به گفته برخی فعالان، معامله‌گران در روزهای اخیر بیشتر از گذشته بر روی اخبار سیاسی مانور می‌کنند و نوسانات قیمتی تا حدی وابسته به نوع اخبار و تفسیر معامله‌گران از آن شده است. روز شنبه، برخی از معامله‌گران افزایشی خبر یکی از رسانه‌های خارجی را برجسته می‌کردند که مدعی می‌شد، صادرات نفت خام ایران در ماه می‌به ۵۰۰ هزار بشکه در روز یا حتی کمتر از آن کاهش یافته است. تفسیر معامله‌گران طبیعتا از این خبر آن بود که طرف‌های واردکننده نفت ایران، تهدیدهای آمریکا را جدی گرفته‌اند و در صورت ادامه این روند، ایران با کاهش درآمدهای ارزی مواجه خواهد شد، امری که در میان‌مدت سمت عرضه را تضعیف و زمینه را برای رشد قیمت آماده می‌کند. خبر دیگری که معامله‌گران افزایشی سعی می‌کردند برجسته کنند، افزایش صادرات نفت عربستان به هند بود. به گزارش «ایسنا» شرکت آرامکوی سعودی قصد دارد در نیمه دوم سال میلادی جاری دو میلیون بشکه در ماه نفت بیشتر به شرکت ایندین اویل صادر کند که این میزان مازاد بر قرارداد تامین عرضه که میان این دو شرکت وجود دارد، خواهد بود. از آنجا که هند یکی از واردکنندگان اصلی نفت ایران است، برخی معامله‌گران تلاش می‌کردند خبر فوق را این گونه تفسیر کنند که قرار است نفت عربستان جایگزین نفت ایران برای هند شود.

با این حال، همانطور که روند روز شنبه نشان می‌دهد بازار اخبار معامله‌گران افزایشی را چندان جدی نگرفت. در این روز صحبت‌هایی مانند از سرگیری واردات نفت چین از ایران و مجموع خبرهایی که تقویت‌کننده عدم‌وقوع درگیری نظامی در منطقه بود، موجب شد که سمت فروش از قدرت بیشتری در بازار ارز برخوردار شود. به‌رغم تحریم‌های نفتی اعمال‌شده علیه ایران توسط ایالات‌متحده، یک نفتکش ایرانی در بندری در ژوشان چین پهلو گرفت و بار نفت خود را تخلیه کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز این خبر براساس ردیابی اطلاعات کشتی‌ها منتشر شده است. همچنین نشریه سان در گزارشی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور آمریکا خواهان مذاکرات مستقیم با ایران است، نوشت: دونالد ترامپ از همتای سوئیسی خود برای حصول توافقی به‌منظور جلوگیری از آنچه وقوع درگیری با ایران عنوان شده، درخواست کمک کرده است.

در این میان، شمار زیادی از فعالان نیز باور داشتند، بازار ارز بیشتر از اخبار، تحت‌تاثیر افزایش عرضه بازارساز قرار گرفته است. از نظر آنها، افزایش عرضه حواله درهم موجب شد که این ارز به زیر مرز مهم ۴ هزار تومانی بازگردد و همین موضوع انتظارات معامله‌گران بازار داخلی را نیز تحت‌تاثیر قرار داد. در این میان، یکی از کانال‌های مورد اعتماد معامله‌گران ارزی نیز خبر داد که بانک مرکزی از روز پنج‌شنبه ارزهای نیمایی را که به صرافی‌های منتخب بانکی با نرخ «رقابتی» عرضه می‌کرد، محدود به تخصیص آن‌دسته از ثبت‌سفارشات گروه اولویت دو کرده است که ردیف آنها ۲۱ تا ۲۳ باشد. به ثبت‌سفارشات اولویت ۲۴ تا ۲۷ نیز از «ارز اشخاص» یا «ارز در دسترس» تخصیص داده می‌شود که با قیمت بالاتر و از طریق صرافی‌های تضامنی قابل انجام است. از نظر برخی کارشناسان این خبر می‌تواند از یکسو نشان‌دهنده اصلاح سیاست بانک مرکزی در عرضه ارز باشد، هرچند عده دیگری پیام کمبود ارز را از آن برداشت می‌کردند.