در نشست کارگروه توسعه صادرات استان کرمان مطرح شد
فرصت مناسب برای ورود به بازار لبنان
ابراهیم محمدرضازاده در نشست کارگروه توسعه صادرات استان کرمان افزود: لبنان با فلسطین و سوریه همسایه است و از طریق دریا با ۲۲ کشور ارتباط دارد که طی دو دههگذشته بهجز زمان شیوع کرونا روند صادراتی روبهرشدی داشتهاست. عمده واردات لبنان سوخت، مواد معدنی، نفت، محصولات صنعتی شیمیایی، جواهرات، ماشینآلات و خودرو است و ۱۰ قلم اول کالای صادراتی ایران به لبنان میلگرد آجدار، پسته، کلاف میلگرد، مغزپسته، خمیرمایه، دارو، نشاسته، فرش، شیشه و پلیمرهای استیرن بودهاست. محمدرضازاده تصریح کرد: سالگذشته صادرات پسته ایران به لبنان دوبرابر شده اما ازاینپس باید مراقب آمریکا بهعنوان رقیب اصلی پسته ایران بود زیرا هر کیلوگرم پسته آمریکا یک دلار ارزانتر از پسته ایران در بازار لبنان بهفروش میرسد. مسوول دبیرخانه کارگروه شناسایی و انتخاب رایزنان بازرگانی سازمان توسعهتجارت ایران اظهار کرد: فرش ایران ۵۰ سالاست که در لبنان نفوذ دارد و اخیرا به دلیل مشکلات اقتصادی مردم، فرش ماشینی نیز در کنار فرش دستباف خریدار خوبی دارد. وی افزود: توقف مبادلات در سیستم بانکی لبنان، تولیدکننده نبودن و واردات مواد مصرفی، وجود موافقتنامه تجارت آزاد لبنان با ۴۰ کشور و دسترسی از طریق دریای مدیترانه ازجمله تهدیدهای منجر به فرصت در بازار لبنان محسوب میشوند. محمدرضازاده ادامه داد: فرصتهای ویژه ایران در بازار لبنان مانند علاقه شدید شیعیان لبنان به خرید کالای ایرانی، اعتماد به ذبح شرعی کالای تولیدی ایران، صید ماهیحلال و چرم حلال، میتواند به توسعهتجارت با این کشور کمک کند.
وی گفت: نبود خط مستقیم کشتیرانی، مشکلات ناشی از تحریم و پرهیز شرکتهای چندملیتی از همکاری با ایران، هزینه حمل بالای کالاهای تولیدی ایران، حضور ضعیف شرکتهای مدیریت صادرات، عدمشناخت کافی فعالان اقتصادی دو کشور، تقلب در کیفیت و کلاهبرداری منجر به تضعیف برند، تبلیغات ناکافی و بیتوجهی به اصول بازاریابی، ازجمله ضعفهای ایران برای ورود به بازار لبنان است. محمدرضازاده، با اشاره به اینکه نمایشگاه اختصاصی ایران در لبنان در اواخر شهریورماه و اوایل مهرماه سالجاری برگزار میشود، افزود: ایجاد فروشگاهها، ایجاد انبار توزیع کالای ایرانی در بیروت، ایجاد مرکز تجاری، ایجاد کنسرسیوم صادراتی و تولید مشترک برای صادرات ازجمله موارد پیشنهادی برای ورود به بازار لبنان است.
صادرات یکمیلیون دلاری کرمان به لبنان
در ادامه رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، با تاکید بر طرح و ترویج فرهنگ تولید صادراتمحور در استان گفت: با تولید کالای باکیفیت، قیمت مناسب و بستهبندی قابلعرضه در بازارهای جهانی میتوان بخش بیشتری از تولید را صادر کرد. سیدمهدی طبیبزاده افزود: پیشنهاد میشود دولت در قراردادهای ترجیحی، شرکت در نمایشگاهها و تهیه تقویم نمایشگاهی با هماهنگی همه ارگانها اقدام کند تا با قدرت و توانایی بیشتری از این فرصتها استفاده شود. وی خاطرنشان کرد: در نسل پنجم فعالیت صنایع مختلف، باید در تجارت نیز فرهنگ و سبک زندگی مردم در بازاریابیها مدنظر قرار گیرد و نیازهای بازارهای مختلف متناسب با سبک زندگی مردم آنها تامین شود. طبیبزاده، با بیان اینکه سه قلم خرما، پسته و محصولات سرامیکی عمده صادرات یکمیلیون دلاری کرمان به لبنان بودهاست، تصریح کرد: زمینههای فعالیت مستمر و خوب برای کالاهای مختلف استان در لبنان وجود دارد و با برنامهریزیهای لازم میتوان ۵میلیارد دلار از ۱۹میلیارد دلار واردات به لبنان را در اختیار گرفت. در ادامه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان بیان کرد: سالها پیش پسته و مغز پسته از برخی شرکتهای کرمانی از طریق حلب سوریه به لبنان صادر میشد که به دلیل جنگ در سوریه این ارتباط با لبنانیها قطع شدهاست. سیدمحمدرضا ترابیموسوی با اشاره به اینکه برخی شرکتهای کرمانی تجربه و شناخت لازم از ذائقه و سلیقه مردم لبنان در زمینه پسته را دارند، درخواست کرد رایزن بازرگانی ایران در لبنان، در بازاریابی و برقراری ارتباط مجدد با لبنان، فعالان پسته استان را یاری کند.