شماره روزنامه ۶۰۴۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۱۹

  • ریل‌گذاری مالیات بر مجموع درآمد

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: مالیات بر مجموع درآمد یکی از پایه‌های مالیاتی است که با توجه به اهمیت و کاربرد آن و همچنین استفاده‌ای که از آن در کشورهای توسعه‌یافته می‌شود، بر اجرایی شدن آن در ایران نیز تاکید بسیاری می‌شود. درحالی‌که سیاستگذار بر لزوم اجرای سایر پایه‌های مالیاتی مانند مالیات بر عایدی سرمایه یا اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی به‌عنوان بستر و پیش‌نیاز قانون مالیات تاکید می‌کند، اما مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به محورهای موردتوجه برای تدوین قانون این پایه مالیاتی پرداخته است.
  • روز افزایشی بازار ارز

    دنیای اقتصاد: قیمت دلار آزاد حضور در سطوح قیمتی نیمه نخست کانال ۵۷ هزار تومانی را تاب نیاورد. به عقیده برخی از کارشناسان بازه قیمتی ۵۷ هزار تا ۵۷ هزار و ۵۰۰ تومان هسته سخت روند کاهشی دلار است. این در حالی است که در روز‌های اخیر برخی از فعالان آزاد بازار از دلار ۵۵ هزار تومانی سخن به میان می‌آوردند. علاوه بر دلار نرخ سکه طلا نیز در بازار روز گذشته واکنش قابل توجهی به شکست حمایت ۴۰ میلیون تومانی از خود به نمایش گذاشت و مجددا به نیمه کانال ۴۰ بازگشت.
  • وضعیت جزیره‌های اقتصاد جهان

    دنیای اقتصاد: در روزهای گذشته وزرای دارایی و روسای بانک مرکزی هفت کشور صنعتی جهان نشست دو روزه خود را در شمال ایتالیا آغاز کردند. پیش از شروع این نشست انتظار می‌رفت مساله تداوم تورم در ایالات‌متحده، تاثیر تنش‌های ژئوپلیتیک بر بازار انرژی، دارایی‌های مسدود شده روسیه، ظرفیت مازاد تولید خودروهای الکتریکی در چین و استفاده روبه رشد از هوش مصنوعی در اقتصاد و بازارهای مالی، مهم‌ترین محورهای گفت‌وگو را تشکیل دهند. بلومبرگ در تحلیل‌های خود، نخستین روز این نشست را بررسی کرد و از نگرانی‌ها بابت شکاف در نرخ رشد اقتصاد‌های جی‌۷ و تاثیر آن بر واگرایی نرخ تورم خبر داد. از سوی دیگر، وزیر خزانه‌داری آمریکا سطوح فعلی بدهی ملی این کشور را نگران‌کننده ندانست؛ موضوعی که مخالفان خاص خود را دارد.
  • ممنوعیت فروش طلا توسط صادرکنندگان پتروشیمی در مرکز مبادله

    مهر: بانک مرکزی مبنی بر ممانعت از عرضه طلای وارداتی توسط صادرکنندگان پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی و فرآورده‌های نفتی از محل ارز صادرات متعلقه برای رفع تعهدات ارزی بخشنامه صادر کرد. بانک مرکزی طی نامه‌‌‌ای به مرکز مبادله ارز و طلای ایران اعلام کرد: طبق آیین‌‌‌نامه اجرایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که مصوب آذرماه سال ۱۴۰۱ هیات وزیران است، صادرکنندگان محصولات با کد تعرفه کالایی پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی مکلفند ۱۰۰ درصد از ارز حاصل از صادرات خود را به صورت حواله در سامانه نیما بفروشند و رفع تعهد صادراتی کنند. همچنین به استناد تبصره یک این قانون، واردات مواد اولیه و کالا و خدمات ضروری سالانه صرفا برای نیاز تولید است؛ بنابراین مشمول واردات طلا نخواهد بود. از این‌رو، باتوجه به مجموعه مقررات ارزی که رفع تعهدات صادراتی منوط به اخذ تاییدیه تحویل، عرضه و فروش طلای وارده از آن مرکز شده است، خواهشمند است با توجه به بند اعلام شده ترتیبی اتخاذ شود که از عرضه طلای وارداتی توسط صادرکنندگان مشمول بند فوق از محل ارز حاصل از صادرات متعلقه برای رفع تعهدات صادراتی ممانعت شود و از ارائه تاییدیه موصوف نیز خودداری شود.
  • کاهش خرده‌‌‌فروشی در بریتانیا

    تسنیم: دفتر آمار ملی بریتانیا (ONS) در گزارشی اعلام کرد که خرده‌فروشی در این کشور طی ماه آوریل به‌‌‌شدت کاهش یافته است. به گزارش یورونیوز، دفتر آمار ملی بریتانیا (ONS) در گزارشی اعلام کرد که بخش خرده‌فروشی در این کشور طی ماه آوریل با کاهش ۲.۳ درصدی فروش و ادامه روند کاهشی ماه مارس (منفی ۰.۲ درصد) مواجه شده است. این رقم، بزرگ‌ترین کاهش خرده‌فروشی بریتانیا در چهار ماه گذشته و بسیار بدتر از پیش‌‌‌بینی‌‌‌های تحلیلگران (منفی ۰.۴ درصد) محسوب می‌شود.
  • اولین نشست تدوین آیین‌نامه اجرایی تسهیل اعطای اقامت به اتباع خارجی

    شادا: اولین نشست بررسی، تهیه و تدوین آیین‌نامه اجرایی بند الف ماده۲۹ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها، درخصوص تسهیل اقامت‌دهی به اتباع خارجی در سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران برگزار شد.
  • برنامه‌های اقتصادی با جدیت پیگیری می‌شود

    شادا: یک مقام مسوول در وزارت اقتصاد تاکید کرد: مردم مطمئن باشند که سیاست‌های اقتصادی و شعار سال به جد دنبال می‌شود و دولت هدف‌گذاری‌هایی را که انجام شده است، با جدیت پیگیری خواهد کرد.
  • شناسایی فرار مالیاتی با تقاطع‌گیری داده‌های مالی

    سازمان امور مالیاتی: دستیار مردمی‌سازی سازمان امور مالیاتی گفت: تقاطع‌گیری داده‌های مالی به سازمان امور مالیاتی کشورکمک می‌کند تا موارد فرار مالیاتی، تخلف یا اشتباهات در اظهارنامه‌های مالیاتی شناسایی شوند. حمید بهزادی‌بخش درباره تمرکز دولت در مالیات‌ستانی هوشمند و سیستمی اظهار کرد: تقاطع‌گیری داده‌های مالی با استفاده از سیستم‌های پیشرفته‌ تحلیل داده و بعضا هوش مصنوعی انجام می‌گیرد تا دقت و سرعت بالایی در شناسایی تناقضات احتمالی وجود داشته باشد. این روش نه تنها به کاهش فرار مالیاتی کمک می‌کند، بلکه منابع مالیاتی را بهبود می‌بخشد و اطمینان از عدالت مالیاتی را افزایش می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر