رشد کشورهای G۲۰ در فصل دوم کاهشی شد

غول‌های اقتصادی در تله رکود

شماره روزنامه: ۵۵۴۹ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۸۹۹۹۹۶ بازار پول و ارز

دنياي اقتصاد-گروه اقتصاد بين‌الملل : تازه‌ترین گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) از تغییرات تولید ناخالص داخلی در گروه بیست اقتصاد بزرگ جهان، جی۲۰، نشان‌دهنده کاهش ۴/ ۰ درصدی تولید ناخالص داخلی این گروه در سه ماه دوم ۲۰۲۲ نسبت به سه ماه اول است. این درحالی است که تولید ناخالص داخلی این گروه در سه ماه نخست سال ۵/ ۰ درصد نسبت به سه ماه قبل آن با افزایش مواجه بوده است. طبق این گزارش کاهش تولید ناخالص داخلی گروه جی۲۰ درحالی اتفاق افتاده است که تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو OECD در سه ماه دوم ۲۰۲۲ با ۴/ ۰ درصد افزایش مواجه بوده است.

2

براساس این گزارش، کاهش فصلی تولید ناخالص داخلی گروه جی۲۰ عمدتا منعکس‌کننده کاهش قابل توجه تولید ناخالص داخلی چین است؛ تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماه‌ دوم ۲۰۲۲ با ۶/ ۲ درصد کاهش نسبت به سه ماه اول مواجه بوده است که علت اصلی آن اعمال قرنطینه برای کنترل شیوع ویروس کرونا در این کشور طی ماه‌های گذشته گزارش شده است.

تولید ناخالص داخلی در هند، آفریقای جنوبی، انگلستان و ایالات‌متحده آمریکا نیز به ترتیب با ۴/ ۱، ۷/ ۰ و ۱/ ۰ درصد کاهش نسبت به سه ماهه اول ۲۰۲۲ مواجه بوده است. براساس این گزارش کاهش تولید ناخالص داخلی در هند عمدتا به دلیل کاهش مخارج دولت و تجارت خالص اتفاق افتاده است، درحالی که در آفریقای جنوبی بهبود تولید ناخالص داخلی در دو فصل گذشته با وقوع سیل در دو منطقه مهم تولیدی این کشور آسیب دیده است. رشد در عربستان سعودی (۲/ ۲ درصد)، اندونزی (۰/ ۱ درصد)، مکزیک (۹/ ۰ درصد) و آلمان (۱/ ۰ درصد) نیز با کاهش سرعت مواجه بوده است، اما با این وجود همچنان مثبت است. براساس این گزارش با وجود کاهش در رشد تولید ناخالص داخلی در منطقه جی۲۰، کشورهای استرالیا، برزیل، ایتالیا، ژاپن، کره و ترکیه نرخ رشدهای قوی‌تری را نسبت به سه ماه‌ نخست سال به ثبت رسانده‌اند. تولید ناخالص ترکیه نسبت به سه‌ ماه اول سال ۱/ ۲ درصد افزایش داشته است که عمدتا تحت تاثیر افزایش قابل ملاحظه مخارج مصرف‌کنندگان اتفاق افتاده است. در فرانسه نیز تولید ناخالص داخلی نسبت به سه ماه‌ اول سال ۵/ ۰ درصد رشد داشته است، درحالی که رشد کانادا روی ۸/ ۰ درصد ثابت بوده است.  نتایج این گزارش نشان می‌دهد که در دو کشور عضو گروه جی۲۰ تولید ناخالص داخلی در سه ماه دوم ۲۰۲۲ همچنان پایین‌تر از سه ماه چهارم ۲۰۱۹ (پیش از همه‌گیری کرونا) بوده است. تولید ناخالص داخلی مکزیک هنوز نتوانسته به سطح پیش از همه‌گیری کرونا برسد، به‌طوری‌که همچنان ۱/ ۱ درصد پایین‌تر است. در آفریقای جنوبی نیز کاهش ۷/ ۰ درصدی تولید ناخالص داخلی در سه ماه‌ دوم سال سبب شده تولید ناخالص داخلی این کشور به ۵/ ۰درصد کمتر از سه ماه چهارم ۲۰۱۹ برسد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن