مهم‌ترین مطالبه فعالان اقتصادی اجرای قانون است

محمد خاکی در نود و سومین نشست شورای گفت‌‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان لرستان، با اشاره به برنامه‌های این مجموعه در راستای تحقق شعار سال، تصریح کرد: اگرچه برنامه‌هایی را به‌دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کردیم اما تاکنون دستگاهی در این زمینه پاسخی نداده‌است. خاکی، بر ایجاد شعبه صرافی ملی در استان تاکید کرد و گفت: شعبه انتخاب‌شده بانک ملی به دلیل مالکیت اجرایی‌نشده و انتظار می‌رود این موضوع هرچه سریع‌تر تعیین‌تکلیف شود.

رئیس اتاق خرم‌‌‌‌‌آباد، ایجاد تالار بورس منطقه‌ای را از دیگر مصوبات برشمرد و افزود: برای فراهم‌کردن بخشی از زیرساخت‌ها در اتاق خرم‌‌‌‌‌آباد اعلام آمادگی کردیم. خاکی با بیان اینکه مشکلات مالیاتی از مهم‌ترین دغدغه‌‌‌‌‌های فعالان اقتصادی است، گفت: اگرچه یکی از راه‌های تامین منابع مالی دولت از طریق دریافت مالیات بوده و ما نیز موافق این موضوع هستیم، اما برخی قوانین و مقررات مالیاتی همچون افزایش درآمدهای مالیاتی به‌‌‌‌‌خوبی مشخص نشده و باید در مجلس میزان افزایش مالیاتی به‌‌‌‌‌طور شفاف مشخص شود. وی اجرای قانون را مهم‌ترین مطالبه فعالان اقتصادی خواند و افزود: کارشناسان مالیاتی گاهی به این قوانین اعتنا نکرده، سلیقه‌‌‌‌‌ای عمل می‌کنند و انتظار می‌رود قانون فصل‌‌‌‌‌الخطاب باشد و رسیدگی به پرونده در مسیر قانونی قرار گیرد. رئیس اتاق خرم‌‌‌‌‌آباد با اشاره به اخذ مالیات از صندوق پژوهش و نوآوری استان، تصریح کرد: بر اساس قانون صندوق‌ها معاف از مالیات‌ارزش‌افزوده هستند، باوجوداین در سال‌های گذشته این مالیات اخذ شده و متولیان مالیاتی این اشتباه را پذیرفته‌‌‌‌‌اند، از این‌رو تقاضا می‌شود شیوه حذف رای از سوی این مجموعه ابلاغ شود. خاکی، شیوه باز توزیع مالیات‌ارزش‌افزوده را دیگر دستور کار جلسه عنوان و خاطرنشان کرد: بر اساس قانون مالیات‌ارزش‌افزوده، وصولی هر استان و سهم شهرداری‌‌‌‌‌ها برای خود آن استان است. وی ادامه‌داد: در لرستان به دلیل توسعه‌‌‌‌‌نیافتگی تاریخی، نه‌‌‌‌‌تنها مالیات‌ارزش‌افزوده پایینی دارد، بلکه در این حوزه خروجی نیز داشته و ارزش‌‌‌‌‌افزوده ما در استان‌های دیگر پرداخت می‌شود.

رئیس اتاق خرم‌‌‌‌‌آباد با بیان اینکه این شیوه توزیع عادلانه نیست، گفت: در تلاش هستیم از ظرفیت نمایندگان مجلس و سران قوا برای اصلاح شیوه بازتوزیع مالیات‌ارزش‌افزوده استفاده کنیم.

ابوطالب شفقت؛ استاندار لرستان نیز در نشست شورای گفت‌‌‌‌‌وگوی استان، گفت: لرستان سرشار از استعدادهای ناشکفته است و سیستم قانون‌‌‌‌‌مندی و مجموعه‌‌‌‌‌های تنظیم‌گری منجر به تضعیف ما شده‌است. وی عنوان کرد: دریافت‌‌‌‌‌های مالیاتی باید سهم‌‌‌‌‌بندی شود و از هر بخش به‌صورت جداگانه و سهم تعیین‌شده این مالیات دریافت شود. استاندار لرستان با تاکید بر جبران عقب‌‌‌‌‌افتادگی تاریخی این استان، تصریح کرد: تا مردادماه باید دستگاه‌های اجرایی میزان بودجه‌موردنیاز طرح‌های خود را در جداول سازمان‌برنامه‌‌‌‌‌وبودجه تکمیل کنند. شفقت اظهار کرد: مجموعه رفتارهای اعمال‌شده همچون مالیات‌ارزش‌افزوده نشان می‌دهد که حتی قانون‌اساسی را رعایت نمی‌کنیم. وی افزود: با توجه به شرایط استان و درآمد پایین آن، سهم مناسبی در دریافت مالیات‌ارزش‌افزوده نداریم؛ از این‌رو این موضوع را در سطح کشور با کمک نمایندگان به‌ویژه برای بودجه ‌سال‌۱۴۰۴ پیگیری خواهیم کرد. وی ادامه‌داد: تمامی دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌برنامه‌‌‌‌‌وبودجه موظف هستند طی ۵ روز آینده اطلاعات موردنیاز، برنامه‌های سال‌آینده و مطالبات کشوری و وزارتی خود را در اختیار نمایندگان مردم در مجلس قرار دهند.

استاندار لرستان اظهار کرد: جلسه کارشناسی در مورد بودجه ‌و اعتبارات استان به تفکیک ردیف‌‌‌‌‌های موردانتظار نیز با هماهنگی سازمان‌برنامه‌‌‌‌‌وبودجه با نمایندگان برگزار خواهدشد.

شفقت بر نقش مهم نمایندگان مردم در مجلس برای جذب اعتبارات بیشتر به استان تاکید کرد و گفت: قطعا با کمک و همراهی نمایندگان مردم می‌توانیم سهم بیش‌‌‌‌‌تری از اعتبارات را برای بودجه‌سال‌آینده استان جذب کنیم. وی روند دریافت مالیات و مالیات پژوهشی را دیگر عناوین مطرح‌شده در شورای گفت‌وگوی بخش‌خصوصی با دولت برشمرد و تصریح کرد: در این جلسه تصویب شد مالیات پژوهشی حذف شود. استاندار افزود: تدوین برنامه‌‌‌‌‌ای برای ایجاد هماهنگی‌‌‌‌‌های لازم بین مجریان مالیاتی و مودیان مالیاتی نیز انجام خواهد شد؛ ضمن اینکه لرستان جزو استان‌های با کمترین پرونده برای مودیان مالیاتی از طرف اداره‌کل امور مالیاتی است که جای تقدیر دارد.