شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۰۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۱۰۲

  • امپراتوری خانوادگی در کسب‌وکار هند

    دنیای اقتصاد: شرکت‌های بزرگ خانوادگی نقش بسیار بزرگی در تجارت هند ایفا می‌کنند. یک اندیشکده تحقیقاتی به نام هورون ایندیا (Hurun India) می‌گوید ۱۰کسب‌وکار خانوادگی باارزش هند نزدیک به ۹۰۰میلیارد دلار ارزش دارند.۱۰۰کسب‌وکار خانوادگی برتر هند نیز ۱.۴تریلیون دلار ارزش دارند. نسل اولی‌ها که خود موسس شرکت بوده‌اند تنها یک‌پنجم این شرکت‌ها را در کنترل خود دارند.
  • بی‌اعتنایی دلار به رویدادهای منطقه

    دنیای اقتصاد: همزمان با انتشار اخباری مبنی بر تشدید درگیری‌های منطقه‌ای، قیمت شاخص‌های ارز در بازار غیررسمی تهران کاهشی شد. با توجه به روند بازار ارز در سال‌های اخیر چنین اتفاقی تقریبا کم‌سابقه است. برخی از تحلیلگران معتقدند که تاثیر‌پذیری بازار از اخبار منفی کمتر شده و در مقابل فعالان کف بازار بر این باورند که بازارساز درحال قدرت‌نمایی است.
  • شفاف سازی وام کارمندان بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: مدیر کل منابع انسانی بانک مرکزی با ارائه توضیحات درباره پرداخت وام به کارمندان بانک‌ها، خبر پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به کارکنان بانک مرکزی را تکذیب کرد. علاوه بر این، به گفته دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی، هیچ‌گونه تسهیلات به شکل قرض‌الحسنه به کارکنان شبکه بانکی پرداخت نمی‌شود.
  • پیش‌‌‌بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد دانمارک

    ايسنا: صندوق بین‌المللی پول در گزارشی اعلام کرده که پیش‌‌‌بینی می‌شود اقتصاد دانمارک در سال ۲۰۲۵ به میزان ۱.۶ درصد رشد کند، در حالی که در سال گذشته ۲.۵ درصد رشد کرده است. در این گزارش آمده است رشد صادرات دارویی و دریایی کاهش خواهد یافت، در حالی که رشد بقیه اقتصاد با افزایش تقاضای خارجی، بهبود قدرت خرید مصرف‌‌‌کننده و تسهیل بیشتر شرایط مالی تقویت می‌شود. در حالی که میانگین تورم در سال گذشته ۳.۴ درصد بود، بر اساس ارقام ذکرشده، میانگین تورم ۱.۸ درصد در سال ۲۰۲۴ و ۲.۲ درصد در سال ۲۰۲۵ برآورد شده است. صندوق بین‌المللی پول همچنین اعلام کرده فشارهای تورمی در ماه‌های اخیر با کاهش قیمت جهانی انرژی و تقاضای داخلی ضعیف تا حد زیادی از بین رفته است. بیزینس نوشت، تورم ممکن است در ماه‌های آتی به دلیل تاخیر در قرارداد دستمزد سال گذشته به‌‌‌طور موقت افزایش یابد.
  • سه روز حیاتی بازارهای جهانی

    دنیای اقتصاد: اقتصاد جهان در این هفته با شروع چرخه تسهیل در ایالات‌متحده تغییر خواهد کرد؛ درست همان‌طور که مقامات پولی کشورها، از اروپا تا آسیا سیاست‌هایی را به منظور آمادگی برای تغییرات نرخ در آمریکا تنظیم می‌کنند. در روز چهارشنبه یک چرخه ۳۶ ساعته با تصمیم فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره آغاز می‌شود و در روز جمعه با نتیجه نخستین جلسه بانک مرکزی ژاپن پایان می‌یابد.
  • ۳۱.۶میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    بانک مرکزي: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۲۴ شهریور ماه امسال ۳۱ میلیارد و ۶۴۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۶ میلیارد و ۷۹۷ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۶ میلیارد و ۹۶۴ میلیون دلار، برای خدمات ۷۸۰ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۷ میلیارد و ۱۰۲ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
  • رشد دستمزد ژاپنی‌‌‌ها از تورم بیشتر می‌شود

    مهر: گزارشی جدید نشان می‌دهد دستمزدها در ژاپن در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ برای نخستین بار در بیش از سه دهه گذشته رشد واقعی خواهند داشت. به گزارش شرکت مدیریت سرمایه‌‌‌گذاری ONE در گزارش جدید خود اعلام کرده است که دستمزدها در ژاپن با سرعت بیشتری نسبت به سال ۲۰۲۳ افزایش می‌‌‌یابد. متوسط درآمد نقدی ماهانه در ژاپن در ماه ژوئیه نسبت به سال قبل ۳.۶درصد افزایش داشته است. در مقایسه، شاخص اصلی قیمت مصرف‌‌‌کننده ژاپن، به استثنای هزینه مواد غذایی، در ماه ژوئیه ۲.۷درصد افزایش داشته است. دستمزدهای واقعی ژاپن در ماه ژوئیه نسبت به زمان مشابه در سال قبل ۰.۴ درصد افزایش داشت و برای دومین ماه متوالی پس از افزایش ۱.۱ درصدی در ژوئن، افزایش‌‌‌یافته است.
  • وضعیت نامساعد اقتصاد نیوزیلند

    ایسنا: صنعت تولید نیوزیلند برای هجدهمین ماه متوالی با رکود مواجه شد. شاخص مدیران خرید تولید در نیوزیلند در ماه اوت از ۴۴.۴ در ژوئیه به ۴۵.۸ افزایش یافت. آخرین بار این شاخص در فوریه ۲۰۲۳ بالای ۵۰ بود. پیش‌‌‌بینی می‌شود داده‌های هفته آینده نشان دهد که اقتصاد در سه ماه منتهی به ژوئن کوچک شده است، در حالی که بانک مرکزی نیوزیلند (RBNZ) در حال پیش‌بینی انقباض بیشتر در سه ماهه سوم است که این کشور را به سومین رکود اقتصادی خود در کمتر از دو سال آینده سوق خواهد داد. کارشناسان اظهار کردند که شاخص‌‌‌های اعتماد کسب‌‌‌وکار و ایجاد رضایت از سطوح بسیار پایین خود افزایش یافته‌‌‌اند و پتانسیل بهبود را در ۱۲ ماه آینده ارائه می‌دهند. با این حال، شاخص مدیران خرید نشان می‌دهد که شرایط فعلی همچنان چالش‌برانگیز است. تولید تحت فشار قرار گرفته است، زیرا هزینه‌های بالای استقراض باعث کاهش ساخت خانه می‌شود و تقاضا را کاهش می‌دهد. طبق گزارش بلومبرگ، گزارش نشان داد که میزان سفارش‌های جدید پس از اینکه در ژوئن به زیر ۴۰رسیده بود، به ۴۶.۸ افزایش یافت.
  • هشدار سازمان ملل درباره نابودی اقتصاد غزه

    تسنیم: بر اساس گزارش جدیدی که از سوی کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد(آنکتاد) منتشر شد، ادامه جنگ اسرائیل در غزه منجر به کاهش بی‌‌‌سابقه فعالیت‌‌‌های اقتصادی این منطقه شده است. به گزارش راشاتودی، بر اساس گزارش جدیدی که روز پنج‌شنبه از سوی کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد‌(آنکتاد) منتشر شد، ادامه جنگ اسرائیل در غزه منجر به کاهش بی‌‌‌سابقه فعالیت‌‌‌های اقتصادی این منطقه شده است. در این گزارش، نهاد تجاری سازمان ملل متحد محاسبه کرد که تولید ناخالص داخلی غزه در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ به میزان ۸۱ درصد کاهش یافت که منجر به کاهش ۲۲ درصدی برای کل سال شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر