شماره روزنامه ۶۴۵۲
|

نرخ تورم ماهانه ترکیه به زیر یک‌درصد رسید؛

در نوامبر ۲۰۲۵ نرخ تورم سالانه ترکیه به ۳۱.۰۷درصد کاهش یافت؛ عددی که کمتر از نرخ ۳۲.۸۷درصدی ماه قبل بود و پایین‌تر از پیش‌بینی بازار ثبت شد. این پایین‌ترین نرخ تورم ثبت‌شده از نوامبر ۲۰۲۱ محسوب می‌شود و نشان می‌دهد بخش‌هایی از اقتصاد ترکیه وارد فاز تعدیل قیمت شده‌اند.

کدام نامزد برای رهبری بزرگ‌ترین نهاد پولی جهان بهتر است؟

پس از اتمام دوره ریاست جروم پاول در بانک مرکزی آمریکا، کارشناسان انتظار دارند دولت ترامپ، «کوین هَسِت» را به‌عنوان رئیس فدرال‌رزرو انتخاب کند. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که «کریستوفر والر» گزینه بهتری نسبت به گزینه محبوب ترامپ است.

اخبار بازار پول و ارز روزنامه شماره ۶۴۰۰

    شنبه، ۱۲ مهر ۱۴۰۴
  • سکه سقف جدید ۱۱۷‌میلیون تومانی را ثبت کرد؛

    روزنامه شماره ۶۴۰۰

    مداخله بازارساز از امروز

    بانک مرکزی از برنامه خود برای مدیریت بازار ارز با افزایش عرضه به‌صورت حواله و اسکناس از روز شنبه خبر داد. روز پنج‌شنبه قیمت دلار با افزایش ۱۵۰۰تومانی به ۱۱۷هزار و ۲۰۰تومان رسید که بالاترین نرخ ثبت‌شده در بازار ارز محسوب می‌شود. 
  • تعطیلی دولت آمریکا چه تاثیری بر اقتصاد این کشور دارد؟

    روزنامه شماره ۶۴۰۰

    بایکوت آماری با تعطیلی دولت

    روز گذشته، در ساعت ۱۲:۳۰ به وقت گرینویچ، بازارها بنا به عادت، منتظر انتشار داده‌های اشتغال ایالات متحده بودند؛ اما این داده‌ها منتشر نشد. این اتفاق، یکی از نخستین اثرات تعطیلی دولت فدرال آمریکا بر اقتصاد این کشور است. دفتر آمار کار (BLS) اعلام کرده که در دوران تعطیلی قادر به جمع‌آوری یا انتشار داده‌های اقتصادی نخواهد بود؛ بنابراین گزارش مهم اشتغال ماه سپتامبر و همچنین داده‌های تورم ماهانه در صورت طولانی شدن تعطیلی به تعویق می‌افتند. این مساله نه تنها اقتصاددانان و سرمایه‌گذاران را از شاخص‌های کلیدی محروم می‌کند، بلکه باعث می‌شود تحلیلگران برای فهم وضعیت اقتصاد به داده‌های ناقص و منابع خصوصی مانند گزارش اشتغال شرکت ADP اتکا کنند.
  • سرمایه‌گذاران از طلا و بیت‌کوین بیشتر استقبال می‌کنند؛

    روزنامه شماره ۶۴۰۰

    سوخت سیاسی فلز زرد

    بازار طلا در روزهای اخیر بار دیگر شاهد نوسانات چشم‌گیر بوده و در معاملات روز گذشته قیمت‌ها با رشد همراه شد. طلا و نقره به دلیل افزایش تقاضای دارایی امن، با رشد قیمتی وارد تعطیلات آخر هفته شدند. این افزایش در شرایطی رخ داد که دولت آمریکا برای سومین روز متوالی در تعطیلی به سر می‌برد و چشم‌اندازی برای پایان آن دیده نمی‌شود. اختلاف شدید بین دولت ترامپ و دموکرات‌ها بر سر بودجه و تهدید رئیس‌جمهور برای اخراج کارکنان فدرال، احتمال طولانی‌تر شدن این تعطیلی را افزایش داده است.
  • بانک مرکزی ترکیه به سیاست‌های دقیق‌تری نیاز دارد؛

    روزنامه شماره ۶۴۰۰

    انقطاع روند نزولی تورم آناتولی

    تورم سالانه ترکیه در سپتامبر ۲۰۲۵ برای نخستین بار طی ۱۵ ماه گذشته افزایش یافت و به ۳۳.۲۹ درصد رسید؛ درحالی‌که رقم تورم در ماه گذشته ۳۲.۹۵ درصد بود. این رقم فراتر از انتظار بازار، یعنی ۳۲.۵ درصد، بود و عمدتا ناشی از افزایش قیمت‌ها در بخش‌های حمل‌ونقل، پوشاک و کفش، ارتباطات و آموزش بود. در مقابل، تورم در بخش‌هایی چون مسکن و خدمات عمومی، مواد غذایی، نوشیدنی‌های الکلی و دخانیات، لوازم خانگی، فرهنگ و تفریح و خدمات درمانی روندی کندتر داشت. شاخص تورم ماهانه نیز رشد ۳.۲۳ درصدی را نشان داد که بالاتر از پیش‌بینی ۲.۶ درصدی و همچنین بیشتر از رشد ۲.۰۴ درصدی ماه اوت بود.
۱