شماره روزنامه ۶۶۷۶
|

چرا غول‌های انرژی به دنبال تنوع‌بخشی به مسیرهای صادراتی برای دور زدن هرمز هستند؟

صنعت نفت از منطق «حداقل ذخیره، حداکثر کارآیی» وارد دوران «احتیاط» شده؛ ذخایر جهانی رو به کاهش است و غول‌های نفتی برای مسیرهای جایگزین هرمز رقابت می‌کنند؛ اما بر سر تقسیم هزینه اجماعی نیست. آیا جهان پیش از اتمام ذخایر، زمان کافی برای تکمیل این مسیرها دارد؟

همزمان با افت ذخایر انرژی صورت گرفت؛

اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) به‌دلیل افت ذخیره‌سازی‌های راهبردی نفت خام، بار دیگر پیش‌بینی خود را درباره قیمت نفت در سال‌های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ افزایش داد.

اخبار بازار نفت روزنامه شماره ۶۵۶۷

    یکشنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵
  • ظرفیت تولید بالا، بدون تاب‌آوری در بحران، به پاشنه‌آشیل صنعت انرژی تبدیل می‌شود

    روزنامه شماره ۶۵۶۷

    پایان‌ جغرافیای‌ سنتی‌ انرژی؟

    جنگ، فقط ساختمان‌ها و تاسیسات را ویران نمی‌کند؛ اولویت‌های یک کشور را نیز بازتعریف می‌کند. در روزهای آتش‌بس و احتمالا در دوره پسا‌جنگ، مهم‌ترین پرسش برای اقتصاد ایران دیگر صرفا میزان خسارت‌ها نیست، بلکه این است که بازسازی باید از کجا آغاز شود و کدام بخش‌ها در اولویت قرار گیرند. در کشوری که شریان اصلی اقتصاد، برق، صنعت، حمل‌ونقل و حتی ثبات اجتماعی به انرژی گره خورده، پاسخ به این پرسش صرفا فنی نیست، بلکه مستقیما با امنیت ملی، تاب‌آوری اقتصادی و توان بازگشت کشور به شرایط عادی پیوند دارد.
  • امارات، هرمز و اوپک را دور می‌زند؛

    روزنامه شماره ۶۵۶۷

    شورش نفتی ابوظبی

    دنیای‌ اقتصاد: امارات متحده عربی در بحبوحه تشدید ریسک‌های ژئوپلیتیک در خلیج‌فارس و محدودیت فزاینده تردد نفتکش‌ها از تنگه هرمز، ساخت خط لوله جدید غرب به شرق به بندر فجیره را با سرعت بیشتری دنبال می‌کند؛ پروژه‌ای راهبردی که هدف اصلی آن افزایش ظرفیت صادرات نفت و کاهش وابستگی ابوظبی به حساس‌ترین گلوگاه انرژی جهان (هرمز) است.
  • دگردیسی زیرساختی پتروشیمی پساجنگ

    در تطور هر صنعت، لحظاتی فرا می‌رسد که نه برای افزودن سطری بر دفتر گذشته که برای انداختن طرحی نو، تقدیری محتوم رقم می‌خورد. برای صنعت پتروشیمی ایران، این لحظه در هنگامه‌ای رقم خورد که آسمان ماهشهر و عسلویه از هیاهوی آتش و دود آکنده شد و در پسِ آن، سکوتی سنگین بر کالبد سازه‌هایی سایه افکند که سال‌ها، بی‌وقفه می‌تپیدند و ناگهان بخش بزرگی ازظرفیت تولید پتروشیمی کشور از مدار خارج شد.
۱