هفته قبل، به ترتیب با رشد ۴.۲درصدی، یکدرصدی و ۳درصدی همراه شد. این رشد قیمت در شرایطی رخ داده است که به دلیل نبود نقدینگی، عملا بخش قابلتوجهی از محصولات عرضهشده با شرایط پرداخت نقدی بدون مشتری باقی میمانند و عمده معاملات به صورت اعتباری و پرداخت مدتدار انجام میشود. این موضوع در بازار میلگرد مشهودتر از بازار شمش و آهن اسفنجی است. بررسیها از ردپای نوسانات اخیر نرخ دلار در رشد قیمت محصولات فولادی طی معاملات هفته جاری رینگ صنعتی بورسکالا خبر میدهد.
دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی:
با آغاز فصل برداشت زعفران و فعالشدن صندوقهای بورسی این محصول گرانقیمت کشاورزی، پیشبینیها از بازدهی قابل قبول سرمایهگذاری در این بازار در سالجاری خبر میدهد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» با اتکا به نظر کارشناسان بازار طلای سرخ نشان میدهد، اگرچه ممکن است بازدهی زعفران در سالجاری به دلیل رشد برداشت و افزایش حجم عرضه نسبت به سال گذشته کمتر باشد، اما به یک علت عمده یعنی «خالی بودن انبارهای داخلی و خارجی از طلای سرخ»، رشد برداشت تنها در نقش اهرم متعادلکننده عرضه و تقاضا وارد عمل شده و بهرغم این رشد، باز هم چشمانداز قیمت زعفران افزایشی همراه با بازدهی قابل قبول برای سرمایهگذاران خواهد بود.
دنیای اقتصاد -نسیم نوحهخوان:
سود صنعتی چین در ماه سپتامبر سالجاری در مقایسه با سال گذشته ۲۷درصد کاهش داشت و پس از تشدید تنش در منطقه خاورمیانه قیمت آتی شاخص برنت ۴.۲درصد کاهش یافت. از اینرو وضعیت انرژی در بازار جهانی و همچنین کمبود تقاضا از جانب چینیها بهعنوان بزرگترین مصرفکننده فلزات اساسی موجب شده است تا شاخصهای کالایی در سراشیبی ارزش قرار بگیرند و بازارها منتظر نتایج کنگره ملی خلق چین و همچنین گزارش PMI ماه سپتامبر طی روزهای آتی هستند تا نتایج سیاستهای محرک چین بر بازار کالایی مشخص شود.
دنیای اقتصاد - هاجر شادمانی:
ردپای رشد ۴۰ درصدی بودجه عمرانی کشور در سال ۱۴۰۴، در فهرست متغیرهای اثرگذار بر تورم سال آینده مصالح ساختمانی پرکاربرد مشاهده شد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» درباره چشمانداز تغییرات قیمت سیمان و فولاد، بهعنوان دو ماده اولیه ساختمانی پرکاربرد که در بورسکالا عرضه میشوند، نشان میدهد که افزایش تقاضا در بخشهای مختلف عمرانی کشور (ساختوسازهای دولتی و...) در نتیجه افزایش ارقام بودجه عمرانی، میتواند در کنار سایر عوامل موثر بر رشد قیمت این دو محصول، وارد عمل شده و افزایش قیمتها در این بخش را به همراه داشته باشد. عامل اصلی تغییرات قیمت بهخصوص در بازار فولاد، نوسان ارزی و شرایط بازارهای جهانی است. اما افزایش بودجه عمرانی هم بهعنوان متغیر پنهان، مکمل این رشد است.
دنیای اقتصاد -نسیم نوحهخوان:
قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در روز ۶ آبانماه در حالی اعلام شدند که ۷۸درصد از محصولات با افزایش قیمت همراه بودند که تحتتاثیر افزایش ۵۷۲تومانی نرخ دلار مبادلهای رخ داده و این در حالی رقم خورده است که قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار جهانی در مدار نزولی قرار دارد و به این ترتیب تغییر قیمت پایه محصولات پتروشیمی به اندازه رشد دلار حواله در بازار مبادلهای بود.
دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی:
تابلوی معاملات سکه بورسی در روز سبز بازارها قرمز شد؛ در حالی که بهای سکه فیزیکی دیروز نوسان مثبت قیمتی را تجربه کرد. برداشتهشدن سقف ۲درصدی مجاز دامنه نوسان روزانه قیمت گواهی سپرده سکه از یکسو و انتظارات فعالان داراییهای طلایی بازار سرمایه، در شکلگیری این مسیر متفاوت قیمتی بین سکه بورسی و سکه فیزیکی موثر بود.
دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی:
به دنبال کاهش بهای ارز، سکه و طلا در بازار داخلی در معاملات روز گذشته، سطح قیمتها و بازدهی روزانه واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای طلای عرضهشده در بازار مالی بورسکالا نیز بهشدت افت کرد. بهای واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای طلا، افت ۴.۵ تا ۹درصدی در بازدهی روزانه را به ثبت رساند. از آن جمله بهای هر واحد سرمایهگذاری صندوق طلای لوتوس از سطح ۳۵هزار و ۱۴۵تومانی در آخرین روز معاملاتی هفته قبل (چهارشنبه دوم آبانماه) در معاملات روز گذشته (شنبه ۵ آبان)، با بیش از ۹درصد کاهش، در محدوده ۳۱هزار و ۹۸۰تومانی در نوسان بود. این ریزش تحتتاثیر حجیم شدن حباب قیمت سکه و طلا در معاملات روزهای گذشته و برخی پیشبینیها و انتظارات از بابت عدمتشدید تنشها در روزهای بعد، پس از رخداد سیاسی بامداد دیروز، در معاملات اول هفته جاری رصد شد. فعالان بازار معتقدند، بازار داراییهای طلایی در روزهای قبل، رشدهای ناشی از تنش را پیشخور کرده و در صورتی که تنشها بیشتر نشود، میتوان فرضیه ادامه کاهش قیمتها در روزهای بعد را مطرح کرد.
دنیایاقتصاد:
قیمت لیتیوم و نیکل در ماه اکتبر به پایینترین سطح خود رسیدند. به عبارت بهتر لیتیوم کمترین قیمت را از ماه مارس ۲۰۲۱ تاکنون به ثبت رسانده، چراکه تقاضا برای این دو فلز کاهش یافته است و با توجه به روند نزولی فروش خودروهای الکتریکی در بازار جهانی مازاد باتری وجود دارد و از اینرو میزان تقاضا برای نیکل و لیتیوم به عنوان مواد اولیه ساخت باتری این نوع خودروها در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال گذشته کاهش یافته و این موضوع بهطور مستقیم بر قیمت این دو فلز تاثیرگذار بوده است. فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
دنیای اقتصاد -نسیم نوحهخوان:
بخش فولاد بدون توجه به افزایش انتظارات تورمی پیش میرود و به نوعی وضعیت آرامش قبل از توفان را سپری میکند. در حال حاضر مشکل برق واحدهای فولادی به اتمام رسیده و با توجه به احتمال بالای قطعی گاز در فصل سرما، واحدها و کارخانههای فولادی در تلاش هستند با حداکثر توان خود محصول تولید کنند تا با انبارهای پر به پیشواز زمستان بروند. میلگرد بورسی مشتری ندارد و عملا واحدهای نورد با معضل کمبود نقدینگی مواجه هستند و از اینرو شمش نیز در تالار فیزیکی مشتری واقعی ندارد و هدف از عرضه محصولات فولادی در بازار فیزیکی توسعه صادرات است.
هاجر شادمانی:
تشدید نااطمینانیها و رشد فزاینده تقاضا برای خرید نقره در بازار جهانی، صعود بهای این فلز گرانبها در بازار جهانی را سرعت داد. به گزارش «دنیایاقتصاد»، در حالی که قیمت نقره در بازار جهانی طی یکسال گذشته رکوردهای جدیدی از رشد را تجربه کرده و هماکنون نیز در بالاترین سطح نسبت به ۱۲سال اخیر قرار دارد، پیشبینیها از تداوم رشد بهای نقره تحتتاثیر دستکم دو عامل مهم و اصلی حکایت دارد.
دنیای اقتصاد - هاجر شادمانی:
بررسی مسیر هفتماهه بازار معاملات سیمان در رینگ صنعتی بورسکالای ایران نشاندهنده رشد ۳۶.۵درصدی میانگین بهای این ماده اولیه ساختمانی در بازه زمانی مهرماه نسبتبه فروردین ۱۴۰۳ است. این میزان تقریبا نزدیک به سطح دوبرابری نرخ تورم عمومی در این بازه زمانی است. در مهرماه امسال، میانگین قیمت فروش هر کیلوگرم سیمان عرضهشده در بورسکالای ایران به هزار و ۳۸۴تومان رسید که نسبت به میانگین قیمت این محصول صنعتی در اولین ماه از فصل سال (فروردین ۱۴۰۳)، رشد ۳۶.۵درصدی داشته است. متوسط قیمت هر کیلوگرم انواع سیمان عرضهشده در بورسکالا طی فروردینماه امسال، هزار و ۱۴تومان بود. «دنیایاقتصاد» دستکم پنجعامل مهم در رشد بهای سیمان در بازه زمانی هفتماهه ۱۴۰۳را شناسایی کرده است.
دنیای اقتصاد -نسیم نوحهخوان:
چین بهعنوان بزرگترین مصرفکننده فولاد، سیاستهای محرک اقتصادی را در پیش گرفته که این موضوع موجب شده است تا چشمانداز تقاضا برای انواع محصولات فولادی بهویژه میلگرد بهبود یابد. از اینرو سنگآهن بهعنوان ماده اولیه زنجیره فولاد به این موضوع واکنش نشان داد و در روز سهشنبه ۲۲ اکتبر وارد کانال ۱۰۵دلار به ازای هر تن شد. قیمت معاملات آتی سنگآهن در روز سهشنبه ۲۲اکتبر تحتتاثیر نگرانیهای ناشی از کاهش میزان تقاضا برای شمش فولادی بهعنوان ماده اولیه مقاطع طویل روند کاهشی را در پیش گرفت.
دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی:
افت شدید کاهش عرضه گواهی سپرده تمامسکه در بازار مالی بورسکالای ایران موجب بروز جهت متفاوت معاملاتی در صندوقهای طلا و سکه بورسی شد. در حالی که معاملات سکه بورسی اول هفته جاری تا افت بیش از ۸۵درصدی در حجم روزانه معاملات را تجربه کرد، حجم روزانه معاملات صندوقهای سرمایهگذاری با پشتوانه طلا، تا بیش از ۵۰درصد افزایش یافت.
دنیای اقتصاد -نسیم نوحهخوان:
قیمت پایه محصولات پتروشیمی در روز ۲۹مهرماه در حالی افزایشی اعلام شد که نرخ دلار حواله در بازار مبادلهای برای بیستمین هفته متوالی با رشد همراه بود و از اینرو افزایش ۷۹۴تومانی دلار مبادله موجب رشد قیمت پایه ۶۷درصد از محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شد.
دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی:
تابلوی معاملاتی سکه و طلای بورسی در اولین روز هفته جاری، سبزپوش شد. دیروز، شنبه، ۲۸مهرماه، بازار مالی بورسکالای ایران شاهد ثبت بازدهی حول و حوش متوسط ۲درصدی در بازار معاملات انواع گواهی سکه (سکه بورسی) و همچنین بازدهی روزانه یک تا بیش از ۳درصدی در صندوقهای سرمایهگذاری با پشتوانه سکه و طلا (طلای بورسی) بود. ردپای رکوردشکنیهای جدید طلا در بازار جهانی و داخلی و همچنین نوسان ارزی، در افزایش قیمت سکه و طلای بورسی در معاملات روز گذشته بورسکالا مشاهده شد.
به گزارش مدیریت روابطعمومی بورس انرژی ایران، مجموع ارزش ریالی این بازار طی هفته منتهی به روز چهارشنبه ۲۵مهرماه به ۵۵هزار و ۶۷۹میلیارد ریال رسید. شرکت نفت ستاره خلیجفارس، پالایش نفت قشم، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت اصفهان در این هفته در زمره برترین فروشندگان بازار فیزیکی در رینگ بینالملل و داخلی قرار گرفتند.
دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی:
معاملات پایان هفته رینگ صنعتی بورسکالای ایران با سقوط آزاد حجم معاملات میلگرد در روز چهارشنبه، ۲۵مهرماه همراه شد. بررسی آمارهای بورسکالای ایران مربوط به معاملات بازار فیزیکی در روز چهارشنبه هفته گذشته نشان میدهد، بهرغم آنکه عرضه انواع میلگرد در این روز نسبت به روز معاملاتی مشابه هفته قبل (چهارشنبه ۱۸مهرماه) ۳۷درصد رشد کرد، اما حجم معاملات این محصول زنجیره فولاد، ۴۷درصد افت داشت. در معاملات هفته جاری رینگ صنعتی، همچنین خرید شمش فولادی نسبت به هفته قبل ۱۴.۵ درصد کاهش یافت. این افت محسوس در حجم معاملات، ناشی از کاهش تقاضا در بازار فولاد است.
دنیایاقتصاد: بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی با ثبت رکورد تاریخی جدید، دیروز جمعه ۱۸اکتبر، از مرز ۲۷۰۰دلار عبور کرد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» بر پایه اطلاعات درجشده در گزارشهای منابع خبری جهانی (بلومبرگ، رویترز و trading economics ) از شناسایی دستکم سه عامل مهم در صعود قیمتی فلز زرد و ثبت رکورد تاریخی جدید در معاملات روز گذشته خبر میدهد.
دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی:
رصد آمارهای مربوط به معاملات سیمان در رینگ صنعتی بورسکالای ایران از رشد پاییزی معاملات این ماده اولیه ساختمانی در هفته چهارم مهرماه خبر میدهد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» دستکم سه عامل اصلی و یک عامل فرعی را در رشد پاییزی معاملات سیمان شناسایی کرده است. این در حالی است که علاوه بر رشد حجم معاملات سیمان در بازار فیزیکی بورسکالا در هفته معاملاتی جاری (بازه ۲۱ تا ۲۴مهرماه)، حجم عرضه و میزان تقاضا نیز نسبت به هفته معاملاتی قبل (بازه ۱۴ تا ۱۷مهرماه)، با افزایش محسوس روبهرو شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بورسکالا در چند سال اخیر با رشد قابل قبولی مواجه شده و حجم معاملات سالانه این بورس از ۱۵۰میلیون تن فراتر رفته است، اما این کافی نیست و بورسکالا میتواند میزبان محصولات مختلف کالایی در حوزههای مختلف تولیدی کشاورزی، صنعتی و... باشد که در این صورت کل اقتصاد ایران از منافع این اتفاق بهرهمند خواهد شد.
هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار برخی نصابهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت را تغییر داد. به گزارش «کالاخبر»، براساس این مصوبه، سقف سرمایهگذاری صندوقهای با درآمد ثابت در گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی از ۴۰درصد کل داراییهای صندوق به ۳۵درصد کاهش یافت. همچنین سقف سرمایهگذاری صندوق در «سهام و حقتقدم سهام پذیرفتهشده در بورس تهران، فرابورس ایران و گواهی سپرده کالایی پذیرفتهشده نزد یکی از بورسها و واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری» از حداکثر ۱۰درصد از کل داراییهای صندوق به حداکثر ۱۵درصد از داراییهای صندوق افزایش یافت.
بورسکالا طی دستورالعملی ممنوعیت عرضه اعتباری ۱۰۰درصدی در بازار فیزیکی رینگ داخلی را ابلاغ کرد.براساس این دستورالعمل، از ابتدای آبانماه سالجاری در خصوص معاملات منعقده در رینگ داخلی با نوع تسویه اعتباری، تمامی خریداران جهت تسویه قراردادها موظف به واریز حداقل نیمدرصد ارزش معامله به صورت نقدی در زمان تسویه به حساب بورسکالای ایران هستند. از اینرو از تاریخ اعلامی در خصوص عرضهکنندگانی که به تخصیص اعتبار به خریداران تمایل دارند، ثبت عرضه در سامانه صرفا با نوع تسویه نقدی/اعتباری و با درج پرداخت نقدی حداقل نیمدرصد امکانپذیر است.
دنیای اقتصاد:
با توجه به اتفاقاتی که در منطقه خاورمیانه در حال رخدادن است، شاخص برنت که تا پیش از ۱۵اکتبر روند صعودی را در پیش گرفته بود، بهیکباره ۲درصد کاهش را به ثبت رساند که این موضوع بهطور مستقیم بر شاخصهای کالایی تاثیر گذاشت و از اینرو شاخصها در بازار جهانی طی هفته اخیر روند نزولی را به ثبت رساندند. از اینرو قیمت مس در بازار جهانی به کمترین سطح خود طی سههفته اخیر رسید؛ سایر کامودیتیها نیز در مدار قیمت نزولی به سر میبرند.