دنیای اقتصاد:
فعالان تجاری یکی از مهمترین گروههایی هستند که طی هفتههای گذشته از لغو یا محدودیت پروازهای ایران ضربه خوردهاند. تجارت در تعامل با سایر کشورها شکل میگیرد و معنا مییابد. به اعتقاد فعالان تجاری، حضور مستقیم در کشورهای طرف معامله، الزامی برای تداوم تجارت است.
دنیایاقتصاد: دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامینکنندگان برنج ایران با تاکید بر اینکه نمیتوان برنج را بهصورت منطقهای و بر اساس ذائقه وارد کرد چراکه آمار دقیقی از میزان مصرف در مناطق وجود ندارد، اظهار کرد: بهترین راهکار این است که دوران ممنوعیت واردات برنج به ۲ماه کاهش یابد تا بازار تنظیم شود.
در بسیاری از کشورها بودجه سنواتی مهمترین سند سیاستگذاری اقتصادی و اجتماعی دولتها محسوب میشود. اهمیت بودجه بیش از یک سند مالی است، چرا که شناخت دولت از مسائل کشور، نحوه اولویتبندی مسائل و راهحلهای انتخاب شده - که بیانگر رویکردهای دولت هستند - را نشان میدهد. این سند زمینه گفتوگوی قوه مقننه و مردم با دولتها را نیز فراهم میکند. طبیعی است که سیاستهای بودجهای، هم رفاه عموم مردم و هم فعالیتهای آنها را تحتتاثیر قرار میدهد. نحوه تامین مالی و ترکیب هزینهها، به لحاظ آثار کلان، مانند تاثیر بر رشد اقتصادی، نرخ تورم، نرخ سود، و غیره بر فعالان اقتصادی اثرگذار است. در ایران سند بودجه سالانه منحصر به تعیین سیاستهای مالی نیست بلکه همزمان در آن درباره بخشی از سیاستهای پولی و ارزی و تجاری هم تصمیمگیری میشود که با اثرگذاری بر متغیرهایی مانند نرخ و ترکیب مالیاتها، قیمت انرژی و ارز و هزینههای گمرکی، کارکرد یکایک فعالان اقتصادی در سطح خرد را متاثر خواهد ساخت.
دنیای اقتصاد:
اتاق بازرگانی آلمان و هند (AHK Indien)، از سال ۱۹۵۶ تاکنون بهعنوان نقطه پیوند اصلی برای شرکتهای آلمانی و هندی در مسیر توسعه تجارت و همکاریهای بینالمللی فعالیت کرده است. این سازمان با تکیه بر شبکهای گسترده از اعضا، بهعنوان نماینده رسمی جامعه تجاری آلمان و هند، روابط اقتصادی میان دو کشور را در هر دو بخش خصوصی و دولتی تقویت میکند.تاریخچه روابط تجاری هند و آلمان به اوایل قرن نوزدهم و زمانی که آلمانیها با استفاده از شبکههای تجاری خود در اروپا به دنبال بازارهای جدیدی در آسیا بودند، بازمیگردد. در این دوره، برخی از کالاهای آلمانی، بهویژه کالاهای صنعتی و ماشینآلات، به هند صادر میشد و از سوی دیگر، مواد خام هندی نیز به اروپا میرسید. با این حال، تعاملات تجاری تا اوایل قرن بیستم بهطور پراکنده و محدود باقی ماند.
دنیای اقتصاد: وزیر کشور، طی نامهای به استانداران سراسر کشور خواستار اهتمام جدی آنها نسبت به ارتقای نقش موثر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان در راستای بهبود فضای کسبوکار شده است. به گزارش مهر، اسکندر مومنی، وزیر کشور، به موجب مصوبه یکصدوبیستوچهارمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق ایران، مبنی بر برگزاری منظم جلسات شوراهای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در استانها توسط استانداران، بخشنامهای را به استانداران سراسر کشور به عنوان روسای شوراهای گفتوگوی استانی ابلاغ کرد.
دنیای اقتصاد:
سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران با ترسیم چشمانداز بلندمدت تجارت پنجمیلیارد دلاری ایران و ازبکستان، از توافقات اولیه برای امضای موافقتنامه تعرفه ترجیحی بین دو کشور خبر داد. به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، اکبر گداری با اشاره به توافقات اقتصادی ایران و ازبکستان در حاشیه سفر وزیر سرمایهگذاری، صنعت و تجارت ازبکستان به ایران، گفت: اهتمام و تمایل دو کشور برای توسعه تبادلات تجاری شکل گرفته است؛ از اینرو شانزدهمین کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان اسفند سال جاری به میزبانی ایران، با هدف رشد مبادلات تجاری برگزار خواهد شد. وی بیان کرد: در این سفر درخصوص جزئیات صندوق سرمایهگذاری مشترک بین دو کشور که در آینده نزدیک تاسیس خواهد شد گفتوگوهایی انجام گرفت.
دنیایاقتصاد:
محمدرضا توکلیزاده، رئیس اتاق مشهد، گفت: دستورالعمل وزارت صمت درباره نحوه انجام و تایید ثبتسفارش ارزی، با توجه به مشکلاتی که برای فعالیت بنگاههای تولیدی رقم میزند، باید موردبازنگری جدی قرار بگیرد.
دنیایاقتصاد: هشتادوهفتمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان با محوریت بررسی مشکلات و مسائل فعالان هنر صنعت چاقوی زنجان و محدودیتهای صادراتی با حضور جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در محل اتاق زنجان برگزار شد.
دنیای اقتصاد:
همسو نبودن سیاستهای ارزی و تجاری، اختلاف میان نرخ ارز نیمایی و قیمت دلار در بازار آزاد، اهمیت صادرات و احیای شورای عالی صادرات، بحران انرژی و راهکارهای رفع آن و همچنین کاهش تصدیگری وزارت صنعت، معدن و تجارت در فعالیت کسبوکارها از مهمترین موضوعاتی بودند که در نشست فعالان بخش خصوصی با وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح شدند و مورد بررسی قرار گرفتند.
دنیای اقتصاد:
خرید تضمینی گندم ضرورتی برای تامین نیازهای اساسی کشور است، هرچند کشاورزان انتظار دارند هزینه این خرید تضمینی در سریعترین زمان ممکن توسط دولت، پرداخت شود. رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: امسال حدود ۱۲میلیون تن گندم تحویل دولت داده شد اما به نظر میرسد در سال جدید خرید تضمینی گندم محدود به آرد نانواییها شود. به گزارش مهر، علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران، اظهار کرد: وزیر جهاد کشاورزی پیش از رفتن لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود برای سال جدید ردیف مستقل و جداگانه برای خرید تضمینی گندم از سوی دولت تعریف میشود اما با بررسی لایحه، میبینیم که پرداخت پول کشاورزان همچنان وابسته به یارانه سوخت است.
توصیه شماره ۱: تنوعسازی در سبد سرمایهگذاری: تنوعسازی در سبد سرمایهگذاری، از اصول حیاتی و بنیادی مدیریت ریسک است که توسط سرمایهگذاران حرفهای برای کاهش نوسانات و افزایش پایداری بازدهی به کار گرفته میشود. این استراتژی به سرمایهگذاران کمک میکند تا با توزیع سرمایههای خود در داراییهای مختلف، از متمرکز کردن ریسک در یک دارایی خاص جلوگیری کنند و احتمال زیانهای سنگین را کاهش دهند. همانطور که وارن بافت میگوید: «خطر از ندانستن ناشی میشود، نه از تنوعسازی.»
دنیای اقتصاد:
بین سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۲، کشورهای عضو OIC (سازمان کشورهای اسلامی)، با وجود تاثیر منفی همهگیری کرونا، افزایش تولید ناخالص داخلی تقریبا چهارتریلیون دلاری را تجربه کردند. تولید ناخالص داخلی از ۱۹.۴تریلیون دلار در سال۲۰۲۰ به ۲۳.۶تریلیون دلار در سال۲۰۲۲ افزایش یافت که رشد ۲۱.۷درصدی را نشان میدهد.
دنیایاقتصاد:
تعرفه گمرکی صادرات زعفران از افغانستان به هند که سالانه حدود ۶۰تن مصرف دارد، صفر و از ایران ۳۸درصد است. به گزارش مهر، امروز صادرات محصولات کشاورزی در سایه برخی چالشها نسبت به چند سالگذشته کاهش یافتهاست. این کاهش را در اوزان باید پیگیری کرد، نه ارزشریالی زیرا با افزایش نرخ دلار و کاهش پایهپولی کشور تحتتاثیر تحریم، ممکن است رقم صادراتی روند افزایشی داشتهباشد.
دنیایاقتصاد:
عضو هیاتمدیره اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران ضمن تاکید بر تصمیمات غیرکارشناسی طی سالهای گذشته و کاهش واردات نهادههای دامی به کشور اظهار کرد: تامین به اندازه نهادهها بهمعنای امنیت تولید پروتئین در کشور و امنیت غذایی خواهد بود. این موضوع علاوهبر نظارت و قیمتگذاری، نیازمند برنامهریزی و رصد و پایش مستمر جریان تامین کشور بههمراه پیشبینی و پیشگیری از بحرانهای پیشرو است.