شماره روزنامه ۶۴۵۲
|

نرخ تورم ماهانه ترکیه به زیر یک‌درصد رسید؛

در نوامبر ۲۰۲۵ نرخ تورم سالانه ترکیه به ۳۱.۰۷درصد کاهش یافت؛ عددی که کمتر از نرخ ۳۲.۸۷درصدی ماه قبل بود و پایین‌تر از پیش‌بینی بازار ثبت شد. این پایین‌ترین نرخ تورم ثبت‌شده از نوامبر ۲۰۲۱ محسوب می‌شود و نشان می‌دهد بخش‌هایی از اقتصاد ترکیه وارد فاز تعدیل قیمت شده‌اند.

کدام نامزد برای رهبری بزرگ‌ترین نهاد پولی جهان بهتر است؟

پس از اتمام دوره ریاست جروم پاول در بانک مرکزی آمریکا، کارشناسان انتظار دارند دولت ترامپ، «کوین هَسِت» را به‌عنوان رئیس فدرال‌رزرو انتخاب کند. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که «کریستوفر والر» گزینه بهتری نسبت به گزینه محبوب ترامپ است.

اخبار بازار پول و ارز روزنامه شماره ۶۳۳۰

    سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴
  • شاخص ارزی به کمترین سطح قیمتی یک هفته اخیر رسید

    روزنامه شماره ۶۳۳۰

    شروع سرخ بازار ارز

    در نخستین روز معاملاتی هفته جاری، قیمت دلار آزاد با ورود به کانال ۸۸ هزار تومان، به پایین‌‌‌ترین سطح خود در یک هفته اخیر رسید. تحلیلگران این کاهش قیمت را نتیجه تغییر رفتار اقتصادی خانوارها و بنگاه‌ها می‌‌‌دانند. پس از حمله نظامی اسرائیل به ایران، خانوارها ترجیح می‌دهند نقدینگی ریالی را برای تامین نیازهای روزانه تا تثبیت شرایط حفظ کنند و بنگاه‌ها نیز ثبت سفارش خود را به تاخیر انداخته‌‌‌اند. این شرایط موجب افت تقاضا و در پی آن کاهش نرخ دلار شده است.
  • نزدیکی به ضرب‏‏‌الاجل تعویق تعرفه‌ها، باعث نوسان بازار شد؛

    روزنامه شماره ۶۳۳۰

    ترمز دلاری فلز زرد

    قیمت طلا در روز گذشته، به دلیل تقویت دلار آمریکا و نزدیک شدن به مهلت تعیین‌‌‌شده برای تعویق تعرفه‌های تجاری دولت ترامپ، کاهش یافت و به پایین‌‌‌ترین سطح خود در حدود یک هفته گذشته رسید. در حالی‌‌‌که سرمایه‌‌‌گذاران منتظر اخبار دقیق‌‌‌تری از تحولات تجاری هستند، قیمت لحظه‌ای هر اونس طلا با افت ۰.۸ درصدی به کانال ۳۳۰۰ دلار رسید و معاملات آتی طلا نیز ۰.۷ درصد کاهش یافت.
  • اقتصاد جهان از اختلاف‌نظر فعالان اقتصادی رنج می‌‌‌برد؛

    روزنامه شماره ۶۳۳۰

    «اثر راشومون» در اقتصاد

    اقتصاد جهانی در حال حاضر دچار وضعیتی به نام «اثر راشومون» شده است؛ مفهومی برگرفته از فیلم مشهور کوروساوا، که در آن یک رویداد واحد از دیدگاه‌های متضاد بازگو می‌شود. این استعاره به این معناست که فعالان اقتصادی و بازارهای جهانی با داده‌ها و رویدادهای مشابه، برداشت‌‌‌های متفاوت و گاه متناقضی دارند.
۱