طلای جهانی در پی توقف احتمالی بهره، صعودی شد
دلارجهانی در محدوده ۲رقمی
این شاخص ارز آمریکایی در نهایت در 13 ژوئیه 2023 به زیر 100 واحد سقوط کرد و اکنون در کانال 99 واحدی در حال نوسان است؛ زیرا تورم آمریکا به سطح 3 درصدی رسید و تنها یک درصد دیگر با تورم هدفگذاری شده فدرال رزرو فاصله دارد. البته این امر خشنودی بازارهایی چون طلا و رمزارزها را نیز به دنبال داشت. برآوردها حاکی از آن است که هر اونس طلای جهانی که اکنون در میانه کانال 1900 دلاری قرار دارد، بار دیگر به کانال 2000 دلاری راه پیدا خواهد کرد. کاهش تورم و روند نزولی دلار جهانی انتظارات را برای رکورد قیمتی جدید این فلز درخشان تا اواخر سال جاری افزایش میدهد. طلا با قیمت 2077 دلار آخرین رکورد خود را به ثبت رسانده است، تحلیلگران بیان میکنند که با توقف سیاستهای انقباضی و بازگشت دلار جهانی به کانال سابق خود، شاهد رکورد قیمتی جدیدی خواهیم بود. آمارها نشان میدهد که لیدر بازارهای ریسکی سال 2022 را با قیمت 16هزار و 700 دلار به پایان رساند و با روند کاهشی تورم و همچنین وقایع اقتصادی دیگر از جمله درخواست شرکت بلکراک در خصوص ایجاد صندوق بورسی برای بیتکوین سبب شد این دارایی از آغاز سال جدید تا کنون (14 ژوئیه) با رشد 90 درصدی مواجه شود و اندکی از زیان خود در سال گذشته را جبران کند.
بیتکوین اکنون در کانال 31 هزار دلاری در حال نوسان است و شواهد نشان میدهد که با توجه به عوامل مذکور(روند کاهشی تورم، عقبنشینی احتمالی فدرال رزرو از تمدید سیاستهای پولی انقباضی و در نتیجه افت شاخص دلار) پتانسیل فتح دوباره کانال 40 هزار دلاری را خواهد داشت. قابل ذکر است که روند معاملاتی اخیر بازارهای جهانی توسط جرمی پاول پیشبینی شده بود و صعود دوباره بازارها دور از انتظار نبود. در این بحبوحه شیب صعودی بیتکوین به اتریوم نیز سرایت کرد و سبب شد این دارایی که در آغاز سال با رقمی معادل 1156دلار در حال معامله بود با رویدادهای اقتصادی پیش آمده اکنون به کانال 2000 دلاری راه پیدا کند. گفتنی است که ارزش کل بازار کریپتو از آغاز سال تا کنون با رشد 61درصدی خود اکنون به سطح 1200میلیارد دلاری در روزهای اخیر رسیده است.
با توجه به عوامل مذکور باید گفت که بازارهای جهانی تحت تاثیر تورم ماههای اخیر در آمریکا و همچنین توقف احتمالی سیاستهای پولی انقباضی در ماههای آتی، مسیر قیمتی خود را در شش ماه دوم سال تغییر دادند.