شماره روزنامه ۶۱۷۳
|

از هفته آخر آذر تمام تجار ملزم به مبادله در سامانه ارز تجاری هستند؛

انتشار خبر حذف ارز نیمایی از گروه موبایل، لپ‌تاپ و تبلت در اوایل هفته، اگرچه اتفاق تازه‌ای نبود و به فاصله چند ساعت بعد هم تکذیب شد؛ اما ابهاماتی به همراه آورد. سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در این راستا اعلام کرد که حذف ارز نیمایی به تازگی صورت نگرفته و تنها اتفاق جدید در این زمینه مربوط به…

 فعالان صنعت بازی درباره خطر افزایش بازی‌های کِرَک‌شده هشدار می‌دهند؛

صنعت بازی کشور و بازی‌سازهای ایرانی یک‌بار از بازی‌های کامپیوتری مودشده (تغییر یافته) متضرر شدند؛ تا جایی که بازار داخلی بازی‌های کامپیوتری از بین رفت و حالا این تهدید به نسخه موبایلی بازی‌ها هم رسیده است. فعالان و کارشناسان از گسترش انتشار بازی‌های موبایلی کرک‌شده (قفل شکسته) در وب‌سایت‌ها و…

    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • نبض بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

    آخرین قیمت گوشی های پرچم دار سامسونگ در بازار

    دنیای اقتصاد: در این گزارش به بررسی آخرین قیمت گوشی های پرچم دار سامسونگ در بازار تهران پرداخته ایم.
  • از هفته آخر آذر تمام تجار ملزم به مبادله در سامانه ارز تجاری هستند؛

    الزام بازار دیجیتال به تطبیق با ارز توافقی

    انتشار خبر حذف ارز نیمایی از گروه موبایل، لپ‌تاپ و تبلت در اوایل هفته، اگرچه اتفاق تازه‌ای نبود و به فاصله چند ساعت بعد هم تکذیب شد؛ اما ابهاماتی به همراه آورد. سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در این راستا اعلام کرد که حذف ارز نیمایی به تازگی صورت نگرفته و تنها اتفاق جدید در این زمینه مربوط به انتقال بازرگان‌ها به سامانه ارز تجاری است و تغییری نسبت به قبل ایجاد نشده. البته حتی با این وجود از ابهامات در این باره کاسته نشده است، مردم می‌خواهند بدانند حذف ارز نیمایی تا کنون چه تاثیراتی در بازار داشته است و این روند در آینده چه ردپایی از خود به جای خواهد گذاشت.
  • وزیر ارتباطات: برنامه تحول دیجیتال هنوز نهایی نشده است

    ایرنا: ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه همایش تحول دیجیتال با بیان اینکه برنامه تحول دیجیتال وزارت ارتباطات هنوز نهایی نشده است، گفت: «در دستگاه‌های مختلف شاهد توسعه سامانه‌هایی هستیم که به صورت جزیره‌ای کار می‌کنند.
  • واعظی: مخالفان رفع فیلترینگ خودشان از فیلترشکن استفاده می‌کنند

    سیتنا: محمود واعظی، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «شاید در کوتاه‌مدت، تندروها بتوانند رفع فیلترینگ را عقب بیندازند؛ اما نمی‌توانند در مقابل اراده مردم مقاومت کنند؛ نکته جالب‌توجه این است که مخالفان رفع فیلترینگ خودشان از فیلترشکن استفاده می‌کنند.»
  • سخنگوی دولت: رئیس‌جمهور هنوز نتوانسته در رفع فیلترینگ موفق شود

    سیتنا: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت خطاب به حاضران در آیین گرامیداشت روز دانشجو گفت: «شما درست می‌گویید آقای رئیس‌جمهور هنوز نتوانسته در انجام بعضی از وعده‌ها از جمله فیلترینگ موفق شود، این موضوع جزو وعده‌هایی است که تلاش می‌کنیم محقق شود.»
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • کارشناسان به بهانه اظهارات مدیرعامل مخابرات مطرح کردند: در ایران اینترنت باکیفیتی نداریم که ارزان یا گران باشد

    رفع فیلترینگ به جای افزایش تعرفه 

    مدیرعامل شرکت مخابرات در اظهارات اخیر خود از اینترنت ارزان در ایران انتقاد و تاکید کرده است که برای افزایش کیفیت سرویس‌های اپراتورها ناچار به افزایش تعرفه هستیم. این در حالی است که اینترنت همراه به تازگی و در اواخر سال گذشته معادل ۳۴ درصد گران شد و با این حال تغییر چشمگیری در سرعت و کیفیت خدمات اپراتورها رخ نداد که رضایت کاربران را در پی داشته باشد. از طرف دیگر، کارشناسان معتقدند که مانع بزرگ بهبود کیفیت و سرعت در اپراتورها فیلترینگ است و تا زمانی که این محدودیت‌ها رفع نشود، گرانی اینترنت صرفا نارضایتی‌ کاربران را تشدید می‌کند. همچنین اپراتورها بارها از ضررهای میلیاردی فیلترینگ بر درآمدهایشان گفته‌اند و به نظر می‌رسد که مسوولان می‌توانند به جای افزایش تعرفه اینترنت نسبت به رفع فیلترینگ اقدام کنند تا از ضررهای مالی این سیاست اشتباه برای اپراتورها کاسته شود.
  • شورای فضای مجازی فعلا رفع محدودیت‌های اینترنتی را به صلاح نمی‌داند

    رفع فیلترینگ منتفی شد؟

    شنبه شب و به فاصله کوتاهی از انتشار ویدئویی از حضور وزیر ارتباطات در کوی دانشگاه تهران که در آن ستار هاشمی با هیجان نوید اعلام دو خبر خوب را به مردم داد، معاون اجرایی رئیس‌جمهور از عدم موافقت شورای عالی فضای مجازی با رفع فیلترینگ خبر داد. محمدجعفر قائم‌پناه، معاون امور اجرایی رئیس‌جمهور در مراسم روز دانشجو در محل تالار وحدت تبریز اعلام کرد: «شورای فضای مجازی با ۱۵ عضو حقیقی فعلا رفع فیلترینگ را به صلاح نمی‌دانند.» او در ادامه با تاکید بر نارضایتی مردم گفت: «۶۰ درصد مردم با فیلترینگ مخالف هستند و البته هر ساله مردم ما ۲۰ همت صرف هزینه فیلترینگ می‌کنند. شورای فضای مجازی با ۱۵ عضو حقیقی فعلا رفع فیلترینگ را به صلاح نمی‌دانند. ما باید اینها را قانع کنیم که فیلترینگ حتی امنیت کشور را هم به هم می‌ریزد، چرا که دشمنان با همین ابزار‌های فیلترینگ به اطلاعات مردم دست می‌یابند.»
  • بودجه ۳ میلیارد دلاری آمریکا برای حذف تجهیزات چینی

    ایسنا: مجلس نمایندگان آمریکا طی روزهای آینده درباره لایحه دفاعی سالانه رای‌گیری خواهد کرد که شامل بیش از سه میلیارد دلار برای حذف تجهیزات ساخت شرکت‌های چینی هوآوی و ZTE در شرکت‌های مخابراتی آمریکا است.
  • وزیر ارتباطات خبر داد

    آغاز پایش کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور

    ایرنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینکه پایش میدانی سازمان تنظیم مقررات برای بررسی کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور در حال انجام است، گفت: «اینترنت حدود ۱۰ هزار روستا که اغلب در مناطق صعب‌العبور و کوهستانی قرار دارند، نیازمند اتصال، ارتقا و بهبود است.»
  • آمریکا تراشه هوش‌مصنوعی به امارات صادر می‌کند

    مهر: به گفته دو منبع آگاه دولت آمریکا صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته به یک واحد متعلق به مایکروسافت در امارات متحده عربی را تایید کرده که بخشی از همکاری آن با شرکت اماراتی هوش مصنوعی G۴۲ است. به گزارش رویترز، مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی ۱.۵ میلیارد دلار در G۴۲سرمایه‌گذاری کرد و به این ترتیب بخشی از سهام شرکت و یک کرسی در هیات‌مدیره آن را به دست آورد. G۴۲ به عنوان بخشی از این معامله از سرویس‌های ابر مایکروسافت برای فعال‌سازی اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی خود استفاده می‌کند.
  • هوش مصنوعی گوگل بهتر از برترین مدل‌ پیش‌بینی آب‌وهوا

    ایسنا: شرکت هوش مصنوعی دیپ‌مایند متعلق به گوگل اخیرا از مدل هوش مصنوعی جنکست(GenCast) خود برای پیش‌بینی آب‌وهوا رونمایی کرد. پژوهشگران دیپ‌مایند گفته‌اند جنکست حتی از سیستم ENS متعلق به مرکز پیش‌بینی‌ میان‌مدت وضع هوای اروپا که ظاهرا برترین سیستم عملیاتی پیش‌بینی آب‌وهوای جهان است، بهتر عمل می‌کند. پژوهشگران درباره نحوه تقابل با ENS گفتند که جنکست را روی داده‌های آب‌وهوایی به دست آمده تا سال ۲۰۱۸ آموزش داده‌اند. سپس پیش‌بینی‌های آن را با سال ۲۰۱۹ مقایسه کرده و دریافته‌اند که جنکست در ۹۷.۲ درصد مواقع دقیق‌تر است.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  •  فعالان صنعت بازی درباره خطر افزایش بازی‌های کِرَک‌شده هشدار می‌دهند؛

    بازی‌های موبایلی ایرانی در حال زوال

    صنعت بازی کشور و بازی‌سازهای ایرانی یک‌بار از بازی‌های کامپیوتری مودشده (تغییر یافته) متضرر شدند؛ تا جایی که بازار داخلی بازی‌های کامپیوتری از بین رفت و حالا این تهدید به نسخه موبایلی بازی‌ها هم رسیده است. فعالان و کارشناسان از گسترش انتشار بازی‌های موبایلی کرک‌شده (قفل شکسته) در وب‌سایت‌ها و استورهای داخلی دانلود و نصب بازی هشدار می‌‌دهند و به اعتقاد آنها تداوم حضور این بازی‌ها موجب حذف بازی‌های داخلی می‌شود؛ زیرا بازی‌سازهای ایرانی توان رقابت با بازی‌های خارجی کرک و دستکاری‌شده را که نیازی به پرداخت هزینه ندارند، نخواهند داشت؛ درحالی‌که دبیر کمیسیون نرم‌افزارهای بازی و سرگرمی سازمان نصر تهران در این‌باره از جلسات و مذاکرات این کمیسیون با بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و استورهای داخلی برای حذف بازی‌های مودشده خبر می‌دهد؛ اما همچنان امکان دانلود و نصب این بازی‌ها در پلتفرم یک استور داخلی وجود دارد.
  • معاون سازمان تنظیم مقررات:

    تعرفه پایین اینترنت همراه انگیزه مردم برای استفاده از فیبر نوری را کاهش می‌دهد

    مهر: معاون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات از پوشش فیبر نوری برای ۸میلیون و ۱۴۰هزار خانوار خبر داد و روی برنامه‌های این سازمان برای افزایش سرعت اینترنت و رفع موانع اجرایی تا سال۱۴۰۴ تاکید کرد.
  • هوش مصنوعی جدید متا معرفی شد

    ایسنا: شرکت متا همزمان با اعلام دستیابی به ۶۰۰میلیون کاربر ماهانه، جدیدترین مدل هوش مصنوعی خود موسوم به Llama ۳.۳ را منتشر کرد. تلاش بی‌وقفه شرکت متا برای اینکه دستیار هوش مصنوعی آن در همه جا حضور پیدا کند، در حال به ثمر نشستن است. به نقل از انگجت، مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، اعلام کرد هوش مصنوعی این شرکت با نزدیک به ۶۰۰میلیون کاربر ماهانه در آستانه گذر از نقطه عطف بعدی خود است. به گفته متا، این مدل متنی جدید عملکردی مشابه با مدل Llama ۳.۱ دارد؛ اما با کسری از هزینه عرضه می‌شود.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • شکایت وزارت ارتباطات به اتحادیه‌ بین‌المللی مخابرات به کجا می‌رسد؟

    فیلترینگ؛ عامل محبوبیت استارلینک در ایران

    در حالی که مدت‌ها است خبر جدیدی از اینترنت ماهواره‌ای در ایران به گوش نمی‌رسد، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات، هفته گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد ضمن استقبال دولت از فناوری‌های جدید، همچنان بحث حقوق سرزمینی برای استفاده از استارلینک در ایران مطرح است؛ مساله‌ای که بر اساس اظهارات یک کارشناس حوزه اینترنت، پیگیری آن در مراجع بین‌المللی هنوز هم از سوی وزارت ارتباطات ادامه دارد. این اظهارات همچنین نشان می‌دهد وزیر ارتباطات دولت چهاردهم در خصوص اینترنت ماهواره‌ای موضعی شبیه به دولت سیزدهم دارد، در حالی که اکنون اکثر کشورها از ورود چنین سرویسی استقبال می‌کنند. با این همه نباید فراموش کرد که بحث اینترنت ماهواره‌ای در ایران درست از زمانی داغ شد که فیلترینگ شدت گرفت و کاربران برای دسترسی بدون محدودیت به اینترنت مشتاق استفاده از استارلینک شدند.
  • وزیر اسبق ارتباطات:

    لایه‌های زیاد فیلترینگ باعث کاهش سرعت اینترنت شده است

    سیتنا: معتمدی، وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نباید لایه‌های فیلترینگ آن‌قدر زیاد باشد که سرعت اینترنت را پایین بیاورد. فیلترینگ نه تنها امنیت کشور را تضمین نمی‌کند، بلکه با وجود اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ممکن است شبکه کشور هم دور زده شود که از لحاظ امنیتی خطرناک است.» او همچنین در ارزیابی عوامل موثر بر کیفیت اینترنت شبکه‌های ثابت و سیار، اظهار کرد: «یکی از عوامل موثر بر کیفیت و سرعت اینترنت، زیرساخت است که به نظر می‌رسد در این زمینه شاهد مشکل نیستیم، به‌طور مثال ممکن است در یک منطقه فیبرنوری به خوبی جواب دهد، اما در منطقه دیگر فیبرنوری قطع شده باشد. یکی دیگر از عوامل، شبکه‌های محلی هستند و ممکن است در یک کوچه یا محله بیشتر از ظرفیت تعیین شده از شبکه استفاده شود.»
  • کسب درآمد با آپدیت جدید تلگرام

    سیتنا: جدیدترین آپدیت تلگرام قابلیت‌هایی را برای تولیدکنندگان محتوا و توسعه‌دهندگان مینی اپ‌ها مهیا کرده است که با معرفی مینی‌اپ به دیگران می‌توان کسب درآمد کرد. تلگرام در آپدیت جدید خود طرحی با عنوان «برنامه‌های وابسته» (Affiliate Programs) را برای مینی اپ‌ها معرفی کرده است. در واقع با این برنامه که تمام کاربران می‌توانند در آنها عضو شوند، از طریق یک لینک می‌توان مینی‌اپ را به دیگران معرفی کرد.
  • آمازون محصولات هوش مصنوعی رقیب متا و اوپن ای‌آی را معرفی کرد

    مهر: آمازون مجموعه‌ای از پلتفرم‌های جدید هوش مصنوعی که مدل‌های بنیادین مشهور هستند را در کنفرانس سالانه AWS خود معرفی کرد که امکان تولید متن، تصویر و ویدئو را فراهم می‌کنند. به نقل از رویترز، محصولات جدید آمازون باید با نسخه‌های مشابهی که شرکت‌های دیگر از جمله متا و ادوب ابداع کرده‌اند، در بازار رقابت کنند.
  • متا به انرژی هسته‌ای روی می‌آورد

    ایسنا: شرکت متا‌(فیس‌بوک سابق) می‌خواهد از انرژی هسته‌ای برای تامین انرژی مراکز داده خود استفاده کند. این شرکت می‌خواهد از اوایل دهه ۲۰۳۰ بین یک تا چهار گیگاوات به ظرفیت انرژی هسته‌ای خود بیفزاید. شرکت متا (Meta) برنامه‌های خود را برای استفاده از انرژی هسته‌ای برای تامین سوخت مراکز داده خود در ایالات‌متحده تایید کرده است.
  • تلگرام با ناظر اینترنت برای مقابله با کودک آزاری همکاری می‌کند

    مهر: تلگرام قرار است به عنوان بخشی از یک توافق جدید با یک سازمان ناظر ایمنی آنلاین، از ابزارهایی برای ردیابی تصاویر سوءاستفاده جنسی از کودکان در بخش‌های عمومی این پلتفرم استفاده کند. به نقل از ایندیپندنت، تلگرام با «بنیاد نظارت بر اینترنت» (IWF)، یک سازمان پیشرو در زمینه یافتن و حذف تصاویر سوءاستفاده جنسی از کودکان در فضای آنلاین همکاری و از ابزارهای آن استفاده می‌کند.
  • نخستین خوشه استارلینک برای اتصال مستقیم اینترنت به موبایل تکمیل شد

    مهر: اسپیس‌ایکس به نقطه عطف مهمی در خوشه ماهواره‌های اینترنتی استارلینک دست یافت. به نقل از اسپیس، یک موشک فالکون ۹ این شرکت ۲۰ ماهواره استارلینک را از مقر فضایی وندربرگ در ساعت ۳:۰۵ بامداد دیروز به وقت گرینویچ به فضا برد و حدود ۶۱ دقیقه بعد آنها را در مدار پایین زمین قرار داد.
  • «اوپن‌ای‌آی» هوش مصنوعی نظامی می‌سازد

    ایسنا: همکاری جدیدی که بین شرکت‌های «اوپن‌ای‌آی» و «اندوریل اینداستریز» شکل گرفته است، بر ابداع هوش مصنوعی نظامی برای آمریکا تمرکز دارد. شرکت ‌اوپن‌ای‌آی‌ با استارت‌آپ دفاعی ‌اندوریل اینداستر مشارکت کرده است تا یک هوش مصنوعی جدید را برای «پنتاگون» ابداع کند. به گزارش انگجت، این شرکت‌ها گفتند که مدل‌های اوپن‌ای‌آی از جمله «GPT-۴o» و «OpenAI o۱» را با سیستم‌ها و نرم‌افزار اندوریل ترکیب می‌کنند تا دفاع ارتش آمریکا را در برابر حملات هوایی پهپادها بهبود ببخشند.
    جمعه، ۱۶ آذر ۱۴۰۳
  • روایتی از فعالیت هوش‌مصنوعی برای تغییر در چهره کسب‌وکارهای سنتی؛

    تک‌شاخ‌ها،‌ انقلاب در کسب و کارهای کسل‌کننده را رقم می‌زنند

    دنیای اقتصاد: هوش مصنوعی در حال تغییر چهره کسب‌وکارهای سنتی است؛ البته نه با وعده‌های جذاب مصرف‌کننده‌محور، بلکه با خودکارسازی وظایف تکراری و خسته‌کننده. این فناوری، اگرچه از دید عموم هیجان‌انگیز نیست، اما در مسیر تبدیل شدن به جریان اصلی و سودآور صنعت هوش مصنوعی قرار دارد.
    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • با مصوبه مجلس تکلیف واردات گوشی‌های اپل در سال آینده چه خواهد بود؟ 

    تعرفه واردات آی‌فون همچنان در محاق

    نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه سال آینده تصویب کردند تا تعرفه واردات تجاری گوشی‌های بالای هزار دلار به میزان ۳۰ درصد و نرخ ارز حقوق ورودی کالاها میانگین نرخ ارز مرکز مبادله در اسفند سال ۱۴۰۳ باشد. با توجه به اینکه عمده گوشی‌های بالای هزار دلار شامل گوشی‌های آی‌فون و مدل‌های پرچم‌دار یک برند پرفروش می‌شود و هنوز رویه تجاری واردات آی‌فون تعیین تکلیف نشده و با مصوبه مجلس تعرفه واردات مسافری آی‌فون در سال آینده ۶۰ درصد خواهد بود، این وضعیت موجب انتقاد کارشناسان شده است.
  •  معاون فناوری رئیس‌جمهور در پاسخ به «دنیای اقتصاد» مطرح کرد‌

    تهاتر کارخانه نوآوری آزادی 

    در حالی‌که در ماه‌های ابتدایی سال جاری برخی اخبار از احتمال خروج پارک فناوری پردیس از کارخانه نوآوری آزادی گفتند، در حال حاضر و با گذشت ماه‌ها بلاتکلیفی در این خصوص معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در نخستین نشست خبری خود به «دنیای اقتصاد» درباره سرنوشت کارخانه نوآوری آزادی توضیح داده است که املاک دولت و کارخانه نوآوری آزادی تهاتر می‌شود. حسین افشین در این باره گفت: «در حال بازدید از برخی ساختمان‌های دولت هستیم تا بتوانیم تهاتری بین ساختمان‌های دولت و کارخانه آزادی انجام شود. البته موقعیت مکانی دیگری برای جابه‌جایی شرکت‌های این کارخانه داریم، اما این کار هزینه‌بر است و به صلاح نیست.» او همچنین از اصلاح آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو تا دو هفته دیگر خبر داده و معتقد است که با این آیین‌نامه مشکلات شرکت‌های فعال در این حوزه رفع خواهد شد.
  • کنترل‌گری اپل کارمندان را جان به لب کرد

    مهر: در شکایتی جدید اپل متهم شده به‌طور غیرقانونی دستگاه‌های خصوصی کاربران و حساب‌های آی‌کلود آنها را رصد کرده است و همزمان به آنها اجازه نداده درباره دستمزد و شرایط کاری صحبت کنند.
  • اظهارات ضدو نقیض اوپن‌ای‌آی برای انتشار آگهی

    مهر: هرچند نمایش آگهی برای کاربرانی که به ایده‌های بلندپروازانه اوپن‌ای‌آی در سال‌های اولیه فعالیتش عادت کرده‌اند، چندان جالب نیست، اما با توجه به گزارش‌هایی مبنی بر آنکه این شرکت توسعه‌دهنده هوش مصنوعی سعی دارد ساختار خود را به یک ماهیت درآمدزا تبدیل کند، چندان عجیب نیست. البته سرویس‌های این شرکت مشترکانی نیز دارد، اما با توجه به سلطه اوپن‌ای‌آی در فضای هوش مصنوعی، افزودن آگهی‌ها به آنها ممکن است برای استراتژی‌های تجاری کارآمد باشند. ‌
  • هوش مصنوعی با شنیدن صدا‌ عکس می‌سازد

    مهر: هم اکنون سیستم‌های هوش مصنوعی جلوه‌های صوتی برای تصاویر ساکن از خیابان‌های شهر و اماکن دیگر می‌سازند، اما یک فناوری آزمایشی جدید برعکس این فرآیند را انجام می‌دهد. یوهائو کانگ و همکارانش در دانشگاه تگزاس «مدل انتشار صدا به تصویر» (Soundscape-to-Image Diffusion Model) را براساس مخزن داده‌ای از کلیپ‌های صوتی و تصویری ۱۰ ثانیه‌ای آموزش دادند.
  • رئیس‌جمهور: فیلترینگ را با وفاق حل می‌کنیم

    ایسنا: مسعود پزشکیان در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی خود درباره آخرین وضعیت رفع فیلترینگ با اشاره به این نکته که تاکید رهبر انقلاب نیز بر حل موضوع فضای مجازی است، گفت: «موضوع فیلترینگ در جلسه سران قوا بررسی شده و درنهایت توافق صورت گرفته است. بحث به شورای عالی فضای مجازی رفته که در آنجا با وجود نگاه‌های خاص، کار کارشناسی دیگری در حال انجام است. تلاش خواهیم کرد که با وفاق این موضوع حل شود.»