شماره روزنامه ۶۰۳۶
|

  • اوراق گواهی صرفه‏‏‌جویی اولین گام توسعه بازار بهینه‏‏‌سازی انرژی

    دنیای اقتصاد: پژوهشگر حوزه انرژی در گفت‏‏‌وگویی با «دنیای‌اقتصاد» به بررسی سهم صرفه‏‏‌جویی در کاهش ناترازی انرژی در کشور و راه‏‏‌حل‏‏‌های عبور از این چالش با تکیه بر راه‏‏‌اندازی و توسعه بازار بهینه‏‏‌سازی انرژی پرداخت. وی معتقد است که شکل‏‏‌گیری و توسعه بازار بهینه‏‏‌سازی انرژی می‏‏‌تواند اصلاح الگوی مصرف انرژی در کشور را تقویت ‌کند. در این میان انتشار گواهی صرفه‏‏‌جویی انرژی که از سوی بورس انرژی ایران دنبال می‌شود، ابزار مالی مناسبی برای تقویت این بازار و جذب سرمایه‌گذاران خصوصی به این حوزه است. در واقع گواهی‏‏‌های صرفه‏‏‌جویی انرژی از طریق ایجاد انگیزه اقتصادی برای سرمایه‌گذاران، تامین مالی پروژه‏‏‌های بهینه‏‏‌سازی و ارائه ابزار مدیریت مصرف برای دولت، نقش بسیار موثری در بهبود عملکرد انرژی و بهینه‏‏‌سازی الگوی مصرف در کشور ایفا می‌کنند.
  • سیگنال رکود مقاطع فولادی قوی‏‏‌تر از خاموشی بود

    دنیای‌اقتصاد: رکود مصرفی و سرمایه‌‌‌ای حاکم بر معاملات مقاطع طویل فولادی قوی‌‌‌تر از واهمه قطعی برق بود. به این ترتیب به‌رغم آغاز اعمال محدودیت برق در برخی شهرک‌‌‌های صنعتی و احتمال کاهش تولید شمش و محصولات فولادی، همچنان رینگ مقاطع فولادی در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران در رکود مانده است. در حالی که ساخت‌‌‌وساز در کشور در رکود سنگینی به سر می‌‌‌برد، کاهش نوسان در بازار آزاد ارز، تقاضای سرمایه‌‌‌ای برای محصولات فولادی را تحت فشار کاهشی قرار داده است.
  • بی‏‏‌رمقی سیمانی‌ها با آغاز خاموشی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-نسیم نوحه‏‏‌خوان: میزان معاملات انواع سیمان تحت‌تاثیر آغاز خاموشی‌‌‌ها در واحدهای تولیدی طی چند هفته اخیر با روند نزولی مواجه شد، این در حالی است که در دو فصل بهار و تابستان با آغاز ساخت‌وساز مسکن باید معاملات پررونق باشند. طبق روال سال‌های گذشته، با آغاز فصل گرما میزان تقاضا برای سیمان به علت اوج‌‌‌گیری ساخت‌‌‌وساز مسکن افزایش می‌‌‌یافت و به این ترتیب قیمت پایه برای این مصالح ساختمانی به صورت رقابتی افزایشی می‌‌‌شد. اما امسال برخلاف جریان سال‌های گذشته، از ابتدای خردادماه میزان عرضه و معاملات در مسیر کاهشی قرار گرفته است.
  • سقوط مسکن چینی به زیان سنگ‏‏‌آهنی‏‏‌ها

    دنیای‌اقتصاد - راضیه احقاقی: قیمت خانه‌‌‌های نوساز در چین برای ماه مه با بیشترین سرعت ظرف ۹سال و نیم اخیر کاهش یافت؛ این یازدهمین ماه متوالی بود که از بهای مسکن در این کشور کاسته شد و به این ترتیب این داده نشان داد که محرک‌‌‌های اعمالی از سوی دولت چین برای تقویت بازار مسکن در این کشور کافی نبوده است. تضعیف بهای مسکن در چین باعث شد تا روند افت بهای سنگ‌‌‌آهن و فولاد در چین تقویت شود؛ به نحوی که سنگ‌‌‌آهن عیار ۶۲‌درصد وارداتی به چین تا کف کانال قیمتی ۱۰۷دلار به ازای هر تن که کف نرخ دوماه اخیر این محصول است عقب نشست. قیمت خانه‌‌‌های نوساز در چین برای ماه مه کاهش ۰.۷درصدی را نسبت به ماه قبل ثبت کرد؛ این داده‌‌‌ای بود که اداره ملی آمار چین منتشر کرد و به این ترتیب بهای مسکن در این کشور برای یازدهمین ماه متوالی کاهش یافت. در عین حال میزان افت قیمت مسکن نوساز در چین ظرف ماه مه بیشترین کاهش نرخ ماهانه پس از اکتبر ۲۰۱۴ بود.
  • تخلیه حباب دارایی‏‏‌های طلایی بورسی

    دنیای اقتصاد-راضیه احقاقی: کاهش ریسک‌‌‌های سیاسی در کشور و عقبگرد بهای طلا در معاملات جهانی باعث شد تا حباب صندوق‌های طلا ظرف هفته پایانی خردادماه تخلیه شود و سکه در بازار فیزیکی به تبعیت از سکه بورسی، کانال قیمتی ۴۰میلیون تومانی را از دست بدهد. اگرچه سیگنال کاهشی در بازار دارایی‌‌‌های مبتنی بر طلا غلبه دارد؛ اما فعالان بازار مالی بورس‌کالا استمرار این جریان عقبگرد قیمتی را جدی‌‌‌تر ارزیابی کرده‌‌‌اند و به این ترتیب سکه بورسی ۱.۸‌درصد ارزان‌‌‌تر از سکه فیزیکی معامله می‌شود. ظرف هفته پایانی خردادماه قیمت دارایی‌‌‌های طلایی در رینگ داخل با افت همراه شد. به این ترتیب در شرایطی که نوسان بهای ارز در بازار آزاد داخلی محدود شده است، سیگنال منفی افت قیمت طلای جهانی توانست بر معاملات طلای داخلی اثرگذار شود؛ به نحوی که سکه در بازار فیزیکی کانال قیمتی ۴۰میلیون تومان را از دست داد و سکه بورسی نیز تا کف کانال قیمتی ۳۹میلیون و ۲۰۰‌هزار تومان عقب نشست.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر