تحولات پولی جدید، برابری ارزها را تغییر داد
یکهتازی دلار در بازارهای جهانی
بالاترین نرخ برابری که یورو به دلار در یک ماه گذشته تجربه کرده ۰۷۷/ ۱ بوده است که نسبت به پایینترین ارزش معامله آن که حدود ۰۳۶/ ۱ بوده، فاصله قابلتوجهی نداشته است. درحال حاضر یورو با نرخ ۰۴۶/ ۱ در برابر دلار در بازار در حال معامله است. شاخص دلار هم با افزایش ۵/ ۲ درصدی خود از ابتدای ماه از ۲/ ۱۰۲ به ۸۹/ ۱۰۴ واحد، تایید میکند که در برابر ارزهای رقیب با اقبال بیشتری از سوی سرمایهگذاران مواجه شده است.
روند نزولی بازارهای جهانی
بانک مرکزی اروپا با افزایش نرخ بهره در روزهای اخیر، بار دیگر منطقه اروپا را با خطر رکود مقاومت دلار مواجه کرده است. بالاترین نرخ برابری که یورو در مقابل دلار در یک ماه گذشته تجربه کرده، ۰۷۷/ ۱ بوده است که نسبت به پایینترین ارزش معامله آن که حدود ۰۳۶/ ۱است، شاهد افت محسوسی بوده است. درحال حاضر یورو با نرخ برابری ۰۴۶/ ۱ در بازار در حال معامله است.
مهمترین رمزارز جهان یعنی بیتکوین نیز با ریزشهای بسیار شدیدی در طی این یک ماه مواجه شده و قیمت آن به زیر ۲۰ هزار دلار سقوط کرده است. اتریوم که دومین رمزارز مهم در بازار جهانی است به دنبال ریزش بیتکوین، حدود یکسوم از ارزش خود را از زمان قله تاریخی قیمتیاش از دست داد. به دنبال بحران کرونا بانکهای مرکزی جهان سیاستهای انبساطی را برای حمایت از اقتصاد در پیش گرفتند. با به پایان رسیدن محدودیتهای کرونایی و بروز تورم، سیاستگذاران پولی رویههای انقباضی را در پیش گرفتند. این سیاستهای انقباضی موجب شده بازارهای جهانی، از بورسهای بزرگ گرفته تا بازار کامودیتیها و رمزارزها روندی نزولی به خود بگیرد.
مقامات اقتصادی نگران هستند که این اقدامات ضدتورمی به رکود در اقتصاد جهانی منتهی شود. در ماههای اخیر وقوع جنگ اوکراین و به تبع آن افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی در بازارهای جهانی به تورم در اقتصادهای بزرگ جهان دامن زده است.
حمایت سرمایهگذاران از دلار
افزایش نرخ بهره سیاستی آمریکا و نوسانات اخیر بازار سبب شده سرمایهگذاران اقبال خود را به دلار نشان دهند. موضوعی که خود را در افزایش شاخص دلار به نمایش گذاشته است. سرمایهگذاران در پی نوسانات اخیر نگرانی بسیاری از روند بازار دارند و این نگرانی سبب نااطمینانی آنان از سرمایهگذاری در بخش رمزارزها و یورو شده است که آنها را تشویق میکند تا داراییهای خود را در دلار سرمایهگذاری کنند. شاخص دلار نشاندهنده ضعف و قدرت این ارز در برابر ارزهای خارجی مانند: یورو، ین ژاپن، پوند انگلستان، دلار کانادا، کرون سوئد و فرانک سوئیس است.
شاخص دلار در ابتدای ماه ۲/ ۱۰۲ بود که با افزایش ۵/ ۲درصدی خود به ۸۹/ ۱۰۴ رسید. این افزایش نشان میدهد که دلار دربرابر ارزهای رقیب با اقبال بیشتری از سوی سرمایهگذاران مواجه شده است.