شماره روزنامه ۶۲۱۳
|

«دنیای‌اقتصاد» پاسخ می‌دهد؛

در دنیای امروز، فناوری‌‌‌های نوظهور به شکل چشمگیری بر ابعاد مختلف زندگی بشر تاثیر گذاشته‌‌‌اند. یکی از این تحولات اساسی، ظهور رمزارزها (Cryptocurrencies) به‌‌‌عنوان نوعی دارایی دیجیتال است که مبتنی بر فناوری بلاک‌چین و رمزنگاری شکل گرفته‌‌‌اند. رمزارزها با ایجاد یک سیستم غیرمتمرکز و حذف…

«دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

دنیای اقتصاد: اکثر افراد معتقد هستند که روند سال‌های بعدی بیت‌کوین همانند گذشته صعودی باقی خواهد ماند. در این بین برخی پیش‌بینی‌‌‌ها مانند ارزش ۵۰۰ هزار یا حتی ۱ میلیون دلاری نیز برای بیت‌کوین دیده می‌شود که بحث و گفت‌وگو‌‌‌های مختلفی را به دنبال داشته است.

    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • پلتفرم ثورچین خدمات وام‌دهی را متوقف کرد

    زنگ خطر پلتفرم‏‏‌های وام‌دهی

    فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری و امکان کسب سود از نوسانات قیمتی از جمله جذابیت‌‌‌های اصلی بازار ارز‌‌‌های دیجیتال به شمار ‌‌‌می‌‌‌روند و هر ساله میلیون‌‌‌ها نفر را به این بازار مالی جذب می‌کنند. با این حال کاربرد‌‌‌ها و مزیت‌‌‌های رمزارز‌‌‌ها در سرمایه‌گذاری و نوسان‌گیری محدود نمی‌‌‌شوند. فناوری بلاک‌چین طی سالیان گذشته پیشرفت و ارتقا‌‌‌های قابل‌توجهی به خود دیده و بازار‌‌‌های مالی جدیدی پیرامون آن شکل گرفته‌‌‌اند که یکی از مهم‌ترین آنها، حوزه دیفای یا امور مالی غیرمتمرکز نام دارد.
    شنبه، ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    بیت کوین یک میلیون دلاری می شود؟

    دنیای اقتصاد: اکثر افراد معتقد هستند که روند سال‌های بعدی بیت‌کوین همانند گذشته صعودی باقی خواهد ماند. در این بین برخی پیش‌بینی‌‌‌ها مانند ارزش ۵۰۰ هزار یا حتی ۱ میلیون دلاری نیز برای بیت‌کوین دیده می‌شود که بحث و گفت‌وگو‌‌‌های مختلفی را به دنبال داشته است.
  • میم کوین «ترامپ» موجی از هیجان را در بازار به راه انداخت

    بیت کوین یک میلیون دلاری

    بیت‌کوین از زمان عرضه تا به امروز موفق شده است تا تخت پادشاهی خود را حفظ کند و همچنان با فاصله زیادی، بیشترین ارزش بازار را در میان رمزارز‌‌‌ها در اختیار دارد. این شرایط منجر شده است تا روند قیمتی بیت‌کوین از اولویت و اهمیت زیادی در این بازار مالی نوین برخوردار باشد؛ زیرا صعود یا سقوط ارزش بیت‌کوین، در دیگر رمزارز‌‌‌های بازار نیز دیده خواهد شد.
  • «دنیای‌اقتصاد» پاسخ می‌دهد؛

    رمزارزها می‌توانند جایگزین ابزارهای پرداخت سنتی شوند؟

    در دنیای امروز، فناوری‌‌‌های نوظهور به شکل چشمگیری بر ابعاد مختلف زندگی بشر تاثیر گذاشته‌‌‌اند. یکی از این تحولات اساسی، ظهور رمزارزها (Cryptocurrencies) به‌‌‌عنوان نوعی دارایی دیجیتال است که مبتنی بر فناوری بلاک‌چین و رمزنگاری شکل گرفته‌‌‌اند. رمزارزها با ایجاد یک سیستم غیرمتمرکز و حذف واسطه‌‌‌هایی همچون بانک‌ها و دولت‌‌‌ها، امکان انتقال و ذخیره ارزش را به شیوه‌‌‌ای نوین فراهم کرده‌‌‌اند. این فناوری نه‌‌‌تنها به یک ابزار اقتصادی قدرتمند تبدیل شده، بلکه ماهیت بسیاری از مفاهیم سنتی در حوزه‌‌‌های مالی و حقوقی را به چالش کشیده است.
    چهارشنبه، ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
  • چالش رقابت بخش دولتی با خصوصی در تنظیم‏‏‌گری رمزارزها مورد بررسی قرار گرفت

    از ضوابط قانونی تا رویه‏‏‌های اجرایی

    از دغدغه‌‌‌های کنونی نظام حکمرانی اقتصادی و بالطبع حقوقی کشور، ارتقای شاخص‌‌‌های اقتصادی و به خصوص بهبود مستمر محیط کسب و کار است. در این میان بخش دولتی با در دست داشتن سرمایه کلان و بی‌‌‌نهایت در مقایسه با بخش خصوصی و در دست داشتن ابزارهای کنترلی قدرتمند عملا سیطره غیرقابل انکاری بر بازار و سایر فعالان عرصه اقتصادی خواهد داشت.
  • مزیت‌های سند نظام‌نامه رمزارز در ایران بررسی شد؛

    مقایسه رمزدارایی و رمزپول

    سند «نظام‌‌‌نامه رمزارز اعم از ایجاد رمزارز ملی و ساماندهی کاربری رمزارزهای جهان‌‌‌روا»، منتشرشده توسط مرکز ملی فضای مجازی، قدمی مهم در جهت شفاف‌‌‌سازی ادبیات قانونی و تنظیم‌‌‌گری در حوزه رمزارزها به‌‌‌شمار می‌‌‌رود.
    دوشنبه، ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • آیا «میم‌کوین TRUMP» مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد؟

    اتفاق تاریخی در بازار جهانی رمزارز

    طی سال‌های گذشته ظهور و محبوبیت ارز‌‌‌های دیجیتال فرصت‌‌‌های متنوعی برای سرمایه‌گذاری فراهم کرده است و این دارایی‌‌‌ها امروزه به طور گسترده و در نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار می‌‌‌گیرند. با این حال، محبوبیت رمزارز‌‌‌ها و دارایی‌‌‌های بلاک‌چینی معمولا میان مردم است و تا به امروز کمتر کسی در حوزه سیاسی و قانون‌گذاری کشور‌‌‌ها به این دارایی‌‌‌ها علاقه نشان داده بود.
  • چقدر از ثروت ترامپ به ارزهای دیجیتال اختصاص دارد؟

    چارلز هاسکینسون، خالق و هم‌‌‌بنیان‌گذار کاردانو، اخیرا فاش کرده که ۷۸.۵درصد از دارایی خالص دونالد ترامپ، که معادل ۲۹.۶ میلیارد دلار برآورد شده، در ارزهای دیجیتال سرمایه‌‌‌گذاری شده است. این اطلاعات ترامپ را به یکی از بزرگ‌ترین ثروتمندان دنیای ارز دیجیتال تبدیل کرده است.
  • انواع کلاهبرداری ارزهای دیجیتال مورد بررسی قرار گرفت

    بررسی قوانین رمزارزها در ایران و اروپا

    رمزارزها به‌‌‌عنوان یکی از نوآوری‌‌‌های مهم در دنیای مالی و اقتصادی، قابلیت‌‌‌های گسترده‌‌‌ای برای تسهیل تراکنش‌‌‌های مالی، کاهش هزینه‌‌‌ها، و حذف واسطه‌‌‌ها فراهم کرده‌‌‌اند. این فناوری که بر پایه بلاک‌چین و دفترکل‌‌‌های توزیع‌‌‌شده عمل می‌کند، با وعده شفافیت، امنیت و کارآیی بیشتر در دنیای مالی ظهور کرده است. با این حال، نبود چارچوب‌‌‌های قانونی جامع و کارآمد، زمینه‌‌‌ساز سوءاستفاده‌‌‌های گسترده و کلاهبرداری‌‌‌های پیچیده شده است. این مساله به‌‌‌ویژه در کشورهایی مانند ایران که هنوز قوانین شفافی برای این حوزه تدوین نکرده‌‌‌اند، بسیار چشمگیر است. نبود این قوانین، کاربران را در برابر مخاطراتی چون سرقت دیجیتال، کلاهبرداری‌‌‌های سایبری، و خالی‌‌‌فروشی صرافی‌‌‌ها آسیب‌‌‌پذیر کرده است.
    شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳
  • بازگشت ترامپ،بازار کریپتو را حساس می‌کند

    رمزارز در منگنه

    چند سالی است که بازار ارز‌‌‌های دیجیتال به یکی از فرصت‌‌‌های جذاب جدید سرمایه‌‌‌گذاری و معامله‌‌‌گری در کشور تبدیل شده است. با افزایش‌‌‌های مداوم قیمتی و ثبت اوج‌‌‌های جدید بیت‌کوین، تعداد کاربران جهانی این بازار رو به رشد بوده است و در ایران نیز دارایی‌‌‌ها و توکن‌‌‌های بلاک‌چینی محبوبیت زیادی پیدا کرده‌‌‌اند.
  • چگونه نبود شفافیت، کاربران ارز دیجیتال را سردرگم کرد؟

    در هفته‌‌‌ها و ماه‌‌‌های اخیر، تصمیم ناگهانی بانک مرکزی مبنی بر مسدودسازی درگاه‌‌‌های پرداخت صرافی‌‌‌های ارز دیجیتال و سپس الزام به استفاده از درگاه‌‌‌های PSP و ممنوعیت همکاری با پرداخت‌‌‌یاری‌ها، چالش‌‌‌های جدی برای کسب‌وکارهای فعال در حوزه رمزارز و همچنین عموم مردم به وجود آورده است. در ادامه، به مهم‌ترین مشکلات و آسیب‌‌‌هایی که این تصمیم برای اکوسیستم ارز دیجیتال و کاربران ایرانی پدید آورده، می‌‌‌پردازم:
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت بیت‌کوین در ماه‏‏‌های اخیر حملات کلاهبرداران و سارقان را افزایش داد

    موج جدید هک و سرقت رمزارزی

    کلاهبرداران و سارقان در تمامی بازار‏‏‌های مالی فعالیت دارند و بازار ارز‏‏‌های دیجیتال نیز استثنا نیست. با وجود تمام اقدامات و پیشرفت‏‏‌های امنیتی پلتفرم‏‏‌ها، همچنان هر‌ساله میلیارد‏‏‌ها دلار از بازار رمزارز به سرقت می‌رود که توجه به موارد امنیتی و نکات حفظ سرمایه را برای معامله‌گران و فعالان بازار ضروری می‌کند. خطرات فعالیت کلاهبرداران به‌ویژه در زمان‏‏‌های صعودی افزایش پیدا می‌کند و همواره در زمان‏‏‌هایی که بیت‌کوین در روند رو به رشد قرار دارد، اخبار بیشتری از هک و سرقت دارایی‏‏‌ها به گوش می‏‏‌رسد. این روند در زمانی که بیت‌کوین در نزدیکی محدوده ۱۰۰‌هزار دلار نوسان دارد نیز تکرار شده و طی هفته اخیر اخبار مختلفی پیرامون تلاش هکر‏‏‌ها و سارقان منتشر شده است.
  • خلأهای موجود در پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز بررسی شد

    رمزارز و قاچاق

    قاچاق کالا و ارز در فضای مجازی به یکی از معضلات پیچیده اقتصادی و حقوقی تبدیل شده است که با گسترش فناوری‌‌‌های نوین ابعاد جدیدی به خود گرفته است. فضای مجازی به دلیل سرعت، سهولت و ناشناس بودن، بستری مناسب برای فعالیت‌‌‌های غیرقانونی همچون قاچاق کالا و ارز فراهم کرده است. در این میان، رمزارزها به‌‌‌عنوان پدیده‌‌‌ای نوظهور که در مرز میان ابزار مالی و کالای دیجیتال قرار دارند، نقشی دوگانه ایفا می‌کنند. از یک سو، رمزارزها امکان تسهیل مبادلات مالی شفاف و امن را فراهم می‌‌‌سازند و از سوی دیگر، به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و ناشناس خود، ابزاری جذاب برای قاچاقچیان و مجرمان اقتصادی به شمار می‌‌‌آیند.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • شبکه تون کوین به زودی جایگاه خود را در بازار رمزارز ارتقا می‌دهد

    تون بازیگر تازه‏‏‌نفس دنیای بلاک‌چین

    از سال ۲۰۲۱ و شروع فعالیت شبکه تون کوین، این شبکه بلاک‌چینی موفق شده است تا توجهات بسیاری را به خود جلب کند و به عنوان یکی از رقبای قدرتمند اتریوم، میزبانی برای بسیاری از بازی‏‏‌ها و برنامه‏‏‌های غیرمتمرکز و بلاک‌چینی باشد. کسب این موفقیت به رشد قیمتی ارز دیجیتال تون نیز منجر شد و این رمزارز توانست با جذب میلیارد‏‏‌ها دلار سرمایه، به لیست ۱۰ ارز دیجیتال برتر بازار برسد.
  • رمزارزها و تعارض قوانین

    ظهور رمزارزها به‌‌‌عنوان یکی از پدیده‌‌‌های برجسته در عرصه فناوری مالی و اقتصادی، نظام‌‌‌های حقوقی در سراسر جهان را با چالش‌‌‌هایی پیچیده و نوآورانه مواجه کرده است. این دارایی‌‌‌های دیجیتال به دلیل ماهیت غیرمتمرکز، غیرملموس و فرامرزی خود، قواعد حقوقی سنتی را به چالش کشیده و سوالات اساسی در زمینه‌‌‌های مختلف حقوق بین‌الملل خصوصی و حقوق داخلی کشورها مطرح کرده‌‌‌اند.
  • افزایش حملات هکری و کلاهبرداری‌‌‌ها

    طبق گزارش منتشر شده ازسوی شرکت امنیتی پک شیلد (PeckShield)، در سال ۲۰۲۴، بیش از ۳ میلیارد دلار از طریق حملات هکری و کلاهبرداری‌‌‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال سرقت شده که این میزان نشان‌‌‌دهنده افزایش قابل‌توجهی نسبت به سال گذشته است. بر اساس اطلاعات این گزارش، حملات هکری بیش از ۷۰‌درصد از این سرقت‌‌‌ها را تشکیل داده‌‌‌اند، در حالی که کلاهبرداری‌‌‌ها حدود ۳۰‌درصد از خسارات را به خود اختصاص داده‌‌‌اند.
  • بازگرداندن ۲.۲ میلیون دلار ارز دیجیتال سرقتی

    دادستان نیویورک، لتیشیا جیمز، به تازگی اقدام قانونی برای بازپس‌‌گیری بیش از ۲ میلیون دلار ارز دیجیتال را که از قربانیان کلاهبرداری شغلی سرقت شده بود، آغاز کرده است. این کلاهبرداری‌‌ها شامل وعده‌‌های دروغین برای شغل‌‌های پاره‌‌وقت و با دستمزد بالا می‌‌شد که در نهایت به دام خرید ارز دیجیتال تقلبی افتاده‌‌اند.
  • سرمایه‌گذاری‌‌‌های برتر در سال ۲۰۲۵

    در سال ۲۰۲۴، بازار ارزهای دیجیتال شاهد تغییر و تحولات گسترده‌‌‌ای بود که در سال ۲۰۲۵ به‌‌‌نظر می‌رسد با فرصت‌‌‌های جدیدی همراه باشد. از پیش‌بینی‌‌‌های مربوط به رشد تاریخی بیت‌کوین تا ظهور پروژه‌‌‌های نوین مبتنی بر هوش مصنوعی و دارایی‌‌‌های توکنیزه‌‌‌شده، این روندها می‌توانند چشم‌‌‌اندازهای جدیدی را برای سرمایه‌گذاران رقم بزنند.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • قانون‌گذاری دارایی‌های دیجیتال در ایران سرعت پیدا کرد؛

    رمزارز‌ها زیر ذره‌بین قانون

    طی چند سال گذشته بازار ارز‌های دیجیتال با سرعت زیادی در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرده است و میلیون‌ها نفر از رمزارز‌ها برای سرمایه‌گذاری، استفاده از خدمات مالی و ده‌ها کاربرد دیگر استفاده می‌کنند. به‌دلیل تحریم‌ها و نبود دسترسی به بازار‌های جهانی، ارز‌های دیجیتال همچنین فرصتی تکرارنشدنی برای ایرانیان فراهم کردند تا در یک بازار مالی جهانی فعالیت داشته و به راحتی سرمایه خود را به هر نقطه از جهان منتقل کنند.
  • آینده بازار کریپتو تحت تاثیر سیاست‌های کلان قرار گرقت

    بیت‌کوین و تجارت ترامپ

    بیت‌کوین در ماه‌های اخیر در مرکز توجه بازارهای مالی و سبد سرمایه‌گذاران قرار گرفته است. رشد تصاعدی آن در کنار نوسانات شدید، این ارز دیجیتال را در مرکز توجهات اقتصادی و مالی قرار داده است. اما در ابتدای سال۲۰۲۵، نوسانات این ارز در سایه تحولات بزرگ اقتصادی و سیاسی قرار گرفت.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • رمزارزها در انتظار ورود رئیس‌جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید هستند

    چراغ سبز ترامپ به کریپتو

    با وجود ماهیت غیرمتمرکز فعالیت و عدم‌وابستگی به کشور‏‏‌ها و سازمان‌ها، بازار ارز‏‏‌های دیجیتال همچنان در نتیجه ورود و خروج سرمایه نوسانات قیمتی را ثبت می‌کند و بنابراین مواردی مانند تغییر در شرایط اقتصادی، بحران‌ها یا تغییرات در روند سیاستگذاری اقتصاد‏‏‌های بزرگ از جمله آمریکا می‌توانند به طور مستقیم بر تغییرات قیمتی ارز‏‏‌های دیجیتال تاثیرگذار باشند. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، آمریکا مسیر قانون‌گذاری، افزایش نظارت و سختگیری‏‏‌ها را در بازار رمزارز در پیش گرفت که اثرات منفی خود را بر بازار و به‌ویژه صرافی‏‏‌های ارز دیجیتال گذاشت.
  • بازار ارز دیجیتال در تنگنای تصمیمات ناگهانی

    با گذشت چند روز از صدور دستور انسداد درگاه‌‌‌های پرداخت اینترنتی صرافی‌‌‌های ارز دیجیتال از سوی بانک مرکزی، بار دیگر اهمیت خلأ قانونی در حوزه رمزارز و لزوم تعیین‌تکلیف جایگاه قانون‌گذار و رگولاتور روشن شده است. نهادهای اجرایی و نظارتی در شرایطی دست به تصمیمات تنبیهی می‌‌‌زنند که هنوز قانون صریح و مشخصی در زمینه تعریف تخلفات، مجازات متخلفان و نحوه برخورد با آنها وجود ندارد.
  • بیت‌کوین از ۱۰۲‌هزار دلار عبور کرد

    دنیای‌اقتصاد: در آغاز سال جدید، بیت‌کوین با افزایش قیمتی چشمگیر، از مرز ۱۰۲‌هزار دلار عبور و روند نزولی پایان سال ۲۰۲۴ را جبران کرد. این جهش قیمت باعث بهبود چشمگیر روحیه بازار و ایجاد موجی از خوش‌بینی در میان معامله‌‌گران و سرمایه‌گذاران شد.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • پیشگامی کشورهای خلیج فارس در بهره‏‏‌برداری از فرصت‏‏‌های رمزارزی؛

    فرصت‏‏‌سوزی در رقابت ارزهای دیجیتال

    رشد محبوبیت ارز‏‏‌های دیجیتال طی چند سال گذشته توجهات بسیاری را به این دارایی‏‏‌ها جلب کرده است. در حالی که برخی کشور‏‏‌ها به مخالفت و جلوگیری از رشد این بازار مالی پرداخته‏‏‌اند، برخی کشور‏‏‌های دیگر به فرصت‏‏‌های سرمایه‌گذاری و فعالیت در این بازار نوین مالی توجه داشته‏‏‌اند و تلاش کرده‏‏‌اند تا هرچه سریع‌تر، جایگاه خود را در این بازار ارتقا داده و به مرکزی برای فناوری‏‏‌های بلاک‌چینی تبدیل شوند.
  • روند بازار کریپتو در سال ۲۰۲۴ بررسی شد

    بیت‌کوین در سال ۲۰۲۵

    در حالی که سال ۲۰۲۴ به پایان رسید، بازار ارزهای دیجیتال همچنان در یک دوران تحولاتی پیچیده و گوناگون قرار دارد. بیت‌کوین، به عنوان بزرگ‌ترین و شناخته‏‏‌شده‏‏‌ترین ارز دیجیتال، نقش محوری خود را در این بازار به شکلی برجسته ایفا کرده است. روند قیمت بیت‌کوین، به‌ویژه در نیمه دوم سال ۲۰۲۴، تحت‌تاثیر مجموعه‏‏‌ای از عواملی قرار گرفت که از جمله آنها می‌توان به پذیرش جهانی بیشتر، تحولات اقتصادی و ورود نهادهای مالی بزرگ به بازار اشاره کرد.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • مسیر تحول رهبر کریپتو زیر ذره‏‏‌بین قرار گرفت

    ۱۶ سال با بیت‌کوین

    در ۳ ژانویه ۲۰۰۹ (۱۴ دی ۱۳۸۷) ساتوشی ناکاموتو خالق ناشناس بیت‌کوین اولین بلاک این شبکه، معروف به بلاک پیدایش یا جنسیس بلاک را استخراج کرد و اولین بیت‌کوین‌‌‌ها تولید شدند. این بلاک نه‌تنها سرآغازی برای بیت‌کوین، بلکه یک رویداد تاریخی بود که مسیر اقتصاد دیجیتال را برای همیشه تغییر داد.
  • رقابت جهانی برای ذخایر نوین مالی

    در سال۲۰۲۵، بیت‌کوین دیگر فقط یک سرمایه‌گذاری محدود نیست، بلکه به یک دارایی ژئوپلیتیک تبدیل شده است. دولت‌ها و بانک‌های مرکزی در سراسر جهان، از واشنگتن تا زوریخ، درباره نقش بیت‌کوین در ذخایر ملی خود بحث می‌کنند. بیت‌کوین به‌عنوان یک چالشگر برای دارایی‌های ذخیره سنتی مانند طلا و دلار آمریکا در حال ظهور است و پتانسیل تغییر نظم پولی جهانی را دارد.
  • قابلیت توقیف رمزارزها فرصتی جدید یا چالشی پیچیده؟

    رمزارزها، به‌‌‌عنوان یکی از پدیده‌‌‌های نوین در دنیای اقتصاد و فناوری، چالش‌‌‌های بسیاری را در نظام‌‌‌های حقوقی سراسر جهان ایجاد کرده‌‌‌اند. این دارایی‌‌‌های دیجیتال که در بستری غیرمتمرکز و مبتنی بر فناوری بلاک‌چین ایجاد و مدیریت می‌‌‌شوند، نه تنها مفاهیم سنتی حقوقی را به چالش کشیده‌‌‌اند بلکه نیازمند بازنگری در اصول و مقررات موجود نیز هستند. یکی از مسائل مهم حقوقی مرتبط با رمزارزها، قابلیت توقیف آنها در دعاوی قضایی است. این موضوع که آیا رمزارزی که در یک حساب صرافی یا کیف پول نگهداری می‌شود قابل توقیف است یا خیر، به بررسی دقیق حقوقی و مطالعه رویه‌‌‌های قضایی نیاز دارد.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • بررسی چالش‌ها و فرصت‌های قانون میکا در قاره سبز؛

    «تتر» از بازار اروپا حذف شد؟

    محبوبیت ارز‏‌های دیجیتال طی سالیان گذشته توجهات قانون‌گذاران را نیز به این بازار مالی نوین جلب کرده است و هم اکنون بسیاری از کشور‏‌های جهان در تلاش برای ایجاد چارچوب قانونی فعالیت و قانون‌گذاری در فضای بلاک‌چینی هستند. اتحادیه اروپا نیز مدت زمان زیادی است که به بررسی قوانین و رویکرد نظارتی خود پیرامون بازار ارز‏‌های دیجیتال پرداخته و در نتیجه این بررسی‏‌ها، میکا (MiCA) یا قانون بازار‏‌های دارایی‏‌های رمزنگاری شده ایجاد شده است تا تکلیف کشور‏‌های اروپایی در قبال رمزارز‏‌ها را مشخص کند.
  • واکاوی رفتار بازار ارز؛

    آیا قیمت تتر بر نرخ ارز موثر است؟

    حتما در روزهای گذشته خبر بسته شدن درگاه‌‌‌های پرداختی سکوهای رمزارزی توسط بانک مرکزی را شنیده‌‌‌اید. در روزهایی که بازار ارز تلاطم‌‌‌های فراوانی به خود می‌‌‌بیند، بانک مرکزی پس از بستن درگاه‌‌‌های پرداختی این سکوها و زمانی که تتر (USDT)، ‌‌‌ که رمزارزی پایدار با پشتوانه دلار است، بیش از ۸۰‌هزار تومان در سکوهای رمزارزی معامله می‌‌‌شد طی یک مداخله قیمت را تا ۷۷‌هزار تومان کاهش داد. به نظر می‌‌‌رسد دیدگاه سیاستگذار پولی این است که وجود صرافی‌‌‌های رمزارزی با توجه ‌‌‌به در دسترس قرار دادن تتر، منجر به افزایش نرخ ارز شده‌‌‌ است.